İçeriği gör

SAHAF

Üye
  • İçerik

    44
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

SAHAF | Son Ödül • Ağustos 18 2019

SAHAF • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

134 İyi

1 Takipçi

KHK Bilgisi

  • KHK
    701
  • Kurum
    Diğer Kurumlar
  • Kriterler
    Banka
  • Komisyon Kararı
    Kabul

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

853 profil görüntüleme
  1. hocam sana umutsuzluk yakışmıyor. Burada tanıdıklarım içinde, yaşama sevinci ve azmi doruk noktalarda olan insanlardan birisisin. allah size de eşinize de sabır versin inşallah. Nasılsınız arkadaşlar iyi misiniz? Bir süredir ihmal ettim sizleri affedin. Hayat meşgalesine düştük. yeni ve eski tüm arkadaşlara selamlar. En kısa sürede sıkıntılarınızı geride bırakmanız ve iade olmanız dileğiyle.
  2. SAHAF

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    merhaba, evde kalmayı ve abiliği reddediyorsanız, tanıkların sizin kaldınız evin adresi ile HTS kayıtlarınızınn çapraz karşılaştırılmasını isteyin. sonuçta aleyhinize evde kaldığınızı ya da ev abiliği yaptığınızı söyleyenler, evin nerede olduğunu söylemeleri gerekir. sizde HTS kayıtlarından baz istasyonu bilgilerini alarak savunmanızı kuvvetlendirebilirsiniz. ayrıca, kendi tuttuğunuz evde kaldıysanız, kira kontratınızı veya buna ilişkin ödeme dekontlarınızı ibraz edebilir veya ev sahibinizi kendi lehinize tanık olarak dinletmek isteyebilirsiniz.
  3. 5 günde insanlar ziyadesiyle birbiriyle etkileşime geçti. sosyal mesafe yok neredeyse. bence yasağın çok da bir önemi kalmadı.
  4. @Teacher hocam çok teşekkür ederim. inşallah en kısa zamanda ikili iade olursunuz eşinizle birlikte. @LA TAHZEN saolun hocam bende eşimde iyiyiz allaha şükür. bir kızımız oldu ellerinizden öper. evet hocam geçtiğimiz kasım ayında göreve başlamıştım. @KatrinaVanTassel sayın rose eski müdavimleriyiz ne de olsa. herkesi iade etmeden burdan gitmem inşallah. kısa özet geçeyim. iade oldum işe başladım. ama herşey de bir hayrın olduğunu o zaman anladım. hem açık hem ihraç zamanlarımda eşimle bir ve beraberdik. insanın sevdiği yanında olunca farklı oluyormuş. şu an eşimle ayrı şehirlerde yaşıyoruz. onun çalıştığı il farklı benimki farklı. seyahat kısıtlaması dolayısıyla iki aydır kızımı göremiyordum. yeni kavuştum. komisyonda dosyalar azalmış anladığım kadarıyla inşallah tez vakit iadeniz olur.
  5. uzun zaman sonra herkese merhaba, arkadaşlar kolay gelsin. iade olanlara allah hayırlı etsin reddolanlara dayanma gücü versin. nasıl geçiyor günleriniz nasılsınız?
  6. SAHAF

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    hocam bu yazının bir geçerliliği yok. en azından bizim statümüzde olanlar için. bizim göreve iademizde dayanak kanunda hiçbir boşluk yok. bize ödenen tazminat değil, maddi ve sosyal haklar. biz zaten göreve iade olurken tazminat hakkımızın olmadığını bilerek iade oluyoruz. ayrıca bir önceki yazımda belirtmeyi de unuttum. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüş yazısının tarihi 2014 yılına ait. O tarihte bildiğim kadarıyla KHK ler ile ihraç yok ? Dolayısıyla, senin de dediğin gibi yazıda bahsi geçen şahıs için verilen mütalaa, bizim için geçerli değildir.
  7. SAHAF

