İçeriği gör
tanık34

İlginç bir ankesör durumu ve TSK disiplin soruşturması?

Önerilen Yorum

KKK , tektanık  ,çalışmaya devam  açık ugg EP vb yok. 3 sene önce 2 gün gözaltı sonra imza ve yurtdışı yasağı ile mesiye devam. imza 2 sene önce kalktı yurtdışı yasağı devam.

1-) dava açıldı  ilk mahkemede tanık ifade vermek istemedi ve çekildi kayıtlara bu şekilde geçildi.hakim bana herhangibir soruda sormadı o konu hakkında. tanık dışarı alındı.

hakim: hakkımda başka bir soruşturma daha olduğunu bunu bilip bilmediğimi sordu

bilmiyorum dedim

yeni soruştrma dosyasının gizlilik kararı yoksa davayla birleştirilmesini istedi yazı yazdı mahkemeyi eylüle attı.

soruşturma ile ilgili savcılıktn cevap gelmiş uyapa eklenmiş evraklar içinde gördüm. şöyle diyor.

TSK KKK çerisindeki ankesor ile arandığı tespit edilen personele yönelik soruşturmaya dahil edilmiş olup halihazırda hakkında herhangibir bilgi veya belge mevcut değildir.

(çok afedersiniz) `Ulan bu nasıl cevap`. demezler mi adama. hem  arandığı tespit edilen diyorsun hemde hakkında bilgi belge yok diyorsun. 

Adil bir hukuk sistemi olsa derler ama şu şartlar altında kimsenin bu duruma karşı çıkacağını sanmıyorum.

 

...

2-)geçen gün  bide kurumdan şöyle bişey geldi başıma  hep bilgi alma tutanağı yaparlardı busefer aynı sorularla bilgi almaya ek olarak birde disiplin soruşturması yaptılar.

birileri sabit hatla konuşurken(fetöcüler)  benim adım geçmiş.(tahminimce hakimin sorduğu soruşturma ile alakalı)

şaka gibi kim kimle konuşmuş nezman konuşmuş hiç bir bilgi yok.

ama bana bu konuda bildiklerini anlat diyorlar.

bildiğim kadarıya ankesörlerin çözmlemesi yok daha . yani içerikleri bilinmiyor. nasıl benim adımı tespit etmişler ilginnç.

Bnde fetöcüler hakkımda bilgi sızdırıyormş demekki nerden bleyim ben  kim kime ne demiş dedim.

herhalde bu  mahkemeden gelen bir bilgi (yukarıd bahsettiğim soruşturma olabilir). msb den geldi dediler. 

 

size sorum neden bilgi almanın yanında birde ek olarak disiplin soruşturması  kağıdı hazırlandı. . açığa mı alacaklar acaba. 

hani bakan onayı ile ihraçtan önce savunma şart olmştu acaba açığa almadan önce disiplin soruşturması şart mı oldu yada sebi nedir bilen varmı?

 ve disiplin soruşturmasının sonucunu bana  kaç gün içinde söylemek zorundalar?

(süreci bahsedişim hızlı olduysa kusura bakmayın daha öncedende  kndimle ilgili durumları yazmştım.)

 


SADECE "İFTİRACI" vardı oda ilk mahkemede dosyadan çekildi. ilk mahkeme 6.3 verdi, İstinaf onayladı, Yargıtay savcısı Bozma istedi, bekliyoruz .

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Anlattığınız durumun ilginçliği bir yana sorularınızı cevaplamaya çalışayım.

Öncelikle disiplin soruşturması hususunu açıklığa kavuşturmak gerek. https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6413&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5 adresinde bulunan TSK disiplin kanununda Disiplin soruşturması, "Disiplinsizlik yapan personel hakkında karar vermek amacıyla disiplin amirleri tarafından yapılan veya yaptırılan araştırma ve incelemeyi", şeklinde tanımlanmaktadır.

Yani disiplinsizlik yaptığınız tespit edilmiş. Anlattıklarınızdansa bu yönde bir tespit yok. Birincisi bu duruma itiraz etmeliydiniz. Hakkınızdaki tespit nedir? Birilerinin telefon dinlemesinde adınızın geçmesi sizin bir şey yaptığınız manasına gelmez. Bu durum ancak şüphe oluşturabilir.

