İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

14-08-2022 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 6 puan
    Merhaba arkadaşlar Bugün kabül kararımı gördüm ;en son perşembe sabah bakmıştım. Kriter banka, 672 MEB . Beş yıl sonunda ''inceleme devam ediyor '' yazısının değişmiş olduğunu görmenin verdiği şaşkınlık var .Geçen zaman ve yaşananlar zannedersem mutluluk hissini etkiliyor.Bu zaman zarfında iyi ki burası vardı,formu kuran ,emeği geçen ,bilgilerini tecrübelerini paylaşan,yorum yazan herkese teşekkürler, Herkesin bir gün,geç olmadan, hakkını almasını diliyorum
  2. 2 puan
    Bir genel af söylentisidir aldı gidiyor. Ben bunun gerçekleşme olasılığını hiç de az bulmuyorum. Sebepleri de şöyle: 1. Bu geçirdiğimiz sürecin en temel amacı KHK ile ihracı meşrulaştırmaktı. Yaygın ceza yargılamaları inandırıcılık açısından sıkıntı olmaması, borsa ile zenginleri yolma gibi daha çok ikincil amaçlarla yapıldı. Hatta şöyle ifade edebilirim "bu kadar insanı attınız, ama ceza alan şu kadarcık, nasıl iş?" denmesin diye birçok insana suçsuz olduğu halde ceza verilmesine gerek duyuldu. KHKların durduğu bir genel af çıkarmaları gayet mümkün. 2. Bir şekilde ceza yargılamaları ile suçlu ve suçsuzları ayırmak mümkündü. Cezaların da elbet ne kadar adil ve bağımsız bir yargı ile olduğu tartışılır, ama uzun bir sürece yayılan ve öyle ya da böyle gelenekleri düzeltme mekanizmaları olan bir sistemden bahsediyoruz. Ama bu süreci kurgulayanların zaten ana amacı suçlu ve suçsuzun ayrılmaması olduğu için bu ayrışmadan mutlu değiller. Bizleri tekrar karıştırmanın yolu da aftan geçiyor. Ulan jurassic devrinde dinozor olsaydık da şunlarla aynı dönemde aynı ülkede doğmasaydık arkadaş.
  3. 2 puan
    Dostlar forumdaki sessizlikten sıkılanlar Twitter'a gelip içini rahat rahat dökebilir. Yeşil toplarla mücadele veren bir avuç kişiyiz orada. Desteksiz bırakmayın bizleri
  4. 1 puan
    anladım hocam. geçmiş olsun, hakkınızda hayırlısı olsun. siz bulunduğunuz ilçedeki SGK merkezine gidin. orada GSS ile ilgilenen personele durumu anlattığınızda yardımcı olacaktır. gelir testi için de sydv ye gidip gelir testi yaptırırsınız isterseniz.
  5. 1 puan
    hocam 4A-4B-4C kapsamında çalışmıyorsanız ve emekli de değilseniz resen GSS'li oluyorsunuz. devlet size aylık prim borcu çıkarıyor. şu an için aylık 192 tl bu borç. KHK'lılar da eğer çalışmıyorlarsa ihraçtan 100 gün sonra GSS kapsamında oluyorlar otomatik olarak. e devlete "genel sağlık sigortası prim borcu sorgulama" yazın çıkar zaten durumunuz. bir de GSS kapsamında olan ancak dar gelirli olduğu için prim borcu ödemeyenler var. eskiden yeşil kartlı denirdi. eğer bu kapsama girmek istiyorsanız -yani prim ödemek istemiyorsanız- kaymakamlığınıza bağlı "sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı"na (SYDV) gidiyorsunuz. size gelir testi yapıyorlar. eviniz var mı arabanız var mı? aynı hanede yaşayanların aylık geliri asgari ücretin 1/3ünden az mı vs. sonuca göre yeşil kartlı olarak prim ödemeden GSS'li olma imkanınız var. belki bu yeşil kart hususunda KHK'lılara sıkıntı çıkıyor olabilir onun haricinde GSS'li olma noktasında sorun yok. resen oluyorsunuz zaten.
  6. 1 puan
    Ortalık çok sessiz. Herkes her şeyden çok bezgin. Herkes birbirinden nefret ediyor, üslup kalite hiç bu kadar yere düşmemişti. Gerçekten KHKlar bu ülkenin harakirisi oldu. Devlete geri döneceğimize şüphem yok ancak döndüğümüzde ortada bir devlet kalır inşallah bu gidişle.


×
×
  • Yeni Oluştur...