İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Aysegul Oz, 10 dakika önce yazdı:

Hayırlı olsun hocam. Ben iade olursam saniyesinde buraya yazarım.

Teşekkür ederim.

Umarım en kısa zamanda yazarsınız.

Ben de geçtiğimiz hafta "saniyesinde" olmasa bile bir saat içinde yazmıştım. 😃


701 KHK MEB

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@tustus hayırlı olsun kararname ile atama yapıldı demişsiniz komisyon kararının tarih ve sayısı konusunda bir bilginiz var mı bir yerlerde geçiyor şu tarihli sayılı karara istinaden şeklinde gözünüz aydın


672 Enerji Bak. 23 Mayıs kabul sistemde

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

http://962csve.jpeg

Çok mutlu ettiniz Sn @Aklima haberinizle...Yolunuz açık olsun.

 

Güncelleme • • Temple Granden
..:
  • Beğeni 3
  • Teşekkür 1

701 KHKLI sade ve sadece insan...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Aklima, 15 saat önce yazdı:

Değerli farumdaşlarım,

Günaydınlar,

09:18 itibariyle haberdar olduğum bir hususu sizlerle paylaşmak isterim.

OHAL komisyonundan olumsuz cevap almış herkesin affına sığınarak; bu gün 09:18 de komisyon sayfasında yaptığım kontrolde şahsımla ilgili "kabul" kararını gördüm.

Son olarak dün akşam 20:00 civarında bakmıştım.

Durumum; imza kısmında yazanlardır. İkinci derece akraba gerekçe edilerek mağdur edildim. Bana hiç bir şekilde bu husus net olarak bildirilmedi ancak evrakları okuyunca durum buydu.

Baştan itibaren hakkımda en ufak bir isnatta bulunulamadı.

Adli süreç olarak forumda paylaştığım ve Ekim 2021 de düzenlenen KYOK belgesi var. Komisyona göndermemiştim.

En baştan itibaren belirttiğim üzere; forum açık kaldığı sürece, nefes alıyor ve özgürsem buradayım.

Pes etmek yok, hukuk çerçevesinde mücadeleye devam.

Hayırlı uğurlu olsun


1.derece yakın açığa alınma

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Hayırlı olsun @Aklima çok sevindim. Darısı hepimizin başına.

  • Beğeni 1
  • Teşekkür 1

-692    -Adli durum yok  - inceleme Devam ediyor. - Maliye Bakanlığı

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Bla Bla Bla, 12 saat önce yazdı:

Beraat şekillerinden üç tanesinin açıklamasını aşağıda bulabilirsiniz.

Sizin beraat şekliniz, DELİL YETERSLİZLİĞİ, 223/2-e maddesine tekabül ediyor. Bu tür yargılamalarda, eğer beraat vereceklerse, nerdeyse tüm dosyalarda 223/2-e maddesinden beraat veriyorlar. 

Profilinizde ByLock nedeniyle ihraç edildiğiniz yazıyor. Dava açılmasına sebep olan hususları ve bu hususlarla ilgili mahkemede ortaya çıkan fiili durumu yazabilirseniz, hangi maddeden beraat etmeniz gerektiğine dair daha net yorum yapılabilir. Bu verdiğiniz bilgilerle yorum yapmak hatalı olur.

 

Yüklenen Fiilin Kanunda Suç Olarak Tanımlanmamış Olması Halinde Beraat Kararı (CMK m.223/2-a)

Suçta ve cezada kanunilik ilkesi TCK m.2/1’de, “Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz.Kanunda yazılı cezalardan ve güvenlik tedbirlerinden başka bir ceza ve güvenlik tedbirine hükmolunamaz.” şeklinde yer almaktadır. Bu ilkeye göre, suç teşkil eden fiilin kanunda tanımlanmış olması gerekir. Kanuni tanımı yapılmamış ve suç teşkil etmeyen bir eylem nedeniyle fail cezalandırılamaz. Örneğin, sarhoşluk kanunda suç olarak tanımlanmamıştır. Sarhoş olarak sokakta bağırıp çağıran kişi hakkında idari para cezası verilebilirse de ceza davası açılamaz. Bu fiil ile ilgili ceza davası açılmışsa; fail hakkında yüklenen fiilin suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraat kararı verilir.

