İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Moda Dünyası, 11.07.2022 - 11:00 yazdı:

Kurban Bayramı için aradığım arkadaşın 6 ay önce Almanya'ya geçtiğini öğrendim. Pasaport ile gittiği Almanya'da bütün işlemlerini tamamlamış. Kendisi ve çocuklarım için Türkiye'de gelecek bulmadığını belirterek hayatını Avrupa'da sürdürme kararı almış. 6 yıl sonunda beraat almıştı. İdare mahkemesinde davası devam ediyordu.

Hocam beraat kararı kesinleşti mi , yurt dışı yasağı kalktı mı acaba 


686 KHK-Ret- bylock - samsun Bamda

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Zamzalak  Çok detay sormadım. Davası FETO içeriğinden çok siyasi bir davaydı. Beraat aldı ve pasaport çıkarttı. Tahdit kalkmıştı. Almanya'da topluma entegrasyon için eğitim aldığını ve mesleki kursa devam ettiğini belirtti. 6 yıl sonra beraat aldığını ve idari davanın da bu kadar sürmesinin beklendiğini ve zaman kaybı olduğunu belirtti. FETO ile ilgisi olmayan bir çok kişinin mağdur sıfatıyla Almanya'ya geçiş yaptığını ve Türkiye'deki bir çok kişinin  bunu bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirtti. 

6 yıl sonra hala OHAL Komisyonunda beklemedeyiz. İdari davalar vb. süreç nereden baksan 6 yıl daha sürer.  Almanya olayını yeniden gündeme aldım. Ne kadar erken başlarsak o kadar çabuk yol alırım. Sadece komisyon kararını bekleyeceğim. 


İnceleme devam

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Moda Dünyası, 17 saat önce yazdı:

@Zamzalak  Çok detay sormadım. Davası FETO içeriğinden çok siyasi bir davaydı. Beraat aldı ve pasaport çıkarttı. Tahdit kalkmıştı. Almanya'da topluma entegrasyon için eğitim aldığını ve mesleki kursa devam ettiğini belirtti. 6 yıl sonra beraat aldığını ve idari davanın da bu kadar sürmesinin beklendiğini ve zaman kaybı olduğunu belirtti. FETO ile ilgisi olmayan bir çok kişinin mağdur sıfatıyla Almanya'ya geçiş yaptığını ve Türkiye'deki bir çok kişinin  bunu bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirtti. 

6 yıl sonra hala OHAL Komisyonunda beklemedeyiz. İdari davalar vb. süreç nereden baksan 6 yıl daha sürer.  Almanya olayını yeniden gündeme aldım. Ne kadar erken başlarsak o kadar çabuk yol alırım. Sadece komisyon kararını bekleyeceğim. 

Teşekkürler, hayırlısı olsun inşallah ...


686 KHK-Ret- bylock - samsun Bamda

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Ben kabul alıp işe döndükten sonra hayatımda çok şey değişti dilerim komisyon hiç değilse kalan dosyalarda daha çok kişi için iade kararı verir insan tünelin içindeyken nasıl bir karanlıkta kaldığını çıkınca anlıyor ne yaşadığını boşu boşuna neyse ki hayata döndüm haklarımı aldım ama eksikler için itiraz sonrasında idari yargıda dava açacağım. İzlenimim ekseriyetle insanlar yapılan haksızlıkların farkında ölçünün kaçtığını da düşünüyorlar ancak umursama durumu zayıf yaşayan yaşadığınla kalıyor isterse iktidar bir çözüm bulabilir kısa sürede ama bu seçimden önce olacağını düşünmüyorum belki vaadi olabilir muhtemel seçimden sonra meclis arıtmatigi değişecege benziyor muhtemel yarısından azını alacak gibi duruyor iktidar kanadı belki önümüzdeki sene Ekim Kasım aylarında KHK durumuna ilişkin mecliste bir çalışma olur diye düşünüyorum. Ben kurtuldum tabiri caizse dileğim siz de kurtulursunuz 1 -2 sene içinde güzel gunleriniz olur işinizi hakkınızı toplu paranızı alır evinizi yuvanızı baştan kurarsınız sağlık ve sabır herkese. 


