İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Yengeç, 57 dakika önce yazdı:

Benim de 28. Idare iptal kararımı 14.idd kaldırdı. Maalesef. Danıştaya itiraz ettim. Dosya danıştayda . Ama bölgede azlık oyu var bende 

14.İdd mahkemesi kararı ne kadar sürede vermişti 


701 KHK - İnceleme devam ediyor - Soruşturma devam ediyor 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Engin Ergin, 4 dakika önce yazdı:

14.İdd mahkemesi kararı ne kadar sürede vermişti 

1 ay icin de 


667 EGM

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
phantom18, 5 saat önce yazdı:

Geçmiş olsun, biraz kendinizi fazla ümitlendirdiğinizi hissettim açıkcası.

Tesekkur ederim. Sanırım haklisiniz. Son zamanlarda çok iade haberi paylaşılmıştı. Ancak öfkem doğru dürüst bir gerekçe dahi yaz(a)mamalarına rağmen sonuca. Kesinlikle suçlama/aklanma cabasi gormeyin;hukuk devletinde yapildigi zaman suc teskil etmeyen eylemlerden dolayi tabiki kimse suçlanamaz suclanmamali ancak somut eylemlerden bircok olumlu karar gorup(banka, okul, sendika, sms vs.)  ankesör, telefon gibi hayali bağlantılar nedeniyle cukurda birakilmak sinir sistemini zorladı ki bu konuyla ilgili onceki mesajimdaki kisa bilgi  mahkemede daha ayrıntılı sekilde mevcut.

Neyse uzun oldu biraz kusura bakmayın. Mücadeleye devam en azından ilerde hak kaybı olmasın. 

 Hukuki tavsiyelerde bulunmak isteyen varsa itiraz asamasindayim. Bilgilerinize

 


689-KKK-2019 ekim KYOK-komisyon ret- kurum kanaati-  idare mahkemesi süreci başladı

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Yengeç, 54 dakika önce yazdı:

1 ay icin de 

1 ay? YD kararımı esastan inceleme sonucumu. Gerçekten ilginç


689-KKK-2019 ekim KYOK-komisyon ret- kurum kanaati-  idare mahkemesi süreci başladı

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Yengeç, 3 saat önce yazdı:

1 ay icin de 

Gerçekten çok garip. Şaka gibi adamlar.

Bir iptal kararı için 3 yıl komisyonda, 2 yıl idare Mah. bekle. Tam oldu bitti oh be dediğin anda yine hüsran. 

5 yıl nereee 1 ay nere. Çok orantısız süreçler gerçekten..

Sabır…


701 KHK ile gerekçesiz ihraç

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş


 

İdare mahkemesi davalı idareye gönderdiği tebligattaki yazı  şu şekilde:


 2577 sayılı Kanunun 16. Maddesinin 5. Fıkrası uyarınca işlem dosyasının örneğinin (İKİ NÜSHA HALİNDE) idarenin savunması ile birlikte Mahkememize gönderilmesi gerekmektedir.”

Bilmediğimden soruyorum, 40 yıllık ömrümde  karakola ifade vermemiş birisiyim, mazur görün lütfen saçma sapan bir soru belkide 😀 fikri olan arkadaşlara sormak istediğim şu; mahkemenin tebligatta savunma ile beraber “işlem dosyası örneğini” talep etmesi rutin bir işlem midir. Bu ifadeden ne anlamalıyız, nasıl yorumlamalıyız acaba? 
 

Forumda ve diğer platformlarda gördüğüm kadarıyla,  idareler tarafından dosyanın ısrarla mahkemelere yollanmadığı olabiliyor. O bakımdan bu ifadenin tebligatta olması iyi bir şey mi? Ara karar olmaksızın,  en başta kafadan talep etmiş gibi anladım şahsen. İyiye yordum ama bilemiyorum yani, olay nedir ? Karar verme süresini kısaltacak etkisi olur inşallah 🙏🏻

Yukarıda yazdıklarımı okudum ve kendi kendime güldüm vallahide billahide. Yaa dedim hale bak arkadaş,  bir satır yazıdan ne anlamlar çıkarıyosun dedim kendi kendime. Düştüğümüz hale bak dedim, herşeye rağmen tebessüm ettirdi bu düşünce.

Ama bu durum ve düşünce bile ağlanacak bir hal iken, gülebilmeyi  unutmadığım için de ayrıca mutlu oldum.. 😂😂

 


701 KHK ile gerekçesiz ihraç

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
bilyusran, 9 saat önce yazdı:

fikri olan arkadaşlara sormak istediğim şu; mahkemenin tebligatta savunma ile beraber “işlem dosyası örneğini” talep etmesi rutin bir işlem midir. Bu ifadeden ne anlamalıyız, nasıl yorumlamalıyız acaba?

