İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

OHAL Ve KHK Mağdurları 4

Önerilen Yorum

tustus, 7 saat önce yazdı:

Biraz havamız dağıldıysa ne mutlu bana..

Benim hikayemi yazacak birisi olursaaa..(Benden görülen hafif tırsma efekti) Şeey.. Kemm.. Kümm..

Neyse konumuza dönelim.. Ne zaman kapatır komisyon dükkanı ??

Yazınızı sabah okumak çok güzel oldu. Siz bizi güldürdünüz Rabbim'de sizi güldürsün.  Allah razı olsun. İhtiyacım varmış gülmeye .

  • Beğeni 4
  • Teşekkür 1

Eşim için takipdeyim.692 KHK ile EGM den ihraç edildi. Ağır cezada yargılandı ve beraat etti. Savcı istinafa göndermiş. Sabırla bekliyoruz. İnşallah olumlu haberler alırız...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
tustus, 8 saat önce yazdı:

Demek ki neymiş?

Forumlara üye olurken kullanıcı adına ve profil resmine dikkat etmeliymiş insan..

Mesela "tustus" yapmamalıymış kullanıcı adını.. (tustus nedir ulen?!)

Çünkü benim gibi birilerili cıkıp, avarelikten hayal dünyasına yerleştirebiliyormuş o kişileri..

Mesela mı? Müsadenizle hayal dünyama dair vereyim bir kaç örnek..

Sn. @MSA, Vaktinin çoğu masa başında.. Loş bir ışık, masanın üzerinde 24 saat açık bilgisayar, polis kanalına ayarlı telsiz, izmarit dolu bir küllük.. Gòzler gelen DM'lerde..

Sn. @Karagöz, Hacıvat'ı olmayan bir hayal perdesinde.. Hacıvat'ı arıyor.. Her zamanki gibi haksızlıklara karşı haklı olarak biraz asabi..

Sn. @vergici672, Eski Türk filmlerindeki gibi, elde o zamana ait bir hesap makinesi, her iki kolda kolluklar.. Hesap yapıyor.. Bazen komisyon ya da idare mahkemesi verilerini, bazen de iade olduğunda alacağı paraları..

Sn. @RosedewittbukateR, Büyük şapkası, elinde çiçek sepeti, ayağında kırmızı papuçlarıyla, ne siyahı tam siyah ne beyazı tam beyaz bir masal dünyasında.. Bulunduğu masalda kötüler çok ama iyilerin elbet kazanacağına inancı tam..

Sn. @Ya sabır yahu..., Elinde hani şu kocaman olan evliya tesbihlerinden. Her duyduğu olumsuzlukta deviriyor bir 99'luk ya sabır..

Sn. @Virginia Woolf, Bųyük bir konağın en hakim yerinde asılı çok eski ve değerli bir tablo o.. Çok kişi gelip göçmüş konaktan. Belki de tek sabit kalan o olmuş..

Sn. @Eylül, Bir sonbahar günü.. caddenin iki tarafında ağaçlar. Yerlerde kuru yapraklar.. Topuk sesleri eşliğinde bahara yürüyor..

Sn. @Dil to pagal ha, Bir Hint filminin içinde.. Onlar gibi de değil gibi de.. Mutlulukta da üzüntüde de dans edebilen kişileri şaşkınlıkla izliyor..

Sn. @Ebediyatçı, Kitaplarla dolu bir ev.. Üzerinde röpteşambır, bir elde pipo diğerinde elma suyu.. Bir yanda da yatak.. Edebiyat mı yoksa ebedi yatmak mı arasında seçim aşamasında.. Tabi bir kulağı da polis telsizinde..

Sn. @Sibemol, Elinde yan flüt.. Şu sıralar hüzünlü melodiler çıksa da enstrümandan, yakında eskiden olduğu gibi neşeli parçalar çalacağına emin..

Sn. @werwer, Kazananı ya da kaybedeni olmayan bir yarışın içinde.. Amacı kazanmak ya da kaybetmek değil zaten.. Hedefe varmak..

Sn. @Hepyek, Bir tavla oyununda. Ona verilen zarların bütün yüzlerinde bir nokta var.. Rakibininse altı.. Şu an üzgün olsa da bir süre sonra sürekli hepyek atanın sürekli düşeş atanı yendiğini anlayacak..

 

Liste elbette ki daha uzuyor.. Başta dediğim gibi avarelik işte..