672 Enerji Bak. 23 Mayıs kabul sistemde

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

"FETÖ ile mücadele bitti" iddiası... Bazı bakanlar ve kurum amirlerine verilen ihraç yetkisinin uzatılmasını bürokrasi mi istemiyor?

Bürokraside, bazı bakanlar ve kurum amirlerine verilen ihraç yetkisinin, iktidar değişikliği halinde aleyhlerine kullanılması tedirginliği yaşandığı ileri sürülüyor.

Saddam Hüseyin: Adil yargılanmak istiyorum.
Hakim: Bunlar sizin çıkarttığınız kanunlar.

Bu diyaloğun, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmeden önce yürütülen yargılamasında geçtiği rivayet ediliyor. 

Her ne kadar mahkeme kayıtlarında bu diyaloğa rastlanmasa da uzun seneler ülkeyi yöneten ve ismi katliam ve yargısız infazlarla anılan devrik liderin iktidarını simgeleyen bir anekdot olduğu için doğruluğundan emin olunmasa da hafızalarda yer etti.

Geçmişte çıkarılan kanunların iktidar değişikliğinden sonra da uygulanmasına yönelik bir örnek bu anekdot, Türkiye'deki güncel bir tartışma için de uyarlanabilir. 

OHAL kaldırıldı, bazı bakan ve kurum amirlerine ihraç yetkisi verildi

Silah şirketi kurması spekülasyonlara neden olan emekli hakim Ahmet Zeki Üçok'un, gazeteci Barış Terkoğlu'na verdiği röportajda kullandığı "FETÖ'yle mücadele bitti. Emniyete 30 Haziran'a kadar dosyalarınızı tamamlayın talimatı gitti" sözleriyle başlayan tartışmanın farklı bir boyutu da var.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından 21 Temmuz 2016'da ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL), 2 yıl devam etti ve 17 Temmuz 2018'de sona erdi. 2 yıllık süreçte ilan edilen Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile en az 126 bin kişi ihraç edildi. 

OHAL'in kaldırılmasının ardından ise, 25 Temmuz 2018'de çıkarılan 7145 sayılı kanun ile bazı bakanlıklar ve kurum amirlerine ihraç yetkisi verildi. Bu kanun, 3 yıllığına çıkartıldı. Daha sonra 1 yıl daha uzatılarak, ihraç yetkisi 4 yıla yükseltildi. Bu süre, iki hafta sonra sona eriyor. 

Toplam ihraç sayısı 200 bin civarında

KHK'larla yapılan ihraçlar, Resmi Gazete'de yayınlanırken, OHAL'in kaldırılmasının ardından bazı bakanlar ve kurum amirlerine verilen yetkiyle yapılan ihraçların tam sayısı ise bilinmiyor. Bazı uzmanlara göre, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden bugüne, ihraç edilen kamu görevlisi sayısı 200 bini buldu.

Yetki uzatılır ve muhalefet kullanırsa...

Seçimlerin zamanında yapılması halinde en geç 10 ay içinde sandık başına gidecek olan Türkiye'de, muhalefet bu kez hiç olmadığı kadar iddialı. İktidarın seçimi kaybetmesi ihtimali ise, bürokraside tedirginlik yaratıyor. Üçok'un, "30 Haziran'a kadar dosyaları tamamlayın talimatı verildi" sözleri ise kulislerde, bürokrasideki bu tedirginliğin iktidara yansıması olarak yorumlanıyor.

Çünkü, OHAL'in kaldırılmasının ardından bazı bakanlıklar ve kurum amirlerine verilen ihraç yetkisinin, muhalefetin iktidara gelmesi halinde, AK Parti ve MHP'nin dizayn ettiği bürokrasiyi tasfiye etmek için kullanılma ihtimalinin önünü açıyor. Ancak yine kulislerden edinilen bilgilere göre, bürokrasinin tedirginliği, daha önce bir kez uzatılan ihraç yetkisinin tekrar uzatılması önünde bir engel oluşturuyor. 