Ihraç dosyanızla birlikte standart şablon bi metin yolluyorlar onu kastetmiş. Metinde olması gereken dosyanın özeti ve işlemin hukuki temeli. Farklı anlamlar yüklememek lazım. 


689-KKK-2019 ekim KYOK-komisyon ret- kurum kanaati-  idare mahkemesi süreci başladı

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Herkese iyi günler, 672 sayılı KHK kurum kanaati ile  Maliye bakanlığından ihraç edildim. Mahkemeye vereceğim savunma da  eş durumundan emsal gösterebileceğim bir karar örneği olan var mı? Ya da  nereden bulabilirim? Ve ayrıca irtibat ve iltisak tanımlarının ayrı ayrı istinaf mahkemesi tarafından belirlendiği bir karara nereden ulaşabilirim? Eğer yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkürler.


672 KHK- RET- KURUM KANAATİ

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Merhabalar uzun süredir forumu takip ediyorum. Bu ilk mesajim. Pazertesi günü  19. İdare mahkemisinde duruşmalı mahkemem var. Bana ne sorarlar, tavsiyeleriniz nelerdir? Olumsuz krum görüşü var. Kurumuma sorduğumda kendilerinin bilgisi olmadığını söylediler.( okul ve ilçe mem)

Güncelleme • • nur

672 MEB Sendika (17+30 ay) 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Merhaba Arkadaşlar, bende ilgili ve bilgili arkadaşlardan durumumla ilgili yorum ve tavsiye istirham edeceğim: 21.İdare'nin ret kararının tebliğinden sonra (Tebliğ 5 Kasım-Gönderim 5  Aralık)  İstinaf Dilekçesi hazırladım

 ve gönderdim. Bugün UYAP'a baktığımda anladığım kadarıyla dilekçemin tevzii yapılmadan  kurum (MEB) aşağıdaki gibi iki paragraflık bir  SAVUNMA yaparak İSTİNAF talebimin reddedilmesini istemektedir.

"AÇIKLAMALAR :              Not: Bu evrak fiziken gönderilmeyecektir
            İdare ve Vergi Mahkemeleri tarafından verilen nihai kararların istinaf yoluyla incelenip kaldırılabilmeleri 2577 sayılı Kanunun 45. maddesinde yazılı sebeplerden birinin bulunması halinde   mümkün olup, kanunun öngördüğü bu sebepler dışında istinaf sebebi kabul edilemez.
            Davacının ileri sürdüğü istinaf kanun yolu sebepleri haksız olup, davacının istinaf talebinin reddedilmesi gerekmektedir.                             SONUÇ VE İSTEM :
            Yukarıda açıklanan ve Mahkemenizce re’sen dikkate alınacak sebeplerle İdare Mahkemesi tarafından verilen kararın usul ve yasaya uygun bulunması nedeniyle istinaf başvurusunun usulden ve  esastan reddine, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin istinafa başvuran tarafa yükletilmesine hükmedilmesini vekaleten arz ve talep ederim."

Bundan sonraki sürecin nasıl gelişebileceği, yapmam gereken  bir şey olup olmadığı konusunda yorumlarınız ve tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum. Herkese kolaylıklar dilerim. 

 


672 - İdare Mahkemesi (1.cevaba cevap hazırlık-Tebliğ: 10 Temmuz). Sendika, Dernek, Cihan Medya, SMS

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Bir düşüncem de KHK mağdurlarıyla ilgili... Mağdurlar bu işin çözümünün peyder pey olacağını bir türlü anlayamadı... pazarlamada "foot at the door" diye bir tabir vardır, yani ayağınızı kapıya koyabilirseniz, satışı büyük ihtimalle halledersiniz... burada da o ayak, ufak da olsa, KHK'lı bir grubun toplu iade olmasıydı... mesela takipsizlik-beraat alanlar iade olabilseydi, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iade olma yolu açılacaktı, çünkü o kapı açılmış olacaktı bir kere... ama bunun yerine ne zaman takipsizlik alanların iadesi gündeme gelse, diğer tüm KHK'lılar "bizde, bizde, bizde..." demeye başladı ve o kapıya ayak bu yüzden hiç konulamadı, çünkü kapı hiç açılamadı... Bu talepler nedeniyle, iade işi toplum nazarında en ağır kişinin iade olacağı şeklinde ve çok ağır mali külfete neden olacak şeklinde yorumlandı veya imajı o şekilde verildi (Abdurrahman Dilipak'ın idareyi KHK'lılarla ilgili mali külfetle korkutma twitini hatırlayın)... halbuki hep beraber en azından takipsizlik-beraat alanlar gibi toplum vicdanını da kanatan bir kesimin iade olmasını savunsaydık, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iadesi toplum nazarında daha kabul edilebilir hale gelecekti...
    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...