İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Deva Partili Süleyman ÇIRAK;KHK'LI Vatandaşlarımız rahat olsun.Sayın Genel Başkanımızın görüşü bellidir. KHK’lı Vatandaşımız yargı sürecinde suçsuz bulunduysa,beraat ettiyse derhâl görevine iade edilmeli 'Mahkumiyet'kararları gözden geçirilmelidir.Bu hakkı teslim etmemek zulümdür.

Allahım bu söylenenler gerçek olurmu ki birgün 

  • Beğeni 3
  • Onaylama 2

677 KHK EGM ihrac adlı İdari işlem yok es durumu komisyon red. 28. İdare beklemede

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

 


Yurtdışında yaşıyor , Mağdur , Sicil temiz , Adli Soruşturma yok, idari işlem ile pasaport iptali 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

4 yıl oldu 683 nolu KHK ile ihraç olalı, takipsizlik alalı 47 ay oldu, kurum görüşü sorulmasının üzerinden de 11 ay geçti. En baştan beri duam önce daha çok ihtiyacı olanların kararı açıklansın, benimki en sona kalabilirim. Sağlıcakla Kalın 

  • Beğeni 3
  • Onaylama 1

683- sağlık bakanlığı- inceleme devam

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Uzun zamandır yazmıyorum özellikle, sessiz bekliyorum ama görüyorum ki artık forumda fikir veya bilgi paylaşımı yapıldığında, diğer arkadaşlar sürekli olarak fikir ve bilgi alışverişlerini baltalarcasına boş eleştiri yöneltiyorlar. Paylaşılan hususlar sizi rahatsız ediyorsa sessizce geçebilirsiniz konular ya da okuyup katılmıyorum da diyebilirsiniz. Ama zaten psikolojik olarak çöküntüye, sosyal olarak yalnızlığa sürüklenen bizler burada tahammülsüzlüklerimiz birbirimize yansıtıyoruz. Bu gidişle daha önce paylaşıma küsmüş olan arkadaşlara yenileri de katılacak. Daha hassas olunmasını rica ediyorum. 

  • Beğeni 5
  • Onaylama 3

689 KHK, takipsizlik kararı, inceleme devam.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Joeu, 2 saat önce yazdı:

 

İlgili kanun maddesini ve bu maddeyi iceren linki asagida sunuyorum. Aşağıda 8. bentte "Bu madde uyarınca yetkili olmayan kamu kurum ve kuruluşuna yapılan başvurular yetkili olduğu değerlendirilen kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir ve durum başvurana bildirilir." denmiş; geçen yıl bu mevzu ilk çıktığında konu netlesmeden evvel ohal komisyonuna bir dilekçe vermiştim, acaba bu dilekçe otomatikman kurumuma iletilir mi yoksa yeniden dilekçe vermem mi gerekir, ne dersiniz?

https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k7256.html

MADDE 41- 1/2/2018 tarihli ve 7075 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“İlave tedbirler için başvuru yolu

GEÇİCİ MADDE 4- (1) Bu Kanunun 2 nci maddesinde belirtilen işlemlere bağlı olarak olağanüstü hal kapsamında kabul edilen kanunlarda yer alan ilave tedbirlere karşı hakkında tedbir uygulanan kişi, kanuni temsilcisi ya da mirasçıları tarafından tedbiri uygulayan veya tedbirle ilgili olan kamu kurum ve kuruluşlarına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde başvurulur. Kamu kurum ve kuruluşları, başvuru üzerine yapacağı inceleme sonucuna göre en geç altı ay içinde başvurunun reddine veya tedbirin kaldırılmasına karar verir. 15/7/1950 tarihli ve 5682 sayılı Pasaport Kanununun ek 7 nci maddesi hükmü saklıdır.

(2) Başvuruların incelenmesi ve sonuçlandırılması için kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde komisyon kurulabilir.

(3) Kamu kurum ve kuruluşları bu madde kapsamında yapılacak başvuruların sonuçlandırılması için her türlü bilgi ve belgeyi ilgililerden talep edebilir.

(4) Soruşturmanın gizliliğine ve Devlet sırlarına ilişkin ilgili mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla kurum ve kuruluşlar ile yargı mercileri, başvuru kapsamında ihtiyaç duyulan her türlü bilgi ve belgeyi gecikmeksizin başvuru yapılan kamu kurum ve kuruluşlarına göndermek veya yerinde incelenmesine imkân sağlamak zorundadır.