Her ne kadar kırıcı bir şey yazmadığımı düşünsem de neticede hassas bir dönemden geçiyoruz.. İsmi geçen arkadaşlarım haklarını helal etsinler..

Belki iade olduğumda tüm bu kahramanları ve daha fazlaaını bir kitapta buluştururum.. Neticede isim telif hakları için para lazım.. ??

Kalın sağlıcakla..

? bir tebessüm oldu yüzümde yazdiklariniz. Ben şanssiz biriyim fakat karşı tarafında zarları hep hileli. Bi dahakine fincanla attıracam zarları. Allah iadenizi versin hayırlı zamanda inşallah 

  • Beğeni 3
  • Teşekkür 1

672 khk sendika komisyon inceliyor ..................

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@tustus hocam, Allah iadenizi versin ? O kolluklardan olsa çok mutlu olurdum valla. Mühür, imza yaparken ellerimiz kollarımız batardı valla ? Hesap kısmı doğru, en eski mesleğim hesap uzmanlığı idi. Hesapçı derlerdi bize ? Halen zamanımın önemli kısmı hesap yaparak geçiyor. 

Virginia Woolf, 8 saat önce yazdı:

Sayın @tustus çok güzel tasvirler, her zaman yazsanıza siz böyle ??? Edebi dünyanız çok geniş belli ki, kullanıcı adımdan da anlaşılacağı üzere edebiyatı severim. Teşekkür ediyorum ?

Sizin hikayenizi de bilmek isteriz, kendi resminizi de çizer misiniz? 

Hocam ben bunu bir çok kaderdaşımıza söylüyorum. Yazacak şeyimiz çok. Ufak ufak başlamak lazım. Bu dönem ileride neden bir "Salkım hanımın taneleri" olarak dönmesin edebiyat dünyamıza.

tustus, 7 saat önce yazdı:

Yanlış hatırlamıyorsam hikayenin sonunda Rose, çektiği acılara rağmen maziyi tebbesümle anan, gözündeki ışıltıyı hiç kaybetmeyen tonton bir nine olarak hayata gõzlerini yumuyordu..

İleride bu günleri, yaşananları, dik duruşunuzu, tonton bir nine olarak torunlarınıza gururla anlatacağınıza inanıyorum...

(Jack'e yazık oldu o ayrı) ??

Jack yok Jack yok ? İpsizin tekidir o. @RosedewittbukateR hocamın Kaledon'u var. 

Serenness, 7 saat önce yazdı:

Kanser hastası Ahmet, ciğerimi dağladı, derdimi unuttum, annenin zaten imtihanı çok ağır, bir yük daha yüklemek...

Yavrucağın sesi kulaklarımdan çıkmıyor, Allahım sen yardım et ???

Yavrum yükün nekadar ağır ???

Hocam Allah yaşattıklarıyla sınasın duasının bile sınırıdır çoluk/çocuk. Bu yavru yıllardır direniyor. Allah'ım şifasını versin...

Karagöz, 6 saat önce yazdı:

Hocam, morale ve şu mağdur psikolojisinden çıkmaya da zaman zaman çok ihtiyacımız var. Yazınızı keyifle okudum. Bizler gerçek insanlarız, ailemize, arkadaşlarımıza karşı göründüğümüz, bilincinde olalım veya olmayalım, farklı farklı kimliklerimiz var. Sayenizde burada da kimliklerimiz olduğunu fark etmiş oldum. Tabii hayal gücünüzle de birleşince çok güzel olmuş. Teşekkürler emeğiniz için.

Rumuzunuz da aksine aslında güzel bence. Mutevazı ve mizahi bir yönü var. Sizin hikayenizi yazacak arkadaş olursa okurum, ama benden beklemeyin ? En son lisede şiirler yazıp, edebiyat hocama göstermiştim. Uzaklara baktı, gözlerini kıstı ve bana dedi ki, "Karagöz, sen sayısal seçerek çok iyi yapmışsın"

Hocam öyle demeyin. Dönemimizin iyi edebiyatçılarının bir çoğu edebiyatı hobi olarak yapar. Meslektaşlarımdan örnek vereyim: Halid Ziya Uşaklıgil (Gümrüklerde Genel Müdür), Cemal Süreya (Maliye Müfettişi), Sezai Karakoç (Maliye'de denetim elemanı), Hasan Ali Toptaş (Maliye memuru), Alaaddin Özdenören (DPT), Necip Tosun (Sayıştay) ve daha adını anamadığım bir çok yazar ve şair var bu şekilde. Ayrıca geçmişteki bir sınıf arkadaşım gördüğüm en yetenekli şairlerdendi, ama öss sayısal'da birden çok kez ilk 10'a girmişliği vardır. 

tustus, 6 saat önce yazdı:

Biraz havamız dağıldıysa ne mutlu bana..

