İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

https://www.google.com/amp/s/www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/AYM-KHK-listesiyle-kamudan-ihraci-2-kez-iptal-etti-41995772

 

AYM, düzenlemedeki, üyeliği ve mensubiyeti ibaresini anayasaya aykırı buldu. 22 Eylül 2021 tarihli iptal kararı, dünkü Resmi Gazete’de yayımdan itibaren 9 ay sonra yürürlüğe girecek. İptal kararları geriye yürümediği için kararın daha önceki FETÖ ihraç kararlarına etkisi olmayacağı ve geçerliliklerini koruyacağı savunuldu. Hükümetin iptal kararı ışığında yeni düzenleme yaparak, “üyelik” ve “mensubiyet” kavramlarına açıklık getirmesi ve ihraç ile diğer işlemler için kesinleşmiş mahkûmiyet kararı aranması gerekeceği vurgulandı.

Arkadaşlar simdi bu ne demek oluyor 9 ay sonra beraat takipsizlik alan davası olmayanlar işine dönebilecek demek mi? Mahkemelere ictihat falan mı olacak simdi bu durum? Nedir acıklaması bilen var mı?

 


679 KHK-KYOK-İnceleme devam ediyor-Sd Kart:DİL 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Temple Granden, 10 saat önce yazdı:

Hukuk fakültesinde bir öğretim görevlisi derse girer ve bir öğrenciye adını sorar.

Öğrenci,

“Ali” diye yanıt verir.

Öğretmen bir anda,

-“Defol bu sınıftan, bir daha asla dersime gelme” der.

Bütün öğrenciler şaşkınlık içindedir, neye uğradığı şaşıran Ali de sınıfı terk eder. Herkes ne olduğunu anlamak için beklemektedir.

Hiç birinden tek bir ses bile çıkmaz…

Hoca sınıftaki sessizlikle beraber ileri geri yavaş yavaş dolaşmaya başlamış, bütün öğrencileri şöyle biraz süzdükten sonra, tabi bu arada herkes göz temasından kaçınıyor, başlamış derse.

Hoca:

-“Kanunlar ne için vardır?” diye sorar ve ders başlar…

Bir çok yanıt gelmiş, bir öğrenci düzeni korumak, diğeri toplumda yaşayan bireylerin hak ve hürriyetini sağlamak için, öbürü yaşam haklarını idame ettirmek, bir başkası devlete güveni, o devletin saygın bir vatandaşı olduğunu göstermek için, bir diğeri her yerde hakkını yasalar çerçevesinde arayacağını bilmek ve devletin vatandaşına haklarını nasıl arayacağını göstermek için…

Hoca başka diye tekrar sorunca, bir öğrenci de,

-“Adalet” için diye yanıt vermiş.

Bu yanıtı verene hoca parmağı ile işaret ederek, işte aradığım yanıt bu dercesine,

-“Peki az önce arkadaşınıza adaletsiz davrandım mı?”, herkeste aynı yanıt,

-“Evet hocam”.

Öğretim görevlisi sınıf kapısını açarak dışarıdaki öğrencisini içeri alır ve teşekkür edip yerine geçebileceğini söyler, herkes bunun bir senaryo, oyun olduğunu anlar.

Fakat hoca son sözlerini söylememiştir henüz;

-“Peki, buna hepiniz şahit oldunuz, neden tepki göstermediniz, bir açıklama istemediniz, arkadaşınızın hakkını savunmadınız!?

Herkes susar çıt yok.

Hoca,

-“Bakın sevgili arkadaşlar, bu olaydan hepinizin çıkarması gereken bir öğüt var, bunu size 100 saat sınıfta ders versem anlatamazdım” der ve son sözlerini söyleyip dersi bitirir.

-“Asla bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti de olmayın, o yılan bir gün mutlaka sizi de sokacaktır.”

-“Adaletsizliğe şahit olup göz yuman insanlar haysiyet ve onurlarını kaybetmeye mahkumdur.”

-“Bir şahsa karşı yapılan haksızlık, herkese karşı yapılmış bir tehdit demektir.”