(5) Bu madde kapsamındaki çalışmalarda kamu kurum ve kuruluşlarınca görevlendirilenler, görevlerini yerine getirdikleri sırada edindikleri kamuya, ilgililere ve üçüncü kişilere ait gizlilik taşıyan bilgileri, kişisel verileri, ticari sırları ve bunlara ait belgeleri, bu konuda kanunen yetkili kılınan mercilerden başkasına açıklayamaz, kendilerinin veya üçüncü kişilerin yararına kullanamaz. Bu yükümlülük görevden ayrılmalarından sonra da devam eder.

(6) Bu madde ile olağanüstü hal kapsamında kabul edilen kanunlarda yer alan ilave tedbirlere karşı kamu kurum ve kuruşlarına yapılan başvurular hakkında karar verenlerin görev ve fiillerine ilişkin hukuki, idari, mali ve cezai sorumlulukları hakkında 6755 sayılı Kanunun 37 nci maddesi uygulanır.

(7) Kamu kurum ve kuruluşlarının kararlarına karşı Hâkimler ve Savcılar Kurulunca belirlenecek Ankara idare mahkemelerinde iptal davası açılabilir.

(8) Bu madde uyarınca yetkili olmayan kamu kurum ve kuruluşuna yapılan başvurular yetkili olduğu değerlendirilen kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir ve durum başvurana bildirilir.

(9) Bu maddenin uygulanmasına ilişkin ortaya çıkabilecek ihtilafları gidermeye Cumhurbaşkanlığı yetkilidir.”

Güncelleme • • Konuk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Gece34, 11 saat önce yazdı:

275 kararın çıktığı haftalar komısyonun ilk zamanlarıydı. Ben haftalık 20 karar verdiklerini bile düşünmüyorum. Çok karar duydugumuz bazı haftalar ise 70-80

Bu bela ancak siyasetle çözülür ve şu anki siyasilerin bence geldikleri son dönemeç arkadaşlar. İnsan öyle ümitsizliğe düşüyor ki inanamıyor ama gerçekten bu bir gerçek ve ümitsiz olmayın. Rabbim sağlık ve ömür versin de geri dönüşleri görebilelim. Belirsizlik mahvediyor elbette. Tek gücüm, dayanağım tertemiz oluşum. Zalimlere de acıyorum. Sağ veya solcu yazarlara bakıyorum da onları hapsedenler, onlara zulmedenler kapkara levhalarda, zihinlerde unutulmayacaklar. Yazık! Ben de kaybettiklerime değil kazandıklarıma bakıyorum.


672 KHK 12 ay sendika ve SMS sonuç beklemede adli işlem yok 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

 Duyumları yada dedikoduları yazan arkadaslari linç etmeyelim. İnsanı umut yaşatır, bazılarımızın ihtiyacı olabilir .

  • Beğeni 1
  • Onaylama 1

679  adalet bak. ; yıktılar bütün ütopyamı.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Joeu, 3 saat önce yazdı:

 

Merhaba benimde özel güvenlik belgem vardı bende başvuracam ama dilekçeye ne yazmam gerek hangi maddeyi eklemem gerek bilgi sahibi olan varsa yazarsa çok sevinirim en azından onay gelirse güvenlik işi yaparım esnaflığa geçiş yaptım pandemi batırdı bi bu kaldı elimde


701 khk adalet  bakanligi

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
altirana, 22.01.2021 - 16:21 yazdı:

@Şeyma Zeynep hocam kararınız geldi mi kararda sadece sendika mi var birde kurum görüşünüz alinmiydi bilgi verirseniz seviniriz geçmiş olsun 

KuRum görüşü ilk ihrac olduğumuzda alinmis. Okul müdürü  ne soyledigini hatırlamıyor!!!!!!!!benim bildigim sadece sendika. Karar gelmedi .  Gelince paylasirim

 


672 sendika 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
altirana, 12 saat önce yazdı:

Arkadaşlar forumda 672 MEB'den bekleyen kaç kişiyiz sendika süreleri ve kurum görüşü bilgisi ile belirtirseniz sevinirim 

2015-2016 13 ay sendika, 2019'da ifade sonrası KYOK. Kurum görüşünden haberim yok.


672

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...