İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

16-01-2023 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 3 puan
    Seçim yaklaştığına, EYT ve KYK da aradan çıktığına göre yakında başlar duyumlar Duyumcu arkadaşlara peşinen söyliyim 300 bin kişiden aşağı iade kesmez bizi artık.
  2. 3 puan
    Dün bir altyazı gördüm. Ohal komisyonu çalışmalarını tamamladı diye afedersiniz Ohaa! diyesim geldi yani 22 Mayıs 17 de başlamış göreve 22 Ocak 2023 de görev süresi bitmiş 18 bine yakın kişiyi goreve iade etmiş koskoca 5 buçuk sene çalışmış işine dönenlerden biriyim eski hayatım olmasa da eski mali duruma kavuştum biraz kariyer tırpandı o da bir şey değil diyorum artık çok sıkıntılı günler geçirdik insan doğası unutur ya da unutmuş gibi yapar. Bu forum bir umuttu bizim için benim için çok özel bir yer resmen psikoloji odası gibiydi işten arta kalan zamanlarda kenara çekilir foruma girer saçma sapan istatistik verileri yapar kinesle meteyle msa büyük adamla umutlanir kimi ret haberleri ile acaba endişesi yaşar hayatı geçsin yılları bitsin diye yaşadık ben iade olduğuma kendi adıma sevindim bir sekilde kurtuldum bu çukurdan ama hep umut verdim sizlere ve kendime aynı zamanda sadece bunları yazma amacında değilim biliyorum çok zor oldu ancak bu sürecin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum emekliliğe hakedenler bir şekilde mali açıdan asgari bir yaşam düzeyine gelir ancak genç yaşta arkadaşlar için seçim sonrası herşeyin hızlıca duzelebilecegi düşüncesindeyim anayasa mahk kararları da bunu gösteriyor geç oldu çok geç kalındı malesef sizleri sevdiğimi ve forumda katılan burada acı tatlı zamanı paylaşan herkese sevgilerimi paylaşıyorum bu hayat dersimizi aldık insanı tanıdık tüm dosyalar bitmiş herkese geçmiş olsun Danıştay dan güzel bir haberle bu iş çözülecektir saygılar selamlar.
  3. 2 puan
    Herkese günaydın, hukukçu değilim ama süreci takip eden birisi olarak, yardımlarınıza ihtiyacım var… Anayasa Mahkemesi, Esas Sayısı: 2018/137, Karar Sayısı: 2022/86, Karar Tarihi: 30/06/2022, R.G. Tarih-Sayı: 12/01/2023-32071 Resmî Gazete'de yer alan, AYM kararı incelendiğinde, İhraç süreçlerinde komisyonlarda veya karar alma mekanizmalarında görev alan personelin disiplin ve cezai açıdan sorumsuzluğu, İPTAL EDİLDİ. DANIŞTAY İDDK da, E:2020/340 K:2020/1785 ile “yeni hukuki durum üzerine” ilgililer idareye başvuru yaparak, “oluşan yeni koşulların değerlendirilmesi” konusunda, istemde bulunabilir, demektedir. Yukarıdaki açıklamalara istinaden dilekçe hakkı kapsamında neler yapılabilir, forumda hukukçu olan arkadaşlar bizleri yönlendirirse yenş hukuki süreçler başlatılabilir diye düşünüyorum. Bana göre; 1- 60 günlük süremiz var idareye başvurmak veya dava açmak için, (12 Marta kadar) 2- Önce, İhraç süreçlerinde görevli olan komisyonlarda veya karar alma mekanizmalarında görev alan personelin disiplin ve cezai açıdan sorumsuzluğu, İPTAL EDİLDİ, deyip, kuruma bunlarla ilgili resen işlem yap, yoksa suç duyurusunda bulunurum demek. 3- Gelen cevaba göre de önce başsavcılığa suç duyurusu dilekçesi vermek ve aynı zamanda danıştaya dava açmak (maddi ve manevi tazminat davası)
  4. 2 puan
    Ağzınız bal yesin..Çok çok güzel soylediniz..Bende iade oldum .Ama aklım hep geriye kalanlarda ve gençlerde oldu .40 li yaşlarimın başı 6 yıla yakın pijama ve eşofmanla geçti.İşin garibi çalışma ortamına bakıyorum da benim durumumu ilk öğrendiklerinde aaa bizde de Ahmet Mehmet vs vardı diyorlar.O kadar Kisaca pek te kimsenin umurunda degiliz ..Asıl o zaman içim cız ediyor.Onlar benim kaderdaslarim. Kimbilir onlar bu mekanı eski işlerini belki arkadaşlarını burada belki diyorum .Ne kadar özlemislerdir. Ben okulumun bahçesindeki ağaçları bile özlüyordum.Arada bir yolum düşse ne kadar büyümüşler diyerek burnumun direği sizliyordu... En kısa sürede mucizeler KHK li kaderdaslarimi bulsun ..Selam ve dua ile
  5. 1 puan
    İlk derece mahkeme kaleminini arayin
  6. 1 puan
    Bildiğim kadarıyla, ilk derece mahkemesine sunulan dilekçeleri istinaf dilekcenizin ekine koymaniza gerek yok, ben koymadım.