Bu hususta ancak aynı kanunun;

"Disiplin soruşturması veya tahkikatın adli soruşturma veya kovuşturmadan bağımsızlığı

MADDE 5 – (1) Herhangi bir fiilden dolayı ilgili hakkında yapılan adli soruşturma veya kovuşturma, aynı fiilden dolayı ayrıca disiplin soruşturması ve tahkikat yapılmasını, disiplin cezası verilmesini ve bu cezanın yerine getirilmesini engellemez." maddesini ileri sürebilirlerdi ama oda tutmaz. Koyu ve altını çizdiğim kısım, "herhangi bir fiilden dolayı" yani bir fiiliniz olması gerekir. Anlatımlarınıza göre o da yok.

Disiplin soruşturması neden yapıldı kısmına gelince. Disiplin soruşturması bazen personeli aklamak içinde yapılabilmektedir. Yani "ben araştırdım, sıkıntılı bir durum yok. Olay anlatıldığı/bilindiği gibi değilmiş" vb bir kanaatle durumu kapatmak için. Anlattıklarınızdan soruşturmanın zorunluluktan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Bakan onayıyla ihraç olarak ifade ettiğiniz, OHAL sonrası kamu görevinden çıkarma işlemi yapılacaksa bu konuda savunmanız ayrıca istenecektir. Yapılan disiplin soruşturmasının sonucunu ve birlikten ne şekilde çıktığını öğrenebilirseniz durum azda olsa aydınlanacaktır. Çünkü MSB den gelen yazı gereği hakkınızda disiplin soruşturması açılmış gibi görünmekte. Doğal olarak MSB ye bir cevap yazılmış olmalıdır. Orada birlik komutanınızın ne kanaat bildirdiği önemlidir.

Disiplin soruşturmasının sonucu size tebliğ edilmek zorunda değildir. Soruşturma sonrasında heyet tarafından bir rapor hazırlanır ve soruşturma heyetini görevlendiren amire sunulur. Raporda önemli olan kısım heyetin kanaatini belirttiği son kısımdır. İlgili amir bu kanaate göre hareket edecektir. Eğer bir ceza yada GGU teklifi olursa bunu zaten komutanda onaylayacağı için kısa sürede öğrenirsiniz. Rapor içeriği size verilmeyecektir. Sonuçta hakkınızda bir şey yoksa sonucu ancak şifai olarak öğrenebilirsiniz. Bir şey varsa zaten ceza yada GGU olarak tebliğ edilecektir.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

aynen hocam tam bahsettiğiniz gibi hakkımda 15 gün GGU verildi. msb yede açığa alınmam yönünde teklif yapıldığını düşününüyorum çnkü bağlı olduğum birlik şu anda izlediği yol buymuş. 15+15 GGU o sıradada msb den gelecek açığa alma yazısını bekliyorlarmış. GGU trafıma yarın sbah tebliğ edilecekmiş.

 

 

 

soruşturma evrakında sorulan toplam 2  soru vardı zaten nasıl kimler arasında bir konuşma olduğunun anlatılmadığı, hiç alakam olmayan bir konuda ben disiplinsizlik yapmşım gibi gösterildiğini belirtmiştim. ancak tabi bu bir itiraz sayılmaz.

 bu durumda GGU ya ayrılmadan önce bahsettiğiniz maddeler üzerinden bir  dilekçe bırakıp kışladan o şekilde  ayrılayım ozman. gerçi bukadar stres arasında 15 gün dinlenme işime gelir ama ben yinede itiraz dilekçesi bırakayım.

 


SADECE "İFTİRACI" vardı oda ilk mahkemede dosyadan çekildi. ilk mahkeme 6.3 verdi, İstinaf onayladı, Yargıtay savcısı Bozma istedi, bekliyoruz .

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Haziran sonunda ilk 15 GGU verdiler

temmuzda ikinci 15 GGU verdiler(itiraz dilekçesi yolladım tugaya-cevapyok)

msb veya Kkk ya yazı yazılmış hakkımda  uzun süreli açık vb olması için ama yazıyı görmedim  

Henüz msb den açığa alma vb haber gelmemiş  .GGU süresi doldu gel başla mesaiye dediler. Ama hala msb den olumsuz haber gelme ihtimali var . Bnde herkese mazeret veriordunuz bana niye vermiyorsunuz dediim , yıllık izin talep ettim. Bi 15 te bn verdim kendime bakalım hakkımızda hayırlısı. 

 Aklıma takılan şuki msb yada kkk dan açığa alındı diye msj geldiği gibi hayır açığa almiyoruz mesaiye devam etsin türünden de bir msj geliyormu?

Yani  bu 15 gün de bitince yukardan msj gelmiş olurmu


SADECE "İFTİRACI" vardı oda ilk mahkemede dosyadan çekildi. ilk mahkeme 6.3 verdi, İstinaf onayladı, Yargıtay savcısı Bozma istedi, bekliyoruz .

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...