Sn @Rifat Gökkaya özellikler Sevgili @Opheliasöylediklerinize katılmakla birlikte umudunuzu tüm bu söylenenlere rağmen kaybetmemenizi temenni ediyor olacağım.Kaybolan yıllarımız için yapacak bir şey olmayacak belki ama ben inanıyorum her şey düzelecek lütfen sizler de inancınızı kaybetmeyin.Adalet hiçbir zaman yoktu aslında olmayacak da bir ara düzelir sonra bizim yaşadıklarımıza benzer şeyler yine olur ve olacak da...

Yukarıda ismi geçenlerden biri şimdi yanında olduğu kişi için daha önceden neler neler dediğine dair videolar halen mevcut...o yüzden Süleyman Demirel in dediği gibi siyasette dün dündür.Yüksek perdeden söylenen sözleri geri almak için uygun ortamı herkes bekler.Kendi adıma bu süreç bana bildiğim ama unuttuğum yukarıdaki alıntıdaki SUSKUNLUK meselesini hatırlattı artık susmuyor sinmiyor bol bol anlatıyorum ve herkes her şeyin farkında.Müsterih olun,düzelecek,güzel olacak...bugün böyle olsun,onların olsun...Gün doğmadan neler doğar o yüzden sağlıkla kalın...mücadeleye devam.

Çok eski yıllarda İngiltere’de bir gelenek varmış. Sıradan bir vatandaş öldüğünde kilisenin çanı bir kez çalınıp herkese duyurulurmuş. Bir asil öldüğünde iki kez, kralın bir yakını öldüğünde üç kez, kral öldüğü takdirde ise dört kez çalınırmış. Günün birinde, herkesin hak aramak için sığındığı mahkeme, bir vatandaşı haksız yere mahkûm etmiş… Ve kilisenin çanı tam beş kez çalmış.

Ahali merak içinde kalıp papaza koşmuş: “Ey papaz efendi, kraldan daha önemli biri var mı ki o ölünce çan beş kez çalınsın…” Papaz yanıt vermiş: 

“Kraldan daha önemli bir şey var!.. Adalet öldü.” 

ŞİMDİLİK...

Nobel Barış Ödülü sahibi Elie Wiesel in

Sol kolundaki dövmede, A-7713 yazıyordu. Bu onun 1944’te Naziler Auschwitz-Birkenau toplama kampındaki sıra numarasıydı. Tüm ailesini Adolf Hitler gibi bir faşist diktatörün adaletsizliği ve zulmünde kaybetti.
Elie Wiesel, tanıklık ettiği tüm zulümlerin sonucunda dünyaya unutulmaması ve her daim akılda kalması gereken bir öğüt bıraktı; “Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı.” 

 

Hayatımın hiç bir anında umutsuz olmadım. Ben ihraç edildiğimde bana ilk sırtını dönen ailem oldu. Burada yazan okuyan bir çok kişiden çok daha fazla zulüm yaşadım. Bir bakkalın yanında evimin yağını ve şekerini vermesi karşılığında maas almadan günde 12 saat çalıştım. Ev taşıma şirketinde hamal olarak çalıştım. İnsanlar kendi evini bile tasiyamazken ben beşinci kata yüzlerce kez sırtımda yükle inip çıktım. Musluman dediklerimiz yanına çaycı olarak bile almadılar. Seni yanımda calistirirsam benimde basim yanar dediler. Bende gidip meyhanelerde çalıştım garsonluk yaptım yıllarca. İhraç edilmeden önce müdür yardımcısıydim. İhraç edildikten sonra dibin dibini gördüm. Ama hep umutluydum. Basım dikti. Biliyordum eninde sonunda bu imtihan bitecekti. Sırtıma yükü alıp tırmanırken bu umut bana güç verdi. Evet bu bir imtihandi. Tıpkı Hz Yusuf'un zindana atılması gibi bir imtihandi. Bir ziyarete falan gittiğimde basım dik ve güçlü göründüm. Kuyruğu dik tuttum. Size muhtaç değilim. Haddinizi bilin ben güçlüyüm taşı sıksam suyunu cikartiyorum dedim. Kimsenin bana acıyarak bakmasına izin vermedim. Savaştım. 6 yıldır bu savaşım devam etti ve ediyor. İnanıyorum ki bu düzen bitecek. Bugun intikam ateşiyle yanan zebaniler tarihin kara sayfalarinda yok olup gidecekler. Kimse Hz musaya zulmeden Firavun'un adını bilmez. Tarih kahramanları yazar. Biz önümüzdeki yılların kahramanlari olarak tarih sayfalarında yerimizi alacagiz. Kahraman olmak bedel ister. Ben Kahraman olmak istemiyorum deme lüksümüz yok. Çünkü Allah bizi seçti. Bu nedenle rabbimin bu imtihanındaki zulmü de başımızın üstünde kahrı da.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
konuk mali, 25 dakika önce yazdı:

