İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

Önerilen Yorum

Konuk
MSA, 07.03.2020 - 14:16 yazdı:

@Mat Genel kategorilere Garson Kodlamasını da ekleyiniz. EGM kadrosunda olmayıp garson kodlaması olan diğer kurumlardan memurlar da mevcut.

Hep kurum çalışanlarına iftiralar atarak bu dünya dönmez. Yüce rabbimin ADALETİ emrettiği ni bilipte yapmıyan kişiler zulüm edenler cehennemin dibinde olsunlar inşallah 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Aklima, 07.03.2020 - 15:25 yazdı:

Bazı dilekçelerde de dikkatimi çeken birkaç husus dikkatimi çekti. Yurtdışı görevi, erken terfi, bunların nasıl  ve ne şekilde olduğu, olabileceği mevzuatta yazılı ve özellikle erken terfi konusu takdir hakkına kapalı bir mevzu. Bu yaklaşımla şu an TSK da erken terfili kimse olmamalı? Bunun yanında özellikle özel kuvvetler komutanlığındaki neredeyse bütün personel bu kapsamda zan altında.

Erken terfi olarak bilinen "Üstün başarı nedeniyle üst rütbeye yükseltilme" ' de "... komando ihtisas kursu veya Özel Kuvvetler İhtisas Kursu görmüş ve komando birliklerinde veya Özel Kuvvetler Komutanlığı tim kadrolarında görev yapmış olan personele, iç güvenlik harekâtında görev yapan ve şerit rozet, madalya veya ödül ile taltif edilen personele, bulunduğu rütbede daha fazla süre kıta komutanlığı görevi yapan personele veya astsubaylıkta geçen hizmet süresi fazla olan personele Kuvvet (Mülga ibare:RG-23/2/2017-29988) (...) Komutanınca öncelik verilebilir." şeklinde bir madde var. Şimdi kişinin sicili başladığından beri iyi buradaki durumlardanda en az birisine sahip ve erken terfi almış. (Özel kuvvetler personelinin  (tim personeli) neredeyse tamamı). Şunu deseniz tamam; "sicil notu 90 altındayken birden tam olmuş ve böyle devam etmiş"

Yurt dışı görevinden kasıt daimi görevlerse kısmen evet, olabilir ancak geçici görevlerse nasıl ve neye göre? Yurt dışı geçici görevlerde erken terfi eden, komando ihtisas kursu bitiren personele verilen mevzuatsal bir öncelik var. Bazı kişiler yazmış yurt dışı geçici göreve gitti ama dil bilmiyordu, dil sınav notu yoktu. Gittiğiniz her görev dil bilmeyi gerektirmiyor ki. Bu mantıkla ırak giden herkes kürtçe/arapça bilmeli, afganistana giden herkes Darice ve Peştuca bilmeli, bosnaya giden herkes sıpça/boşnakça/hırvatça bilmeli. Bu yaklaşımla komple TSK içerisinde subay, astsubay, uzman erbaş 100 kişi bulamazsınız.

Branş değişikliği, nasıl ve neye göre? Sağlık raporu nedeniyle branş hatta sınıf değiştirenler var?

Digitürk abonelik iptali neye göre? kişi hakkında ses kaydı varsa tamam. Yoksa neye göre.

En ilginç olanı aile KHK durumu? Komisyonun bu bilgiyi istediğine dair paylaşımlar var. Bu gerekçe bu gün dahil hakkında işlem yapılan var doğrudur. Ancak Komisyonun yada idare mahkemelerinin bu konuyu dikkate aldığının dayanağı nedir? Eş ve çocuklar derseniz kabul. Çünkü bunu OHAL komisyonuda paylaşmış, OHAL sonrasını düzenleyen kanundada eş ve çocuklara dair bank asya dökümlerine yer verilmiş. Bunun yanında komisyona gönderilen personel bilgi dosyalarından gördüklerimdede eş ve çocuklara dair kuvvetlerin, msb nin bank asyadan gelen verilerde inceleme yaptığı ve istediği yazılı. Ancak anne, baba, kardeş gerekçeleri için böyle bir bilgi varsa ilgili yerlerini kapatarak lütfen paylaşınız. Anne, baba ve kardeşlere dair komisyona bilgi gönderildiğine dair bildiğim tek paylaşım https://www.memurlar.net/haber/702423/iste-ohal-komisyonun-degerlendirme-kriterleri.html adresinde onunda kaynağı yazılı değil. Komisyon dahi son açıklamasında eşlerin birisinin red almasını diğer için gerekçe görmüyoruz diyor.

