İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Konuk
Bla Bla Bla, 19 saat önce yazdı:

Büyük ihtimalle, meslek hayatınızın bir döneminde denk geldiğiniz sicil amirlerinizden bazıları Fetö iltisaklı olduğu için İdare böyle bir yorum yapıyor. Ancak İdare bu yorumu, tüm meslek hayatınızı baz alarak yapmıyor. Bu nedenle yaptığı yorum objektif değil, yani keyfi. Bunu ispatlamak şöyle mümkün: Meslek hayatınız boyunca aldığınız tüm takdir, taltif ve sicil notlarınızı Mahkeme kanalıyla İdare'den talep edin. Size meslek hayatınız boyunca takdir, taltif ve sicil verenlerin Fetö iltisaklı olup olmadıklarını da İdare cevaplasın. Böylece Fetö iltisaklı kişiler tarafından sicilen desteklenip desteklenmediğiniz ortaya çıkacaktır.

Benim durumumda ayn suçlama vardı. Talebim üzerine Mahkeme İdare'den yukarıda bahsettiğim bilgileri talep etti. İdarenin gönderdiği cevaptan; meslek hayatımda aldığım takdirlerin sadece %20'sini Fetö iltisaklı amirlerim tarafından verildiği ortaya çıktı. Benzer şekilde, sicil notlarımda da sadece %10'luk Fetö iltisaklı amiler var. 

Fetö iltisaklı sicil amirlerim önce de, onlardan sonra da Fetö iltisaklı olmayan sicil amirlerim tarafından bana takdir ve iyi siciller verilmiş. Yani meslek hayatı boyunca aldığım tüm takdir ve siciller tutarlı, herhangi bir anormallik yok. Eğer sadece Fetö iltisaklı amirler takdir ve iyi siciller verirken diğerler kötü siciller vermiş olsaydı, İdare haklı olabilirdi. Ancak İdare'nin ''Fetö iltisaklı amirlerince sicilen desteklenmiştir'' iddiası, safsatadan başka bir şey değil. Bu safsatayı dediğim şekilde ispatlamak mümkün. 

Ancak mahkemeler bunu ne kadar dikkate alır, o kısmını tahmin etmek zor... 

Ben zaten 17-25 öncesi ve sonrasında sicil performans notlarım hep A idi 15 Temmuza kadarda yine A oldu ayrıca birim müdürleri kurumda olmadıklarında vekaletleri bana veriyorlardı. Nitekim özel sektör tecrübem fazla idi toplam 3 yöneticiyle çalıştım 1 Fetöden ihraç edildi kalan 2 kişi kurumda çalışmaya devam ediyor onlarda vekaletleri ve performans notunu A verdi önceki fetö iltisaklısı da yani bunu ortaya koymama rağmen ohal komisyonu dikkate bile almadı bakalım idari mahkeme ne diyecek. karar çıkınca artık sizleri bilgilendiririm.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Lahzaa, 17 saat önce yazdı:

 

Merhabalar ,komisyondaki adresimi nasıl değiştirebilirim halen eski adresim görünüyor e devlet üzerinden yeni adresi görmüyorlar mı acaba ... Dilekçe vermem mı gerekir valilikten alıntı yanlışlıkla oldu kusura bakmayın

Giriş yapmadan yazmışım cevabım çıkmamış tekrar yazıyorum.

Maalesef Komisyondaki adresiniz değiştirilemiyor. 3 sene önce ihraç olduğum ilden farklı bir ile taşındım. Hemen ikametgah değişikliği için Komisyona Valilik aracılığı ile dilekçemi yolladım. üstüne bir kaç kez aradım. Her seferinde aynı cevabı aldım; '' Dilekçeniz dosyanıza konulur. Sistemde adres değişikliği yapılmıyor.'' Daha önce bir tanıdığım iade olduğu zaman kurumun personel işleri telefon ile kendisine iade olduğu bilgisini verdi ve kuruma gelmesini tebligatı almasını söylediler. Bunu duyduktan sonra ev adresime tebligat olmayacağı için çok önemsemiyorum artık ?


689 KHK -YÖK İdari Personel - Komisyon incelemede - Adli Yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
efe, Bir saat önce yazdı:

CHP ve diğer siyasi partilere ciddi eleştiriler yapıldı.

Eminim bu tarz ortamlarda duygusal davranıp eleştirinin dozunu kaçıranlar vardir, bence soğuk kanlı davranip eleştirinin dozunu doğru ayarlamak lazım.

