İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

SM679lu, 4 saat önce yazdı:

Belirledikleri kişiler (hakkında ceza soruşturması olanlar genellikle) ile, belirledikleri tarih aralığında arama-aranma ve mesaj atma- alma sayıları. Ayrıca aynı tarihte aynı baz istasyonunda sinyal çakışması.

Benim dosyama eklenen bu şekildeydi.

Fikir vermesi açısından. 


"Adı geçen davacının "Operasyonel Hat" olarak tabir edilen yöntemlerle görüşme kaydına ilişkin
Daire Başkanlığımız kayıtlarında herhangi bir bilgi-belge bulunmamakla birlikte, şahsın kullanımında
olan GSM hattının/hatlarının HTS kayıtlarının analizi halinde farklı verilerinde ortaya çıkabileceği
değerlendirilmektedir.


Ayrıca talimat içeriğinde; FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca gizli iletişimin
sağlanması maksadıyla kullandıkları periyodik, ardışık, tekil ankesörlü/sabit hat görüşme kaydına veya
operasyonel hatlardan arama kaydına ilişkin bir tespit olup olmadığı var ise bu tespitlere ilişkin analiz
raporunun gönderilmesi istenilmektedir"

Ankesör/Büfe Raporlama sekmesinden elde edilen raporların ham raporlar olduğu,
şüpheli/sanığın şahsi durum bilgileri üzerinde araştırma ve HTS verisi içerisindeki şüpheliye/sanığa
ilişkin aranmanın örgütsel bir arama olup/olmadığına dair araştırma yapıldıktan sonra adli makamlara
sunulması, raporlar üzerinde herhangi bir kıymetlendirme ve değerlendirme yapılmadan sistemden
alındığı haliyle adli makamlara gönderilmemesi” hususları 81 İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube
Müdürlüklerine bildirilmiştir."

 

Demiş yazıda. yani sizin dediğiniz gibi hakkında ceza soruşturması olanlar olduğunu düşünmüyorum gizli iletişim maksadıyla dediği ankesör büfe hattı konusması var mı yok mu onu göndereceklerdir diye düşünüyorum analiz olarak. Acık acık yzmıs cünkü raporlar üzerinde kıymetlendirme değerlendirme yapılmadan ham haliyle gönderilmemeli diye tahminim arama gecmisimde ankesör sabit arama olmus mu ona bakıp onun cevabını yollayacaklar diye düşünüyorum zaten yok ama bakalım yazıyı beklemek zorundayız


679 KHK-KYOK-İnceleme devam ediyor-Sd Kart:DİL 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
oracle, 57 dakika önce yazdı:

ATAÇ (Analizcinin Takım Çantası) raporu diye bişey var. Muhtemelen onu göndereceklerdir. Genellikle ardışık arama mevzusunda bunun üzerinden gidiyorlar. Tahminim 1-1,5 ay içersinde gelir. Benmki öyle olmuştu.

Hocam sizdeki karar da yukarda yazdığım gibi miydi ? 


679 KHK-KYOK-İnceleme devam ediyor-Sd Kart:DİL 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
ozelharekat61, 18 dakika önce yazdı:

Hocam sizdeki karar da yukarda yazdığım gibi miydi ? 

Evet yukarıdakine benzerdi benimkide. İlla ceza soruşturması olmasına gerek yok. Ceza soruşturması olmadanda maksat bahane bulmak olduğu için "ardışık arama" deyip size bir kulp takmaya çalışıyorlar. Bu hepimizin başına gelen benzer durum. Emniyet hiçbir yorum yapmıyor yani ham rapor gönderiyor. Baz, karşı baz, şifreleme yöntemi, periyodik arama vb. bilgileri varsa raporda yazıyor. Ancak örgütsel konum veya bağlantıyı içeren yorum yapmaktan kaçınıyor. Hatta bende bir yazıda emniyet "bizde böyle bu yorumu yapacak birim yok" anlamında bişey yazmıştı. Herkesinki aynı olacak diye bişey yok ama geneli böyle.


679 KHK - RET - KRİTER YOK (KURUM KANAATİ) - ANKARA 26. İDARİ (RET) - MART 2023' TE İSTİNAFA BAŞVURDUM.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
oracle, 14 saat önce yazdı:
  ozelharekat61, 14 saat önce yazdı:

Hocam sizdeki karar da yukarda yazdığım gibi miydi

Istenen şeyin ATAÇ raporu olduğunu düşünmüyorum. HTS den bahsetmiş yani mahrem imam, hakkında adlı soruşturma olan veya ceza alan şüpheli  vs. şahıslarla sinyal çakışması varmı diye? Toplantı sohbet vs. Tek başına baz çakışması bisey ifade etmez diye biliyorum. Takip edebildigim kadariyla daha cok bolge tespiti amacli kullaniliyor heralde.Aynı anda siz ve malum suçluların baz cakismasi tesadüfi de olabilir. Neden görüşme kayıtlarından net bir şekilde ilerlemezler anlamış değilim. Benimde sorusturmamda istenmis ve sorulmuştu filancayi tanirmisin diye cevap; evet askerim di beni aradığı da oldu sonuc; HTS analizinde şüpheli şahsın görüşme yaptığı şahsın..filanca...(ben) olduğu tespit edilmiştir.Gorusme kayıtlarını incelemek yerine  niye böyle bir yol izlerler ve sizinki neden bu zamana kalmış anlamak mümkün değil.


