İçeriği gör

MSA

Yönetici
  • İçerik

    2.820
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    91

İletiler bölümüne MSA kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. hakannn, 01.02.2023 - 23:40 yazdı:

    @MSA EGM bu dilekçeleri reddetmeye başlamış. AYM kararları geriye yürümez diye. Şimdi ne yapmamız gerekiyor. Bunlar danıştayın kararına dahi bakmıyorlar mı. Bu dilekçeye karşı dava mı açmamız gerek. Zaten ohal komisyonu işlevi sona erdi. AYM gerekçeli kararı dahi OHAL KOMİSYONU sona erdiğinda açıkladı. Bu da mağdurların daha da mağdur olmasını sağlamadı mı. AYM bilerek bu dosyayı ohal komisyonundan sonraya bıraktı. 

    Sürenizi geçirmeden iade davası açmalısınız. Ohal komisyonunun kapanması ya da aym iptal kararı, sizi otomatik olarak egm li yapmıyor.


  2. Demirci, 03.04.2023 - 08:15 yazdı:

    Niye bu tarz yanıltıcı haber yapıyorlar gercekten anlayamıyorum.

    Haber siteleri uzun zamandır konuyla alakasız ilgi çekici başlıklar atarak ziyaretçi çekmeye ve bu sayede reklam gelirini artırmaya yönelik işlemler yapıyorlar.

    Posta gazetesinin ve a grubunun haber sitelerinde görmüşsünüzdür. Her hafta emekliye çalışana binlerce lira zam geliyor.

    Bu konuda iletişim başkanlığının veya yetkili düzenleyici kurum hangisi ise  bir kural ve yaptırım boşluğu olduğu için başlığı bizi ilgilendiren bir habere tıkladığımızda genelde hüsrana uğruyoruz.

    Bu tarz yanıltıcı haber yapılmasının temel nedeni; tıklama sağlayarak site gelirlerinin artırılmasını sağlamak....

    • Beğeni 3
    • Onaylama 6

  3. Abidin Kubas, 12.01.2023 - 19:54 yazdı:

    Bu kısım nerede yazıyor yada yasal bir etki var mı

    Bir kişiyi kamuda kanun ve yönetmelik olmadan çalıştıramazsınız. Araştırma merkezine ataması yapılan ve görev yapanlar açısından olaya bakarsak, ilgili kanun ve kurum, aym iptal kararını rg de yayınladığı anda, ya ilgilileri başka bir kanuna ve yönetmeliğe tabi kuruma atarsınız yada eski görevine iade edersiniz.

    12 ocak itibari ile araştırma merkezi adında bir kurum artık mevcut değil. Verilen iptal kararının doğal bir sonucu bu.

    Bla Bla Bla, 4 saat önce yazdı:

    Benim 3600 olan ek göstergem 4200 olmuş bu ay... Bize yansıtmışlar. 

    Bakanlık personeli olanlar için durumda bir değişiklik yok DMK hükmüne rağmen işlem yapılmamış. İllerde görev yapanların çoğunda işlem tamamlanmış durumda.


  4. altuğ, 15 saat önce yazdı:

    Dün bir altyazı gördüm. Ohal komisyonu çalışmalarını tamamladı diye afedersiniz Ohaa! diyesim geldi yani 22 Mayıs 17 de başlamış göreve 22 Ocak 2023 de görev süresi bitmiş 18 bine yakın kişiyi goreve iade etmiş koskoca 5 buçuk sene çalışmış işine dönenlerden biriyim eski hayatım olmasa da eski mali duruma kavuştum biraz kariyer tırpandı o da bir şey değil diyorum artık çok sıkıntılı günler geçirdik insan doğası unutur ya da unutmuş gibi yapar. Bu forum bir umuttu bizim için benim için çok özel bir yer resmen psikoloji odası gibiydi işten arta kalan zamanlarda kenara çekilir foruma girer saçma sapan istatistik verileri yapar kinesle meteyle msa büyük adamla umutlanir kimi ret haberleri ile acaba endişesi yaşar hayatı geçsin yılları bitsin diye yaşadık ben iade olduğuma kendi adıma sevindim bir sekilde kurtuldum bu çukurdan ama hep umut verdim sizlere ve kendime aynı zamanda sadece bunları yazma amacında değilim biliyorum çok zor oldu ancak bu sürecin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum emekliliğe hakedenler bir şekilde mali açıdan asgari bir yaşam düzeyine gelir ancak genç yaşta arkadaşlar için seçim sonrası herşeyin hızlıca duzelebilecegi düşüncesindeyim anayasa mahk kararları da bunu gösteriyor geç oldu çok geç kalındı malesef sizleri sevdiğimi ve forumda katılan burada acı tatlı zamanı paylaşan herkese sevgilerimi paylaşıyorum bu hayat dersimizi aldık insanı tanıdık tüm dosyalar bitmiş herkese geçmiş olsun Danıştay dan güzel bir haberle bu iş çözülecektir saygılar selamlar.

