İçeriği gör

meydey

Yeni Üye
  • İçerik

    3
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

0 Normal

1 Takipçi

KHK Bilgisi

  • KHK
    668
  • Kurum
    Adalet Bakanlığı
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Kabul

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Merhaba, yasal faize ilişkin bende dava açacağım. Kendinizi vekaleten mi temsil ettirdiğiniz. Öyle ise çalıştığınız avukatla çalışmak isterim. Öğle değilse sizden ricam süreç ve dilekçeler hakkında bilgi verir misiniz ? Ayrıca kurumum promosyon alacakları için 3 ay beklemem gerektiğini söyledi, maaşın 3 ay boyunca ilgili bankaya yattığını görmek istiyormuş banka :S acaba süreyi kaçırmam için bir oyalama taktiği olabilir mi ? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. İstanbul Anadolu Adliyesi Mali İşler Bürosun da göreve başladım. Sizde aynı adliyedeyseniz beklerim. 

    1. Birgaripyol

      Birgaripyol

      Merhabalar bende 05.02 da göreve başladım fakat hala geri ödemeler konusunda geri dönüş sağlanamadı sizin süreciniz naisl gelişti bende Adalet bakanlığı nda ihracim

  2. meydey

    SGK Ödemeleri ve Prim İadeleri Forumu

    Kurum adalet bakanlığı Temmuz 2020 de iade oldum ve agustosta alacaklarımı faizsiz aldım. Yasal faiz icin dava açtım, dava actiktan sonra kurumum SGK li çalıştığım gerekcesiyle ihracta elde ettigim geliri kişi borcu çıkararak toplu ödediği miktardan geri istedi. Geri ödedim ancak buna da dava açtım, dava şuan devam ediyor. Yasal faiz ile ilgili açtığım dava sonuçlandı sayılır karar yazım aşamasında. Yasal faiz kabul ama geriye dönük promosyon talebim reddedilmis. Promosyona karsi istinafa gidecegim. Zira yasal faiz davasinda, kurumum savunmasinda; yasal vermeyelim ama verilecekse de toplu para degil de, geri istenen miktar düştükten sonra kalan miktar üzerinden faiz ödenmelidir demis. Lakin mahkeme direk yasal faiz ödenmesine demiş ve bana ödenen kesinti yapılmamış toplu miktardan hesap edileceği anlamına geliyor, bu diğer açtığım dava için güzel bir dayanak olacak. Çoğu kurum SGK li çalışılmış geliri mahsup etmiyor, hatta aynı kurumdan arkadaşım da iade olup ihracta SGK li calismasina rağmen ondan mahsup yapmadılar. Benden de başta yapmadılar ama yasal faiz isteyince intikam alır gibi mahsup ettiler parayi 75 gun sonra. (Sureyi de kacirmislar güzel kozlarım var) Bir baska konu ise yine ayni kurumda baska arkadasim talepte dahi bulunmadan geriye dönük promosyon ödemesi aldı. Ben dava acmama rağmen red karari verildi, ayni mahkemenin kabul kararlari da var cok ilginç. Sizde durumlar nedir?
  3. meydey

    Adalet Bakanlığı İadeleri Forumu

    Arkadaşım merhaba. Öncelikle hayırlı olsun. Ben de temmuz 2020 de iade oldum. Şuan parasal haklarla ilgili bakanlık hakkında 2 tane davam var onlarla uğraşıyorum ? Sormak istediğim: toplu paranızı aldınız mı? Sanırım SGK lı bir yerde çalıştınız bu süreçte, eger calistiysaniz ve toplu ödeme aldıysanız, çalıştığınızda kazandığınız aylıklarınızı düşerek mi hesap yaptilar yoksa düşmediler mi? Banka promosyonu aldınız mi geriye dönük?
  4. meydey

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Merhaba arkadaşlar. Adalet bakanlığından 2020 temmuzda iade oldum, geriye dönük maaş alacaklarımı ve kıdem izin vs haklarımı ağustos ayında tam olarak aldım. Geriye dönük maaşımın yasal faizi için idare mahkemesine dava açtım, dava dilekçesi kuruma gider gitmez; geriye dönük tam olarak aldığım faizsiz maaşımdan, ihraç döneminde çalışarak elde ettiğim gelir hesap edilip mahsup edilmek suretiyle kişi borcu çıkartıldı ve derhal geri ödemem istendi, yasal faiz işletiriz tehdidi ettiklerinden aynı gün hesaplanan kısmı iade ettim. Kaldı ki, idare yanlış ödediği parayı 60 gün içinde geri talep etmesi gerekiyormuş, benden 75 gün sonra talep ettiler, bu konuda danıştayın bir kararı da var onu da buldum. Velhasıl 3 buçuk sene sonra iade olduğumda aldığım ücret 129 bin tl, mahsup edilen kısım 71 bin tl. Yani bana ödenen miktar 58 bin tl. Benden mahsup edilen kısma itiraz ettim ve aşağıdaki Danıştay kararlarının sadece mahsup ile ilgili bir iki satırı alıntı yapılmak suretiyle bahane edilerek itirazım reddedildi. Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulunun 31/01/1969 tarih ve 1967/727 esas ve 1969/78 sayılı kararı, özetle: davacının kurumdan kuruma tayini sonrasında mahrum kaldığı maaş farkının tazmininden bahsedilmiş ve tazminat istemi kabul edilerek diğer kurumda aldığı ödemeler mahsup edilerek ödenmesine karar verilmiş. İhraç veya görevden atılma söz konusu değil. Danıştay Onikinci Dairesinin 17/01/2019 tarih ve E:2018/9162, K: 2019/238 sayılı kararı, özetle: bir öğretmenin 45 gün işe gitmeyerek görevden el çektirilmesi sonucu itirazı kabul edilmiş, açıktan ataması yapılmış ve öğretmen olarak çalışmadığı süre içinde başka işlerde çalıştığı gelir mahsup edilerek tazminat ödenmesine karar verilmiş. İhraç veya kurum hatası ile görevden atılma söz konusu değil. Yukarıda emsal gösterilen kararların tam metinleri bularak size özet geçtim, KHK ile ihraç edilen memur ile uzaktan yakından alakaları yok. Ancak forumda da gördüğüm kadarıyla bu konu hakkında yeni bir emsal yok. Yeni emsal olma umuduyla önümüzdeki hafta dava açacağım. 71 bin tl zaten gitmiş, kaybedecek birşey kalmamış, kanun yollarının sonuna kadar gitmeyi düşünüyorum. Benimle aynı durumda olan (ihraç döneminde SGK lı çalışarak elde ettiği geliri, geriye dönük maaşından kesilen) arkadaşlar ile bilgi alışverişi yapmak isterim. Allah herkesin gönlüne göre versin, iade bekleyenler arkadaşların tez zamanda iade olmaları dilerim.
×
×
  • Yeni Oluştur...