İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

21-08-2021 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 18 puan
    Merhaba arkadaşlar bugün alsam kabul kararını gordum en son geçen hafta cuma gunu bakmıştım.kriterler sendika ve 2004 te 3 aylik SGK idi. Bugun akşam gordum
  2. 7 puan
  3. 4 puan
  4. 2 puan
    Tekirdağ eğitimsen s.ö iade Nusaybin eğitimsen A.G ret
  5. 2 puan
    İlave tedbirler konusunda; Hakkınızda herhangi bir kanunda (eski hali KHK) yada kanun veya KHK yla var olan bir kanunda yapılan değişiklikle uygulanan ilave tedbir varsa bunun çözüm mercii maalesef kurumlar değil. Anayasa mahkemesi topu çevirerek bir yol açtı hükümette bu durumu kanun maddesine koyarak kurumlara başvurun dedi. Bizlerde başvurduk. (Başvurularda ne istendiği konusuna girmeden) Başvuru sonuçlarının ret geleceği zaten beklenen bir durumdu. Çünkü idare kanunda yazan bir hususu değiştiremez iptal edemez. "Hakkınızdaki ilave işlemler kanunla konulmuştur biz uygulayıcıyız" diyecekleri zaten beklenmekteydi. Şimdi, bu ret kararlarını mahkemeye götüreceğiz. Diyeceğiz ki "anayasa mahkemesi ilave tedbirler için başvuru yolu tanımlanmalı dedi bunun üzerine hükümet kanunda değişiklik yaparak kurumlarınıza başvurun dedi bende başvurdum ama kurum benimle alakası yok tedbir kanunla konulmuş dedi" mahkemede diyecek ki kurum haklı dolayısıyla dava açacak bir husus yok. Yani elde var sıfır. Kanunla konulan tedbirler nedeniyle özellikle sıkıntı yaşayanların izlenmesi gereken yol, idare mahkemesine başvuru yaparken kurumların yetkilerinde olmayan .... ilave tedbirler konusunda ret cevabı verileceğinin kanun koyucu tarafından zaten bilindiği çözüm üretmeyeceği ön görülebilecek olan bu hususun bilerek yapıldığını vurgulamak, idare mahkemesine yazılan dilekçede ilave tedbirlerin anayasanın .... maddelerine aykırı olduğunu açıklayıp devamında Anayasanın 152 nci maddesi kapsamında idare mahkemesinin, söz konusu ilave tedbirin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle anayasa mahkemesine itiraz yoluna başvurmasını istemek şeklinde olmalıdır. Kısaca yazdığım bu mevzu son derece ciddi bir mevzu olup, bizlerin tek başına yapacağı bir başvuru ne yazık ki değil. Çünkü; Bir kişinin başvurusu idare mahkemesi tarafından kabul edilip anayasa mahkemesine gönderildiğinde ve anayasa mahkemesince de ret verilmesi durumunda 152 madde son fıkrası gereği aynı kanun maddesinin anayasaya aykırılığı konusunda 10 yıl süreyle dava açılamaz. Bu nedenle ilave tedbirler konusunda yorum yapmaktan özellikle kaçınmaktayım. Bu konuda bir olmak zorundayız, ferdi hareket etmemek zorundayız ve dava dilekçesinin metni de bu bağlamda profesyonelce olmak zorunda. Sayın Gergerlioğlu, siyasilerle görüşmeleri olan hukukçu Levent Mazılıgüney, Ali Aktaş, Gökhan Özbek, Levent Özkiraz, Kemal Uçar, Dilek Hukuk, Mesut Can Tarım ve mahkeme kararlarını uzun uzun yorumlayan Gökhan Güneş gibi isimlerin desteğine ihtiyaç var. Özellikle metin olarak. Dilekçelerde ilave tedbirlerin anayasaya aykırılığı iyi anlatılmak zorunda. Gerçekten çok iyi planlanmış bir kurgunun içindeyiz. Not: Bir önceki paylaşımımda ombudsman konusuna değinme sebebim bu kapsam dışındaki yaşanan tedbirler varsa bu hususlar dile getirilerek zaman kazanmak adınaydı. Yoksa kanunda yazan bir yaptırımla alakalı olarak ombudsman bir karar veremez. Dilekçeyi ret eder.
  6. 1 puan
    Hayırlı olsun gözünüz aydın darısı başımıza inşallah
  7. 1 puan
    Elimizdeki son karar, 7 temmuz tarihli 18.000 küsür sayılı karar. Yani kabaca 7 temmuzda 10.000 kişi kalmış. O günden beri 750 karar daha çıkmış olsa 9250 kalır. Bunun 750 si ihraç dışındaki dosyalar olsa 8500 civarı dosya kaldı bence.