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    merhaba, bir süredir yazmıyordum. ihraç dönemdeyken SGK lı çalışıp, iade olduktan sonra alıcak toplu maaşlarda meydana gelebilecek kesintilerle ilgili bir arkadaşımıza gelen CİMER cevabını inceledim. Şimdi yorumum şu; İade olduktan sonra, tarafımıza yapılan ödemeler, hiçbir surette tazminat niteliğinde değildir. Zira 7075 sayılı kanunun 10 uncu maddesinde ".....Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz....." hükmü amir olup, tarafımıza yapılan ödemeler MALİ VE SOSYAL HAK olarak ödenmektedir. Tazminat ise, aynı kanun maddesinin aynı fıkrasında ayrı bir hükümle düzenlenmiştir. Kanun hükmü açıktır, hiçbir boşluk yoktur, hem mali ve sosyal hakların iadesini hem de tazminat talebine ilişkin usul ve esası AYRI AYRI düzenlemiştir. Dolayısıyla, herkes SGK lı çalışsın çalışmasın tüm mali ve sosyal haklarını eksiksiz almak zorundadır.
  8. SAHAF

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    başkan sen göreve başladın mı? ataman yapıldı mı?
  9. SAHAF

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    sgk primlerinin içerisinde işçi işveren kesintisi ayrı ayrı düzenleniyor zaten. sen işçi payını alacaksın işveren de kendi payını alacak. brüt ücretine göre değişir ama genelde 550 tl civarı oluyor ay başına. bu arada işveren kendi payını nasıl alacakmış hiç sordunuz mu hocam?
  10. SAHAF

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    hocam bu karar değil. yani bu benim bahsettiğim 1988/1286 kararı gibi danıştayın verdiği kararların içtihadının birleştirilmesi kararı. hocam iki şekilde yapabilirsiniz, birincisi, direk 4a lı olduğunuz sgk il müdürlüğüne başvuracaksınız. ikincisi, bulunduğunuz ilin sgk il müdürlüğüne, 4a lı olarak çalıştınız sgk il müdürlüğüne iletilmek üzere dilekçe yazacaksınız. ikamet ettiğiniz ilin il müdürlüğüne gidin onlar zaten sizi yönlendirirler.
  11. SAHAF

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    hocam görüş yazısının bir örneğini mutlaka isteyin, sonuç ne olursa olsun. danıştay dairesinin 1988/1286 sayılı kararı daha önce 1402 sayılı kanunla devlet memurluğundan çıkarılanların göreve dönüşlerine dair danıştay kararıdır. karara göz atamadım. karar legalbank ile turkhukuk sitelerinde var, onlara erişmek içinde paralı üyelik isteniyor. yani kararı direk okuyamadım. hangi siteden okuyabildin?
  12. SAHAF

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    merhaba hocam, sgk kesintilerinden önce hitap dökümümü düzeltmekle uğraşıyorum. hala açık ve ihraç durumlarım dökümümde yazıyor. sildirmekle uğraşıyorum. yöntem basit ama üstte de dilekçe paylaşılmış. ihraçken sgk lı olarak çalışılan sgk il müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapılacak ve hizmet çakışması olan 4a hizmetlerin iptali ve primlerin iadesi istenecek. sorunuza gelince, hangi bakanlıktan görüş isteyecekler. bağlı bulunduğunuz bakanlığınızın merkezinden mi yoksa hazine ve maliye bakanlığından mı? yani görüş yazısından sonra adınıza borç çıkarıp resmi yazıyla sizden isteyebilirler. burada dava açma hakkınız saklıdır. merak ettiğim madem geri isteyecekler neden tam yatırdılar? sgk veya maliye mi fazla ödeme yaptınız demiş?
  13. SAHAF

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @kafakafka merhaba, dmlerim açık hiç kapatmadım.
  14. SAHAF

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    4a ve 4c den aynı anda hizmet çakışması ve iki fıkraya ait prim ödemesi mevcut ise, hizmet aktarması yapılmaz. 4c esas kabul edilir, 4a primler iade edilir.
  15. SAHAF

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    merhaba, hayırlı olsun. Allah cc bir daha böyle acılar dertler yaşatmasın. eşiniz bu süre zarfında sgk lı çalışmış mıydı? bordrolarda AGİ ödemeleri yapılıyor mu?
×
×
  • Yeni Oluştur...