İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

02-06-2022 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 11 puan
    Kurum/EGM/677 Suçlama:Banka(23.06.2014 açılış 19000 TL yatırma,06.10.2014 para çekilip araç alındı,15.09.2015 de hesap kapatıldı...Yargılama sonucu beraat alındı,karar kesinleşti..Ağır ceza ve istinaf ikiside beraat Fişleme Kodu:AD RED verilmiş, Bugün sabah gördüm en son iki gün önce bakmıştım İdare mahkemesi itiraz dilekçe örneği elinde olan gönderebilir mi (s.selvi4242@gmail.com)
  2. 7 puan
    Bu durumda muhtemel hocam. MİT raporu ve kurum kanaati ilişkisini edindiğim tecrübeye (biraz da akıl yürütme ve tahmin) göre şöyle açıklayayım. Hala devlette çalışanlar da dahil hepimiz için bir MİT raporu var. Bu raporlar somut bilgi ve delillere değil subjektif değerlendirmelere göre ve ona buna sorarak hazırlandığı için zaten ceza mahkemelerinde delil olarak kullanılmazlar. Çok sayıda devlet çalışanı kısa süre içinde fişlendiği için, hatalara ve kim vurdulara da çok açıktır. İşe dönüşler içinse durum şöyle işliyor. MİT raporunuzda olumsuz bir durum varsa işe dönmenizi istemezler. Ancak bunu doğrudan yazamayacakları için, işte "sosyal çevre", "kurum kanaati", "iltisak", "irtibat" kısaca aleyhinize kullanma şansı buldukları, bu dönemde "hukuk"a kazandırdıkları her şeyi kullanırlar. Çoğu zaman akıl mantık sınırlarını da fazlasıyla zorlar. Bazen dosya o kadar komik görünür ki, bunlar için mi çekiyorum ben bu çileyi dersiniz. Ama bundan hariç olarak da gerçekten kurum yönetimlerinin dönmesini bizzat istemedikleri, özellikle ilk zamanda yapılan ihraçlarda art niyetle haksızlık yaptıkları kişiler de var. Bunlarda da aynı şekilde "kurum kanaati" oluyor ve dosyaya akıl mantık sınırlarını zorlayan bir sürü garabet dolduruluyor. Bu iki durumun haricinde bazı kurumlarda "Fetömetre" gibi yöneticilerin kendi hukuksuz kriterleri de var. Onu da "kurum kanaati" olarak sunuyorlar. Bu "kurum kanaati" işi oldukça karışık. Özetle her kurum kanaati MİT raporundan kaynaklanmıyor. Ama MİT raporundan kaynaklı retlerde hiçbir başka bahane yoksa "kurum kanaati" deniyor. Sayın @altirana, idare mahkemesi başvurunuzda "kurum kanaati" dosyanızı mutlaka isteyin. İçeriğe bakınca uzay boşluğuna bakıyor gibi olacaksınız. not: OHAL komisyonudur, istihbarat raporudur, iltisak, irtibat bilmemne şu zımbırtılara harcadığımız aklı, emeği ülkenin iyiliğine harcasaydık 6 senede ülke uçardı. Sırf bizi bunlarla uğraştırdığınız için bile ülkeye verdiğiniz zarar asla unutlmayacak.
  3. 7 puan
    Forumu fırsat buldukça eşim adına takip ediyordum. ÖYP li araştırma görevlisi iken 675 KHK ile ihraç edilmişti. Adli hiç bir süreç yaşamadı bugüne kadar. Bugün öğleden sonra yökten arandı ve iade edildiği söylendi.komisyon sayfasında da kabul kararı görünüyor.hem çok mutlu hem de çok garip haldeyiz ikimizde. En çok ailelerimiz adına sevindik çünkü en yipranan annelerimiz olmuştu.bu mutluluğu burada da paylaşmak istedim. Arayan görevli bir mailine gonderilecek formda 3 tercih yapmasını söylemiş.simdi oturup üniversite araştırması yapmak gerekiyor.daha önce iade olan arkadaşlar varsa burada 33 a kadrosu durumunu sormak istiyorum. İhraç olduğu üniversite 50d den sonra yine herkesi 33 a ya almıştı.bu diğer üniversitelerde de böyle oldu mu? Süreç hakkında bilgisi olan ile iletişime geçmek isteriz
  4. 6 puan
    Arkadaşlar merhaba. Sessiz takipcilerdenim. Bugun 15 :40 itibariyle kabul kararim mailime geldi. Sonra sisteme de baktim teyit ettim. 675 yök akademik adli islemim yok. Pasaport tahditinin yönetmeligi ilk ciktigi zamanlarda dilekce vermis tahditim kalkmisti. 2 yil once de hocalarima falan sormuslardi. Valla isin acikcasi husrana ugramama adina temkinli iyimserdim. Burada sizlere katki sunamasam da forumun cok faydasini gordum. Bundan dolayı hakkinizi helal edin. Tesekur ederim. Buralardayiz yine insalah:)
  5. 5 puan
    @Karagöz Hocam ne mit raporu. Sadece sendikaya red vermek için konulan 2. Kriter. Üstelik içi boş .Sosyal çevre araştırması diye yazmıyor bile.Kimin verdiği belli degil.Geride kalanlar arkadaşlar insallh kabul alırsınız ama temkinli iyimser olun.İnanin sadece ret vermek için kurum kanati dosyaya ekleniyor.Neden ilk dosyalarda yoktu.Bos olan sona kalan dosyslari bunla doldurdular.İdari mahkemede isteyevegim.İnsallh somut belge sunarlar hocam Bekleyenlere çokça sabır versin @ismail_oracle Aklımız almıyor .Biz iade olacağız diye beklerken yanında supriz bilmediğin kriter madem kurum kanati olumsuz neden 6 yıl bekledik .Ki kurum görüşü olumlu olup red alanda gördük.Benim gibi kurum görüşü slinmadsn kurum kanati yazilanda
  6. 4 puan
    Hakkınızda güzel haberler diliyorum Sayın altirana. Yıllardır aynı durumda bir kişiye ret verilirken bir kişiye kabul verilmesini, hiç bir şeyi olmayana veya sizin gibi sadece sendikası olup kurum görüşü olumlu olduğu halde "kurum kanaati" denilerek ret verilenleri, çoklu kriterleri olup kabul alanları tartışıyoruz. Bunu eğer zar atarak yapmıyorlarsa, bir sistematiğe oturtmak için üzerinde yorum yaptım. MİT raporunda olumsuz bir durum olması demek, bir kişinin suçlu olduğu anlamına zaten gelmez. Onu açıkladım yukarıda, belli haksızlığa uğradığınız.
