İçeriği gör
MSA

İdari Dava Açılmasına İlişkin Dikkat Edilecek Hususlar

Önerilen Yorum

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

1.   Dava dilekçesi ve ekleri davalı idare sayısından 1 fazla olması gerekmektedir. (en az iki nüsha)

2.   Dava dilekçelerinde gereksiz ayrıntıya girmeksizin istemin açık ve anlaşılır olması, davanın konusu ile sonuç kısmının aynı olması ve tüm dilekçe nüshalarının imzalı olması gerekmektedir.

3.   Mahkemeden idari işlem niteliğinde karar istenmemeli, ancak idarenin tesis ettiği veya tesis etmesi gerektiği halde hareketsiz kaldığı bir işlemin iptali istenebilir. (Tazminat davalarında idareye başvurularak red kararı alınması veya zımnen red üzerine dava açılabilir.)

4.   Dilekçelerde; tarafların ve varsa avukatının adı, soyadı, unvanı, tebligat adresi ve T.C. Kimlik Numaralarının belirtilmesi zorunlu olduğundan bu hususlara dikkat edilmesi,

5.   Mahkemeye verilen dilekçelerde avukat tarafından açılan davalarda baro pulu yapıştırılmış vekâletnamenin dilekçeye eklenmesi gerekmektedir.

6.   Dilekçelerde duruşma talebi varsa, bu talebin dilekçenin görünür bir yerine ve belirgin olarak yazılması gerekmektedir.

7.   Davanın öncesinde bir dilekçe red kararı var ve dava bu dilekçe red kararı üzerine yenileme suretiyle açılıyor ise, bu hususun yeni yazılan dilekçede belirtilmesi ve havaleyi yapan hakime mutlaka söylenmesi, dilekçe ret kararın yenileme dilekçesine eklenmesi,

8.   Tüzel kişi adına açılan davalarda, dilekçeyi imzalan şahısın tüzel kişiyi temsile yetkili olduğunu gösterir dava açma tarihi itibariyle güncel imza sirkülerinin dilekçeye eklenmesi gerekmektedir.

9.       Veznede, yalnızca harç tahsilatı, posta pulu gideri, dosya ile ilgili istenen diğer tahsilatlar ve dosya gömleği tahsilatı yapıldığının, veznenin bunun dışında bir yetki ve görevi bulunmadığının bilinmesi,

10.    Şehir dışına gönderilecek davalar için postaneden yapılacak posta havalelerinin, dekontların bir nüshasının ibraz edilmesi,

11.    Mahkemeden idari işlem niteliğinde karar istenmemeli,

12.    Yürütmenin durdurulması talep edilirken 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27/3. maddesinin dikkate alınması.

13.    Açılmış veya açılacak her türlü davada, davacı veya avukatı dışındaki kişilerin, dosyalar üzerinde herhangi bir işlem yapabilme yetkilerinin bulunmadığının da gözden uzak tutulmaması gerekmektedir.

 

İşlemlerin daha hızlı ve aksamadan yürütülebilmesi için yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi büyük önem arz etmektedir.


• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

iyi akşamlar Ohal sonrası kurum kararıyla TSKdan ihraç edildim.İdare mahkemesine dava açabilmek için örnek dilekçe arıyorum. Forumda aradım ama bulamadım. Ben aynı zamanda EP den yararlanmıştım. Yardım edebilecek birileri var mı? 


Ohal sonrası bakanlık onayı ile ihraç

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
mühendisbey, 26.06.2020 - 00:11 yazdı:

iyi akşamlar Ohal sonrası kurum kararıyla TSKdan ihraç edildim.İdare mahkemesine dava açabilmek için örnek dilekçe arıyorum. Forumda aradım ama bulamadım. Ben aynı zamanda EP den yararlanmıştım. Yardım edebilecek birileri var mı? 

Sayın mühendisbey,

Durumlara göre dilekçe yok maalesef. Çünkü kişiler sadece kimlik bilgilerini değiştirip aynen kullanmakta. Bu da fetöcület şurda toplanmış gibi alakasız bir ithama ve sıkıntıya neden olmakta.

Paylaşılan filekçeleri format olarak kullanınız. Paylaşılan kararları inceleyerek kendi durumunuza göre bir dilekçe gazırlayabilirsiniz.

EP den faydalandığınızı belirtmişsiniz. Bu suçlamayı kabul ettiğiniz manasına gelir. İdare mahkemesi aşamısında red gerekçesidir.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Bu dilekçeyi yazan arkadaş neticesini bana bildirebilir mi acaba? Ben de aynı durumdayım. Avukat tutacak durumum yok. Kendim dava açıp  tazminatımı almak istiyorum. Süre sınırlaması olup olmadığını da bilmiyorum, bu yüzden acil olarak mail adresimden bana ulaşırsanız sevinirim. 


Benden amele olur, işçi olur, vatan aşığı olur; HAİN OLMAZ!!!

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Iyi akşamlar arkadaşlar. Toplu tazminat icin vergi dairesine UYAP uzerinden dava açacağım. Ama taraf bilgilerinde Akçakale mal mudurlugu veya sanliurfa vergi dairesini bulamiyorum. Kurumu nasil bulabilirim. Cok acil bilen varsa simdiden teşekkürler 


689 numaralı KHK kriter yok. Komisyondan iade. Adli süreç yok.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...