İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

Önerilen Yorum

BusnrYilmaz, 19 saat önce yazdı:

sn @Aklima komisyon olumlu karar verecegi halde kuvvet kurum kanaatini olumsuz gonderirse komisyon ne yapiyor kurumun dedigini mi kendi dedigi mi tsk icin soruyorum?  

Günaydınlar,

TSK konusundaki uygulama daha öncede değindiğim üzere farklı ve geçmişten gelen bir birikimin sonucu. Diğer kurumlarla kesinlikle kıyaslamamak gerekiyor. Bunun yanında kendi içindede uygulamaları farklı.

Şu an net bildiğim 668 le işlem görmüş 15 temmuz gecesi tutuklanmış beraat etmiş, etmemiş yargılaması devam eden halen hakkında karar açıklanmayan kişiler var. Bunun yanında 689 dan olup geçen haftaya kadar ifadeye dahi çağrılmayan, geçen hafta ifadeye çağrılıp tanık ve ankesör gerekçesiyle tutuklananda var.

Kuvvetler arası uygulama ise farklı bir durum. Hepsi, özellikle 2010 sonrasında TSK ya alınan personel konusunda daha katılar. Çünkü bu dönemde TSK ya personel alım şekli değiştirildi. Aynen yargıtayda olduğu gibi. Bunun yanında özellikle DzKK sonrasında HKK lığı çok katı. Çünkü; geçmişte methiyeler dizilen, istediği her şey verilen, referans yazıları yazılan ve o zamanki adıyla cemaat diye anılan yapı özellikle DzKK ve HKK lığına girmek üzere öğrencilere ders veriyordu. KKK ve jandarma onlar için çok önemli değildi. Özellikle KKK başka bir yapının ilgi alanındaydı.

Daha önce paylaştığım üzere, mevcut durumda ben kendimden adım gibi emin olmama rağmen (legal-illegal hiç bir yapıya Allah selamı bile vermedim, bırakın fazlasını. Kaldı ki soruşturma için ifade verdiğimde sorulan sorulardan da zaten hakkımda bir şey olmadığı belliydi.) %51 komisyondan red bekliyorum. Diğer türlüsü insanı sürekli sorgulama ve sonucunda çözümsüzlük, isyan noktasına getiriyor. Ama yaşamak zorundayım, sorumluluklarım var. Bu bilinçle mücadele etmem gerekiyor. Durumu kabullenmiyorum. Çünkü; mevcut zihniyetin Allah, Hz.Muhammed, Kur-an, Hak, hukuk, adalet, fırat' ın kenarında kaybolan kuzu vb söylemlerindeki kelimelerin karşılıklarıyla benim söylemlerimdeki karşılığı aynı değil. Bu net. "Allah" derken sadece aynı ismi kullanıyoruz. Ama kastedilen aynı değil. Bundan kesinlikle eminim. Dolayısıyla bu zihniyet varken yapacağınız en önemli husus hak ihlali olduğunu düşündüğünüz her konuyu kağıda döküp sıralı bütün dilekçe mekanizmalarını, hukuk yollarını tamamlamak ve her yeni seviyede bir önceki seviyeye yazdığınız dilekçelerden bahsetmek. Yol kısa değil. Bazıları için çok daha uzun. Ancak elbet hak iade edilecek. En basiti işlendiği zaman suç olamayan eylem yada fiillerden dolayı kimse cezalandırılamaz maddesi yeterli.

Bu arada komisyonu hakkın, haksızlığın, hukukun, adaletin tecelli edeceği yer olarak görmeyiniz. Her ne kadar orada görevli olanlar hakimlerden olsada. Komisyonun görevi mahkemelerin yasama ile yapılan KHK lara bakamam diye kaçması nedeniyle yasamanı yaptığı KHK ları mahkemelerin bakmayı red edemeyeceği "idari işlem" kılıfına sokmak. Hak, hukuk aranacak yer mahkemeler. 

