İçeriği gör

rıbas

Üye
  • İçerik

    12
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

10 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    İdari İhraç (OHAL Sonrası)
  • Kurum
    Milli Savunma Bakanlığı
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Komisyona Tabii Değil

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Göreve İade - İstinaf

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

213 profil görüntüleme
  1. rıbas

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    SGK prim işçi payı içinde bazı kalemleri yatırmamış olabilirler. 36 ay için düşük bir miktar. Bende özel sektörde çalıştım. Prim iadesini nasıl aldınız, dilekçeyi nereye verdiniz? Dilekçenizi buradan veya özelden paylaşabilir misiniz?
  2. rıbas

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Çok teşekkür ederim, faydalı oldu. Başka bir konu daha var. 375 sayılı KHK Geçici 35/B kapsamında 2020'de (OHAL sonrası) tarihinde Bakan onayı il kamu görevinden çıkarıldım. İademin de aynı madde kapsamında olması gerektiğini düşünüyorum. 375 sayılı KHK Geçici 35/B de iade konusunda araştırma merkezi ile ilgili bir husus yok. İdare, 7075 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında KHK 10/A maddesi kapsamında Araştırma merkezinde görevlendiriyor. 2020 tarihinde yani OHAL sonrasında kamu görevinden çıkarıldığıma göre konunun OHAL komisyonu görev alanına girmediğini düşünüyorum. Sormak istediğim şu 7075 sayılı KHK 10/A nın beni bağlayıcılığı var mı?
  3. Sanırım avukatınız işin buraya geleceğini hesap edememiş. Duruşmanın ileri tarihe verilmesini ilk kez duydum. Hakimin sormak istediği hususlar olabilir. Sizde gidin duruşmaya, etkili çok uzun olmayan bi konuşma hazırlayın. İdare mahkemelerinde genellikle duruşma bile yapılmazken sizinkinin ertelenmesi iyi olmamış. Avukatım bana sormuştu duruşmalı talep edelim mi diye, o zamanki sinirle duruşmalı talep ettim. Ama gerek yokmuş. Zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Açıklayıcı ve etkili bir dilekçe çok daha faydalı. Ayrıca idare mahkemesinin 2 yıl sürmesi de çok fazla. ortalama 8-12 ay civarında karar çıkıyor.
  4. rıbas

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Hakkımda adli bir husus, dolayısıyla KYOK ve beraat da yok. İdare mahkemesi tarafından verilmiş iptal kararı (kamu görevinden çıkarmaya karşı) var sadece. Mahrum kalacağım haklarımdan bahsetmişsiniz, hazırladığım dilekçede buna yakın ifadeler var. Bildiğim kadarıyla atamalara yapılan itirazda BİM kararı kesin, temyiz edilemiyor. Yani BİM den bu yönde çıkmış emsal kararlara ulaşabilirsem dilekçemde iddialarımı destekleyebilirim.
  5. rıbas

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    @Aklima; Araştırma merkezine memur kadrosu ile yapılacak atamaya itiraz için dilekçe hazırlıyorum. Dilekçeyi emsal kararlarla desteklemek istiyorum ancak direkt alakalı karar bulmak çok zor. Belirttiğim konularda ve varsa sizin de belirtilmesinde faydalı olacağını düşündüğünüz konu ve emsal kararlar varsa, benimle paylaşırsanız sevinirim. 1. Mahkemenin iptal kararı sonrası, işlemin hiç yapılmamış sayılması, yani en son kamu görevinden çıkarıldığım görev yerine, (yeni bir atamaya gerek kalmaksızın) rütbe ve unvanımla iade edilmem gerektiği. 2. Kazanılmış unvan ve memuriyet derecesinin altında ve daha düşük ücretle bir kadroya atanmamam gerektiği, 3. Takdir yetkisinin sınırları aşılarak, atama yapıldığı,
  6. Benzer durumu bende yaşadım, duruşmadan 43 gün sonra karar açıklandı. Biz karar bekleyenler için can sıkıcı bir durum maalesef. Kararda davalı idarenin 30 gün içinde işlem yapması (göreve iade etmesi) gerektiği yazmasına rağmen, 90 oldu hala evdeyim
  7. rıbas

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    MSB nin istinaf etmesi size özel bir durum değil. Aynı durumdaki davacıların tümü için dava istinaf mahkemesine taşınıyor. Ancak bu durumun sizin görevinize başlatılmanız ile bir ilgisi yok. İdare mahkemesinin kararı normal şartlarda 30 gün içinde uygulanması gerekir. Ancak buna uyulmadığını sürenin 2-3 aya kadar belki daha fazla uzadığını görüyoruz. Bi süre daha beklemenizi öneririm, yakın zamanda "Araştırma Merkezi"nde görevlendirilmek üzere kamu görevine iade yazısı size tebliğ edilecektir. Postacıyı beklemeye devam
  8. rıbas

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @Aklima, Öncelikle hakkınızdaki karardan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Karar bekleyen ve olumsuz karar alan arkadaşlarım içinde en kısa zamanda güzel haberler almalarını diliyorum. Takip ettiğim kadarıyla size yazan herkese sıkılmadan, usanmadan dönüş yapmaya, yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Aynı kaderi paylaşan bir meslektaşınız olarak sizinle gurur duyuyor, çabalarınızı hayranlıkla takip ediyorum. Umuyorum ki bundan sonraki süreci de en kısa zamanda tamamlar, üniformanızı giydiğiniz günün mutluluğunu bizimle buradan paylaşırsınız.
  9. Davayı kendiniz takip ediyorsunuz sanırım. Dilekçenizi ilgili bölümlerini kapatarak paylaşabilir misiniz?
  10. rıbas

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Kurumdan göreve iade yazısı tebliğ edildi. Bu yazıda sadece göreve iade edildiğim yazıyor. Kurum beklememi, atamamın halen yapılmadığını, atama olunca bana tebliğ edileceğini söyledi. Şimdi atama yazısının tebliğini bekliyorum. Büyük ihtimalle araştırma merkezi olacak. Avukatım 60 günlük sürenin başladığını söyledi. Ancak ben bu sürenin atamanın tebliğ edildiği tarihten itibaren başlayacağını düşünüyorum. Bu konuda yorumunuz nedir?
  11. rıbas

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Öncelikle hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Ben de kısa süre önce İdare Mahkemesi İade kararı aldım. Kurumdan göreve iade yazısı tebliğ edildi. Şimdi atama yazısının tebliğini bekliyorum. Büyük ihtimalle araştırma merkezi olacak. İstinaf süreci devam ediyor. Davalarınızı kendiniz takip edebilirsiniz, bir sakıncası yok. Dilekçe hazırlarken belli kurallar var. Bunlara dikkat edin.
  12. rıbas

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Kararları nasıl görebiliriz...
×
×
  • Yeni Oluştur...