    Özellikle işin istatistik tarafı konu olunca çok hatırlanacaksın dostum. Sağol varol. Değer katıyorsun...

    • Teşekkür 3

  5. T.C.
    İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
    Personel Genel Müdürlüğü’ne

     

    Ankara İli Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde 000000 sicil sayılı polis memuru olarak görev yaparken 000 sayılı KHK ile 00 Ocak 2000 tarihinde görevimden ihraç edildim. Akabinde yapmış olduğum itiraz başvuru üzerine OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, 2019 yılı Kasım ayında verdiği Kabul kararı ile görevime iade edilmeme karar verilmiştir.

    Bu karar üzerine, Emniyet Hizmetleri Sınıfına ve eski kadroma/rütbeme yapılması gereken atamam, 7075 sayılı kanunun 10/A maddesi gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı Araştırma Merkezi kadrosunda GİH V.H.K.İ. olarak yapılmıştır.

    Bilindiği üzere işlemin dayanağı olan 7075 sayılı kanunun 10/A Maddesi, 12 Ocak 2023 tarihli 32071 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan Anayasa Mahkemesi’nin 2018/137 E. 2022/86 K. sayılı kararı ile iptal edilmiştir.

    Bu nedenle halihazırda görev yaptığım kadroya ilişkin görevlendirme ve atama işlemlerinin temeli olan kanun hükmü yok hükmünde kabul edilmiştir.

     

    Buna göre, AYM'nin iptal kararı dikkate alınarak;

    1-      En kısa zamanda OHAL komisyon kararı da gözetilerek, Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki görevim/rütbeme iademe,

    2-      Bu süre zarfında mahrum kaldığım mali ve sosyal haklarımın yasal faiziyle birlikte iade edilmesi,

    3-      Yoksun kaldığım özlük haklarımın tarafıma eksiksiz olarak teslimine yönelik işlemlerin tesis edilmesi,

    4-      Yapılacak işlemlerin neticesinin, 3071 sayılı Dilekçe Kanunu ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu uyarınca yasal süre içerisinde tarafıma yazılı olarak bildirilmesi,

     

    hususlarında gereğini saygılarımla arz ederim. XX.01.2023

     

    Ad Soyad

     

    TC Kimlik No            :
    EGM Sicil No            :
    İçişleri Sicil No          :
    Emekli Sicil No          :
    Tel                               :
    Adres                          :
    E-Posta                       : abcd@icisleri.gov.tr

    Atama Talep Dilekçe - EGM.docx Atama Talep Dilekçe - İçişleri.docx

    • Teşekkür 1

  6. AYM 2022/86 K iptal kararı gereği kurumlarınıza dilekçe ile atama talebinde bulunmayı unutmayınız.

    Örnek dilekçeyi ekliyorum.

    Emniyet Personeli için Hem EGM hemde İçişleri Bakanlığına ayrı ayrı verilmesi önemli.

    Dilekçede fazla detaya girmeye gerek yok. 

     

     

    Atama Talep Dilekçe - EGM.docx Atama Talep Dilekçe - İçişleri.docx

    hakannn, 5 saat önce yazdı:

    Araştırma merkezine atanıp da ek göstergesi 3600 a yükselmiş olan var mı? Yoksa bu haktan sadece biz mi yararlanamıyoruz?

    Var. İçişleri Bakanlığına ilk atamadan 4 ve üstü kadro derecesine atananlar, eski görevindeki ek göstergelere tabii olurlar.

