İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Günaydın,

375 sayılı KHK yla işlem gören ASKER VE POLİSLER in dikkatine,

Daha önce forumda bir kaç kez dilekçelerde yazılmasını dile getirdiğim bir hususla alakalı olarak ANKARA 23. İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2022/282 KARAR NO : 2022/1110 ve 27.05.2022 tarihli kararıyla 375 sayılı KHK nın geçici 35 inci maddesiyle hakkında kamu görevinden çıkarılan kişilerin 7075 sayılı kanun 10/A maddesi gereğince araştırma merkezine atanamayacağına bu kişilerin 7075 e tabi olmadıklarına hükmetti.

Kararı https://forum.khkhaber.com/topic/25852-ankara-23-i̇dare-mahkemesi-375-le-işlem-görenler-7075-e-tabi-değil-memur-olarak-atanamaz/ sayfasında paylaştım.

Kararı davalarınız da emsal gösteriniz. Hukuken oy birliğiyle verilen bu karar süreci, hukuki bakış açısını ve idarelerin savunmalarına etki edecek. 

Benzer bir karar da asker ve polis olarak araştırma merkezlerine atanmanın bir meslekten çıkarma cezası olduğu yönünde de gelecek. Bu konuyu da dilekçelerde yazınız diye özellikle polis, jandarma ve sahil güvenlik personeli için belirtmiş ve emniyetteki arkadaşların whatsup gurubunda etkin olan birilerinin buna karşı çıktığını belirtmiştim.

Yaşarsak bu konudaki kararı da göreceğiz. Ancak bu konuları yazmayanlara yazık, zaman ömürden gidiyor.

Sürekli dile getirdiğim bir husus var. Avukatınız olması siz rahatlatmasın.

  • Beğeni 3
  • Teşekkür 1
  • Onaylama 3

689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Arkadaşlar mrb,25.idare mahkemesinden an itibari ile red aldığımı gördüm.Karar oy çokluğuyla alınmış.Bir üye karşı oy kullanmış gerekcesi şu şekilde ;

AZLIK OYU (X)Davacı tarafından, hakkında verilen Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kararının iptali istemiyle bakılan dava açılmıştır.Dava dosyasının incelenmesinden, davacı hakkında Komisyon tarafından yapılan değerlendirmede, davacının FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir sendikaya üye olduğu gerekçesiyle başvurusunun reddedildiği görülmektedir.Uyuşmazlıkta, salt terör örgütüne müzahir bir sendikaya üye olmanın, kamu görevinden çıkarılma işlemine karşı yapılan itirazın reddine gerekçe gösterilemeyeceği, sadece sendika üyesi olanlardan bir kısmının Komisyon tarafından görevine iade edildiğinin bilinen bir gerçek olduğu, idarelerin eşit işlem ilkesini gözeterek işlem tesis etmesinin hukuk devleti ve hakkaniyet ilkesi açısından gerektiği, sendika üyeliği yanında bulunan diğer tespitlerin de davacının FETÖ/PDY ile normal bir vatandaştan beklenebilecek öngörüyü aşar şekilde yoğun bir bağ teşkil etmediği görüşüyle dava konusu işlemin iptaline karar verilmesi gerektiği kanaatiyle davanın reddine ilişkin çoğunluk kararına katılmıyorum.


672 KHK - MEB - Temmuz 2018 takipsizlik- Sendika İstifa (Şubat 2016)-Kurum kanaati olumsuz- Komisyon Ret 28 Ekim 2021-25.İdare Mahkemesi

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Expert, 2 dakika önce yazdı:

679 maliye eş durumu ret .Biraz önce gördüm şok geciriyorum şu anda çok üzgünüm çok 

İçim yanıyor her red kararında.😟 Çok geçmiş olsun. Mücadeleye devam...


672 MEB 28 ay sendika adlı idarii işlem yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Benim o zaman avukatım vardı başvuruyu o yaptı şimdi karar nereye gider bilen var mı bana mı gelir avukata mi gider bir de komisyonun numarasıni bilen var mı 


679 gib komisyon inceleme devam

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@bkartli hocam geçmiş olsun Kurum kannatini somut bilgi ve belgelerle delillendirdiler mi ?

@Expert hocam elden alma imkanınız var ise elden alın derim.adli tatil girmeden basvurunuzu yaparsınız?Kararlar sisteme geç yükleniyor ?Biz aradığımız da kuruma gelmişti 


672 meb- adli işlem yok- 21 ay sendika- başka kriter yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

} Danıştay 12. Daire Başkanlığı         2020/1900 E.  ,  2021/2671 K.
"İçtihat Metni"

T.C.
D A N I Ş T A Y
ONİKİNCİ DAİRE
Esas No : 2020/1900
Karar No : 2021/2671


TEMYİZ EDEN (DAVACI) : ...
VEKİLİ : Av. ...
[...] - UETS

KARŞI TARAF (DAVALILAR) : 1- ... Bakanlığı
[...] - UETS
2- ... Müdürlüğü
[...] - UETS
VEKİLİ : Av. ...