Bürokrasiden iktidara baskı

Bürokrasinin, hükümetten bazı bakanlar ve kurum amirlerine verilen yetkinin uzatılmamasını, iktidarın seçimi kaybetmesi halinde yaşanabilecek ihraçların önünü kesmek ya da yavaşlatmak için talep ettiği de kulislere yansıyan bilgiler arasında. 

"Kendi kanunlarımızla tasfiye ediliriz" korkusu...

En başa dönersek, Saddam Hüseyin'in yargılandığı süreçte yaşandığı ileri sürülen diyalog, bugünkü iktidarın oluşturduğu bürokrasinin, kendi kanunlarıyla tasfiye edilme korkusunu metaforik olarak anlatıyor.

Çünkü kanun bir kez daha uzatılırsa, en geç 10 ay içinde yapılacak olan seçimlerden sonra da yürürlükte olacak ve iktidar değişimi halinde, iktidara gelecek olan partinin bakanları, mevcut iktidarın çıkarttığı kanunla yine mevcut iktidarın dizayn ettiği bürokrasiyi kolaylıkla tasfiye edebilecek.

Mazılıgüney: Sürenin uzatılmayacağı kanaatindeyim

Hukukçu Dr. Levent Mazılıgüney, OHAL'in kaldırılmasından sonra, 375 sayılı KHK'ya eklenen geçici 35. madde ile bazı bakan ve kurum amirlerine 2018 yılında verilen ihraç yetkisini 2022 yılının temmuz ayında biteceğine dikkati çekiyor ve uzatılmayacağı beklentisinin olduğunu ifade ediyor. 

"Ben de uzamayacağı kanaatindeyim ancak uzarsa da şaşırmam." diyen Mazılıgüney, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok'un "30 Haziran'a kadar dosyaları bitirin sözlerine de atıf yaparak şunları söyledi:

Dosyaları 30 Haziran’a kadar tamamlama talimatlarının nedeni, yetkinin temmuz sonunda bitecek olmasıdır. Oluşturulan komisyon ve elbette bakanlara da karar vermek için süre gerekli. 

"Bürokratlar isimlerini gizlemişti"

KHK'lar ve OHAL sonrası bakanlar ile kurum amirlerine ihraç yetkisi verilmesinin siyasetin hoşuna gitmiş olabileceğini ifade eden Mazılıgüney, Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan bir örneği hatırlattı: 

İdari soruşturmaları yapan ve ihraçlara dayanak olan raporları hazırlayan bürokratlar son derece tedirginler. Sağlık Bakanlığı'nda ihraçlarla ilgili kurulan komisyonun üyeleri, yapılan tebligatlarda isimlerini gizlemişti. 

"Bürokrasi, kendi uyguladığı mevzuata maruz kalmak istemiyor"

Kurban Bayramı'ndan iki gün önce yüzlerce kişinin kamudan ihraç edildiğini ifade eden Mazılıgüney, muhalefetin oluşturduğu altılı masanın yaptığı açıklamaların ve hak ihlalleriyle ilgili tazminatları sorumlulara rücu edeceklerine dair söylemlerin bürokraside karşılık bulduğuna değindi ve sözlerini "Bürokrasi kendi uyguladığı mevzuata maruz kalmak istemiyor" diyerek noktaladı.

Can Bursalı @CanBursali acanbursali@gmail.com 

Salı 12 Temmuz 2022 11:56 The Independentturkish

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
altuğ, 1 saat önce yazdı:

Ben kabul alıp işe döndükten sonra hayatımda çok şey değişti dilerim komisyon hiç değilse kalan dosyalarda daha çok kişi için iade kararı verir insan tünelin içindeyken nasıl bir karanlıkta kaldığını çıkınca anlıyor ne yaşadığını boşu boşuna neyse ki hayata döndüm haklarımı aldım ama eksikler için itiraz sonrasında idari yargıda dava açacağım. İzlenimim ekseriyetle insanlar yapılan haksızlıkların farkında ölçünün kaçtığını da düşünüyorlar ancak umursama durumu zayıf yaşayan yaşadığınla kalıyor isterse iktidar bir çözüm bulabilir kısa sürede ama bu seçimden önce olacağını düşünmüyorum belki vaadi olabilir muhtemel seçimden sonra meclis arıtmatigi değişecege benziyor muhtemel yarısından azını alacak gibi duruyor iktidar kanadı belki önümüzdeki sene Ekim Kasım aylarında KHK durumuna ilişkin mecliste bir çalışma olur diye düşünüyorum. Ben kurtuldum tabiri caizse dileğim siz de kurtulursunuz 1 -2 sene içinde güzel gunleriniz olur işinizi hakkınızı toplu paranızı alır evinizi yuvanızı baştan kurarsınız sağlık ve sabır herkese. 