    • Onaylama 1

  7. AYM Kararı bugün yayınlandı. Tüm mağdurlara hayırlı olsun.

    Link:

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/01/20230112-3.pdf

    Madde 452

    Tazminat davası açma yasağı uygulayan maddesi iptal oldu. Maddi ve manevi tazminat davası açılabilecek.

    Madde 460

    7075 sayılı kanun 10/A maddesi iptal oldu

     

    Uzun uzun daha sonra yazarız. Fakat genel olarak TSK, Emniyet, Jandarma ve Dışişleri Bakanlığında çalışmakta iken ihraç olan ve esdki görevi yerine araştırma merkezlerine atanan tüm personele uygulanan tüm idari işlemler iptal oldu. Tazminat davası açma yasağı kaldırıldı.

    İdareye ise  kısa bir süre içerisinde ilgilileri eski görevlerine atama yükümlülüğü getirdi. @Aklima

    • Beğeni 3
    • Teşekkür 2

  8. H.metehan09, 05.12.2022 - 12:42 yazdı:

    Hocam selamlar benim babam da bu konudan mağdur göreve geri dönüşü oldu ancak iç işleri bünyesinde sonrasında dava açtık ve bizim elimize ulaşan bir mail görseli var anayasa mahkemesi tarafından metehandal799@gmail.com bu mailden veya h.metehan09 instagram hesabından ulaşırsanız sizlere de gönderebilirim. 

    Size özel mesaj atıyorum.


  9. observer, 10 saat önce yazdı:

    Değerli forumdaşlar ve Adaletin kutlu yolcuları,

    Öncelikle hepinize iyi akşamlar. Yıllardır devam eden bu kutlu yolculukta sizlerle beraber yürümekten gurur duyduğumu vurgulamak isterim. Zalimler güruhunun ipe sapa gelmez ve akla ziyan iftiraları ile emekleri çalınan bizler enva-i çeşit badirelerle bugüne kadar geldik. Haklı ile haksızı ayırt edeceğiz !!!! dedikleri ve ismine de OHAL Komisyonu denilen zulmün katmerlenmiş uygulayıcılarına karşı her türlü olumsuzluğu göze alarak açmış olduğum ve 1402 sayılı sıkıyönetim kararına karşı Danıştay tarafından verilen emsal karara istinaden gerek komisyonu gerekse idareye karşı  Danıştay aşamasına kadar getirdiğim davada maalesef karar çıkmadı. Bununla beraber bugün  Bakanlık tarafından telefonla aranarak adres teyidi yapmak istediklerini ve kabul kararımın tebliğ edileceğini bildirdiler. Hiçbir refleks hissetmeden kendileri ile adresi paylaştım ve kapattım. Aklımdan geçen tek şey emsal kararımın çıkmadan komisyon kararımın çıkması idi. Karar geldiğinde onu da paylaşacağım bununla birlikte takipsizlik kararında sosyal çevre ifadesi ile ihraç edildiğim yazıyordu. Tarım Bakanlığı 675 KHK. Bu yolun sonu masumlar için aydınlık bunu hepimiz biliyoruz. Aklima , Karagöz, tüm yöneticilere ve sizlere   bu cümlem tüm forum ahalisine ithaf olsun;

     

    Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin. Mustafa Kemal ATATÜRK.

    Hayırlı olsun @observer Daha nice seneler şerefle görev yapmak nasip olsun.

    • Beğeni 2
    • Teşekkür 1

  10. Aklima, 19.10.2022 - 10:42 yazdı:

    İyi günler,

    İade sonrası memur olarak yada araştırmacı olarak atananardan,,

    polislik mesleğine dönmek için dava açanlardan,

    İlk derece mahkemesinde ret alanlardan,

    İstinaf aşamasından ret alanların,

    1. Kararları "kesin" hükmüylemi yazılıyor?

    2. Kesin hükmüyle yazıldıysa bu kişiler Danıştayamı temyize gittiler (giden varsa gelişmeyi paylaşabilir mi?), AYM' ye bireysel başvurumu yaptılar?

    Bu aşamaları yaşayanlar bilgi verirse sevinirim.

     

     

     

    Evet İstinafta kesinleşiyor. AYM yolu mevcut.


