İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

13-06-2023 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 3 puan
    Sn @Badi Ekrem Anlattıklarınıza göre ==> Mahkeme tarafında şu an için size bir ışık görünmüyor. Hakkınızı alırsınız ama alana kadarda bir ömür de öyle geçirirler insana. Bence gitmelisiniz. Dayanaklarım 1-) Gittiniz örnek olarak 5 yıl çalıştınız. İade oldunuz ve döndünüz. Bu 5 yılın size faydası : 1.a Yurtdışında 5 yıl çalışmış birisi kamudan 2.kez ihraç olsa bile Tr de veya yurtdışında rahatça iş bulabilir. Öyle bir Cv ile iş aramaya bile gerek kalmaz. Network ile işinizi bulursunuz.Çünkü siz alanınında expert seviyedesiniz.İş imkanı açısından telefonunuz susmaz 1.b Yurtdışına gittiniz. Çocuklarınız otomatik olarak yabancı dil öğrenecekler. Eğitim kalitesine girmiyorum bile. Sırf çocuklar yabancı dil öğrensin diye gidilir. Bu çocuklar Tr de hayatlarına 5-0 önden başlar. 1.c Kafayı resetleme ve dertden uzak bir yaşam. 1.d Evet konum gereği oldukça üst düzey kamu yetkilileri ile çalışıyorsunuz. Avrupa da Bakan bile olsanız normal vatandaştan farkınız yok. Bu da sizin şu anda işiniz sebebiyle bulamadığınız veya çekindiğiniz rahatlığı size verecektir. ( Örnek olarak => Siz şimdi işe biskletle gitseniz arkanızdan bir ton dedikodu( yok borcu varmış, yok kumarda kaybetmiş vs vs... derler ama Avrupa da bu çok normal ) 2. Bu saltanat kayığı insana her zaman gelmez. 3. Sosyal, ekonomik ve hukuki olarak buradan çok üstün olanaklara sahipler. Bunu Tr de para ile bile satın alamazsınız. 4. Orada yaşayacağınız olumsuzluklar buradaki kadar şiddetli ve kalıcı olmaz. Benden bu kadar.Kendi düşünce yapıma göre paylaştım.Benim için sağlam gelecek neredeyse rota orasıdır.Godspeed sn @Badi Ekrem
  2. 2 puan
    Sayın @werwer17, Öncelikle teşekkür ederim, yorumlarınız için. 1-a) Bunu ben de kabul ediyorum. Mevcut CV'mle, ihraç olmama rağmen beni işe almayı kabul edenler, söylediğiniz gibi 3-5 yıl sonra o CV ile hayli hayli kabul ederler. 1-b) Bir çocuğum seneye 11. sınıf okuyacak, biliyorsunuz dil sorunu olacak, eğitim yabancı dilde olacak. Bu gibi nedenlerden dolayı, başarısızlığı ve umutsuzluğu yaşar mı diye düşünüyorum? Bir de gideceğim ülkede üniversite kabulü için SAT sınavı var, buna hazrılanması gerekecek, benim de yoğun bir çalışma tempom olacağı için, kendisine beklediği desteği veremeyebilirim. Bu biraz korkutuyor beni. 1-c) En güzeli bu, hiç bir gündemi takip etmeyip "Happy Friday" ler yapıp, spor müsabakalarını seyredip sonrasında waaay be deme ihtimalim güzel 1-d) Benim kendi konumum ile ilgili bir elde tutma durumundan çok, olası yurt dışında bir yapamama durumunda geriye döndüğümde tekrar iş bulamama düşüncem var. Bilmiyorum aktarabildim mi? 2-) Haklısınız 45+ üzerinde bir yaştayım, bu kayık seneye bana gelmeyebilir. 3-) Bu madde yurt dışını düşünmemde en büyük gerekçem. 4 saatin üzerinde bir mülakata girdim. Burada ilgili kurumun en üst düzey yetkilisi (Provust), "Orada üst düzey yöneticisiniz burada neden sıradan bir profesör olmayı neden tercih ettiniz?" diye sordu. Ben de "Adalet ve hukukun olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum" demiştim. 4-) Bunu çok bilemiyor, ya da ön göremiyorum. Düşünceleriniz, ve açık sözlülüğünüz için çok teşekkür ederim. Lütfen devamında yazabilirsiniz yukarıdaki yorumlarıma karşılık. May the force be with us bro!