 

Yüklenen Suçun Sanık Tarafından İşlenmediğinin Sabit Olması Halinde Beraat Kararı (CMK m.223/2-b)

Suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması demek, eylemin başka hiçbir şüpheye mahal vermeyecek şekilde sanık tarafından işlenmediğinin ispatlanmış olması demektir. Suçun sanık tarafından işlenmediği delillerle ortaya konularak ispatlandığında, sanığın işlenen fiilin faili olmadığı anlaşılır. Örneğin, kasten öldürme suçuyla yargılanan fail hakkındaki tek delil olan olay mahallindeki kan lekelerinin faile değil de, başkasına ait olduğu ortaya çıktığında, fail hakkında yüklenen suçun “sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması” gerekçesiyle beraat kararı verilmelidir.

 

Yüklenen Suçun Sanık Tarafından İşlendiğinin Sabit Olmaması Sebebiyle Beraat Kararı (CMK m.223/2-e)

Yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması halinde “şüpheden sanık yararlanır” ilkesi gereği beraat kararı verilmelidir. Suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması iki halde mümkündür: Delil yetersizliği veya hiç delil olmaması.

Delil yetersizliği ihtimalinde sanık hakkında bazı deliller vardır, ancak sanığın suçu işlediğini ispata yarayacak kesinlikte delil yoktur. Hiç delil olmaması halinde ise, ceza muhakemesinde delil olarak kabul edilen belge, beyan ve belirti delillerinden hiçbirinin mevcut olmaması sözkonusudur. Hiç delil olmaması veya delil yetersizliği olması hallerinde, sanık hakkında, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması sebebiyle beraat kararı verilmelidir. (KAYNAK: https://barandogan.av.tr/blog/ceza-hukuku/derhal-beraat-karari-CMK-223.html

Benim hattimda bylock var dediler hocam 10 günlük ve aralarda boşluk var ama aynı ay içinde ,cgnat HTS kayıtları var dediler. Ama telim ayniydi ve hiç işlem yoktu format felan ve emniyet telimde bu program olmadığını söyledi. Yani suç unsuru sadece 10 günlük ve sadece 1 yada 2 dakikalık sinyal bu kadar. Cgnat kaydı diyolar. Bı de unide nerde kaldın dediler ben de ilk yıl bu evlerde kaldım sonra ayrıldım dedim zaten doğru da buydu. Komisyon ve savcı bunu da bahane etmişti . Ben bu konuyu ispat etmek için bu mor beyin olayını çıkaran bilişim uzmanından teknik rapor aldım ve mahkemeye sundum. Bu da var istinafta. Bu kadar ...


686 KHK-Ret- bylock - samsun Bamda

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
altuğ, 8 saat önce yazdı:

@tustus hayırlı olsun kararname ile atama yapıldı demişsiniz komisyon kararının tarih ve sayısı konusunda bir bilginiz var mı bir yerlerde geçiyor şu tarihli sayılı karara istinaden şeklinde gözünüz aydın

Merhaba.

Öncelikle teşekkür ederim.

Belgede geçen tek karar sayısı, Teftiş kurulu başkanlığının 02.03.2022 tarihli 4474783x sayılı yazısı eki ohal komisyon kararı.

Komisyon karar sayısı yok malesef.


701 KHK MEB

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Aysegul Oz ben de iade olursam yedi düvele duyururum😃


672 li gururlu yorgun savaşçı sadece 30 ay sendikali kurum görüşü alınmamıştır 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

@tustus 17 şubat 2022 241.. red saygılar

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
  • Şimdi Popüler

×
×
  • Yeni Oluştur...