Bu konularda bu güne kadar bir karar görmedim. Ancak paylaşılan dilekçelerde de geçiyor. Gerçekten merak ediyorum. Bilmediğim kısım neresi, atladığım kısım neresi diye mevzuata bakıyorum bir sonuca ulaşamıyorum. Bu konuları açarsanız sevinirim.

Şüpheden uzak kalma dileğimdir. Bunlarda kriterse benim iade olmam lazım ben bu özellikleri olan bir kişi bile TSK da görmedim. Hep torpil hep torpil birine yaslan yalakalık yap satış yap ydgg giden gördüm. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Bize idareden ret geldi, eşim gözaltına alındı EP kabul etmezsen savcı tutuklar demişler oda kabul etti. Geri dönüş umutlarımız bitti artık istinafa taşımayı düşünmüyoruz.


KYOK- kurum kanaati ihrac- idare mahkemesinden sonuç  bekleniyor..

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Mat, 22 saat önce yazdı:

Yazdığım kriterlerin hiçbir kanunlara aykırı faaliyet değil ki. Siz kanunlara yönetmeliklere uygunluğunu yazmışsınız fakat sigortalı çalışmak ne zamandan beri suç oldu veya gazete dergi almak suç mu ya da tv alıcınızı değiştirmek suç mudur?  

 

Branş degisikliğinden kastım istihbarat sınıfına geçişler içindi ( dz.k.k.)

 

Mat, 22 saat önce yazdı:

Bu arada diyelim ki yukarıda yazdıklarım  suç o zaman neden devlet bunlara müsaade etti, bunların bu faaliyetleri ile para kazanmalarına göz yumdu

Sayın Mat,

Kişiler hakkında sunulan gerekçelerle alakalı olarak bu kanuna uygun bu değil gibi bir ifadem olmadı. Bu kanunlara aykırı gibi bir ifademde olmadı. Paylaşımımdada belirttim. Bazı dilekçelerde de gördüğüm, "dikkatimi çeken bir kaç husus dikkatimi çekti" şeklinde başladım. Bunlarda erken terfi, yurt dışı, dijitürk, branş değişikliği ve aile KHK durumu.

Erken terfi, yurt dışı görev yasaldır demedim. Mevzuatı inceleyince takdir hakkı tanınmış kişilerce verilebilen değil nasıl yapılması gerektiği kıstasları belli olan konular olduğunu benim atladığım yada bilmediğim kısım varsa bu iki hususun kriter olarak sayılmasının nedenini bulamadığım için açıklarmısınız diye sordum.

Branş değişikliği ve dijitürk konusunda birer örnek verdim. Buradan yola çıkarak neden kriter olduğunu anlamaya yönelik konuyu açmaya çalıştım.

Aile KHK durumu ile ilgili olarak benzer şekilde bir açıklama yaptım.

Paylaşımda amacım, hesap sormak, itiraz etmek, kızmak yada yasallık yarıştırmak, suç belirlemek vb değil. Böyle bir yaklaşımım olmayacağını bu güne kadarki paylaşımlarımdan çıkartabileceğinizi düşünüyorum. Bu kapsamda özellikle ikinci mesajınız beni üzdü. Amacım; paylaşımım da ve biraz öncede belirttiğim gibi bazı dilekçelerde de gördüğüm ancak nedenine anlam veremediğim, .... yı dayanak etmişlerdir diyemediğim ve sizinde paylaştığınız bir kaç husus hakkındaki bildiğiniz dayanakları yada düşündüğünüz nedenleri öğrenmek.

