İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

OHAL Ve KHK Mağdurları 4

Önerilen Yorum

Adalet, 27 dakika önce yazdı:

 

Kusura bakmayın biraz yoğundum cevap yazamadım. Kurum MEB , belki kimse yokmuya mesaj olabilir diyor ondan da pek emin değil. 

 Bu kararı duyduktan sonra biraz ümidim kırıldı.  Bu süreçte bizi idare eden ekmek tekneme daha bir sarıldım. 

 

  • Katılmama 1

sendika 672 MEB

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Gereksiz tartışmaların kimseye faydası yok. 

Burası pek çok insanın kullandığı bir alan, ona göre paylaşımlar yapın.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Takipsizlik kağıdındaki kriterlerle komisyonun red kriterleri ayni mi oluyor  bilen var mı ,öyleyse @Adalet bahsettiğiniz kişinin tek kriteri sendika ve red  bu çok üzücü

  • Onaylama 2

sendika 672 MEB

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Ben de MEB'de kurum görüşü alınıp incelemeye devam edilenlerdenim. Benim kurum görüşü 4 ay önce alındı daha cevap gelmedi ama 3 hafta önce kurum görüşü alınanların kabul yazısı geldi. Bazen diyorum benim daha önce alındı bana daha erken gelmeliydi diye isyan eder gibi oluyorum ama daha sonra bu çukurdan bir masum daha kurtulduğunu düşününce çok mutlu oluyorum. Askeriye ve emniyetteki arkadaşların durumu bize göre daha zor. Hatta birçok paylaşımlarımda bunu dile getirmişimdir. Ama kriter fazla olsun az olsun bu çukurdan bir MASUM arkadaşımız kurtulduğunda hepimizin sevinmesi gerekir. Rabbim meslek ayırt etmeksizin komisyon yada başka bir yolla masum olan tüm arkadaşların en kısa sürede iade olmasını nasip eylesin...

  • Beğeni 9

R.e

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Adli27, 13 dakika önce yazdı:

Peki ben size bir soru sorayım.Büşra hanımın durumda siz olsanız sizin canınız yanmazmı? Kritersiz şekilde ret alsanız. Sadece kurum kanatiyle ret alsanız ne hissederdiniz? Bazı şeyler bazı insanların zoruna gider empati yapın.  Büşra hanım sonuna kadar haklı. Asker polis Adalet personeli Üvey evlat.

Ben bu durumda olan arkadaşlara hak veriyorum zaten, tabi ki canım yanardı ama bu adaletsizliğe MEB ya da sağlık bakanlığı ihracı olup iade olan arkadaşlar ya da kriterli ihraçlar sebep olmadı. Hem sendika üyelerinin üye olma sebepleri tek tek bilinmiyorken, bu yorum ve yaklaşım da niyet okumak oluyor maalesef.

Benim derdim dert yarıştırmak değil, mağduriyetin diğer mağdurlar üzerinden anlatılması. Yoksa haksızlık konusunda hemfikiriz. İnsanların hayatı kodlarla ya da kurum kanaatleriyle de karartılmamalı. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
BusnrYilmaz, Bir saat önce yazdı:

Sendikasi olan ogretmen kabul kritersizler askerler ret  bu kadar haksizlik olmaz artik sendika her ne kadar yasal bir  kuruluş olsa da bana gore banka daha masumdur banka herkese kamuya acik bir kurum herkes bilincli bilincisz kullanabilir ama sendikalar bellidir gorusleri bellidir suan bile her partinin bir sendikasi var  asil amacim sendika iadelerine laf etmek degil yapilan adaletsizlikleri göz onune sermek bu kadar olmaz artik dedirtiyorlar bize de yazik 

Sizin bu sözünüze o zaman TSK daki fetoculer kendini çok iyi gizlemiş diye cevap vermek gerekir sizinle aynı şekilde düşünecek olursak. Diğer türlü TSK daki gibi bir ihraç yolu izleseler MEB de 250 bin kişi atarlardı çok rahat. Bu attıklarından 100 bin ini de hapse atarlardı. 

Yanlış anlamayın ben halen ihraçlarin çoğunun gereksiz ve kıyım amaçlı yapıldığı kanaatindeyim. Kriter dediğiniz ya da dediklerinin çoğu boş. Aslolan bağımsız mahkemelerin yargılamasıdir ki soruşturduklari halde ceza verecek birşey bulamadilar. 

Geçecek birgün bunlar ama ne zaman Allah bilir, nasip kısmet. İnsan kaderinde ne varsa onu yaşıyor.

Güncelleme • • PinKiller
Yanlışlık
  • Beğeni 1
  • Katılmama 4

672 KhK , MEB, Sendika, Kyok, İnceleme devam ediyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

18000 kişiden  tahmini 6000 i MEB dosyaları.Burdan da  çıkan sonuç her 3 dosyanın 1 i MEB personeli demek. Bir bitmediniz 672.....

  • Beğeni 1
  • Üzülme 1

672 KHK - MEB - Temmuz 2018 takipsizlik- Sendika İstifa (Şubat 2016)-Kurum kanaati olumsuz- Komisyon Ret 28 Ekim 2021-25.İdare Mahkemesi

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Karagöz, 5 dakika önce yazdı:

Bazen foruma bakınca daha gidilecek çoooook uzun yollarımız varmış hissine kapılıyorum. Sizde de oluyor mu?

Gemisini kurtaran kaptan misali, gemisini kurtaran düşman oluyor, ben çıkayımda diğerleri ölsün düşüncesi herkese sirayet etmiş bile ☺️ İade olup bir gecede Üyeliğini silenler var neyi tartışıyoruz?

  • Teşekkür 2

679- Adalet Bak-Albatros 4 takipsizlik- inceleme devam.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@PinKiller @PinKiller  saka gibisiniz  soylediklerinize kendiniz bile inanmiyorsunuz tartismak icin yazmadim gorusumu yazdim.sadece bu benim fikrim beni baglar  katilmak zorunda degilsiniz suan egitimsen kimindir egitim bir sen kime aittir  turk egitim sen ayni sekilde hepsinin durumu bellidir öte yandan eltisinin gorumcesi ihrac diye asker at iade olamasın artik yoruldum. 

  • Beğeni 1
  • Onaylama 3

701 Tsk inceleme devam 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.



  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...