Merhaba arkadaşlar, retlerin çok olduğu günlerde kabul paylaşımı yapmak zor.  Ben banlı direnm@li, adminler dün geceki paylaşımı onaylamamış. Tekrar paylaşıyorum. Dün o yıllardır değişmeyen yazı değişti. Kabul kararını gördük. Bir gün önce inceleme devam ediyordu. Kurum MEB. Kriterler imzada yazıyordu. Özel öğretim desteği ile gönderdiğim çocuğun okulu, kalan okul ücretini ödediğim bankasya kredi kartı. Direk kredi kartı hesabına yatırıyordum. Hesap hareketsizdi. Hesabı Temmuz 2016'da kapatmıştım. Temmuz 2019'da 2-b den beraat almıştım. Savcı da beraat istediği için hemen kesinleşmişti. (Altuğ Bey için yaş 50 civarı.) Eşim de 701 ile ihraç, bankasya altın hesabı vardı,  dosyaları istinafta. 

Şimdiye kadar zaman zaman turizmde asgari ücretle çalışarak vakit geçirmiştim. Yolu Kapadokya'ya düşenler için aşağıya mail adresi bırakıyorum. Misafir de ederiz, bölge için her konuda yardımcı da olurum. 

Son olarak sendikam Türk Eğitim-Sen. Geçen hafta beraat kararını ve komisyon dilekçesini sendikaya verdim. İl Teftiş kuruluna nazınız geçer, komisyona bir yazı gönderiversinler, kurum görüşü yerine geçer, dedim. Bugün başkanı aradım. Teftiş kurulu başkanı bu ara beraat alanlarla ilgili çalışma yapılıyor, biraz daha bekleyelim sonra gönderelim demişler.  Yani kurum görüşü alınmadı. İlin haberi yok. Ama dosyamda polislerin yaptığı 2 adet saha araştırması vardı.

Allah herkese bu sevinci yaşatsın, diyemeyeceğim, pek bir sevinmedim çünkü. Bekleyenlere o yazının kabul yönünde değiştiğini görmeyi nasip etsin diyelim. 

 Ret alan arkadaşlara da sabır diliyorum. Sadece siz biraz geç döneceksiniz, hepimiz hakkımızı söke söke alacağız.

Başka sorunuz olursa ya da iletişim için : malisunger@gmail.com

 

 

Sn direnmoli sizin adınıza cok sevindim.cok mutlu oldum kendim iade olmus gibi.

Keşke bizde polis değil öğretmen veya normal memur olsaydık. Zira öğretmen olup eşi ihraç olan hapiste olan vs kimseyi ihraç etmediler ettiklerini de iade ettiler biz askeriye ve EGM ise silahlı memur olduğumuz icin malesef ki hic acımadılar bize sadece boşandığım eşimden dolayı ihraç edildim ve bunları yaşıyorum.

Gelen komisyon kararında bile sadece kurum amir kanaati ve sosyal çevre yazıyor üstüne de takipsizlik aldığımı yazmışlar.

Neyse velhasıl kelam umarım dediğiniz gibi bi calısma vardır her ne kadar benim umudum olmasa da  bir gece de karanlık olan dünyamız bir gecede aydınlık olur mu diye bazen düşünmüyor da değilim.