Kusura bakmayın.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Tweety, 11 saat önce yazdı:

Bize idareden ret geldi, eşim gözaltına alındı EP kabul etmezsen savcı tutuklar demişler oda kabul etti. Geri dönüş umutlarımız bitti artık istinafa taşımayı düşünmüyoruz.

Sayın Tweety,

İstinafa gitmeyi neden düşünmüyorsunuz. Eşiniz EP den faydalandığı için mi? Sayın Tweety içinde bulunduğumuz durum, kızıp, küsüp bırakılacak bir durum değil, bu günden yarına bir durum değil. Suçsuz olduğunuza inanıyorsanız, ayakta duramadığınız da dahi pes etmemeniz gereken bir durum. Her insanın bir kırılma noktası mutlaka vardır. Size göre belki defalarca bu kırılma noktasından geçtiniz. "ne yapacağız, nasıl yaşarız" diye düşündüğünüz ilk zamanları düşünün. Bu gün hala yaşıyorsunuz. Fetö denen örgüte bulaşmadığınız konusunda siz kendinizden eminseniz bırakmayacaksınız. Sürecin uzun olduğunu düşünerek hareket ediniz.

Hatırladığım kadarıyla bebeğiniz vardı. Aile, akraba durumunu bilmiyorum. Ancak eşiniz siz ve çocuğunuzdan dolayı tutuklu kalmamak için EP den faydalanmak zorunda kendisini hissetmiş olabilir. Suçlu olmadığı, fetö denen örgütle beraber olmadığı müddetçe zamanla her şey düzelir. Mahkemede ".... nedenlerle tutuklanma korkusuyla kabul ettim ancak ben bunun örgüt üyeliğinin kabul manasına geldiğini bilmiyordum. Eş olarak, baba olarak sorumluluklarım gereği bu tercihi yapmak zorunda kaldım, bu talebimden vaz geçiyorum bunun kayıtlara geçirilmesini ve mahkemecede yok bu şekilde kabulünü talep ediyorum" der. Unutmayınız yol kısa değil. Uzun. Fetö denen örgüte yol verip, referans mektubu yazanlar, onlar için kanun değiştirip, referandum yapanlar, ağlayanlar, methiyeler dizenler bey gibi dolaşıp, birde fetö avcılığı yaparken, millete akıl verirken, fetö denen örgütün amacını bilmiyorduysanız, yanlarından geçmediyseniz siz umutlarınızı bitiremezsiniz.

Ayrıca avukatınızda ilk derece mahkemesinden ümitli olmadığını belirtmişti diye hatırlıyorum. Umutlarınız kıran EP den faydalanmaysa siz derdinizi anlatın, elbet duyup anlayacak birileri çıkacaktır.

Son olarak eşinizin en son KYOK kararının kaldırılmasının istendiğini hatırlıyorum. Yeni gelişmeyi paylaşmanız mümkün olursa sevinirim.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Epzn, 17.02.2020 - 02:42 yazdı:

İyi günler/jandarma/ohal sonrasi

2019 Kasım ayında(1 yıldir aciktayken) kurum olumsuz idari tahkikat yaptığı için bakanlık tarafından(irtibatli ve iltisakli olduğu için denilerek)ihraç oldum.

2019 Aralik ayında beraat ettim.(etkin pişmanlık yok)

2020 Ocak ayında idare mahkemesine başvurdum(Kastamonu) şuan jandarma savunma hazırlıyor.

2009 dersane 2011 yurtlarında 1 yıl kaldim.

Bylock, ankesör,ardışık arama,banka asya,vs.gibi başka hic bir şey yok.

Yaza kadar muhtemelen hersey netleşecek inşallah.Her ne kadar da iade olurum en kötü araştırma merkezine verirler diye düşünüyorum birde sizlerin görüşlerini almak istedim.

