İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

OHAL Ve KHK Mağdurları 4

Önerilen Yorum

Elazığda şiddetli deprem olmuş geçmiş olsun 

  • Beğeni 1
  • Teşekkür 1

...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Depremde göçük altında olanlar var şu an :((((( 

  • Üzülme 1

...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
RADAMEL, 23 dakika önce yazdı:

Depremde göçük altında olanlar var şu an :((((( 

Rabbim yardımcıları olsun inşaallah sağ saglim çıkarlar

  • Beğeni 2
  • Onaylama 4

701 nolu khk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Arkadaşlar İstanbul KHK'lılar Platformu olarak ayda bir kez cumartesi günleri ilçe bazlı çay buluşmaları yapacağız. KHK'lılar olarak siyaseten bir güç teşkil etmemiz ancak ve ancak birlikteliğimize bağlı.  Bu işi siyaset çözecek ve görünür olamazsak sesimizi ve yapılan haksızlıkları duyuramazsak, siyasetin umrunda bile olmayız. 

İlçe toplantılarına iştirak etmek ve yakınındaki KHK'lılarla tanışmak isteyen arkadaşlar DM'den yazarsa sevinirim. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Saphyr, 2 saat önce yazdı:

Aym 22 Ocak tarihli dosyaları karara bağlamış bizle ilgili dosyada (irtibat ve iltisak) "Esasının incelenmesine, - Yürürlüğü durdurma talebinin esas inceleme aşamasında karara bağlanmasına" kararı verilmiş. 

 

https://www.anayasa.gov.tr/tr/mahkeme-gundemi/genel-kurul/22-ocak-2020-genel-kurul-gundemi-ve-sonuclari/

Tam olarak ne demek istemiş AYM Hocalarım. Bir bilen açıklasa

  • Beğeni 1

677

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
VATANSEVER, 21 dakika önce yazdı:

Tam olarak ne demek istemiş AYM Hocalarım. Bir bilen açıklasa

Anayasa mahkemesi An.md 148 kapsamında kendisine somut veya soyut norm denetimi yollarıyla intikal ettirilen normların ÖNCELİKLE o normun anayasa da belirtilen şekil şartlarına uygun olup olmadığını denetler.Anayasa değişikliklerinde ivedilikle görüşülemeyeceği,teklif ve kabul yeter sayıları açısından anayasadaki bu şekil kurallarına uygun olup olmadığı kanunlarda ise son oylama çoğunluğuna uyulup uyulmadığı gibi hususlarda şeklen denetim yapmak AYM nin asli görevidir.Eğer intikal ettirilen norm anayasada sınırlı sayıda ve sarih biçimde sıralanan bu kurallara uyuyorsa işte o zaman ilgili normun esastan yani anayasanın bütünsel bir bakış açısıyla diğer normlarıyla çelişip çelişmediğine bakılır.Anılan bu sürenin tam olarak ne zaman sonuçlanacağını kestirmek de tıpkı temyiz mahkemesi olarak Danıştay ve Yargıtay gibidir. Aym nin şu andaki sosyal ve fiziki kompozisyonu bu davaların az sayıda üye çok sayıda anayasa uygunluk denetimi yükümlülüğü arasındaki dengesizliğin önemli sebebidir.

Esasın incelenmesi ilgili normun anayasanın diğer hükümleriyle birlikte hukuki olarak aykırılık olup olmadığının denetlenmesi demektir.

hukuki tanımı hukuk sitelerinde bu şekilde...

meal değil bana tefsir lazım dersen hukukçu bir  arkadaş yorumlamalı:)

Güncelleme • • Konuk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Elazığ’da olan Elazığ’da ailesi olan var mı? Durumlar nasıl?

  • Onaylama 1

672-YÖK

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Eylül, Bir saat önce yazdı:

Elazığ’da olan Elazığ’da ailesi olan var mı? Durumlar nasıl?

Tüm ailem tüm akrabalarım Elazığ'da haber aldım şükür sağlık durumları iyi lakin hasar çok fazla. Deprem anından itibaren elektrikleri kesilmiş net göremiyorlar hiçbir şeyi. Sabah ola hayrola...

Uğurlama, Bir saat önce yazdı:

Elazığda olan yardıma barınma ihtiyacı olan varsa mardin yada bitliste misafir edebilirim.  Kendi ihtiyacı yada akrabasının ihtiyacı olan varsa ulaşabilir 

Sn @Uğurlama çok düşüncelisiniz. Teşekkür ederim hemşehrilerim adına. 

Elazığ'da olup güvenli bir evde  kalmaya ihtiyacı olanlara bende temin edebilirim dostlar. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.



  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...