Bazıları da ilahi adalet falan diyor benim o taraf icinse hicbir olumlu düşüncem kalmadı ilahi adalet olsa mazlum insanların senelerdir feryadı duyulmaz mıydı? Biliyoruz en basiti su forumda yüzlerce masum insanız tanıyoruz az cok birbimizi ilahi adalet olsa bizim feryatlarımız bu dünyayı yakmaz mıydı? İlahi adalet olsa bize bunları yapanlar hala çıkıp TV lerde hicbirsey olmamış gibi İslam'ı kullanıp onunla övünmeye devam edebilirler miydi? Ben zaten inanç noktasında bu dönemde tamamen bitme noktasına geldim ucundayım.

Tekrar söylüyorum atıldığımda 26 yaşındaydım simdi 31 yaşındayım bana 400-500 milyarı değil ömrümden çaldığınız beni hüzne boğduğunuz 6 yılımı geri verin 1-2...veya birkaç yıl sonra gelecek adaletin ben ...............

Eee nolacak 8 yıl sonra(6 yıl zaten bitti)diyelim herşey düzeldi eee ne dicez ilahi adalet yerini buldu mu dicez bu mu ilahi adalet bu mu din bu mu İslam bu mu bize bunları yapanlar da İslam a inanıyor değil mi? Bunlar müslüman ım diye tvlerde şov yapıyor değil mi? Yıllar sonra gelen adalet ilahi adalet mi oluyor bu mudur senelerdir insanlar kanser oldu intihar etti ne çileler çekti yok yere simdi 8 yıl sonra gelen adalet ilahi adalet olacak öyle mi? 

Yok arkadaşlar yok kimse kusura bakmasın ben gerçekten inanç noktasında çok farklı yerlere geldim eğer yanlış noktalarım varsa düzeltin

  • Beğeni 5
  • Üzülme 1
  • Onaylama 3
  • Katılmama 1

679 KHK-KYOK-İnceleme devam ediyor-Sd Kart:DİL 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
ozelharekat61, 29 dakika önce yazdı:

Sn direnmoli sizin adınıza cok sevindim.cok mutlu oldum kendim iade olmus gibi.

Keşke bizde polis değil öğretmen veya normal memur olsaydık. Zira öğretmen olup eşi ihraç olan hapiste olan vs kimseyi ihraç etmediler ettiklerini de iade ettiler biz askeriye ve EGM ise silahlı memur olduğumuz icin malesef ki hic acımadılar bize sadece boşandığım eşimden dolayı ihraç edildim ve bunları yaşıyorum.

Gelen komisyon kararında bile sadece kurum amir kanaati ve sosyal çevre yazıyor üstüne de takipsizlik aldığımı yazmışlar.

Neyse velhasıl kelam umarım dediğiniz gibi bi calısma vardır her ne kadar benim umudum olmasa da  bir gece de karanlık olan dünyamız bir gecede aydınlık olur mu diye bazen düşünmüyor da değilim.

Bazıları da ilahi adalet falan diyor benim o taraf icinse hicbir olumlu düşüncem kalmadı ilahi adalet olsa mazlum insanların senelerdir feryadı duyulmaz mıydı? Biliyoruz en basiti su forumda yüzlerce masum insanız tanıyoruz az cok birbimizi ilahi adalet olsa bizim feryatlarımız bu dünyayı yakmaz mıydı? İlahi adalet olsa bize bunları yapanlar hala çıkıp TV lerde hicbirsey olmamış gibi İslam'ı kullanıp onunla övünmeye devam edebilirler miydi? Ben zaten inanç noktasında bu dönemde tamamen bitme noktasına geldim ucundayım.

Tekrar söylüyorum atıldığımda 26 yaşındaydım simdi 31 yaşındayım bana 400-500 milyarı değil ömrümden çaldığınız beni hüzne boğduğunuz 6 yılımı geri verin 1-2...veya birkaç yıl sonra gelecek adaletin ben ...............