Sayın Epzn,

Geçmiş olsun, durumunuz OHAL sonrası için kılıf "...irtibat iltisakı olduğu değerlendirilen" olmuştur. Beraat kararına gerekçe kovuşturmanın gerekçelerini bilmemekle birlikte, Jandarma olmanız nedeniyle okula giriş yılınız (2011-2015 dahil), yurtta kalmayla okula girişiniz arasındaki dönemin kısalığı (eğer kısaysa) kurumun gerekçeleri olacaktır. Hakkınızda elle tutulur gerekçe yada AYM nin kendi üyeleri hakkındaki kararda belirttiği üzere "değerlendirdim" sonucuna ulaşmak için sıralayabilecekleri gerekçeler yoksa idarenin takdir hakkını keyfi kullandığı hususuna ağırlık vermeniz gerekecektir.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Aklima, Bir saat önce yazdı:

 

Sayın Mat,

Kişiler hakkında sunulan gerekçelerle alakalı olarak bu kanuna uygun bu değil gibi bir ifadem olmadı. Bu kanunlara aykırı gibi bir ifademde olmadı. Paylaşımımdada belirttim. Bazı dilekçelerde de gördüğüm, "dikkatimi çeken bir kaç husus dikkatimi çekti" şeklinde başladım. Bunlarda erken terfi, yurt dışı, dijitürk, branş değişikliği ve aile KHK durumu.

Erken terfi, yurt dışı görev yasaldır demedim. Mevzuatı inceleyince takdir hakkı tanınmış kişilerce verilebilen değil nasıl yapılması gerektiği kıstasları belli olan konular olduğunu benim atladığım yada bilmediğim kısım varsa bu iki hususun kriter olarak sayılmasının nedenini bulamadığım için açıklarmısınız diye sordum.

Branş değişikliği ve dijitürk konusunda birer örnek verdim. Buradan yola çıkarak neden kriter olduğunu anlamaya yönelik konuyu açmaya çalıştım.

Aile KHK durumu ile ilgili olarak benzer şekilde bir açıklama yaptım.

Paylaşımda amacım, hesap sormak, itiraz etmek, kızmak yada yasallık yarıştırmak, suç belirlemek vb değil. Böyle bir yaklaşımım olmayacağını bu güne kadarki paylaşımlarımdan çıkartabileceğinizi düşünüyorum. Bu kapsamda özellikle ikinci mesajınız beni üzdü. Amacım; paylaşımım da ve biraz öncede belirttiğim gibi bazı dilekçelerde de gördüğüm ancak nedenine anlam veremediğim, .... yı dayanak etmişlerdir diyemediğim ve sizinde paylaştığınız bir kaç husus hakkındaki bildiğiniz dayanakları yada düşündüğünüz nedenleri öğrenmek.

Kusura bakmayın.

Sizi veya bir baskasini üzmek için burada mesaj paylaşmak istemezdim. Özür dilerim yazdıklarım haddini aştı sanırım. 

 

Arkadaşlarım arasında bunlara benzer kriter adı altında fişleme maddeleri olduklarını söylediler buna istinaden yazmıştım. Tekrar özür dilerim

  • Beğeni 1
  • Teşekkür 1

701 kriter yok KYOK aldı 2018 Dz.K.K.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Aklima 

İdare mahkemesi jandarmadan savunma istedi ve 8 sayfalık matbu savunma geldi benimle alakalı olarak da ekstra benim yazdıklarım dışında birşey yazmamışlar.(2 satır) Dediğiniz üzere taktir hakki keyfi kullanılmış oluyor. Avukatim ikinci savunma yazmayalim süreci bosdan yere uzatiriz dedi.

Şimdi de yd kararı bekliyoruz inşallah.


JANDARMA

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Aklima, 12 saat önce yazdı:

Sayın Tweety,

İstinafa gitmeyi neden düşünmüyorsunuz. Eşiniz EP den faydalandığı için mi? Sayın Tweety içinde bulunduğumuz durum, kızıp, küsüp bırakılacak bir durum değil, bu günden yarına bir durum değil. Suçsuz olduğunuza inanıyorsanız, ayakta duramadığınız da dahi pes etmemeniz gereken bir durum. Her insanın bir kırılma noktası mutlaka vardır. Size göre belki defalarca bu kırılma noktasından geçtiniz. "ne yapacağız, nasıl yaşarız" diye düşündüğünüz ilk zamanları düşünün. Bu gün hala yaşıyorsunuz. Fetö denen örgüte bulaşmadığınız konusunda siz kendinizden eminseniz bırakmayacaksınız. Sürecin uzun olduğunu düşünerek hareket ediniz.