Durumu bu iktidar düzeltirmi? Daha öncede dile getirdim. Halka daha büyük bir düşman göstermek zorundalar. "Kandırıldık" diyebilmelerinin başka yolu yok. Hele ki artık ekonomik olarak sıkıntı bariz bir şekilde suyun yüzeyine çıkmaya başladıysa. Bunun haricinde mevcut iktidar ya ekonoımik olarak dış baskılar veya zorlamalarla yada ancak topu mahkemelere atarak düzelmesine vesile olur. Burdada AYM topa girmeye başladı gibi ancak henüz erken. Asıl Danıştaydan çıkması gerekli kararlar var. Danıştay konusuna ise özellikle girmiyorum. Basında çıkan haberleri takdir edersiniz. Yargıtay zaten çoktan sahada. Bunun yanında AİHM kararlarıda gelmesi gerekli. Yada bu zihniyet gider başkaları geldiğinde de klasik olduğu üzere ilk parmak basılacak mevzular dış destek zorunluluğuyla geçmiş mağduriyetler konusudur.

Sonuç olarak özellikle 2010 sonrası TSK ya girenlerin en az %51 red geleceğini düşünerek yaşantısına devam etmesini tavsiye ederim. Son olarak yine önceden dile getirdiğim gibi "umut en büyük zehirdir. Bitti sandığınızda yeniden ayaklarınızı yerden kesecek kadar güçlü ortaya çıkar. Umudunuzu kaybetmeyin ama sizi zehirlemesine de müsade etmeyin"

Güncelleme • • Aklima
  • Beğeni 1
  • Teşekkür 4
  • Onaylama 2

689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sn @Aklima çok güzel tespitte bulunmuşsunuz. Maalesef durum bu.

Malum benim de soruşturmam bahane edilip ret geldi. Eee soruşturma içeriğini de bilmiyorum daha ifade falan vermedim. Her hafta dilekçe vermeme rağmen bir geri dönüş de alamadım. 

İçimden bir ses diyor yaz bir dilekçe, ben sade bir vatandaşım. 250 şehidin hakkı gerçekten aranmak isteniyorsa önce adalet sağlanmalı. Sade vatandaşın hakkında soruşturma açılıp, işinden edilip, hak araması engellenirken EK listede örnek verilen kişilerin önemli görevlerde görevine devam etmesi vicdana ve eşitliğe sığmamaktadır. 

Ek listede de ali ihsan yavuz, rte, türkçe olimpiyatlarında görev alan siyasiler, iş adamları, fetö elebaşı ile fotoğrafı olan belediye başkanları, mvekilleri. 

 

Savcının buna tepkisi ne olur? 


su sıkan itfayenin hortumunu... Sadece adalet bekleyişinde.Komisyon RET,  ilk celsede beraat! İdari Mahkemede adalet haykırışında.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Aklima sn aklima cok tesekkur ederim. Allaha havale ediyorum ankesor kriterine bile uymamama ragmen 2 ay icinde apar topar ihrac edildim donemin msb bakani canikli her ankesorden aranani almiyoruz alirsak yasin yaninda kuru yanar kriter belirledik en az 8 ardisik aramasi okmasi gerekiyor filan demisti 1 tane ardisik arama bile yok kendimi ihrac torbasinda buldum vicdanim o kadar rahat ki donemin cemaat adiyla bilinen yapisiyla dini inanıslarimin farkliligindan dolayi hic ilgim olmadi dershanesine gitmeyeni dovuyorlardi bir zamanlar evimin karsisinda olmasina ragmen baska dershaneye gittim savcilik arasrirmasinsa 7 ceddim didik didik arastirildi bisey bulunamadi simdi sirf kurum istemiyor diye ret gelecek nasil kabullenebilirim bu yasatilanlari cok acı cekiyorum 


701 Tsk inceleme devam 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sürekli umut pompalıyorlar, yol uzun ve meşakkatli maalesef. 

Kopyala yapıştır, kurum kanaati redlerinin geleceğini daha önce de ifade etmiştim. 

Arkadaşlara geçmiş olsun, yılmak yok, üzülmek yok, mücadeleye devam edin. İş, güç, uğraş bulun, mahkemeleri aşındırın. 

Yazdıklarım çok sıradan ama biz askerlerin işi uzun sürecek, bunun böyle olacağı başından beri belliydi. 

2 yıldır komisyon bekliyorum, 3 yılı aşkın bekleyen var, günler geçtikçe kabul gelecek psikolojisine girenler gelen red kararıyla daha çok yıprandı maalesef. 