  7. 1 puan
    24. İdare ret eş durumunu yazmışlar karara çok üzgünüm nerede dönecek bu bilmiyorum.
  8. 1 puan
    Komisyon ve karar alma mekanizmalarında kimlerin görevli olduğunu biliyor musunuz? Kurumca mahkemeyle paylaşılan dosyamdaki yazilarda hickimsenin adı ve imzası yok. Dosyamı hayaletler hazırlamış gibi... Mahkeme aşamasında özellikle talep etmeme rağmen önce kurum ve sonrasında mahkeme bu konuda sessiz kaldı.
  9. 1 puan
    merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. ben karar duruşmasına kadar aktif görev yapan, karardan hemen sonra açığa alınan ama muhtemel birkaç haftaya kadar ihraç edilecek olan infaz ve koruma memuruyum. Ankara'da CTE'nin eğitim merkezinde infaz ve koruma memurluğu aday öğrencilik eğitimi için yatılı olarak eğitimdeyken Ocak 2013 ve Mayıs 2013 tarihlerinde GSM numarasından yapılan 4 ardışık aramadan ve gizli tanık kodlamasından yargılanıyordum. 2022 Haziran'da üçüncü ve son duruşma yapıldı ve 6 yıl 3 ay oy çokluğuyla hapis cezasına mahkum oldum. 2017 yılında gizli tanık kodlamasına ilişkin soruşturma açılmış ve kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmişti. Mahkeme yazılı savunmamı ve eklerini, benimle ardışık aramada adı geçen ve önceki yıllarda ifade veren kişilerin beyanlarını falan hiç dikkate almadı. Yalnızca dosya içeriğinde var mı yok mu onu kontrol ettiler. 3 duruşma her duruşma 6-10 dk sürdü ve toplamda ben diyeyim yarım saat siz deyin 40 dk karar verildi. bylock, bank asya, gazete dergi aboneliği, sendika üyeliği, okul dershane ya da ev yurt, herhangi bir sohbete ya da organizasyona katılım, sosyal medya paylaşımı, somut tanık beyanı hiçbiri yok. Benim sormak istediğim aynı mahkeme 2022 Ocak ayında yargılanan başka bir kişiye (TSK personeli) aynı konudan (ardışık arama ve tanık beyanı) beraat kararı vermişken bana neden bu yönde bir karar vermiş olabilir? Heyette başkan ve üyeler aynı herhangi bir değişiklik yok. mahkeme başkanının muhalefet şerhine karşın oy çokluğuyla alınan bu kararda diğer üyeler nasıl başkana zıt oy kullandılar duyanlar pek inanmıyor ama durum gerçekten böyle... dediğim gibi gizli tanık kodlamasından daha önce soruşturma geçirmiştim ve KYOK verilmişti. ardışık arandığım kişilerin hiçbirinin ifadesinde adım geçmiyor. bütün istihbarat tutanakları olumlu, diğer üyelik kriterleri falan hiçbiri yok. mahkeme başkanının ayrıntılı bir muhalefet şerhi mevcut. bu dosya istinaftan dönebilir mi? İstinaf Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi.


×
×
  • Yeni Oluştur...