İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

KHK Haber

FETÖ mensuplarının yurt dışına kaçmalarını sağlamaya çalışan 5 şüpheliye operasyon - Anadolu Ajansı | Türkçe

Önerilen Yorum

Editör
thumbs_b_c_361537c31a447546fcc9aafd6f3082a2.jpg

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 1'i eski komiser yardımcısı, 2'si eski polis memuru 5 şüphelinin, kamu görevinden ihraç edilen örgüt mensuplarına yardım ettikleri, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmalarını sağlamaya çalıştıkları yönünde delil elde edildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonlarda Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 4 zanlı gözaltına alındı. Bir zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kaynağı belli olmayan parayı örgütü ayakta tutmak için kullanmışlar

Soruşturma kapsamında yürütülen detaylı çalışmalarda, şüphelilerin tutuklanan örgüt mensuplarının ailelerine ve kamu görevinden çıkarılan örgüt mensuplarına para ve gıda yardımında bulunduğu, örgütle bağlantılı kişilere, yabancı uyrukluların kimlik bilgileri üzerine açılan ve "patates hat" olarak adlandırılan GSM hatları ve cep telefonları sağladıkları belirlendi.

Şüphelilerin, firari örgüt mensuplarının illegal yollardan yurt dışına kaçmaları için yardımcı olmaya çalıştıkları tespit edildi.

Ayrıca şüphelilerin örgütsel faaliyetleri dolayısıyla kamu görevinden çıkarılan eski emniyet mensuplarını zaman zaman bir araya getirdikleri, örgüt üyelerinin moral ve motivasyonlarını sürekli yüksek tutmaya çalışarak örgütten kopmaların önüne geçmeye çalıştıkları, kaynağı belli olmayan ve kendilerine ulaştırılan yüklü miktarda parayı örgütü ve yapısını ayakta tutmak için kullandıkları ortaya çıkarıldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan armalarda, örgütsel içerikli notların yazılı bulunduğu bir not defteri, "KHK mağduru polis memuru" ibareli bir zanlının isminin yazılı olduğu kaşe, 6 cep telefonu, 2 tablet ve 1 hard diske el konuldu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Kaynak


Haber Editörü • Ohal Komisyonu Haberleri • Hardcoded by MSA

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



×
×
  • Yeni Oluştur...