İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Duruşma tarihini doğum gününe vermişler 🙂 

Galiba bilerek yapıyolar. 


679 KHK

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

 

İzzet Özgenç uykularını kaybetmiş herhalde. Önceden desteklediği zulüm kanunlarına şimdi muhalefet oluyor. Aslında çok güzel bir olay. O zulüm kanunlarını hazırlayan herkes şimdi muhalif olsa, bu işler daha hızlı düzelir...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Aklima, 6 saat önce yazdı:

Sayın @eses,

Hayırlı olsun.

Komisyon kararının açıklanmasını bekleyenlerin güzel haberler paylaşmasını, herkesin duasının, kimseyi üzmeyecek şekliyle kabul olmasını dilerim.

Hukuki çerçevede mücadeleye devam. Komisyon kararı kabul yada red olarak açıklananların mücadele ve hesap sorabilme hakları bu kararlar sonrası başladığından şahşım adına mücadelem bir kez daha yeniden başladı. Şimdi iftiracılarımla hukuk çerçevesinde hesaplaşma mücadelesi başlıyor.

Sayın @Aklima çok teşekkürler. Ben de sizinle aynı fikirdeyim. İftiracıların kim olduğunu 5 senedir merak ediyordum. Artık onlar düşünsün diyorum. Umarım hukuk nezdinde bunların sonuçlarını görmek nasip olur. Bu konu ile ilgili olarak emsal karar varsa paylaşırsanız sevinirim. Ben de araştırmaya başlayacağım bu konuyu.


689 KHK -YÖK İdari Personel - Komisyon incelemede - Adli Yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Merhaba değerli forum üyeleri;

Son arkadaşıma dair karar: 668 - Darbe yargılaması - Kriter yok - Beraat - Yargıtay Temyiz aşamasında - RET

Basın emekçilerinin yazı dizisi olur ya; bende kurumun ve Ohal Komisyonunun nasıl çifte standartta karar verdiğini belgeleri ile paylaşacağım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Yazı dizimi kısaca özetleyeyim; Menfur girişimin olduğu gece bir telefon ile mesaiye çağrıldım. Ülkedeki bu hain girişimden ve malum sıkıyönetim bildirisinden haberdar olmaksızın kışladan üsteğmen rütbesindeki bir personel ile tugay merkezine gitmek üzere görevlendirildik. Toplamda 22 personel, 4 tank, 1 zpt, 1 land rover bakım aracı. İntikal esnasında ülkedeki bu darbe girişiminden haberdar olduktan sonra hemen kışlaya dönmek üzere geri döndük. Bu süreçte gözaltına alındık ve 20 Temmuz 2016'da Sulh Ceza hakimliğine çıktık. 6 personel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve halen görevine devam etmektedir. Geri kalan personel ben dahil 9.5 ay tutukluluk geçirip ilk mahkeme huzuruna çıktık ve savunmalarımızı yaptık. Savunmalarımızın ardından serbest bırakıldık. Emir komutasında olduğumuz üsteğmen rütbesindeki personel ise 25 ay tutuklu kaldı ve mahkemenin karar gününde beraat edip tahliye oldu.

Bu üsteğmen 21.11.2018 tarihinde Ohal Komisyonunca jet hızıyla iade edildi. Bunun haricindeki arkadaşlar; kimisi 2020'de ret aldı, kimisi 2021'de, ben 10.02.2022'de, son kararını paylaştığım arkadaş ise bu Pazartesi ret kararını gördü. Komisyona tabi olmayan uzman erbaş arkadaşlar Kocaeli İdare Mahkemesince göreve iade kararı aldı. Fakat İstanbul BİM ilgili dairesinde kurum görüşüne istinaden kararları bozuldu görevden uzaklaştırıldı ve dosyaları derdest durumda Danıştay'da. Bozma kararı veren başkan şuan başka bir ilin BİM Başkanlığına atandı. Bu arada arkadaşın birinin kararı gecikmişti ve heyeti değişen İstanbul BİM bu arkadaşın kararını bozmadı ve görevine devam etmektedir.

Sözün kısası bizi o akşam alarm diye kışlaya çağırıp intikale çıkaran adam harici kimimiz komisyondan kimimiz idare mahkemesinden ret aldık. 

Mahkemenin bizimle ilgili gerekçeli kararının ilgili sayfaları:

Not. Karar resimleri sayın MSK nın isteğiyle kaldırılmıştır.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Belirtmiş olduğum personelin Ohal Komisyon kararı:

Not. Komisyon kararı, sayın msk nın isteğiyle kaldırıdı.

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Bu da benim kararım.

Bu komisyon 5 yıl 7 ay düşünüp bir gerekçe yazmış fakat yazdığı gerekçe de benim içinde bulunduğum öyle bir eylem yok. Yani Çarkkışla denilen yere gitmedim, oradan da valilik yerleşkesine gitmedim. Kocaeli- Sakarya il sınırından geriye döndük mahkemenin gerekçeli beraat kararında zaten yazıyor. Yani bu kadar yıl bekleyip gerekçe uydururken araya ''tank, zpt'' falan yazsanız daha fiyakalı ve gerçekçi bir ret gerekçesi olurdu. Bu arada hepimizin dosyası Yargıtay temyiz aşamasında.

TSK'da kriterinizin olmasına gerek yok her şeyden münezzeh bile olsanız yeterli değil. Artık kararı vicdanlarınıza havale ediyorum.

Not. Karar resimleri sayın MSK nın isteği üzerine kaldırıldı.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@MsK.,

Aynı dosyada amiriniz pozisyonundaki kişinin göreve iadesi yapılırken sizlerin yapılmaması, OHAL Komisyonu'nun ne kadar yanlı ve taraflı olduğunun göstergesi.

Sanırım OHAL Komisyonu'nun sizi göreve iade etmemesinin yegane sebebi, lanet olasıca KURUM KANAATİ veya DEĞERLENDİRMESİ !!! 

Artık idare mahkemesindeki dava sırasında kurum kanaatinin ve değerlendirmesinin ne olduğunu görebileceksiniz. 

Önünüzde yeni bir idare mahkemesi süreci var. Hukuki süreleri geçirmeden gerekli davayı açınız.

Umarım bu süreç çok daha kısa sürede neticelenecek ve sizler de en kısa zamanda görevlerinize döneceksiniz. 

Güncelleme • • Bla Bla Bla

Ceza Yargılaması (Kesinleşmiş Beraat),  Bakan Oluru ile İhraç (Göreve İade).

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Bu çifte standart ve iki yüzlü hukuk garabetinin kayda geçmesi adına;

Öncelikle AYM'ye bireysel başvuru yapacağım. Daha sonra yine kayıtlara girmesi açısından CHP'nin KHK'lılar ile ilgili çalışma yaptığı mail adresine göndereceğim.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sayın msk çok geçmiş olsun o haksızlık yapıldığı duygusunu yaşamak kötü bir duygu Rabbım sabır versin. 


701 KHK incelemeye devam

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...