Bizim kültürümüz elestiriye cok açık değildir, muhataplariniz özeleştiri yapar gibi gozukmus olabilirler ama birgün bıkıp ne haliniz varsa görün de diyebilirler çünkü geç de olsa KHK'lilar için çaba gösteren kesimler khklilarin bu eleştirel tavrı başkalarına göstermeye cesaret edemediğini somut şekilde çok iyi biliyorlar.

Ayrıca, bu tarz ortamlarda, haklı olmanız veya husumetli olduğunuz tarafin haksız olması mühim degildir. Önemli olan, geç de olsa yardım elini uzatanlari eleştirmeyi bir tarafa bırakıp, haklılığınizi en iyi şekilde savunmaniz ve husumetli olduğunuz tarafin tezlerini curutmenizdir.

 

Güncelleme • • Konuk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Ayaz54, 16 saat önce yazdı:

Ya arkadaşlar ben hâlen şaşırıyorum sizlere bu kadar iş geldi başımıza halen sağ siyasetçiler den medet umuyorsunuz dikkat ederseniz gıkı çıkmadı kadının ya taş olsa bu zulme erir ama sağ siyasetçiler in tümünün kafasında acaba gibi şeyler var ne yazikki bugünlerin birazda sebebi bunlar degilmi 15 temmuzdan sonra yapılan tüm hukuksuzluklara sustular

Benim gözümde tek hakikati savunan siyasetçi Ömer Faruk gerferliogludur.Her ortamda mazlumu mağduru savundu.meclusten çıkarılırken bir tane diğer partilerden adam yoktu.onu bir tweet'le hapse attılar.Nasil bir baskı ortamı olduğunu görün.


672-meb-sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@tozkoparan Hocam merhaba, başvurucuların kimilerini şahsen kimilerini gıyaben tanıyorum. Süreç aslında iki aşamlı bir süreç. İlkinde doğrudan KHK'larla ilgili başvuru yapılıyor. O başvuru, iç hukukun tüketilmediği gerekçesiyle kabul edilmiyor. İkinci başuru,  barış akademisyleri olarak ifade özgürlüğü ihlali için yapılıyor. Ama başvurunun içinde komisyon kararlarının uzayarak ihlalin bir parçası olması vs. var. Bu bakımdan hükümet komisyonun süresinin uzamasıyla ilgili olarak da savunma verecek, ki bu bütün khklılarla ilgili. Son olarak, hükünet 30 Eylül'de üç ay ek savunma isteyecek. Bu durumda asıl savunma için 28 Kasım'ı bekleyeceğiz. Bizim öğrenmmemiz birkaç gün fazladan zaman alır sanırım.

Güncelleme • • pertevkansu

KHK 689 - Eğitim-Sen'li Akademisyen

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
pertevkansu, 31 dakika önce yazdı:

İlkinde doğrudan KHK'larla ilgili başvuru yapılıyor. O başvuru, iç hukukun tüketilmediği gerekçesiyle kabul edilmiyor.

Bilgilendirme için çok teşekkürler, iç hukuk yolunun tüketilmedigi gerekçesiyle başvurunun reddi başta olmak üzere gazete haberinde detaylara hiç girilmemis maalesef.

Belirttiğiniz ilk başvuru iç hukuk yolunun tüketilmedigi gerekçesiyle AİHM tarafından reddedildiyse halihazırda doğrudan tüm khklilari ilgilendiren bir durum yok demektir.

Ote yandan, AİHM'in tavrında bir celiski var: ilk başvuruyu iç hukuk yolunun tüketilmedigi gerekçesiyle reddediyor, sonra ifade özgürlüğünun ihlaline ilişkin ikinci başvuruda komisyon çalışmalarınin uzaması nedeniyle hükümetten savunma istiyor.

İlk başvurusu reddedilenlerin yerinde olsam bu çelişkiye atifla itiraz süresi dolmadiysa AİHM'e itiraz ederdim zira (AİHM'in çalışma prosedürü gereği) ilk başvuru reddedildiği icin aynı konuda AİHM'e bilahare başvurma şansları bulunmuyor artık.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Hiç iade duyamiyoruz arkadaşlar 

Ne olur birileri iade olsun

  • Beğeni 2
  • Onaylama 1

672 inceleme dvm

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Umitvar, 2 dakika önce yazdı:

Hiç iade duyamiyoruz arkadaşlar 

Ne olur birileri iade olsun

Malesef ? inceleme devam 


679-yök-inceleme devam

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...