Eee nolacak 8 yıl sonra(6 yıl zaten bitti)diyelim herşey düzeldi eee ne dicez ilahi adalet yerini buldu mu dicez bu mu ilahi adalet bu mu din bu mu İslam bu mu bize bunları yapanlar da İslam a inanıyor değil mi? Bunlar müslüman ım diye tvlerde şov yapıyor değil mi? Yıllar sonra gelen adalet ilahi adalet mi oluyor bu mudur senelerdir insanlar kanser oldu intihar etti ne çileler çekti yok yere simdi 8 yıl sonra gelen adalet ilahi adalet olacak öyle mi? 

Yok arkadaşlar yok kimse kusura bakmasın ben gerçekten inanç noktasında çok farklı yerlere geldim eğer yanlış noktalarım varsa düzeltin

İnancınıza saygı duyuyorum.  Yanlış algıladıkları din onların olsun. Ben benim inancıma yakışan insan olmaya çalışmaya devam edeceğim

  • Beğeni 2
  • Onaylama 2

672 MEB 28 ay sendika adlı idarii işlem yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@konuk mali Direnmali hayırlı olsun birileri de çıkıyor bu çukurdan hiç değilse buna seviniyor insan karar geldiğinde bir tarih ve sayı paylaşırsanız bu işler bitsin diye sabırsızlıkla bekliyoruz da inşallah yaza kadar biter diye umut ediyoruz bir güz daha geçirecek güç kalmadı en azından ben de. Sendika hiç yok o zaman siz de doğrumu anladım geçmiş olsun direnmali tekrardan

  • Teşekkür 1
  • Onaylama 1

672 Enerji Bak. 23 Mayıs kabul sistemde

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Üzüntüsünü paylaşan tüm forumdaslara teşekkür ederim. Hayat devam ediyor. Bu hafta sanırım red haftası olmuş. Red alan herkese geçmiş olsun. İlk atildigim zaman ki gibi acı olur sanmıştım ama öyle olmadı. İnsan herşeye alışıyor sanırım. 

 


672 li soruşturma yok sendika istifasiz komisyonda karar bekliyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@konuk mali tebrik ediyorum. Sizin adınıza biz sevindik. Ailenizin nasıl sevindiğini tahmin bile edemiyorum. 

Aradan geçen yıllar bana umutlanmamak gerektiğini gösterdi. Belki dediğiniz gibi bir çalışma vardır ve iade oluruz ama eşimin dün akşam yaşadığı hayal kırıklığından sonra ben bir daha onu umutlandiracak şeyler söylememeye kendime söz verdim. Beni asıl üzen red almak değil eşimin yaşadığı hayal kırıklığı oldu.

 

  • Beğeni 1
  • Üzülme 4

672 li soruşturma yok sendika istifasiz komisyonda karar bekliyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Gnlçlk, 6 dakika önce yazdı:

Herkes benim gibi Red almış dün. Maalesef artık üzülecek bile halim kalmadı. Ewde küçük çocuklarım var. Yanlarında ağlayamıyorum. Çöp atma bahanesiyle dışarı çıkıp sitenin bahçesinde bir bankta oturup doyasıya ağladım. Biraz da üşüdüm. Sonra tıpış tıpış normal hayatıma geri dönmek zorunda kaldım. Neyse lütfen şu an ne yapacağımı şöyle iyi bilen biri detaylıca yazabilir  mi. Bundan sonraki süreç nasıl işlicek. Ne yapılacak. Yani mahkemeye falan da hiç başvurasım yok. Hayal kırıklığına uğramaktan bıktım usandım. Ama yine de kağıt üzerinde gerekeni yapim. Ne olacaksa olsun. 

Geçmiş olsun hocam😔 Hayat devam ediyor. Sağlık olsun yeter ki... Sendikadan mı red geldi acaba?