  8. 1 puan
  9. 1 puan
  10. 1 puan
    Oh ne güzel. Hayırlı uğurlu olsun
  11. 1 puan
  12. 1 puan
    "Muhtemelen dava açılış dilekçesini okumaya dahi gerek duymamışlardır.Eğer okusalardı benim avukatımın olmadığını ve dava dilekçesinin benim tarafımdan kaleme alındığını bilirlerdi.Sadece bu durum bile idarenin keyfiliğinin tek başına kanıtıdır." Sizin avukatınız olmadığını neden bilmeliler? İdarenin yazısında bu cümleyi kurmanıza neden olan ne ise onu belirtiniz. Avukatınız olmadığını bilmemelerinin keyfilikle alakası nedir? "2.Terörün tanımını yapmış,375 sayılı KHK’ya eklenen geçici 35.madde ile idareye verilen yetkiden bahsetmiştir.Benim FETÖ/PDY’ye iltisak ve irtibatımın olduğunu değerlendirdiklerini ve bu işlemi hukuka uygun olarak tesis ettiklerini iddaa etmişlerdir." "bahsetmiştir", "etmişlerdir" hitap şekillerinden ikincisi daha uygun. "Benim devletime olan sadakatimden ve soruşturmaların hassasiyetine binaen,ta çocukluğuma kadar giderek hatırladığım ,benim özelimde anayasamızda çerçevesi çizilen din ve vicdan hürriyeti,düşünce ve kanaat hürriyeti kapsamı dışında kalabilecek hiçbir hal ve hareketimin olmadığı durumları içeren bilgileri neden ve hangi motivasyonla ,keyfi bir şekilde ve kafa yormadan benim aleyhime kullandıklarını açıklayamamışlardır." Nedir bu bilgiler? Alıntı yaparak belirtiniz. Hakim bu dilekçeyi okuyup "bir dakika bu cümleden kastedileni merak ettim. İdarenin cevap yazsını bir verin bakayım neymiş bunlar" diye idarenin cevabına bakmaz. Geçip gider. "Yapılan tüm soruşturma ve yargılama sürecinde,hakkımda en ufak bir delil,tanık ifadesi olmamasına rağmen açıksözlü ve net bir şekilde devletimin yanında oldum." Hakkınızda hiç bir şey olmamasına rağmen devletin yanında olmak ne demek? Diğer kısımları alıntılamıyorum. Yanlış anlamayınız ancak paylaşımınız aşırı duygusal, tepkilerle dolu. Yarın paylaşımınızı tekrar okumanızı tavsiye ederim. Bu haliyle vermeyiniz. İdarenin ekmeğine yağ sürüyorsunuz.
  13. 1 puan
    Bu karar bana ait. Adli durum 2019 Kasımda beraat.
  14. 1 puan
    Evet atlamışım ama KHK Platformunun sosyal medya hesaplarından duyurular yapıldı. Platform hesaplarını takip edelim lütfen. Adalet için platformlara destek olalım. Yoksa KHK ların iptali yahut işlerimize dönmemiz tamamen hayal olacak. Siyasi bir güç, bir birlik olduğumuzu göstermediğimiz takdirde işe dönme umudu da beslememiz hayalcilik olur. Herkesi illerindeki KHK platformlarına destek vermeye, adalet mücadelesine omuz vermeye ve işine dönmeye davet ediyorum.
  15. 1 puan
    @Feyzullah Beyaz inşallah mahkeme den olumlu karar çıkar. Çok üzücü anlayamıyorum tek kriter sendika olanlar hep döndüler bu banka iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı sinir oluyorum. Eninde sonunda döneceğiz.
  16. 1 puan
    Bu da, medyadan çoğumuzun tanıdığı Kenan Güngördü'nün çığlığı: Yıllardır aklımın almadığı bir soru sürekli beynimi kemiriyor. Ben bu sorunun siyasi olduğunu ve yine siyasetin çözeceğine inanıyorum. Ancak kimse durduk yere buyrun haklarınız demeyecek. Kılını kıpırdatmadan duran KHK'lılar nasıl rahat ediyorlar. Vallahi aklım almıyor. Vahşetin her türlüsünü yaşadık ya yaşadık. Basın açıklamasına gelmiyor (anladım) Sosyal medyada hakkını aramıyor (anlarım) Çalışıyor (anlarım) Çocukları var. Kendisine bişey olursa ortada kalacaklar (anlarım) Yani bir sürü neden sayarım... Eyvallah anlarım ama bizim de ailemiz var. Benim de annem babam yaşlı. Babam yatalak. Tamamen yatağa yani bağımlı... Ama arkadaşlar biraz ne olur çaba harcayın. Koşturanlara destek olun en azından. Yardımcı olun. Maddi destek değil kastımız. Biraz kendinizle yüzleşin. Az bir ittirelim. Bu araba başka türlü gitmeyecek!
  17. 1 puan
    Çok şükür bizde kabul yazımızı gördük 7 nisanda. Darısı herkesin başına. Kafamda bir sürü soru. Araştırma merkezi, emniyet? Tebliğ, başlama? Ne kadar zaman alır? Whatsapp telegram grubu var mı?
  18. 1 puan
    Ay yazdığıma bakın.Ne ayıp.Bir de öğretmenim yani.Cümleyi nasıl kurmuşum?. Doğrusu:20 yıl öğretmenlik yapmış ,bir erkek çocuğu annesiyim,olacaktı. ? Demek ki unutmuşum her şeyi...Unutturdular


×
×
  • Yeni Oluştur...