İçeriği gör

stg

Üye
  • İçerik

    10
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    4

stg | Son Ödül • Kasım 30 2023

stg • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

71 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Başbakanlık
  • Kriterler
    Kurum Kanaati
  • Komisyon Kararı
    Henüz Karar Verilmedi

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

804 profil görüntüleme
  1. stg

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    YD için bir savunma yazmadım. İstinaf için, kurum dilekçesine cevaben, kısa ve bu dilekçede benimle ilgili bir şey olmadığını belirten bir dilekçe vermiştim.
  2. stg

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bir Bakanlık kariyer memuru iken, meşhur Başbakanlık sektörel birimine sürülmüş, ardından oradaki herkes gibi ihraç edilmiştim. Komisyon red vermişti. 21. idare mah kararı ile goreve iade edilmiştim. İstinaftan YD kararı lehime çıkmıştı (yaklaşık 40 gün sonra karar verildi). Asıl karar da nihayet çıktı (istinaf başlamasından 9 ay sonra) ve lehime oldu. İdare mahkemesi her türlü yazışma vs yapmıştı. Dikkatimi çeken şey, en azından UYAPta Bölge İdare hiç yazışma yapmamış, bir sabah karar birden çıkmış. Bu arada, eski birimimde göreve başladım, bilfiil çalışıyorum. Bu birimin işleri gereği, 8 yıl aradan sonra ilk kez yurtdışına, kısa bir göreve çıktım. özellikle pasaport kontrolden geçerken duygulandım. İhraç sonrası pasaport yasağı olmasaydı, bu ülkede kalmayacaktım. nasip diyelim. Allah, bu süreçte zorda kalan herkese yardım etsin.
  3. stg

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar merhaba, Bir bakanlığın kariyer memuruyken, Başbakanlık Sektörel birimine sürülüp, daha sonra buradan ihraç edilenlerdenim. Mayıs 2022 Komisyon red, ardından ocak 2023 21. idare mah kabul çıktı. boylece yaklaşık 7,5 yıllık damgalanma, 6,5 yıllık da ihraç dönemi bitmiş oldu. Bu arada istinaf da idarenin YD talebine red verdi. Geçen hafta, daha önce çalıştığım Bakanlığa başlama yaptım. Beni iyi tanıyan bir üst amir, özellikle kendi biriminde başlamamı istemiş. Bu benim için oldukça anlamlıydı ve gayet iyi karşılandım. Ancak, maalesef eskiye göre birçok anlamda geriye gidiş gözlemledim veya yorumladım. İhraç dönemimde yazılıma merak salmış ve bu alanda kendimi yetiştirerek iş bulup çalışmaya başlamıştım. Şimdi ne yapacağım konusunda emin değilim. Başka bir şehirde olduğum için de uzun bir izin aldım. Seçim geçsin, bir bakalım niyetindeyim. Buradaki insanları görünce, ülkeye dair ve son dönemde yerle bir olan umutlarım artıyor. Darısı başınıza diyorum.
  4. stg

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Artık neredeyse beklentimin kalmadığı ve eyt emekliliği düşünüp kendi çapımda kazancımı sağladığım bir zaman, idare mahkemesinden gelen Ohal red kararının iptali ile şaşkınlığa uğradım. Sıradan bir bakanlığın kariyer meslek memuruydum, şu meşhur Sektörel birimi sürgünlerindendim. Mağdur olalı 7 yılı geçmişti. Şimdi görev yerim Ankara dışında başka bir yerdeyim. Kısaca sorum şu: İstinaf'ın, idare mahkemesi iade kararlarını bozma durumu nasıl? Bilgi için şunu belirteyim: Ohal red kararında çocuğun okulu ve kurum kanaati vardı. Mahkeme, çocuğun okulu gösterge olmaz, kurum kanaatini de ispatlayacak hiçbir bilgi-belge yok demiş, oybirliği ile karar almışlar.
  5. stg

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Öncelikle, yurtdışına çıkmadım. Bizim iş iptal oldu. Ama yaptığım araştırmalarda, yurtdışına çıkan çok sayıda KHKlı olduğunu gördüm. Herkes bu forumda değil malum. FAcebook'ta da gruplar var, mesela oralardan da kontrol ettim. Çıkan gelen olmuş. Sorun yok yani. Ama laf açılmışken, yeşil pasaporttan sonra bordoya düşmek biraz kötü oldu. vizesiz, hiç kullanılmamış bordo pasaport, nazik bir ifadeyle "kıymetsiz" kalıyor. vizesiz ülkelere bile girerken sıkıntı çıkarılabildiğini duydum. diğer yandan kişi, uygun iş vs ile vize alabilir tabii ki. ahdim var, bordoda kalsam bile o pasaporta en zorundan vizeyi alıp bir süre de olsa gidicem bir yerlere.
  6. stg