İSTEMİN KONUSU : ... Bölge İdare Mahkemesi ... İdari Dava Dairesinin ... tarih ve E:..., K:... sayılı kararının temyizen incelenerek bozulması istenilmektedir.

YARGILAMA SÜRECİ :
Dava konusu istem: Özel Harekat Şube Müdürlüğünde aday polis memuru olarak görev yapan davacı tarafından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 56 ncı maddesi uyarınca memuriyetten ilişiğinin kesilmesine ilişkin 31/12/2018 tarihli işlemin iptali ile bu işlem nedeniyle yoksun kaldığı özlük haklarının hak ediş tarihinden itibaren işleyecek kanuni faizi ile birlikte ödenmesine karar verilmesi istenilmiştir.

İlk Derece Mahkemesi kararının özeti: ... İdare Mahkemesince verilen (her ne kadar kararda sehven 18/10/2019 olarak yazılmış ise de) ... tarih ve E:..., K:... sayılı kararda; davacı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçu ile ilgili olarak ... Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ... sayılı dosyası ile başlatılan soruşturmada, 25/06/2018 tarihinde yetkisizlik kararı verildiği; dosyanın gönderildiği ... Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ... soruşturma numaralı ve 19/04/2019 tarihli kararı ile delil yetersizliği nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğinin görüldüğü; buna göre, davacı ile ilgili olarak yürütülen soruşturmaya esas fiilin gerçekleşme şekli de dikkate alınarak yapılan değerlendirmede; idarece salt davacı hakkında mevcut olan soruşturma bilgisi ile yetinilerek, fiili değerlendirilmeksizin ve soruşturma sonucu beklenmeksizin işlem tesis edildiği; davacı hakkında aday memurluktan ilişiğinin kesilmesine sebep olabilecek başkaca bir bilgi ve belgenin de dosyaya sunulmadığı dikkate alındığında, dava konusu işlemin hukuka uygun olmadığı sonucuna varıldığı gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline, davacının bu işlem nedeniyle yoksun kaldığı özlük ve parasal haklarının, davanın açıldığı 28/02/2019 tarihini izleyen her bir hak ediş tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesine karar verilmiştir.

Bölge İdare Mahkemesi kararının özeti: ... Bölge İdare Mahkemesi ... İdari Dava Dairesince; her ne kadar ... Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen ... tarih ve ... sayılı kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararda; davacının adına kayıtlı FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün şifreli haberleşme programı BYLOCK yüklü cep telefonunu Kayseri ilinde ikamet eden R.K. tarafından kullanıldığının tespit edildiği, davacının örgüt hiyerarşisine girdiği ve örgüt amaçları doğrultusunda faaliyet gösterdiğine dair delil elde edilemediği belirtilmiş ise de; davacının Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadesinde, üniversitede okuduğu dönemde Kredi Yurtlar Kurumu'ndan arkadaşı olan R.K.'nin yaşının tutmaması sebebiyle kendisinden hat almasını istediği, ... numaralı hattı hiç kullanmadan 2008 veya 2009 yıllarında kendisine verdiğini beyan etmesine karşılık, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan araştırma sırasında alınan ifadesinde R.K.'nin kendisinden 2-3 yaş büyük birisi olduğu yönünde ifade verdiği, yine R.K.'nin kendisini Erciyes Üniversitesinde olurken bir apartma dairesinde kalmaya davet ettiğini, kendisinin de yurttan çıkarak bu evde kalmaya başladığını, bu evin Fetullah Gülen Cemaatinin sohbet toplantılarının yapıldığı bir yer olduğunu, bu evde 2 yıl süre ile üniversite bitene kadar kaldığını beyan ettiği, davacının kendi adına kayıtlı olan, ancak R.K. tarafından daha sonradan FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün şifreli haberleşme programı BYLOCK yüklenerek kullanılan cep telofonuna ilişkin aboneliğini, hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü üyeliği iddiası ile soruşturma başlatıldığı zamana kadar kapattırmamış olduğu, R.K. ile telefon irtibatının devam ettiği, 2016 yılında polis olduktan sonra kendisiyle hiç görüşmediği şeklindeki beyanları dikkate alındığında, davacının FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlı olduğu, davacının bu hal ve hareketlerinin memurun devlete sadakatla hizmet edeceğine yönelik olarak duyulan güveni zedeleyecek nitelikte olduğu, dolayısıyla davacının durumunun memuriyetle bağdaşmayacak hal kapsamında değerlendirilerek 657 sayılı Kanunun 56. maddesi kapsamında aday memur statüsünde iken ilişiğinin kesilmesine ilişkin işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varıldığı gerekçesiyle, istinaf başvurusunun kabulü ile istinafa konu idare mahkemesi kararının kaldırılmasına; davanın reddine karar verilmiştir.

TEMYİZ EDENİN İDDİALARI : Davacı tarafından, dava konusu işlemin ve Bölge İdare Mahkemesi kararının masumiyet karinesine ve suç ve cezaların şahsiliği ilkesine aykırı olduğu, hiçbir terör örgütü ile bağlantısı ya da iltisakının bulunmadığı, dava konusu işlemin hukuka aykırı olduğu, Bölge İdare Mahkemesi kararının bozulması gerektiği ileri sürülmektedir.