689-KKK-2019 ekim KYOK-komisyon ret- kurum kanaati-  idare mahkemesi süreci başladı

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
oracle, 14 saat önce yazdı:

Hocam sizdeki karar da yukarda yazdığım gibi miydi ? 

Ha birde Atac raporu varki sabit ankesorlu hat arama kayıtlarıyla ilgili. Aranıp aranmadiginiz sizden once ve sonra aranan varmı yokmu aynı şüpheli gruptan buna bakılıyor ki olsaydı zaten adlı olarak karşınıza çıkması gerekirdi 


689-KKK-2019 ekim KYOK-komisyon ret- kurum kanaati-  idare mahkemesi süreci başladı

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Komisyon kararım hâlâ ulaşmadı. Birkaç gün önce MEB teftiş kurulu başkanlığını aradım. Bir hafta yada on güne yollanır dedi.  Bu kadar gecikmesi normal mi? Toplamda 1 ayı bulacak gibi duruyor. 


672 KHK - İncelemeye Devam- Sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Merhabalar;

Evet;

Sendika, Gazete aboneliği, Kimse Yok mu vb tüm detay "kriterler" dahil (bunların suç olup olmadığından bağımsız yazıyorum) hiçbir "kriteri" taşımıyorum ve red aldım. Şu an komisyon kararının elime ulaşmasını bekliyorum.

  • Üzülme 6
  • Kızma 1

Bekliyor.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@672_meb hocam ben sistemde gördüm ertesi gün aradım karar ordaymis 16 Mayıs'ta verilmiş 31 inde sistemde gördüm .Elden almadığın da uzuyor


672 meb- adli işlem yok- 21 ay sendika- başka kriter yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Merhabalar, İdare mahkemesine actiğim dava devam ediyor.Mahkeme yakin zaman da ara karar vermiş.1 sene civarı oldu dava açalı

""DAVALI İDAREDEN;Her bir madde için tek tek açıklama yapılmak suretiyle;1-Terör örgütü propagandası yapmak, silahlı terör örgütü üyeliği veya yöneticiliği veyahut anılan örgüte yardım etme suçlamasıyla davacı hakkında devam eden veya sonuçlanan adli soruşturma veya kovuşturma olup olmadığı sorularak, buna ilişkin tüm bilgi ve belgelerin onaylı örneğinin gönderilmesinin istenilmesine,2-Davacının, terör örgütleriyle irtibatı olup olmadığının tespiti için çalıştığı kurumca herhangi bir araştırma/inceleme veya soruşturma yapılıp yapılmadığı, yapılmış ise inceleme raporu veya soruşturma raporunun düzenlenip düzenlenmediğinin sorulmasına, yapılmış ve düzenlenmiş ise, ilgili raporların onaylı örneğinin Mahkememizegönderilmesinin istenilmesine,3-Dava konusuyla ilgili olarak, "gizli, çok gizli, özel, bilgi notu, görüş, kurum kanaati, değerlendirme" gibi her ne ad altında olursa olsun,her türlü bilgi ve belgenin Mahkememize gönderilmesinin istenilmesine,4-Dava konusu olaya ilişkin varsa kurum kanaati/değerlendirmesi ile kanaatin/değerlendirmenin dayanağı olan tüm bilgi ve belgelerin gizli/çok gizli- gizlilik dereceli evraklar da dahil olmak üzere ancak varsa 3. kişilere ait ad-soyad, T.C. Kimlik No, GSM No gibi bilgilerin üzeri karartılarak bütün ekleriyle birlikte onaylı örneğinin gönderilmesinin istenilmesine,5-Davacının FETÖ/PDY ile irtibat ve iltisakının bulunup bulunmadığına ilişkin olarak Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kararında belirtilen hususlar dışında; davacı hakkındaki herhangi bir saha-sosyal çevre araştırması raporu gibi düzenlenmiş herhangi bir bilgi varsa bu kapsamdaki bilgi ve belgelerin Mahkememize gönderilmesinin istenilmesine,""" diye ara karar vermiş.Bilgisi olan arkadaşlar bu lehimemi?Nasıl yorumlamalıyız?


677 khk egm

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
ozelharekat61, 23 saat önce yazdı:

Teşekkürler hocam bu rapor nasıl birşey vardır yoktur mu yazıyor yoksa ne yazıyor ?

Hayatınız boyunca adınıza kayıtlı tüm hatların ankesör kaydını yolluyorlar. Sizin kullandığınızı kanıtlamaya çalışıyorlar. Mesela 2014 ÖSYM sınav başvurusu verilen numara yada felan şirket elektrik aboneliği verilen numara gibi. Ankesör arama varsa tarihlerini yazıyor. Hattı başkası kullanıyorsa tabloya abone diye kod vermişler onu yazıyorlar. Veriler istanbul dan savcılıktan geliyor sanırım veri bankası orası. Benim kendi kullandığım hatlara veri yoktur yazmışlar kardeşimde olan hatta bir gün içinde beş görüşme var tarihini ve saatlerini yazmışlar ama  bir yorum yok.  Birkaç sayfalık rapor. Kusura bakmayın hocam bu kadar anlatabildim 


679

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...