İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

anka0606

2013 aralık öncesi - imam + sohbet hk

Önerilen Yorum

değerli arkadaşlarım merhaba. Olayın özeti bakımından lütfen okuyun. dosyamda sadece 5 tane tanıklar var. Sadece ikisi dinlendi. birisi mahrem imam diğeri sohbete katıldığımı iddia eden kişi. olayın özetini şöyle anlatayım. Kurum Adalet bakanlığı

 

MAHREM İMAM:

Kardeşim 2009 da ilk okuldan mezun oldu bazı nedenlerden dolayı liseye göndermedik. 2010 da kamuya girdim. Kardeşimi Okutmak istedim. sosyal çevremden tanıdık birileri var ise bu konuda bana yardımcı olmalarını istedim. MEB de öğretmenim okul müdürüyüm diye birisi aradı. 2011 eylül - 2012 haziran arası dışarıda (sabit bir ikametgah olmadan) tanıştık görüştük yemek yedik. Hem lise müfredatı ve yönetmeliği ile ilgili bilgilerinin doğru ve güvenilir çıkması(halk eğitimden ve başka öğretmenlerede sordum) hemde resmi liseye okul müdürüne yöndendirip görüşmemi sağlaması nedeni ile öğretmen olduğuna inandım. En sonra haziran 2012 de görüştüm. Tavsiyesi üzerine 2012 - 2013 eğitim sezonunda kardeşimi açık liseye kaydettirdim. Öğretmen kimliği ile çekinmeden 2011-2013 arasında hem kendi hemde operasyonel hattı ile 70 günlük irtibat 7 baz var. bazen bir günde 10 kez bir seferinde de ben aramışım 30 dk görüşmüşüm düzenli bir trafik yok iki güne bir var altı aya bir var. Kişi adalet bakanlığında çalışan mahrem imam çıktı. Kendisi de yeminli ifade verdi. herhangi bir örgütsel işimiz olmadı daha önce MEB de çalıştım yardımcı olmak istedim dedi.

 

TANIK-sohbet: 2013 yılında üçaylarda 2 kez arkadaşların iftarına davet edildim katıldım. orada yargı kararlarına geçen sohbet olmadı. kurumdan arkadaşlar vardı. bir tanesi namaz kılmayan oruç tutmayan bir profili vardı. bana pek cemaat ortamı gibi gelmedi(bu kişinin dosyası para+sendika+bylock vs vs var takiyyeci yani) bir aradaş namaz kıldırdı diğeri telefondan bişeyler okudu. işin rengi belli olmaya başlayınca da daha sonraki davetlerine geç vakit oluyor eve dönüşte zorlanıyorum diye gitmedim.

Sohbete gidiyordu diyen tanığım: 701 KHK ile ihraç olmuş savcılık aşamasında takipsizlik alıp idari olarak 26 27 ay sonra görevine dönmüş. tanıklık ettiğinde görevinin başında idi.

ihraçta kaldığı sürece;

-Kolluktaki ifadesinde benim onu davet edip götürdüğümü söylemiş (ihraç)

-2019 daki bir davada tanıklık etmiş savcı mütalasında da onu sohbete götürdüğüm şeklinde geçmiş(ihraç)

-2019 daki başka bir davada tanıklık etmiş yeminli ifadesinde onu sohbete götürdüğümü söylemiş.(ihraç)

-2022 de duruşmamda yeminli ifadesi (iade görevde)

701 KHK ile ihraç olduğunu kollukta yanlışlık yapıldığını isimlerin karıştığını kendisinin 2012 2013 de 5 6 defa katıldığını, benimde 2013 ortasında 2 3 defa sohbette gördüğünü söyledi. takipsizlik alıp göreve döndüğünü söylemedi ben sonradan öğrendim teyite muhtaç bir bilgi idi. savcı mütalasına göre örgüt üyesiyim.

savunma ile ilgili karar konusunda yardımcı olacak varmı? ücrete mukabil yargı kararları da dahil.

 

imamla fiili irtibat haziran 2012 son

sohbet ile ilgili ağustos 2013 son

 


Adalet Bakanlığı ANKARA İKM Aktif - Ceza Dosyası - Mahrem İmam HTS BAZ / Tanık Beyanı (Bağımsız) 2011 2013

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...