  3. 2 puan
    @akademi Teşekkür ederim, fırsat mı fırsat haklısınız. Ancak Vicdan'ın yanında mevcut pozisyonum gereği de acaba'larım var. @The Oracle Muhakkak kendinizce rasyonel olarak neden gitmem gerektiğine dair görüşlerinizi yazınız. Ben çünkü bunları merak ediyorum. Tarafsız beni müstear ismim le tanıyıp, bazen aklınızla bazen duygularınızla bana ışık tutabileceğinizi ümit ediyorum. @Herşeyeinanabiliri Bence yazın siz de. Silmeyiniz, zaten yazmanız için açtım bu başlığı. Forumun amacı da bu degil mi, birbirimize yazarak fikrimizi belirterek destek olmak? @Karagöz hocam, aslında ben 2019 yılından beri kendime farklı bir hayat kurarak, buradan ya da gerçek hayatta kaderdaşlarıma destek olmaya gayret ediyordum. Ancak göreve iade anlamında çukurdayım söylediğiniz gibi. Yurt dışı belki artık buralardan uzaklaşıp her şeyi geride bırakmak adına çok güzel bir imkan. Ama yukarıda da bahsettiğim gibi, bunun gerçekten doğru bir karar olduğuna inanmak istiyorum. Forumda özlenilmiş olduğumu i bilmek ayrıca benim için özel oldu hocam. Sağolun. @Bla Bla Bla Teşekkür ederim detaylı bir yazı yazmışsınız. Ben de zaman zaman kısa süreli olsa da yurt dışında çalıştım, ama bunlar 2-3 haftayı geçmeyen işlerdi. Çok kolay adapte olabilen, ve sıkıntı çekmeyen birisiyim. Eğer yurt dışına gidersem, söylediğiniz gibi bana farklı değerler katacağından eminim. Ülkede liyakatsizlerin görevlere gelmesi vs. gibi can sıkıcı konuları ben de çalıştığım işte görüyorum. İnanın ben de isyan ediyorum. @Bob Marley teşekkür ederim, tavsiye için hocam. @Nilen1302 Valla, eski kurumum benimle çalışmak zorunda. Hatta özel protokolde yan yana duruyoruz. Dedim ya Hayat bu kadar bazen kötü sürprizler yapıyor insanlara Herkesin yazdıklarını en az 2 kez okudum. Yazın, bana ışık olun ama lütfen yazın.
  4. 2 puan
    Bir bakan imzasıyla 20 yıllık emekleri ''hiç'' edilen ama göreve iade olduktan sonra her bir hakkını almak için ayrı ayrı davalar (şimdilik 3 dava, potansiyel olarak en az 2 dava daha) açmak zorunda kalan biri olarak, yurt dışı işlere bakmaya başladım ben de. Daha önce yurt dışında görev yaptım, yurt dışında yaşamanın ne demek olduğunu artıları ve eksileriyle gayet iyi tecrübe ettim. Bu yüzden çok yüksek maaşlara değil, orta bir maaşla yurt dışında işe başlamaya razıyım. Çünkü kalbim kırık bu ülkeye, sisteme, insanlara her şeye... Sizin gibi yurt dışından iş kabul başvurusu almış olsaydım, ki anladığım kadarıyla başlangıç için ortalamamın üstünde maaş alabileceğiniz iş pozisyona kabul almışsınız, hiç düşünmez giderdim. Ülke bir yere gitmiyor hocam, şartlar düzeldiğinde istediğiniz zaman geri dönersiniz. Hem dönene kadar orada elde edeceğiniz birikimlerle Türkiye'de çok daha iyi şartlarda yaşayabilirsiniz geri döndüğünüzde. Yurt dışında görev yaparken de kendimi hiç bir zaman yabancı gibi hissetmemiştim. Evrensel değerlere inanan, farklılıklara saygılı bir hayat tarzınız ve dünya görüşünüz varsa yurt dışında yaşamak zor gelmez, aksine çok keyifli olabilir. Kendi adıma yurt dışında çalıştığım zaman diliminde çok keyif almıştım. Size de tavsiye ederim hocam, çıkın yurt dışına, insana çok şey katan paha biçilemez bir deneyim. İnsan olmak, insanca yaşamak, günlük kaygı ve streslerden uzak olmak, çevrenizde yapılan haksızlıklara şahit olmak, liyakatsiz insanlarla aynı ortamlardan uzak kalmak iyi gelecektir. Göreve iade olunca anlıyorsunuz geçmişte ne kadar kaliteli insanlarla çalıştığınızı, onların ne kadar kıymetli olduğunu, oysa şimdi hak etmeyen insanların hangi makamlardaki koltuklara gelip oturduğunu... Bunları duyunca ve görünce, o zaman daha çok üzülüyor insan. Ülkenin geldiği duruma, liyakatsiz insanların karar vericiler olarak verdikleri kararların ne kadar ''doğru'' olduğuna, siyasi bağlantıları olanların üstü kapalı göndermelerine vs vs vs... Özetle; gidin hocam, gidin. Pişman olmayacağınızı neredeyse garanti ederim.
