İçeriği gör
Hannibal

Ankesör suç tarihi

Önerilen Yorum

Arkadaşlar 2014 yılında başka askeri suçtan hagb kararı aldım.Tekrar tarafıma önce 2017 yılında daha sonra 2019 yılında Örgüt üyeliğinden soruşturma açıldı.İlk hagb kararını aldığım mahkemeye kararın kaldırılması için dilekçe yazdığımda bana suç işlemişsin kaldıramayız dediler.Yaptığım görüşmelerde örgüt üyeliği suçunun mütemadi suç olduğunu ve yakalanma esnasında temadinin kesildiğini öğrendim.Ama bazı hukukçu arkadailar hagb bozulur dediler bazı hukukçu arkadaşlar bozulmaz dediler.Aşağıda bulduğum kararda başka örgüt üyeliğinden yargılanan şahsın suç tarihi nedeniyle davasının bozulduğunu gördüm.Birde benim ankesör ile aranma tarihim 2012 dir .Yargıtay 16.ceza dairesinde ise ^Üyelik mütemadi bir suç olması nedeniyle de eylemlerde bir süre devam eden yoğunluk aranır.Temadi eden suçlardan olan örgüt üyeliği, hukuki veya fiili kesinti gerçekleşinceye kadar tek suç sayılır. Örgüt üyeliği, yakalanma, örgütün dağılması, örgütten ihraç ya da kendiliğinden örgütten ayrılma gibi sebeplerden sona erer.' diye bir ibare var şimdi benim suç tarihim ne olur ? 

T.C.
Yargıtay
9. Ceza Dairesi
Suç : Silahlı terör örgütüne üye olma

Dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine, ancak;
1-Hükümden sonra 05.07.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6352 sayılı Kanunun 105/2-b maddesiyle 3713 sayılı Kanunun 13. maddesinin yürürlükten kaldırılmış olması nedeniyle; sanığın hukuki durumunun yeniden takdir ve tayininde zorunluluk bulunması,
2-Etkin pişmanlıktan yararlanan sanık hakkında etkin pişmanlık uygulamasının kanuni sonucu olarak, TCK'nın 221/5. maddesi uyarınca bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine hükmedilmesi gerektiğinin gözetilmemesi,
3- Suç tarihinin temadinin kesildiği sanığın yakalanma tarihi olan 12.02.2012 yerine, 2011 yılı Temmuz ayı olarak yazılması,
Bozmayı gerektirmiş, sanığın temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebeplerden dolayı BOZULMASINA, 09.04.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Güncelleme • • Hannibal
harf düzeltme

Ankesör den alındım bu nasıl dünya 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

İyi günler,

"temadi eden suç" şeklinde arama yapacak olursanız Yargıtay kararlarında örgüt üyeliğinin temadi suç olarak kabul edildiği görülmektedir. Sizin alıntı yaptığınız kısımda da yazıyor zaten.

HAGB kararının sizin durumunuzda bozulması için, Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranmanız gerekmektedir ki soruşturma açılması suç işlediğiniz manasına gelmez. T.C. Hukuk sisteminde suç işlendiğine mahkeme karar verir. Dolayısıyla denetimli serbestlik süresi içinde bir mahkemeden ceza almazsanız HAGB teknik olarak bozulmaz.

Ankesörle aranma tarihinizi 2012 olarak belirtmişsiniz. yargıtay kararlarında temadi suçlarla ilgili genel olarak yakalanma tarihi suç tarihi olarak kabul edilir. Yani 2012 yılı değil. Ayrıca hakkınızdaki tek gerekçe ankesör araması (sizin ikrarınız yoksa, başkaca bir delil yoksa, arama/aramalarla ilgili olarak, sizi kimin aradığı belli değilse, ne konuşulduğu belli değilse, sonrasında ne yapıldığı belli değilse) ise yine yargıtay kararlarına göre örgütün kriminalize olmaya başladığı 17/25 aralık 2013 öncesine dair olması nedeniyle sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

 


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...