  11. Bir arkadaşımıza bilgi edinmeden gelen cevabi yazı.

    Alıntı

     

    25/7/2018 tarihli ve 7145 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un bazı hükümlerinin iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi talebiyle açılan dava, Anayasa Mahkemesinin 30/6/2022 tarihli ve E.2018/137, 2022/86 Karar sayılı kararı ile sonuçlandırılmıştır.

    Karar, gerekçesi tamamlandığında Resmi Gazate'de ve Mahkememizin Web sayfasında yayımlanacaktır.

    Bilgilerinizi rica ederim.

     

    Son Bilgi: EGM, TSK, JnGK, Sahil Güvenlik ve Dışişleri Personelinin araştırma merkezlerinde görevlendirmesi hakkındaki kanun AYM'nin 30.06.2022 Tarih ve 2022/86 sayılı kararı ile iptal edilmiştir

    Karar sayısı belli oldu. Gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz.

    • Teşekkür 3

  12. Anayasa Mahkemesi 7075 Sayılı Kanunun (7145 sy Kanun Madde 23 ile Değiştirilen) 10/A Maddesini İptal Etti.

    AYM, yasal dayanağı 7075 sayılı kanunun 10/A maddesi olan ve OHAL Komisyonu tarafından göreve iade edilen Emniyet, Jandarma ve Asker personelin Bakan takdiriyle Araştırma Merkezlerinde istihdam edilmesine yönelik kanun maddesini iptal etti.

    AYM  ESAS: 2018/137 Birleşeni E.2021/106 (7333 sayılı Kanun’un dava konusu 11., 20. ve 23. maddelerine ilişkin davalar birleştirilmiştir)

     

    Kanun Metni:

    Alıntı

    BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

    Kanun No. 7145                                                                                                      Kabul Tarihi: 25/7/2018

     

    MADDE 237075 sayılı Kanuna 10 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 10/A maddesi eklenmiştir.

    “Türk Silahlı Kuvvetleri ile genel kolluk kuvvetleri personeli ve Dışişleri Bakanlığı diplomatik kariyer memurlarına ilişkin kararların uygulanması

    MADDE 10/A- (1) Terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilmesi sebebiyle kamu görevinden, meslekten veya görevden çıkarılan ya da ilişiği kesilen subay, astsubay, uzman jandarmalar ile Emniyet Genel Müdürlüğünde emniyet hizmetleri sınıfına tabi olanlar ve Dışişleri Bakanlığı diplomatik kariyer memurlarından; haklarında mahkemeler tarafından göreve iade mahiyetinde karar verilenler ile Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından başvurunun kabulü kararı verilenlerden, eski kadro, rütbe veya unvanına atanması ilgili bakan onayı ile uygun görülmeyenler ilgisine göre Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyelerinde kurulan araştırma merkezlerinde bu madde esaslarına göre istihdam edilir.

    (2) Birinci fıkra kapsamında bulunanlardan binbaşı ve üstü rütbelerde olanlar ile emniyet hizmetleri sınıfında bulunan her sınıftaki emniyet müdürlerinin atamaları araştırma merkezlerindeki araştırmacı unvanlı kadrolara, diğerlerinin atamaları ise Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine ilgisine göre İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından tespit edilen araştırma merkezlerindeki diğer kadrolara, kararların bildirimini takip eden otuz gün içinde ilgili bakan onayıyla yapılır. Bunlara ilişkin kadrolar başka bir işleme gerek kalmaksızın ilgili mevzuatı uyarınca atama onayının alındığı tarih itibarıyla ihdas, tahsis ve vize edilmiş sayılır. Söz konusu kadrolar herhangi bir sebeple boşalmaları hâlinde iptal edilmiş sayılır.

    (3) Atama emri, ilgili bakanlık tarafından 7201 sayılı Kanun hükümlerine göre ilgililere tebliğ edilir. Tebliğ tarihini takip eden on gün içerisinde göreve başlamayanların atanma hakkı düşer. İlgili bakanlık atama ve göreve başlatma işlemlerinin sonucunu, işlemlerin tamamlanmasını takip eden on beş gün içinde Devlet Personel Başkanlığına bildirir.

    (4) Bu madde kapsamında araştırma merkezlerinde göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihi takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları eski kurumları tarafından ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz. Mahkeme kararları saklı kalmak üzere, ilgililerin kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin kanun hükmünde kararname hükümleri, bu madde kapsamında yer alanlar bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkmış sayılır.