Hatırladığım kadarıyla bebeğiniz vardı. Aile, akraba durumunu bilmiyorum. Ancak eşiniz siz ve çocuğunuzdan dolayı tutuklu kalmamak için EP den faydalanmak zorunda kendisini hissetmiş olabilir. Suçlu olmadığı, fetö denen örgütle beraber olmadığı müddetçe zamanla her şey düzelir. Mahkemede ".... nedenlerle tutuklanma korkusuyla kabul ettim ancak ben bunun örgüt üyeliğinin kabul manasına geldiğini bilmiyordum. Eş olarak, baba olarak sorumluluklarım gereği bu tercihi yapmak zorunda kaldım, bu talebimden vaz geçiyorum bunun kayıtlara geçirilmesini ve mahkemecede yok bu şekilde kabulünü talep ediyorum" der. Unutmayınız yol kısa değil. Uzun. Fetö denen örgüte yol verip, referans mektubu yazanlar, onlar için kanun değiştirip, referandum yapanlar, ağlayanlar, methiyeler dizenler bey gibi dolaşıp, birde fetö avcılığı yaparken, millete akıl verirken, fetö denen örgütün amacını bilmiyorduysanız, yanlarından geçmediyseniz siz umutlarınızı bitiremezsiniz.

Ayrıca avukatınızda ilk derece mahkemesinden ümitli olmadığını belirtmişti diye hatırlıyorum. Umutlarınız kıran EP den faydalanmaysa siz derdinizi anlatın, elbet duyup anlayacak birileri çıkacaktır.

Son olarak eşinizin en son KYOK kararının kaldırılmasının istendiğini hatırlıyorum. Yeni gelişmeyi paylaşmanız mümkün olursa sevinirim.

Evet tam oşarak bu sebepten EP kabul etti.  Artık mahkemeden dönmeyeceğini  düşünüyoruz kabul ettiğinden dolayı.

 KYOK kararının kaldırışma sebebi KYOK kararında belirtilen  soruşturöanın derinleştirilmesiymiş bu sebeole de gözaltı oldu ifade alımdı EP kabul etti aymı gün çıkarıldı. Adliyeye de sevk edilmedi dava açacaklar öı onı bile bilmiyoruz. 

Bı ülkeye adalet zor gelir, ne halleri varsa görsünler bu saatten sonra.. 


KYOK- kurum kanaati ihrac- idare mahkemesinden sonuç  bekleniyor..

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Herkese merhabalar, ben Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda astsubay olarak üç yıl görev yaptıktan sonra 701 sayılı KHK ile görevimden ihraç edildim. İhraç olalı yaklaşık iki sene olacak ve başvurumun an itibariyle incelenmesi devam etmektedir. Bugün e-Devlet tarafından telefonuma “Yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız. e-Devlet kapısından veya en yakın askerlik şubesinden yoklama işlemini başlatmanız gerekmektedir.” şeklinde bir mesaj geldi. Bu tam olarak ne demektir ve izlenmesi gereken yol nedir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