Güncelleme • • 695

695 TSK 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

peki sn aklima idare mahkemeleri de asker oldugumuz icin bize ayni muameleyi mi yapacak yani oradan da mi sebepsiz ret gelecek yoksa gercekten adil mi davranacaklar artik aklim almiyor 


701 Tsk inceleme devam 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

@695 son derece haklısınız 

Acı gerçekler söyledikleriniz ama umudu kaybedince de olmuyor

BusnrYilmaz, Bir saat önce yazdı:

peki sn aklima idare mahkemeleri de asker oldugumuz icin bize ayni muameleyi mi yapacak yani oradan da mi sebepsiz ret gelecek yoksa gercekten adil mi davranacaklar artik aklim almiyor 

Bu benim aklımda da büyük bir ? İşareti 

zamanla göreceğiz galiba ?‍♂️

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Mücadeleye devam, pes etmek, yılmak yok. Durumunuzu anlatan dilekçelerinizi ve ombudsman, TBMM dilekçe komisyonu ve özellikle hukukçu vekillere atınız. Okumasınlar, işlem yapmasınlar, incelenemezlik kararı versinler. Her dilekçede yeni bir şey öğrenirsiniz. Her dilekçe elinizde mücadelenizin bir delili olur. Suçsuz olduğuna inan herkes için yaşatılanların, haksızlıkların, keyfi uygulamaların hesabının sorulması aşamasında her bir belge AYM ve AİHM de birer delildir.

Yok öyle KYOK, SYOK yada beraat kararını kuruma gönderince komisyona topu atma. Beni yasamanın listesine sen koydurttun. Bu pisliğide sen temizleyeceksin.

Yok öyle kendince suç icat edip sonrada geçmişe dönüp bu yaptıkların delildir demek. Elbet bu devran dönecek. Kenan evrende kendisini zırhla kaplamıştı hemde anayasa maddesiyle ne oldu?

Uluslar arası arenada canlı yayında israil "cumhurbaşkanına çocuk katilisin" diyebileceksiniz, ama kendi ülkenizin içindeki devleti ele geçirmeye çalışan terör örgütünden MGK larda üstü kapalı bahsedeceksiniz. Bu MGK kararlarını da mahkemeler delil sayıp burada üstü kapalı anlatılan şimdinin fetö' sü diyecekler. Yerseniz. Suçsuz olduğuna inan kişinin yapacağı en büyük hata pes etmektir. Ne legalken nede illegal durumda hiç kimsenin yanında olmadım, diz çökmedim, boyun etmedim, biad etmedim, izin istemedim, belgelerle ispat edilemeyecek hiç bir sınava girmedim. Arkama bakıp acaba diyeceğim hiç bir şeyim yok. Tek bağlılığım ve düsturum askeri okula girerken namusum ve şerefim üzerine and içtiğim asker andındaki kıstaslardır. Bunların dışına çıkmadım. Onlar kaçacak. Pes etmek yok. Ömür geçiyor, bu günlerde elbet geçecek.

Güncelleme • • Aklima
  • Beğeni 1
  • Teşekkür 4
  • Onaylama 1

689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Ben her gece kafamı yastığa koyduğum zaman vicdanım rahat, yalan söylemedim, yanlış birşey yapmadım tertemizim diyebiliyorum Türkiye Cumhuriyeti değerleri nelerse onları savundum kimsenin adamı olmadım gönlüm rahat şükür sadece zaman işte. Allah'a çok şükür idarede ediyoruz fakat bana iftira atanlar onlar ömürlerinin sonuna kadar vicdanlarıyla başbaşa kalacaklar, ettikleri hep sıkıştıracak onları  kendileriyle başbaşa kalamayacakalar. Uzun da sürse belki gerçek ortaya çıkacak çamur sıyrılıp akacak. 


⚓??Atatürkçü Kuvvacı 701'li Deniz Astsubayı--OHAL Komisyonu /Fazla Bekletmeden "RET" Verdik - 4 Kasım 2019 --- 24.İdare biraz bekletip "RET" Verdi  /--Adli süreç '' Beraat''--/  ??⚓

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Arkadaşlar benim umudum çok yüksek elbet sapla samani ayırt edecekler..

 


701 khk incelemeye devam

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Garfield, 8 dakika önce yazdı:

Arkadaşlar benim umudum çok yüksek elbet sapla samani ayırt edecekler..

 

Keşke de bir çaba da yok gibi sanki


677 jandarma takipsizlik 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...