İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Kömbehorkudu, 27 dakika önce yazdı:

§ bu işaretin anlamı nedir. dilekçe hazırlıyorum da her yerde bu işaret çıkıyor karşıma.

Örneğin §56 ( o kararın 56 paragrafı) 


VardırBirHayr

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Vardırbirhayr, 43 dakika önce yazdı:

Örneğin §56 ( o kararın 56 paragrafı) 

Tamam çok teşekkur ederim


701 TSK Komisyon Red, 24 İdare Red, İstinaf Başvuru Aşamasında, Adli istinafta, 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Ocak Nisan döneminde 2 bin dosya daha inceleyecek olan komisyon yine bazı dosyaları oteleyecek ama nihayetinde ramazan bayramí sonrası 4 bin dosya kalacak ve kamu personeline ait 3-3,5 bin arası dosya kalacak bu çok az bir sayı her an içimizden birinin kararı çıkabilir ben bu dönemde açıklama yapmayacakları için ret/kabul oranında bir iki ay pozitif düşünüyorum açıklamaya yakın kafalarında bir oran varsa onu dengelemek için olumsuz kararlar görebiliriz hem kabul verilecek dosyaları özellikle eğitim alanında Şubat ayında epey görebiliriz dilerim artık yüzümüz güler herkese güzel haber alması dileğimle.


672 Enerji Bak. 23 Mayıs kabul sistemde

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Bol iadeli bir hafta olur umarım. 

Bir konuya değinmek istiyorum. Kalan dosyalar için neden bir yıl uzatma alındı gibi serzenisler var acaba yıl sonuna kadar sürecek mi diye.

Umarim kalan dosyaları bir yıla yaymazlar ama uzatmayı mevcut KHK ya göre aylık dönemlerle değil yıllık periyotlarla aliyorlar.

Bir öngörümde komisyon kapanmadan herhangi bir düzenleme yapmayacaklari ama komisyon kepengi indirdikten sonra toplu bir düzenleme yapacakları yönünde. 

  • Beğeni 1
  • Teşekkür 1

672 li soruşturma yok sendika istifasiz komisyonda karar bekliyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

 

Nevsin mengü'nün KHK lılar ile ilgili hazırladığı bu belgesele komisyonda hala incelemesi devam eden bir KHK lı olarak bende katıldım..izlemeniz dileğiyle


679'lu polis..

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Komisyon son açıklamayı senenin sonunda yaptı neredeyse bir ay oldu ve bu bir ayda çok az karar yansıdı yani hızı bariz ve net bir şekilde düştü bu da demek oluyor ki seneyi tepe tepe kullanacaklar hafta da 100 ayda 400 dosya ile yıl sonuna kadar ancak bitirirler komisyonun verdiği kararlar artınca sosyal medyaya da doğru orantılı olarak yansıyor zaten bakın Kasım Aralık aylarına orada biraz hızlanma oldu hem foruma hemde sosyal medyaya yansıdı sonra gene bıçak gibi kesti


672 MEB 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Anayasa Mahkemesi’ne (Hüseyin Sezer, B. No: 2016/13566, 02.07.2020, § 55, 59.) göre “Disiplin suçuna ve ceza yargılamasına konu eylemlerin aynı olduğu hâllerde disiplin soruşturmasıyla ilgili uyuşmazlıklara bakan idari mahkemelerin fiilin sübutuyla ilgili olarak ceza mahkemesinin ulaştığı kanaate saygı göstermesi ve bunu sorgulayacak ifadeler kullanmaması beklenir. Aksi takdirde kişinin ceza mahkemesinde beraat etmiş olmasının bir anlamı kalmaz. Bu bakımdan idari mahkemeler dâhil devletin diğer otoritelerinin beraat kararından şüphe duyulmasına yol açacak biçimde hareket etmekten kaçınmaları gerekir” ve “Masumiyet karinesine saygı gösterilmesindeki kamusal yarar, bazı durumlarda haksızlık teşkil eden fiili işleyenin disiplin yönünden yaptırımsız kalmasını bile haklılaştıracak derecede önemlidir”

 

 

 

 

  • Beğeni 4
  • Teşekkür 1

VardırBirHayr

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

               İRTİBAT VE İLTİSAK!!! 

KHK kapsamında yapılacak değerlendirmenin, adli suç veya disiplin suçuniteliğindeki somut bir eylemin soruşturulması mahiyetinde OLMAYIP 

belli bir yapıyla bağlarının olup olmadığına ilişkin kanaatin oluşturulacağı bir süreci ifade etmektedir.

FARKI İYİ ANLAYINIZ!!! 


VardırBirHayr

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Değerli forum üyeleri herkese kolay gelsin ben ohal sonrası bakan onayıyla ihraç bir askerim. İdari mahkemesi göreve iade kararı verdi fakat bakanlık iadeyi Kara kuvvetlerine değil bünyesinde kurulan araştırma merkezine verdi dünde katılış yapmak için aradılar. Kara kuvvetleri bünyesinde kurulan araştırma merkezinin yerini bilen var mı ya da forumda orda çalışan arkadaşlar geri dönüş yapabilir mi?


İdari mahkemesi kabul 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...