  5. 1 puan
    Merhaba @Herşeyeinanabiliri; 1) Beni buraya bağlayan şeyler: Arkadaşlarım, sosyal çevrem, Eşimin 2 yıl içinde (prim olarak) emekliliği hak edecek olması, oğlumun önümüzdeki yıl 11. sınıf olması ve belki de gideceğim ülkede üniversite kazanma ya da okuyamama kısacası adaptasyon problemi (dil, kültürel farklılıklar vb nedenlerle) yaşayıp, hayatının en önemli noktasında sıkıntı yaşama ihtimali Beni buradan uzaklaştıran şeyler: Her ne kadar sistem içerisinde legalize olup, iyi bir konumda iyi bir işim olmuş olsa da, arkamdan konuştuklarını düşünmem. İhracım sonrası bu toplumun çoğuna küsmüş olmam en önemlisi devlete kırgın, adalet duygumun kalmamış olması. 2) Gideceğim yerde, ailem dışında kimse olmayacak, belki huzurumuz olacak ama en nihayetinde sözleşmem şimdilik 1+2 yıllık olduğu için geleceğe yönelik bir garanti yok. Not: İlk yıl eşim bizimle birlikte yurt dışında yaşayacak sonrasında ise, TR'ye dönüp emeklilik primini dolduracak.
  6. 1 puan
    Sayın @Badi Ekrem ; 1. Sizi buraya baglayan şey nedir.(Bende ve çoğumuzda kalmadi/ Görmekten mutluluk duyduğumuz ama goturemiyecegimiz bize ihtiyacı olan insanlar,toplumsal kültür, uyum sağlayamama korkusu gibi dissal sebepler) 2. Mutluluk icin onemli olan çoğu zaman huzur, başarıya ulasabilme, güven duygusu gibi manevi olgular diye dusunuyorum. Bu ve buna benzer duyguları hissedebiliyormusunuz. Yada gitme ihtimaliniz olan yerde daha aziyla mi yaşayacaksınız burası da onemli. Benim en onemli kriterlerim bunlar. Kendimden çok da cocuklarim için.
  7. 1 puan
    Maşallah barekalah...Ihractan sonra bile kuruma girip çıkmak nasıl bir duygudur bilmem .Çünkü sizinki kadar vasıflı bir isim yoktu .Öğretmenim MEB kartımı bile idareye guvenlikciyle gönderdim.Guvenlikcinin yanına bile gidemedim ona da eski bir velimle yolladım...Biz bayanlar aşırı duygusaliz ya da o an ortam buna pek müsait değildi. Her ikisi de var yani ....Yıllar geçtikçe de okulun yanından geçerken doya doya ı bakamadım diktiğim ağaçlara....Yolunuz açık olsun bir gün bile durmayın.. Değmez inanın değmez ....Kiymetiniz bilindiği yerde mutluluklar ..... ..


×
×
  • Yeni Oluştur...