KARŞI TARAFIN SAVUNMASI : Davalı idareler tarafından savunma verilmemiştir.

DANIŞTAY TETKİK HÂKİMİ : ...
DÜŞÜNCESİ : Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Danıştay Onikinci Dairesince, Tetkik Hâkiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra, dosya tekemmül ettiğinden yürütmenin durdurulması istemi hakkında ayrıca bir karar verilmeksizin gereği görüşüldü:

İNCELEME VE GEREKÇE:

MADDİ OLAY :
Dosyanın incelenmesinden, aday polis memuru olan davacı hakkında ... Cumhuriyet Başsavcılığının ... sayılı soruşturma dosyası bulunduğu ve anılan soruşturmanın bir terör örgütü hakkında yürütülmesi sebebiyle asli memurluğa atanmasının uygun görülmediği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 56 ncı maddesi uyarınca memuriyetten ilişiğinin kesildiği ve bunun üzerine bakılan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.

İLGİLİ MEVZUAT:
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 56. maddesinde "Adaylık süresi içinde temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olanlarla adaylık süresi içinde hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmayacak durumları, göreve devamsızlıkları tespit edilenlerin disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişkileri kesilir." hükmüne yer verilmiştir.

HUKUKİ DEĞERLENDİRME:
Aday polis memuru olarak görev yapan davacı hakkında, ... Cumhuriyet Başsavcılığının ... sayılı soruşturma dosyası bulunduğu ve anılan soruşturmanın bir terör örgütü hakkında yürütülmesi sebebiyle asli memurluğa atanmasının uygun görülmediği gerekçesiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 56 ncı maddesi uyarınca memuriyetten ilişiğinin kesildiği anlaşılmıştır. Ancak, 56. madde uyarınca aday memurların memuriyetten ilişiklerinin kesilebilmesi için, adaylık süresi içinde temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olma, adaylık süresi içinde hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmayacak durumların olması ya da göreve devamsızlıkların tespit edilmesi gerekmekte olup; sadece Savcılıkça yürütülen soruşturma dosyasının bulunması hususu esas alınarak dava konusu işlem tesis edilmiş ise de, madde metninde yer alan durumların davacı yönünden gerçekleştiğinden söz edilmesine olanak bulunmamaktadır. Kaldı ki; davacı hakkında ... Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ... sayılı dosyası ile başlatılan soruşturmada, 25/06/2018 tarihili yetkisizlik kararı ile dosyanın Kayseri'ye gönderildiği; ... Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ... soruşturma numaralı ve 19/04/2019 tarihli kararı ile de delil yetersizliği nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği görülmüştür.
Bu durumda, davacının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 56. maddesi kapsamında ilişiğinin kesilmesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık, dava konusu işlemin iptali yönündeki ... İdare Mahkemesi kararına karşı yapılan istinaf başvurusunun kabulü ile mahkeme kararının kaldırılması ve davanın reddi yolundaki temyize konu Bölge İdare Mahkemesi kararında ise hukuki isabet bulunmamaktadır.

KARAR SONUCU:
Açıklanan nedenlerle;
1. 2577 sayılı Kanun'un 49. maddesine uygun bulunan davacının temyiz isteminin kabulüne,
2. Dava konusu işlemin yukarıda özetlenen gerekçeyle iptali ile davacının bu işlem nedeniyle yoksun kaldığı özlük ve parasal haklarının, davanın açıldığı 28/02/2019 tarihini izleyen her bir hak ediş tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesine ilişkin ... İdare Mahkemesi kararına karşı yapılan istinaf başvurusunun kabulü ile İdare Mahkemesi kararının kaldırılması ve davanın reddi yolundaki temyize konu ... Bölge Mahkemesi ... İdari Dava Dairesinin ... tarih ve E:..., K:... sayılı kararının BOZULMASINA,
3. Kullanılmayan ... TL yürütmeyi durdurma harcının davacıya iadesine,
4. Yeniden bir karar verilmek üzere dosyanın ... Bölge Mahkemesi ... İdari Dava Dairesine gönderilmesine, 29/04/2021 tarihinde, kesin olarak oybirliğiyle karar verildi.


VardırBirHayr

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Malesef hala ihraclar oluyor gorev basinda cok sayida polis ihrac olmus yine.Bunlar gitmeden duzelme felan olmaz arkadaslar.Rabbim yardimcimiz olsun

  • Üzülme 2
  • Onaylama 1

672 EGM inceleme devam SC SCD

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Egm672egm, 12 dakika önce yazdı:

Malesef hala ihraclar oluyor gorev basinda cok sayida polis ihrac olmus yine.Bunlar gitmeden duzelme felan olmaz arkadaslar.Rabbim yardimcimiz olsun

😟 Yeni bir haber mi bu? Neye üzüleceğimizi şaşırdık. Bitsin artık!


672 MEB 28 ay sendika adlı idarii işlem yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün , FETÖ soruşturmasında tespit ettiği ve diğer suçlardan soruşturması tamamlanan yaklaşık 1000 personeli ihraç ettiği iddia edildi.

21 Haziran Salı 2022 16:48

Odatv.com

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...