672 MEB 28 ay sendika adlı idarii işlem yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Bize eşit şartlarda mücadele imkanı vermediler ki gerçekten ne kadar nitelikli olduğumuzu gösterelim. Hileli zarların olduğu bir oyunun içinde bulduk kendimizi. Şartların eşit olmadığı, zarların hileli olduğu bir oyunda hayatta kalmak bile çok büyük bir başarı. Tüm olumsuzluklara rağmen mücadeleden vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz, mücadele edeceğiz. Eninde sonunda kazanacağız, buna şüphe yok. Bize düşen görev, o gün gelene kadar ilk önce akıl sağlığımızı, sonra beden sağlığımızı korumak ve azimle ve inadına yaşamak.  Her birimiz farklı ailelerde, farklı kültürlerde, çok farklı şartlar altında yaşadık, büyüdük ve bu günlere geldik. Hepimizin başına aynı olay gelmiş olsa da, herkesin tepkisi, reaksiyonu, hissettiği şeyler, dayanma eşiği vs farklı. Ama işin özü bence haklı olduğumuzu bildiğimiz böyle bir durumda dirayetli olup yaşamaya devam etmek. Tüm olumsuzluklara rağmen yaşayacağız ve ileride tüm haklarımızı aldığımız günlere akıl ve beden sağlığımız tam olarak ulaşacağız. 
    • Hocam, kendinize haksızlık etmeyin. Devlet söz vermiş 657ye uyduğun sürece sorun yok demiş. Birçok kişi de buna güvenip kendini o memuriyet için hazırlamıştı ve o işe kendini adamıştı. Özellikle belli bir yaştan sonra gerçekten zordu bu işler. Birçok kişiye de yedikleri damga çok ağır geldi, yeni bir hayat kurmak için o psikolojik gücü kendilerinde bulamadılar. Bunun üstüne uğraştığımız davaları parçalanan aileleri ekleyin. Hayatta kalabilmeniz bile başarı aslında.
    • 8 sene geçti ve hiç bir şey değişmedi. Parkomatta  çalışdım, inşaatlarda çalıştım, tarla işlerinde çalıştım, bir buçuk sene kadar dershanede çalıştım (depremden sonra kapandı) fabrikada 3-5 ay çalıştım ödeme sorunu olunca  ayrıldım yine inşaattayım. 8 yılda bir kazmaya sap olamadım, ortalamaya baksan 8 yıl asgari ücret altında kazandım. Hep günü kurtarma uğraşıyla  geçti 8 sene. Bu 8  sene bana ne kadar beceriksiz işe yaramaz olduğumu gösterdi. Bazen düşünüyorum nasıl bir günahım varmışta bu duruma düştüm ve kurtulamıyorum ... Ülkenin hukuk olsun adalet olsun ekonomi olsun vesaire memnun değilizya, ben bunun bin katı kendimden memnun değilim ...
    • Yeminle şaka gibiyiz ya. Herkese açık bir forumda birbirine dilekçe dava danışan, fikir alış verişi yapan, sabır tavsiye eden, gündem hakkında analizler yapan "terörist" mi olur arkadaş? İçinde olmasak tam bir komedi değil mi şu durum aslında? 8 sene be.
    • Bir düşüncem de KHK mağdurlarıyla ilgili... Mağdurlar bu işin çözümünün peyder pey olacağını bir türlü anlayamadı... pazarlamada "foot at the door" diye bir tabir vardır, yani ayağınızı kapıya koyabilirseniz, satışı büyük ihtimalle halledersiniz... burada da o ayak, ufak da olsa, KHK'lı bir grubun toplu iade olmasıydı... mesela takipsizlik-beraat alanlar iade olabilseydi, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iade olma yolu açılacaktı, çünkü o kapı açılmış olacaktı bir kere... ama bunun yerine ne zaman takipsizlik alanların iadesi gündeme gelse, diğer tüm KHK'lılar "bizde, bizde, bizde..." demeye başladı ve o kapıya ayak bu yüzden hiç konulamadı, çünkü kapı hiç açılamadı... Bu talepler nedeniyle, iade işi toplum nazarında en ağır kişinin iade olacağı şeklinde ve çok ağır mali külfete neden olacak şeklinde yorumlandı veya imajı o şekilde verildi (Abdurrahman Dilipak'ın idareyi KHK'lılarla ilgili mali külfetle korkutma twitini hatırlayın)... halbuki hep beraber en azından takipsizlik-beraat alanlar gibi toplum vicdanını da kanatan bir kesimin iade olmasını savunsaydık, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iadesi toplum nazarında daha kabul edilebilir hale gelecekti...
×
×
  • Yeni Oluştur...