    (5) Bu madde uyarınca atananlara, eski kadro, rütbe veya unvanlarına ilişkin atama onayının tebliği tarihi itibarıyla almaya hak kazandıkları aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatlar, makam, görev ve temsil tazminatları, ek ödeme ile diğer mali hakları (ilgili mevzuatı uyarınca fiilî çalışmaya bağlı yapılan ödemeler, tayın bedeli, fazla mesai ücreti ile fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplamının net tutarının (bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır), atandıkları yeni kadroları için öngörülen aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatlar, makam, görev ve temsil tazminatları, ek ödeme ile diğer mali hakları (ilgili mevzuatı uyarınca fiilî çalışmaya bağlı yapılan ödemeler, tayın bedeli, fazla mesai ücreti ile fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplamının net tutarından fazla olması hâlinde aradaki fark tutarı, farklılık giderilinceye kadar herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın tazminat olarak ödenir.

    (6) Bu madde kapsamına giren personel, önceki statülerinden kaynaklanan rütbe, unvan, kimlik ve sosyal haklarını kullanamaz, emniyet hizmetleri sınıfındakiler ile Dışişleri Bakanlığı diplomatik kariyer memurları hariç olmak üzere muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılır ve bunların 21/4/2004 tarihli ve 5143 sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İlk Nasıp İstihkakına İlişkin Kanun kapsamında verilen silahları irat kaydedilir. Talepte bulunanların Ordu Yardımlaşma Kurumu üyelikleri devam eder.

    (7) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce Komisyon tarafından başvurunun kabulü kararı verilenler hakkında da bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde bu maddedeki usul ve esaslar çerçevesinde yeniden işlem tesis edilebilir.

    (8) Araştırma merkezlerinin görev, yetki ve sorumlulukları, kurulacağı iller, çalışma usul ve esasları ve diğer hususlar ilgili bakanlık tarafından yürürlüğe konulan yönetmelikle düzenlenir. Bakan onayı ile Ankara dışında araştırma merkezlerine bağlı çalışma grupları oluşturulabilir.

    (9) Bu madde kapsamında araştırma merkezlerine atananlar hakkında 10 uncu ve geçici 3 üncü madde hükümleri uygulanmaz.

    (10) Bu madde hükümlerine göre araştırma merkezlerine atanan personelden ilgili mevzuat uyarınca diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki kadro veya pozisyonlara atananlara, beşinci fıkraya göre ödenen fark tazminatının aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenmesine devam olunur.

    (11) Bu madde kapsamındaki personelin mali ve sosyal haklarına ilişkin konularda ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye, uygulamayı yönlendirmeye ve gerekli düzenlemeleri yapmaya Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir.

    (12) Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar ilgili bakanlıkça belirlenir.”

    Gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz. İçişleri Bakanlığının Cumhurbaşkanlığına görüş sorduğu bilgisi mevcut.

    • Beğeni 3
    • Teşekkür 3

  13. Aklima, 19.08.2022 - 13:53 yazdı:

    Kamu görevine döndükten sonra, kamuda olmadığınız döneme dair bütün SGK prim ödemeleri hiç görevden çıkarılmamışsınız gibi ödeneceği için  ödeme yapılması sonrasında sahsen ödediğiniz GSS primlerini SGK dan talep edebilirsiniz. Verilmezse ombudsmana başvurabilir ve sonrasında dava açabilirsiniz. Yada ombudsmana başvurmadan direk dava açabilirsiniz. Sonrasında sizi kamu görevinden çıkaran kurumdan GSS primleriyle ilgili olarak ödeme yaptığınız her ay için, ödediğiniz tarihten itibaren her ay için ayrın ayrı hesaplanacak yasal faizde isteyebilirsiniz.

    GSS Primlerini basit bir dilekçe ile SGK İl/İlçe müdürlüğünden göreve başladıktan sonra alabilirsiniz. Dava açmaya gerek kalmıyor. Ama önce ihraç süresince 4/C primlerinizin yatması ve hitapta görünmesi gerekli. Göreve başladıktan 1-2 ay sonra alabilirsiniz. Ben bu şeklide yaptım.

    • Beğeni 1
    • Teşekkür 1
×
×
  • Yeni Oluştur...