İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

KHK Haber

Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Milletvekilliği neden düşürüldü? - KARAR

Önerilen Yorum

Editör

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'PKK/KCK propagandası yapmak' suçundan verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onamasının ardından milletvekilliği düşürüldü. İşte, Ömer Faruk Gergerlioğlu biyografisi...

İnsan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2018 genel seçimlerinde aday olduğu HDP'den milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. Son dönemde özellikle KHK mağdurlarının sorunlarını dile getiren Gergerlioğlu, cezaevlerinde çıplak arama yapıldığına ilişkin açıklamaları nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefi olmuştu.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU'NUN MİLLETVEKİLLİĞİ NEDEN DÜŞÜRÜLDÜ?

Milletvekili seçilmeden önce yargılandığı Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Şubat 2018'de 'PKK/KCK propagandası yapmak' suçundan hapse mahkum edildi.

Mahkeme kararı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince hukuka uygun bulunmasının ardından temyiz üzerine Yargıtay'a geldi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ömer Faruk Gergerlioğlu'na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını 19 Şubat 2021 günü onadı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Sanığın, 20 Ağustos 2016 tarihli paylaşımında, örgüt mensuplarının silahlı fotoğrafının görsel olarak kullandığı, örgütün cebir ve şiddet içeren eylemlerini meşru gösteren ve teşvik eden ifadeler içerdiği anlaşılmıştır. Sanığın, PKK silahlı terör örgütünce yayımlanan bir açıklamanın yer aldığı habere link vermesi, böylece açıklamanın sahiplenilmesi, PKK'nın meşru gösterilmeye çalışılması şeklindeki eyleminin bağlamı ve mahiyeti itibarıyla örgütün siyasi veya sosyal etkinliğini artırmak, sesinin kitlelere duyurulmasını sağlamak, örgütün başa çıkılması imkansız bir güç olduğu ve amacına ulaşabileceği kanaatini toplum üzerinde oluşturmak, halkın örgüte sempatisini artırmak ve aktif desteğini sağlamak amacı taşıdığı belirlenmiştir. Bu hususlar nazara alındığında sanığın savunmasına itibar edilmeyip cezalandırılmasına karar verilmesinde bir isabetsizlik görülmemiştir."

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

2 Kasım 1965 tarihinde Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde dünyaya geldi. Ömer Faruk Gergerlioğlu aslen Şanlıurfalıdır.

İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladı. Bursa İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra öğrencisi olduğu Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini 1990 yılında tamamladı.

Iğdır ve Bursa'da çeşitli sağlık ocaklarında çalıştıktan sonra 1995 yılında TUS sınavını kazanarak, İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göğüs hastalıkları ve tüberküloz alanında uzmanlık eğitimine başladı. 5 yıllık eğitimden sonra İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde uzman doktor olarak görev yaptı.

KHK İLE DEVLET MEMURLUĞUNDAN İHRAÇ EDİLDİ

Bir dönem Kocaeli Şube Başkanlığı'nı yaptığı İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği'nin (MAZLUMDER) 2007-2009 yılları arasında genel başknlığını üstlendi.

6 Ocak 2017'de 679 numaralı KHK ile devlet memurluğu görevinden ihraç edildi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Kocaeli milletvekili seçildi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. 17 Mart 2021'de onanan hapis cezasına ilişkin TBMM'ye sunulan cumhurbaşkanlığı tezkeresinin okunmasıyla milletvekilliği düşürüldü.

ÖZEL YAŞAMI

1965 doğumlu olan Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2021 yılı itibariyle 56 yaşındadır.

Ömer Faruk Gergerlioğlu evli ve üç çocuk babasıdır.

İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @gergerliogluof, Twitter'ta @gergerliogluof, Facebook'ta @omer.gergerlioglu, Youtube'da @omerfarukgergerlioglu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Güncelleme:  17/03/2021 17:14

Kaynak


Haber Editörü • Ohal Komisyonu Haberleri • Hardcoded by MSA

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



  • İletiler

    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
    • Yanıbaşlarında bu kadar insan o kadar acı çekerken bu nasıl oluyor çok merak ediyorum. Hepsinin akrabaları, komşuları, eski dostlarıyız aslında. Bence tek başına milletin bencilliği ile de açıklanacak bir durum değil bu. Bizi "dehumanize" ettiler akıllarında. İnsan olarak görmüyorlar. Hatta hayvan olarak bile görmüyorlar. O yüzden empati sıfır. Benzeri bir durumun bir zamanlar Amerika'da siyahların da başına geldiğini düşünüyorum. Psikoloji bilimi bu duruma mutlaka el atmalı ve gelecekte atar diye umuyorum.
    • Hiç kimsenin gündeminde yokuz. Hiç kimsenin bizleri düşündüğü yok. Koca ülke için bir 'hiç' ten ibaretiz😔Böyle şeyler yazıp paylaşan biri değilim.Biraz iç dökme gibi oldu kusura bakmayın lütfen. 
    • Adam derdini "bu parayı nasıl ödeyeceğiz" diye belirtmiş. Zamanında AİHM kararları için "parası neyse veririz" demişlerdi sanki kendi cebinden veriyormuşçasına. Zaten kararlarıda uygulamıyorlar. Tamamını okudumda hiç "yahu bu insanlar yıllardır mağdur, ne iyip ne içiyorlar, toplumda kendilerini ifade bile edemiyorlar, psikolojileri ne oldu" diye bir cümle geçmiyor. Sonunda da "al başına belayı" diye yazmış. Bizi bela olark gören bir zihniyet!
    • Süreç çok uzun sürdü/sürüyor ama bir gün herkes bu noktaya gelecek. 
  • Şimdi Popüler

×
×
  • Yeni Oluştur...