Sizin adınıza sevindim hocam, ama ben tam tersini düşünüyorum . Oh ya aklandim herşey bitti diyemeyeceğim çünkü öyle şeyler ile uğraştım ki kocaman bir enkaz kaldi geriye. Gencligimin en güzel 6 yılını kimse veremez yaşadıklarımı da silemez. İnsan şu an mücadele halinde bu iş bitince bana kalan travmalari duzeltmekle uğraşacağım maalesef...

  • Beğeni 6
  • Üzülme 2

686 KHK-Ret- bylock - samsun Bamda

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Resulzaim, 3 saat önce yazdı:

Herkese hayırlı günler formun sessiz takipçilerindenin biraz çekinerek yazıyorum buladar red kararından sonra ama diğer arkadaşlara umut olması için yazıyorum dün akşam kabul kararımı gördüm kurum EGM kriterler bylock mor beyin maduru garson fişleme AD başka bir kriter yok herkesin biran önce işine dönmesi dileğiyle hayırlı günler

hayırlı olsun hocam 


672-meb-sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
altuğ, 19 saat önce yazdı:

Ben kabul alıp işe döndükten sonra hayatımda çok şey değişti dilerim komisyon hiç değilse kalan dosyalarda daha çok kişi için iade kararı verir insan tünelin içindeyken nasıl bir karanlıkta kaldığını çıkınca anlıyor ne yaşadığını boşu boşuna neyse ki hayata döndüm haklarımı aldım ama eksikler için itiraz sonrasında idari yargıda dava açacağım. İzlenimim ekseriyetle insanlar yapılan haksızlıkların farkında ölçünün kaçtığını da düşünüyorlar ancak umursama durumu zayıf yaşayan yaşadığınla kalıyor isterse iktidar bir çözüm bulabilir kısa sürede ama bu seçimden önce olacağını düşünmüyorum belki vaadi olabilir muhtemel seçimden sonra meclis arıtmatigi değişecege benziyor muhtemel yarısından azını alacak gibi duruyor iktidar kanadı belki önümüzdeki sene Ekim Kasım aylarında KHK durumuna ilişkin mecliste bir çalışma olur diye düşünüyorum. Ben kurtuldum tabiri caizse dileğim siz de kurtulursunuz 1 -2 sene içinde güzel gunleriniz olur işinizi hakkınızı toplu paranızı alır evinizi yuvanızı baştan kurarsınız sağlık ve sabır herkese. 

evet hocam bende 1 seneyi geçti döneli haksızlıklar yapıldığı çoğu kişi tarafındna biliniyor.Ama umursayan insanların neler çektiğinin farkında olan çok az.çoğu kişi ki eşi açığa alınmış ihraç edilmiş geri dönmüş olanları da tanıdım sus pus malesef.hatta ek ders vb için bile dava bile açmamışlar neden diye sorduğum da parası onların olsun tekraradan soruşturma filan açarlar diye söylediler .af vs olacağına umudum yok.  ilk yıllardan beri hatırlayan varsa kasım da iade KHK çıkacak ocakta iade KHK çıkacak nisanda kapsamlı KHK çıkacak dediler durdular.sonuç durmak bilmeyen ihraçlar oldu.af konusunda da twetterda hararetlı tartışmalar oldu.kimi af istemıyorum haklarımız verilsin vb tarzda konuştu.Ne olursa olsun içerde kimsenin olmasına razı değilim.

 

  • Beğeni 4
  • Onaylama 1

672-meb-sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@thorbank01 teşekkür ederim darısı herkese inş


677 mor beyin garson ad

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...