Benim hikayemi yazacak birisi olursaaa..(Benden görülen hafif tırsma efekti) Şeey.. Kemm.. Kümm..

Neyse konumuza dönelim.. Ne zaman kapatır komisyon dükkanı ??

Eee kesin 2020. Hayır hayır yavaşlayacak kesin 2021. İade oranı %25 olacak, hayır hayır ret oranı %75 olacak ? 

  • Beğeni 4
  • Teşekkür 1

KHK Forum Editörü - 672 Maliye - VDK

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
tarikomer, 8 saat önce yazdı:

@Zeynep benimde banka sadece 

Sizin kurum görüşü falan alındi mi hocam?Kurum MEB mi ?


686-Banka-beklemede

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Pasific26, 14 saat önce yazdı:

Oyy oy bende 13 ay en uzun benim heralde diyordum meğer 15 ayda varmış pehhh

Geçen cuma mi görmüş?

Biz varız 2018 eylül okula gidip sormuşlar.Beklemeye devam...

  • Beğeni 1

672 KHK İNCELEMESİ DEVAM EDİYOR KRİTER YOK DİYE BİLİYORUZ

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Muhammet Adıgüzel, 11 saat önce yazdı:

@Sınıföğretmeni hocam komisyonun çalışma mantığını çözemedik gitti zaten. Ama olumlu kurum görüşü okup ret alanları hemen hiç görmedik. Bu forumda da sendikadan bekleyen bazı arkadaşlar kurum  görüşünden 3 hafta sonra iade oldular. Yani son zamanlarda kurum görüşü alınanlar 1 aya yakın bir sürede iade edildi ama sizin gibi niçin beklettilerin anlamadığımız durumlar da mevcut. Rabbim sabrımızı arttırsın...

Amiiiin...Bence mantığı anlayıp da sorgulayamayalım diye karışık gidiyorlar... aciliyetine , daha az kriter oluşuna , kurumuna , KHK sırasina , ad soyad sırasina  vb. hiçbiri degil...

O yüzden beklemek çok zor ama yapacak birsey de yok sağlıgımızdan olmamak icin ve ailemiz icin sabır 

Eski okulum ve evim arası 20 metre ve her tenefüs zil sesi yıllardır kulaklarımı yırtıyor . Eşim okulunda görevinde hamdolsun en azından bizim tesellimiz bu.Herkes teselli olacak birseylerle kendini avutmalı aksi takdirde kimsenin umrunda değiliz bunu unutmayalım... 

 

  • Üzülme 3

672 KHK-adli islem yok- 30  ay sendika-kurum görüşü olumlu eylul 2019 -1 Temmuz KABUL kararını sistemde görme

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
tustus, 9 saat önce yazdı:

Biraz havamız dağıldıysa ne mutlu bana..

Benim hikayemi yazacak birisi olursaaa..(Benden görülen hafif tırsma efekti) Şeey.. Kemm.. Kümm..

Neyse konumuza dönelim.. Ne zaman kapatır komisyon dükkanı ??

çok güzel bağlantılar yapmışsınız ancak bu kadar  güzel olurdu. yüreğinize sağlık.evet konuya gelirsek kanımca komisyon 2020 yi son gününe kadar değerlendirecek gibi çünkü karar sayıları yarınında altına düştü bence bu durum haziran temmuz dan sonra 2000 lerin de altına düşecek son kulvarda dıştan gelen melankoli atak yapacak ve vur  kırbacı vur kırbacı diyecek evet melankoli burun farkıyla 2020 yi geçip şampiyon olacak Dersim den kucak dolusu selamlar saygılar.?(melankoli komisyonun son ferdi oluyor)

Güncelleme • • arin 62
  • Beğeni 1
  • Onaylama 1

675 112 ambulans

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
tustus, 11 saat önce yazdı:

Demek ki neymiş?

Forumlara üye olurken kullanıcı adına ve profil resmine dikkat etmeliymiş insan..

Mesela "tustus" yapmamalıymış kullanıcı adını.. (tustus nedir ulen?!)

Çünkü benim gibi birilerili cıkıp, avarelikten hayal dünyasına yerleştirebiliyormuş o kişileri..