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    - KONU DIŞI - pasaport-yurtdışı çıkış- Tanıdığım bir iş insanına yurtdışında düzenlenen bir fuarda tercümanlık yapma durumum var. Pasaport tahdidim kalktı ve pasaport aldım. Sonrasında yurtdışına çıkmadım. Ama yine de çekiniyorum. Hudut şubeye gittim, zayi kaydı yok, bir sorun yok dediler ama soğuk davrandılar. Açık açık sordum, burası hudut kapısı olsa çıkabilecek miydim diye, belki bir sorun yok ama, lafı yuvarlayıp eveleyip geveleyip gönderdiler. Pasaport alıp yurtdışına çıkışta, belirli bir sebep olmadan sorun yaşayan KHK'lı var mı? Böyle birşey duydunuz mu? Artık memuriyet sizin olsun, bana özgürlüğümü verin noktasına geldim, ki bu kötü birşey, biliyorum.
  7. stg

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    - KONU DIŞI bir iç dökme - Herkese merhaba, önceki forumda arada paylaşım vs yapmıştım ama gerek günlük hayatın telaşı gerekse de yazacak önemli bir bilgim olmaması sebebiyle şimdiye kadar bu forumda suskun kalarak, arada sessiz takibi sürdürdüm. Merkezi bir idarenin kariyer meslek elemanıydım, 672 KHK ihraç ve son 11 bin küsur Komisyon kararı verilmeyen içindeyim. Şu Forumda insanların yazdıklarını okuyup düşününce, ülkeye karşı bitmiş duruma gelmiş ümidim az da olsa canlanıyor. Bunca yapılanlara ve çektirilenlere rağmen, sizlerin naifliği ve hukuk içinde mücadele azmi, gerçekten beni de olumlu yönde etkiliyor. Lafı çok uzatmadan bazı şeylere kısaca değinmek istiyorum: - Eski kurumun ve çalışanların şu anki halini bildiğimden, KHK ile atılmasaydım da, şu an mutsuz ve bezmiş devam ediyor olacaktım. Sebebini anlatmaya gerek görmüyorum. - Kazancı az olsa da çeşitli işler yapmaya çalışarak kendimi meşgul etmeye çalışmam iyi oldu. Biraz sorun yaşasam da, önceliğim olan akıl ve beden sağlığını olumlu etkiledi. - Sıkıntılı zamanlar yaşadım, yaşıyorum; düzensiz de olsa çalışarak, tasarruftan yiyerek, evi satarak, ama sabırla şu zamana kadar kimseye muhtaç olmadan yaşadık. - Eski kurumdan KHK ile ihraç edilmiş birkaç arkadaşımın, özelde güzel işler yapıp, artık "alsınlar, memuriyetleri onların olsun" seviyesine gelmeleri beni de çok etkiledi. Oluyormuş , hayat memuriyet değilmiş demeye başladım. - Pandemi sürecinde boş zamanımda, tamamen farklı ve tecrübemin az ,fakat bana akıl verecek bir çevremin olduğu IT (bilgi teknolojileri) alanına yoğunlaştım. Durumum şimdilik çok da parlak değil ve daha alacağım biraz yol var, ama çok spesifik bir alanda yoğun çalışıp uzmanlaşarak iş bulmayı umuyorum. - Amacım, iade olsam da memuriyete bir daha dönmemek ve dünyanın her tarafında çalışabilir veya uzaktan(remote) yurtdışına iş yapabilir durumda olmak. Umarım bu süreci atlatırız ve güzel günlerde bu günleri unutmuş olarak mutlu bir hayat süreriz.
  8. Mobi veya azw formatında denemeye kalkmadım ama uğraşınca bir şekilde olur sanırım. Ben direkt pdf olarak Kindle DX'ten okuyorum. çözünürlük ve okunurluk mükemmel değilse de oldukça iyi.
  9. Pek günden dışı sohbete uğramam, ama ana ekranda yan tarafta kindle muhabbeti olunca dayanamadım, yazayım dedim. Biz aile boyu kindle'cıyız. Şimdilik elimizde, çalışan - işimizi gören büyük ekranlı Kindle DX ve küçük ekranlı Kindle 4 var. ikisi de 5-6 yaşında. evde herkes kullanıyor bunları. Kitap okumayı sevenler için bulunmaz bir nimet. Şans eseri satın aldım, bir bakayım dedim. Sonra hayatımın en önemli parçalarından biri oldu. Israrla tavsiye ediyorum. Sadece kitap değil, pdf vs makale, Kuran herşeyi kindle'dan okuyorum. Kindle DX ile pdf'ler çok güzel okunuyor. normalde ekranı büyük, yan çevirince sayfayı ortadan bölüp daha da büyütüyor. Bu model artık piyasada yok (ikinci el bulunabilir belki), ama en son model olan büyük ekranlı Kindle Oasis pdf için iyi olabilir. Ama ABD fiyatı bile 250 usd. iade olunca yemin ettim, alıcam. Sorusu olan mesaj atabilir. Bol kitaplı günler...
  10. stg

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    İade olan arkadaşlar, pasaport talebiniz oldu mu? bu konuda durum nasıl?
  11. Allaha şükür, kızımız istediği fen lisesini kazandı. Bizim bu durumlara düşmemize sebep olan muhterem şahıslara selam (ya da kapak mı demeliydim) olsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...