  7. 3 puan
    Hocam mit raporu ohal komisyon raporunda çevre araştırması ve sosyal medya incelemesi olarak belirtiliyor. Kurum kanaatinin bununla alakası yok. Ayrıca zaten öyle bir durum olsa en azından bugüne kadar hakkımda en azından bir dosya açılırdı. Hiç işlem geçirmemis biri olarak bu biraz tuhaf geliyor. İyi niyetle soylediginizi elbette biliyoruz . Umarım bu forumda son red alan ben olurum. Hepiniz için hayırlı kabul kararları dilerim.
  8. 2 puan
    Son demine getirmişsin. Üzerinden 6 yıl geçmiş bekletmişsin. Ve hala bir çok kabul alan kritere karşın red veriyorsun Neden, yahu neden?! Yazık değil mi bu insanlara. Red verecektin madem neden bunca sene beklettin. Ömürlerinden, umutlarından çaldın...
  9. 1 puan
    Eşim kuruma başladıktan 6 ay sonra açığa alındı, benimle beraber. Kurum amirine gitmek için ısrar etti. Gittik, görüştük. Bizimle bir ilgisi yok açığa alınmanızın, yukarıdan dedi. Savcılık soruşturma açınca ilk 6-7 ay dosyalar hep gizli olduğu için neden ihraç olduğumuzu anlayamadık. Kurum içinde de yapılanların kendileri ile ilgisi olmadığını söylemişler. Sonra dosyalardan gizlilik kararı kalktı, ifadeleri ortaya döküldü. Yapmadık dediklerini yapmışlar. Komisyona gönderilen fakat mahkeme dosyalarında olmayan bir "Bilgi notu" var. Orada FETÖ cü yazıyor. Herhangi bir açıklama yada neden yok. Sizde savcı soruşturma istemediği için birçok şeyi görmemiş olabilirsiniz. Yada iftira yerine bir yanlışlığa kurban gitmiş olabilirsiniz. Herşey mümkün. Hepimiz şoktayız, Memleket ise komada. Allah CC yardımcımız olsun.
  10. 1 puan
    @ismail_oracle teşekkürler bilgi için
  11. 1 puan
    İdare mahkemelerinin nasıl işlediğini bilmediğimden dolayı hep yaşayarak öğrendim. 2. ara kararda mahkeme "sorduğum sorulara evrakları gönderin, göndermezseniz var olan belgeler üzerinden karar verilecektir" mealinde bişeyler yazmıştı. İlk dilekçe, 1. ara karar ve 2. ara karar arasında genellikle 9 aylık bir süreç bulunuyor. Ortam hem iş yoğunluğu hemde siyasete göre şekillendiğinden galiba biraz uzatıyorlar.Umutlu olduğumdan bir an önce kararın verilip işime dönmeyi isterim ama araştırma merkezi gibi bir yerde de insanlara sanki defoluymuş gibi muamele edilmesi hiç hoş değil. İktidar değişimi olursa üniformalı ve rütbeli olarak birçok insanın döneceği kesin ama bu dediğim değişimde kesin değil. Kader deyip geçiyorum artık.
  12. 1 puan
    Aramalar ardışık olsada olmasada başlığı ardışık arama diye atıyorlar. Gerisi mahkemenin insafına kalmış. Başkaca destekleyen bişey yoksa mesela sosyal çevre araştırması vb. olumlu sonuçlanır diye umuyorum. Bazı emsal kararlarda "iltisak ve irtibatlı olduğuna dair tam bir kanaat edinilememiştir" gibisinen bişey yazıyordu. Bundan dolayı umutlu olmak lazım ama keyfiyet nedeniyle her duruma hazırlıklı olmak lazım.
  13. 1 puan
    Ret alanlar için geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Cuma günü eski çalıştığım görev yerimde işe başlıyorum bazen inanası gelmiyor insanın. İstanbul Anadolu yakasındayım tantaoglu@gmail adresim kendinize iyi bakın geçecek bu günler de geçecek.
  14. 1 puan
    Hala sendikadan red alanlar var. İnanılır gibi değil. Çok üzüldüm çok. Benim de sendika var beklemedeyiz bakalım.
  15. 1 puan
  16. 1 puan
    Şimdi baktım ben de Ret almışım. Daha kimse bilmiyor. Aileme söylemedim. Sadece sendika vardı. Yazık.


×
×
  • Yeni Oluştur...