Mesela mı? Müsadenizle hayal dünyama dair vereyim bir kaç örnek..

Sn. @MSA, Vaktinin çoğu masa başında.. Loş bir ışık, masanın üzerinde 24 saat açık bilgisayar, polis kanalına ayarlı telsiz, izmarit dolu bir küllük.. Gòzler gelen DM'lerde..

Sn. @Karagöz, Hacıvat'ı olmayan bir hayal perdesinde.. Hacıvat'ı arıyor.. Her zamanki gibi haksızlıklara karşı haklı olarak biraz asabi..

Sn. @vergici672, Eski Türk filmlerindeki gibi, elde o zamana ait bir hesap makinesi, her iki kolda kolluklar.. Hesap yapıyor.. Bazen komisyon ya da idare mahkemesi verilerini, bazen de iade olduğunda alacağı paraları..

Sn. @RosedewittbukateR, Büyük şapkası, elinde çiçek sepeti, ayağında kırmızı papuçlarıyla, ne siyahı tam siyah ne beyazı tam beyaz bir masal dünyasında.. Bulunduğu masalda kötüler çok ama iyilerin elbet kazanacağına inancı tam..

Sn. @Ya sabır yahu..., Elinde hani şu kocaman olan evliya tesbihlerinden. Her duyduğu olumsuzlukta deviriyor bir 99'luk ya sabır..

Sn. @Virginia Woolf, Bųyük bir konağın en hakim yerinde asılı çok eski ve değerli bir tablo o.. Çok kişi gelip göçmüş konaktan. Belki de tek sabit kalan o olmuş..

Sn. @Eylül, Bir sonbahar günü.. caddenin iki tarafında ağaçlar. Yerlerde kuru yapraklar.. Topuk sesleri eşliğinde bahara yürüyor..

Sn. @Dil to pagal ha, Bir Hint filminin içinde.. Onlar gibi de değil gibi de.. Mutlulukta da üzüntüde de dans edebilen kişileri şaşkınlıkla izliyor..

Sn. @Ebediyatçı, Kitaplarla dolu bir ev.. Üzerinde röpteşambır, bir elde pipo diğerinde elma suyu.. Bir yanda da yatak.. Edebiyat mı yoksa ebedi yatmak mı arasında seçim aşamasında.. Tabi bir kulağı da polis telsizinde..

Sn. @Sibemol, Elinde yan flüt.. Şu sıralar hüzünlü melodiler çıksa da enstrümandan, yakında eskiden olduğu gibi neşeli parçalar çalacağına emin..

Sn. @werwer, Kazananı ya da kaybedeni olmayan bir yarışın içinde.. Amacı kazanmak ya da kaybetmek değil zaten.. Hedefe varmak..

Sn. @Hepyek, Bir tavla oyununda. Ona verilen zarların bütün yüzlerinde bir nokta var.. Rakibininse altı.. Şu an üzgün olsa da bir süre sonra sürekli hepyek atanın sürekli düşeş atanı yendiğini anlayacak..

 

Liste elbette ki daha uzuyor.. Başta dediğim gibi avarelik işte..

Her ne kadar kırıcı bir şey yazmadığımı düşünsem de neticede hassas bir dönemden geçiyoruz.. İsmi geçen arkadaşlarım haklarını helal etsinler..

Belki iade olduğumda tüm bu kahramanları ve daha fazlaaını bir kitapta buluştururum.. Neticede isim telif hakları için para lazım.. ??

Kalın sağlıcakla..

Tebessüm ettirdiniz bizi?.Allah da sizi güldürsün?.Rabbim tüm suçsuzların iadesini versin.amin

  • Beğeni 3
  • Teşekkür 1
  • Onaylama 2

677 khk egm

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
İHRAÇ FAZLASI, 21 saat önce yazdı:

Ayni Türkiye gerçeği ihraclar başladığında %1 hata payı yok diyordu bugünkü komisyon kararları ortada %10 limitine dayandı 

 

Hata Payı gerçeği aslında%10 da değil! Göstermelik tutturmalık bir rakam! 

  • Onaylama 3

⚓??Atatürkçü Kuvvacı 701'li Deniz Astsubayı--OHAL Komisyonu /Fazla Bekletmeden "RET" Verdik - 4 Kasım 2019 --- 24.İdare biraz bekletip "RET" Verdi  /--Adli süreç '' Beraat''--/  ??⚓

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.



  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...