İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

SM679lu, 2 saat önce yazdı:

Sayın @scienceindex,

Kurumun son savunma dilekçesinden ne kadar süre geçti. Yani dosyaya eklenen son evraktan kaç gün sonra duruşma tarihi verdiler.

teşekkürler.

 

tam 12 ay sonra mahkeme olacak..12 Mart’ta biz kurumun savunmasına cevap vermiştik.. ondan sonra hiç hareketlilik yoktu.  Bugün belli olmuş duruşma.. 

Guardiann, 3 saat önce yazdı:

Avukatınız dışında sizi kimse temsil edemez. Kaldı ki, ohal mahkemeleri bizleri bile doğru düzgün dinlemiyor abinizi nasıl dinlesin? Çok fark etmiyor. Bırakın avukat katılsın zaten yüksek ihtimalle red olacak üzülerek söylüyorum. Geçmiş olsun...

Avukat savunsun öyleyse, cvp için teşekkürler.. inş bu sefer farklılık olup kabul verirler.. hayırlısı.. 


679-YÖK Komisyon İncelemede

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
scienceindex, 13 dakika önce yazdı:

 

Teşekkürler. 

Çok bekleyeceğim daha demekki. Bende savunmalar 2 ayda bitince 1 aya gün verirler mi diye düşünmüştüm.🙂


679 KHK - Sağ.Bak - Adli= İstinafsız Beraat - Komisyon=Red

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Teşekkür ederim sağolun arkadaşlar bilgilendirme için biraz daha bekleyip gerekirse dava açacağım

Bla Bla Bla, 9 saat önce yazdı:

Gördüğüm kadarıyla pasaport şerhinin kaldırılması için iki tane yöntem izleniyor.

1. CİMER'den başvuru yapmak 

2. İl Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapmak

Her iki durumda da kurumların (CİMER veya Nüfus Müdürlüğü) yaptığı şey aynı: talebinizi değerlendirmek üzere Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden bulunduğunuz İl Emniyet Müdürlüklerinde GENELGE ile oluşturulan Pasaport Değerlendirme Komisyonlarına iletiliyor. (GENELGE şöyle: https://www.nvi.gov.tr/kurumlar/nvi.gov.tr/mevzuat/nufusmevzuat/genelge/idari_Karar_islemleri.pdf)

Komisyon da pasaport şerhinin kaldırmak için çeşitli kurumlarlardan bilgi/belge talep ediyor. Kurumlardan gelen bilgi/belgelere göre şerhinizin kaldırılıp kaldırılmamasına karar veriyor.

Şerhin kaldırılması süresi, ilden ile ve kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor. CİMER'den başvuru yapıp 1 ayda şerhi kaldırılan da var, benim gibi, Nüfus Müdürlüğü üzerinden başvuru yapıp yaklaşık 4 aydır bekleyen de... Büyük şehirlerde, özellikle Ankara, bu iş daha ağır ve aksak ilerliyor. Ben, Emniyet'e gidip durumumu sorduğumda 3-4 ayda anca neticelenir demişlerdi. Mart'ta 4 ay dolacak. Cevap gelmemesi veya olumsuz gelmesi durumunda Mart ayında İdari dava açacağım.

Pasaport şerhizin kalkıp kalkmadığını öğrenmek için e-devlette; PROTOKOL BELGESİ SORGULAMA yapınız. Eğer ''İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir.'' şeklinde bir ibare ile karşılaşırsanız, pasaportunuzda şerh vardır veya şerh devam etmektedir. 

Umarım pasaportlarımız gibi diğer tüm gasp edilmiş haklarımızı en kısa zamanda alırız. 

Teşekkür ederim sağolun bilgilendirme için


Ohal sonrası ihraç-Tanık-KYOK-idari mahkeme red,istinaf beklemede.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Merhabalar 

Gerekçeli kararımız hala gelmedi. 1 ay oldu. Karakola sorduk gelmedi dediler. Nereye sorabiliriz. 

Tebliğden sonraki 60 gün mü dava açma süresi ya da karar çıktıktan sonraki 60 gün mü? 

Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse seviniriz🙂


jnjnkj

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
ayla, 19 dakika önce yazdı:

Merhabalar 

Gerekçeli kararımız hala gelmedi. 1 ay oldu. Karakola sorduk gelmedi dediler. Nereye sorabiliriz. 

Tebliğden sonraki 60 gün mü dava açma süresi ya da karar çıktıktan sonraki 60 gün mü? 

Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse seviniriz🙂

Ben gidip kurumumdan elden aldım milli eğitim bakanlığından. İhraç olduğum yerdeki adrese yollamışlardır galiba bulamadım, Ankara'dan elden aldım. Hangi bakanlığa bağlıysanız bir sorun. 


672 İNCELEME DEVAM EDİYOR

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Komisyon ayda bir defa toplanıp 400-500 dosya için karar verebilir Şubat ayında mutlaka bir gündemle bir araya gelmiştir bir sonraki açıklamasına kadar ne olup bittiğini anlamak zor uzatma aldılar bir zaman problemleri yok. Tahminen Mart ya da Nisan sonu bir açıklama yaparlar şuana kadar 700 dosya geçmişler açıklamaya kadar bu rakamı 2 bine tamamlarlar kalan dosya 4 bin olduğunda açıklama gelir.


672 Enerji Bak. 23 Mayıs kabul sistemde

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@ayla benim komisyon kararım 6 haftaya yakın sürede gelmişti. Kurumu arayıp takip numarası aldım görebildim. Tebliğ almadan süre işlemez. Tebliğ alırken tarih ve imza atın. 


677 KHK- Beraat- Komisyon RET 05/20-Kriter Yok-Ankara İdari Mh. Dava Süreci

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
patriot, 11 dakika önce yazdı:

@ayla benim komisyon kararım 6 haftaya yakın sürede gelmişti. Kurumu arayıp takip numarası aldım görebildim. Tebliğ almadan süre işlemez. Tebliğ alırken tarih ve imza atın. 

Süre işlemiyorsa problem değil. Ben süreyi kaçırırız diye endişelendim. Artık bir beklentimiz kalmadı. 


jnjnkj

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Bir düşüncem de KHK mağdurlarıyla ilgili... Mağdurlar bu işin çözümünün peyder pey olacağını bir türlü anlayamadı... pazarlamada "foot at the door" diye bir tabir vardır, yani ayağınızı kapıya koyabilirseniz, satışı büyük ihtimalle halledersiniz... burada da o ayak, ufak da olsa, KHK'lı bir grubun toplu iade olmasıydı... mesela takipsizlik-beraat alanlar iade olabilseydi, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iade olma yolu açılacaktı, çünkü o kapı açılmış olacaktı bir kere... ama bunun yerine ne zaman takipsizlik alanların iadesi gündeme gelse, diğer tüm KHK'lılar "bizde, bizde, bizde..." demeye başladı ve o kapıya ayak bu yüzden hiç konulamadı, çünkü kapı hiç açılamadı... Bu talepler nedeniyle, iade işi toplum nazarında en ağır kişinin iade olacağı şeklinde ve çok ağır mali külfete neden olacak şeklinde yorumlandı veya imajı o şekilde verildi (Abdurrahman Dilipak'ın idareyi KHK'lılarla ilgili mali külfetle korkutma twitini hatırlayın)... halbuki hep beraber en azından takipsizlik-beraat alanlar gibi toplum vicdanını da kanatan bir kesimin iade olmasını savunsaydık, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iadesi toplum nazarında daha kabul edilebilir hale gelecekti...
    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...