701 KHK - İnceleme Devam Ediyor.    - Kriter Yok. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Bize eşit şartlarda mücadele imkanı vermediler ki gerçekten ne kadar nitelikli olduğumuzu gösterelim. Hileli zarların olduğu bir oyunun içinde bulduk kendimizi. Şartların eşit olmadığı, zarların hileli olduğu bir oyunda hayatta kalmak bile çok büyük bir başarı. Tüm olumsuzluklara rağmen mücadeleden vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz, mücadele edeceğiz. Eninde sonunda kazanacağız, buna şüphe yok. Bize düşen görev, o gün gelene kadar ilk önce akıl sağlığımızı, sonra beden sağlığımızı korumak ve azimle ve inadına yaşamak.  Her birimiz farklı ailelerde, farklı kültürlerde, çok farklı şartlar altında yaşadık, büyüdük ve bu günlere geldik. Hepimizin başına aynı olay gelmiş olsa da, herkesin tepkisi, reaksiyonu, hissettiği şeyler, dayanma eşiği vs farklı. Ama işin özü bence haklı olduğumuzu bildiğimiz böyle bir durumda dirayetli olup yaşamaya devam etmek. Tüm olumsuzluklara rağmen yaşayacağız ve ileride tüm haklarımızı aldığımız günlere akıl ve beden sağlığımız tam olarak ulaşacağız. 
    • Hocam, kendinize haksızlık etmeyin. Devlet söz vermiş 657ye uyduğun sürece sorun yok demiş. Birçok kişi de buna güvenip kendini o memuriyet için hazırlamıştı ve o işe kendini adamıştı. Özellikle belli bir yaştan sonra gerçekten zordu bu işler. Birçok kişiye de yedikleri damga çok ağır geldi, yeni bir hayat kurmak için o psikolojik gücü kendilerinde bulamadılar. Bunun üstüne uğraştığımız davaları parçalanan aileleri ekleyin. Hayatta kalabilmeniz bile başarı aslında.
    • 8 sene geçti ve hiç bir şey değişmedi. Parkomatta  çalışdım, inşaatlarda çalıştım, tarla işlerinde çalıştım, bir buçuk sene kadar dershanede çalıştım (depremden sonra kapandı) fabrikada 3-5 ay çalıştım ödeme sorunu olunca  ayrıldım yine inşaattayım. 8 yılda bir kazmaya sap olamadım, ortalamaya baksan 8 yıl asgari ücret altında kazandım. Hep günü kurtarma uğraşıyla  geçti 8 sene. Bu 8  sene bana ne kadar beceriksiz işe yaramaz olduğumu gösterdi. Bazen düşünüyorum nasıl bir günahım varmışta bu duruma düştüm ve kurtulamıyorum ... Ülkenin hukuk olsun adalet olsun ekonomi olsun vesaire memnun değilizya, ben bunun bin katı kendimden memnun değilim ...
    • Yeminle şaka gibiyiz ya. Herkese açık bir forumda birbirine dilekçe dava danışan, fikir alış verişi yapan, sabır tavsiye eden, gündem hakkında analizler yapan "terörist" mi olur arkadaş? İçinde olmasak tam bir komedi değil mi şu durum aslında? 8 sene be.
    • Bir düşüncem de KHK mağdurlarıyla ilgili... Mağdurlar bu işin çözümünün peyder pey olacağını bir türlü anlayamadı... pazarlamada "foot at the door" diye bir tabir vardır, yani ayağınızı kapıya koyabilirseniz, satışı büyük ihtimalle halledersiniz... burada da o ayak, ufak da olsa, KHK'lı bir grubun toplu iade olmasıydı... mesela takipsizlik-beraat alanlar iade olabilseydi, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iade olma yolu açılacaktı, çünkü o kapı açılmış olacaktı bir kere... ama bunun yerine ne zaman takipsizlik alanların iadesi gündeme gelse, diğer tüm KHK'lılar "bizde, bizde, bizde..." demeye başladı ve o kapıya ayak bu yüzden hiç konulamadı, çünkü kapı hiç açılamadı... Bu talepler nedeniyle, iade işi toplum nazarında en ağır kişinin iade olacağı şeklinde ve çok ağır mali külfete neden olacak şeklinde yorumlandı veya imajı o şekilde verildi (Abdurrahman Dilipak'ın idareyi KHK'lılarla ilgili mali külfetle korkutma twitini hatırlayın)... halbuki hep beraber en azından takipsizlik-beraat alanlar gibi toplum vicdanını da kanatan bir kesimin iade olmasını savunsaydık, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iadesi toplum nazarında daha kabul edilebilir hale gelecekti...
×
×
  • Yeni Oluştur...