İçeriği gör
KHK Haber

KESK Adana Şubeler Platformu: Yargı, görevini OHAL Komisyonu’na bırakamaz - Evrensel Gazetesi

Önerilen Yorum

Editör
avw.php?zoneid=7&n=4f16dfd

KESK Adana Şubeler Platformu OHAL İnceleme Komisyonu’nu lağvedilerek hukuksuzca işlerinden edilen emekçilerin işlerine dönmeleri talebiyle başlattıkları eylemin 4’üncüsünü yaptı. Platform üyeleri, Atatürk Parkı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Açıklamaya Adana KHK Platformu, İHD, HDP ve Emek Partisi Adana İl örgütleri destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, emekçilerin savunma haklarını bile kullanamadan OHAL KHK’si ile ihraç edildiklerini hatırlatarak “Yargı görevi başka kuruluşlara bırakılamaz. Kendisini Anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir” dedi.

“KESK’LİLERİN DOSYALARI BİLİNÇLİ OLARAK GECİKTİRİLİYOR”

Komisyon, son resmi açıklamasını yaptığı 2 Ekim 2020 tarihinde Komisyona yapılan başvuru sayısı 126 bin 300 olduğunu dile getiren Kaya,  halen karara bağlanmayan 16 bin 50 başvurunun 2 bin 441’inin KESK’lilere ait olduğunu hatırlatarak “Oransal olarak yüzde 15’e denk gelmektedir. Tüm başvurulardan hala yüzde 13’ünün karara bağlanmadığı göz önüne alındığında kalan dosyalar içerisindeki KESK’lilerin oranının yüksekliği bilinçli bir geciktirme ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir” dedi.

“KOMİSYON DEĞİL, YARGI SÜRECİ İŞLETİLMELİ”

KHK’lıların durumunun bir an önce hukuk kuralların işlediği bağımsız yargı organlarınca görüşülmesini isteyen Kaya, şunları söyledi,

 “Siyasi ihtiyaçlar üzerinden yargı görevi başka kuruluşlara bırakılamaz, ne yazık ki 15 Temmuz darbesinden sonra OHAL döneminde çıkan KHK kararlarının görüşüldüğü OHAL komisyonu hukuk kurallarına göre kurulmamıştır. Binlerce KHK’lının hak aradığı bu komisyon görevini açık ve şeffaf bir yargı organı gibi yapmamaktadır. Hepimizin bildiği gibi KHK ile ihraç edilenlere,  hiçbir açıklama yapılmamış, hiçbir gerekçe gösterilmemiş, , haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilmişlerdi. Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini Anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. 2 yıldır OHAL komisyonun hukuk dağıtmasını bekleyen KHK’lıların durumu bir an önce hukuk kuralların işlediği bağımsız yargı organlarınca görüşülmelidir”

“HUKUKSUZ İHAÇLAR SON BULMALI”

KHK mağduru yaklaşık 100 kişinin intihar ettiğini, 600 kişinin çeşitli nedenlerle yaşamını kaybettiğini ifade eden Kaya, “30 kişi Meriç sularında boğuldu. Türkiye ortalamasının 30 katı KHK’lılar arasında boşanma yaşandı. KHK’lılara tapuda şerh düşüldü. Kredi kartları iptal edildi. Hiç bir işte çalışmalarına izin verilmedi. Bu vesile ile bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; süreç daha fazla uzatılmamalı, hukuksuzca ihraç edilenler derhal görevlerine iade edilmelidir! Hukuken de aklanan Barış Akademisyenlerinin başvuruları kabul edilerek işlerine, kürsülerine, öğrencilerine dönmelerinin önü açılmalıdır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

Kaynak


Haber Editörü • Ohal Komisyonu Haberleri • Hardcoded by MSA

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...