İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

Sağlık Bakanlığı Personeli Forumu

Önerilen Yorum

Benim arkadaşım geçen ay iade oldu, maaş ve sabit ödemesi yapıldı sadece,


679khk.beklemede

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sanırım ödenmeyecektir. İzine ayrılmış gibi düşünülüyor ama orada bence ince çizgi var. Biri birel tasarruf biri idari tasarruf. Mahkeme yolları görünüyor.

Bir de bizde ek ödeme ve fazla mesai eğitimde ki arkadaşlarda ek derse mi karşılık geliyor? Şayet öyle ise onlardan alabilen okumuştum ya burada yada başvuruyorum da.

Neticede bizler maddi hak için tekrar mahkeme ile karşı karşıya kalabiliriz


683 KHK / inceleme devam / Adli idari olmadı / Uzun ince bir yol. gittikçe sanki daha da uzayan incelikte / Sağlık Bakanlığı / Anestezi/ Sendika (40 gün) + Kimse Yok mu? (Olabilir bilmiyorum) + Diğer      31.01.2020 İADE

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Her şey hallolur İnşallah


677

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Bu sayfanin acilmasina sevindim. Insallah tez zamanda iade oluruz.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sağlık Bakanlığında takipsizlik alıp da komisyondan ret alan var mı? Takipsizlik sonucunda kabul kararı oranı %kaçtır acaba merak ettim. Eşim de takipsizlik aldı ve iade bekliyoruz inşallah. 


679 KHK eşim ihraç. Komisyon inceliyor. Okul ve okuldan kaynaklı banka.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Sağlık Bakanlığın da  İl Sağlık Başkanlıklarına görüş sorulduğunu duyan var mı? Meb de okul müdürlerinden bilgi istemiyormuş diye  bu formlarda yazanlar olmuştu. 

 

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Ayağıma dükkanda mangal yakarken 1mm kare ithal köz düştü. Düştüğü yerde deriyi yakıp çukur oluşturmuş. Aranızda Doktor varsa ne yapmalıyım. Küçük olduğu için polikiniğe gitmefim

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sağlık bakanlığı çalışanları için al sana bir tane daha haksızlık. Yani dönünce çalışmış gibi maaşı öde özlük hakkı öde ama çalışmamış gibi hizmet puanı verme.

 

Göreve iade edilen sağlık personeline, ihraç nedeniyle açıktan geçen süreleri için hizmet puanı verilir mi?

Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen sağlık personeli daha sonra OHAL Komisyon kararıyla görevine iade edilmiş olsa dahi, 7075 sayılı Kanununda yer alan hükümden dolayı, ihraç süresinde geçen sürelere hizmet puanı verilmesi mümkün görünmemektedir.

Soru: Merhaba ben Sağlık Bakanlığında sağlık memuru iken 01/09/2016 tarihinde 672 sayılı K.H.K ile kamu görevinden ihraç edildim. Ve Hakkımda kovuşturmaya yer olmadığına dair beraat kararım olmakla beraber. 23/01/2019 tarihinde ise Olağan üstü hal inceleme komisyonu ile göreve döndüm. Tüm mali haklarım ile beraber derece kademe ve senelik izinlerim dahil hepsi tarafıma verildi. Ama hizmet puanlarım bu zaman dilimlerinde hiç verilmedi. Bu nedenlerden dolayı nasıl bir çözüm aranabilir.

Cevap: 7075 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunu'nun "Kararların Uygulanması" başlıklı 10. maddesinde "Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir." hükmü yer alıyor.

Aynı kanunun "Türk Silahlı Kuvvetleri ile genel kolluk kuvvetleri personeli ve Dışişleri Bakanlığı diplomatik kariyer memurlarına ilişkin kararların uygulanması" başlıklı 10/A maddesinin 5. fıkrası ise şu şekildedir:

"(5) Bu madde uyarınca atananlara, eski kadro, rütbe veya unvanlarına ilişkin atama onayının tebliği tarihi itibarıyla almaya hak kazandıkları aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatlar, makam, görev ve temsil tazminatları, ek ödeme ile diğer mali hakları (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı yapılan ödemeler, tayın bedeli, fazla mesai ücreti ile fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplamının net tutarının (bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır), atandıkları yeni kadroları için öngörülen aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatlar, makam, görev ve temsil tazminatları, ek ödeme ile diğer mali hakları (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı yapılan ödemeler, tayın bedeli, fazla mesai ücreti ile fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplamının net tutarından fazla olması halinde aradaki fark tutarı, farklılık giderilinceye kadar herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın tazminat olarak ödenir."

Öncelikle soruyu soran memur açısından 10. maddeyi ele almamız gerekiyor. Söz konusu maddede geçen "mali ve sosyal hakları ödenir" ifadesinden sadece ödeme ile ilgili haklardan söz edildiği anlaşılmaktadır. Benzer mahiyette 10/A maddesinde ise fiili çalışmaya ilişkin olan hakların ödenmeyeceği düzenlenmiştir.

Diğer taraftan, Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 10. maddesi şu şekildedir:

"Madde-10
1-Aşağıdaki hallerde personele hizmet puanı verilmez:
a) Kanunun 77 nci maddesi kapsamında, aile hekimliğinde sözleşmeli geçirilen süreler ile askerlik yükümlülüğü dışında aylıksız veya ücretsiz izinli olarak geçirilen süreler,
b) Hakkında kovuşturmaya yer olmadığına veya yargılama sonucunda beraatına karar verilenler ile soruşturma sonucunda disiplin cezası almayanlar hariç olmak üzere, görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suç nedeniyle tutuklanan veya gözaltına alınanlar ile görevden uzaklaştırılanların görevleri başında geçirmedikleri süreler."

Yönetmeliğin 10. maddesinin son cümleri ve 7075 sayılı Kanun hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, ihraç nedeniyle açıktan geçen süreler için hizmet puanı verilmeyeceği düşüncesindeyiz.

Bu arada haber memurlar nette.


683 KHK / inceleme devam / Adli idari olmadı / Uzun ince bir yol. gittikçe sanki daha da uzayan incelikte / Sağlık Bakanlığı / Anestezi/ Sendika (40 gün) + Kimse Yok mu? (Olabilir bilmiyorum) + Diğer      31.01.2020 İADE

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

s.a herkese iyi akşamlar sağlık bakanlığı neden hiç iade yapmıyor burada bile bir ayrım var

Sağlık bakanlığı toplam ihraç sayısı çok  fazla değil diye biliyorum . yinede yerinde sayıyor ve her hafta biraz daha ömürden gidiyor 

NE  ret veriyorlar NE de kabul diyorlar.

biri sanki sağlıkçıları görmüyor yada görmek istemiyor, yada engelliyor bunun sonu ne olacak böyle 

''BİR GÜNLÜK ADALET 60 YILLIK İBADETTEN ÜSTÜNDÜR.''


677 khk inceleniyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...