İçeriği gör

Aklima

Genel Moderatör
  • İçerik

    1.934
  • Katılım

  • İçerik Ödülü

    113

Durum Güncellemeleri bölümüne Aklima kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Sayın demirci,

    Gelen bir e posta yok. ardakayra.7667@yandex.com adresini deneyebilirmisiniz.

    1. Demirci

      Demirci

      yukarıdaki adresinize göndermiştim aslında; cevaben dosya açılmıyor demişsiniz, son olarak pdf suretini de ilettim.

  2. Sayın portakal çiçeği,

    Son paylaşımlarınıza üzüldüm. Geçmiş olsun. Sevindirici haberlerinizi beklerim.

  3. Sayın serpil68,

    İyisinizdir umarım. Foruma uğradığınızı görüyorum ancak paylaşım yapmıyorsunuz. Merak eden forumdaşlar var.

    1. serpil68

      serpil68

      Teşekkürler  iyiyim Sayın @Aklimamesajları okumaya çalışıyorum bilmiyorum galiba yoruldum artık umudumda kalmadı her mesajı tek tek okuyordum ama artık sadece askeri personel mesajlarına bakıyorum arada.Bu arada esimin inceleme devam hiç-bir değişiklik yok.

    2. Aklima

      Aklima

      Öyle yada böyle bütün haklar verilecek. Mesele zaman. Sağlıpınıza dikkat esiniz.

    3. serpil68

      serpil68

      Evet öyle hayirlisi olsun bakalim çekecek çilemiz varmis.Tesekkurler

  4. İyi günler,

    Paylaşımları forumda da yapabilirsiniz, buradan özelden de gönderebilirsiniz yada ardakayra.7667@gmail.com adresinede gönderebilirsiniz.

    1. hulker

      hulker

      hu25

      İyi bayramlar Bir soru soracaktım dava dilekçemle ilgili.. Genelde forumdan yaralanarak hazırlamış olduğum İdare Mhk. dava dilekçemi 21 Mayısta (Bayram öncesi) Adliye önbürosuna teslim ettim. Sosyal medyayı çok aşina olmadığımdan olsa gerek Dilekçemle ilgili  ardakayra olarak yaptığınız  değerlendirmeleri sonradan gördüm ve  ilave etmem gereken birkaç cümle ve paragraf olduğunu ve rütuş  gereken cümleler olduğunu farkettim. Bayramdan sonra yapacağım değişikleri içeren dilekçemi teslim etmiş olduğum dilekçeyle değiştirme  veya başvurumu yenileme imkanım var mıdır? Yoksa teslim ettiğim dilekçe hakkında verilecek karara razı olmaktan başka seçeneğim yok mudur?  Cevabınız için şimdiden teşekkürler. (hilmiulker25@gmail.com)

  5. Gönderdiklerinize baktım. Karar kısmında yazan "sanığın kastın yoğunluğu" ibaresi var. Bu kısım dikkatimi çekti. TCK da

    "Kast

    Madde 21- (1) Suçun oluşması kastın varlığına bağlıdır. Kast, suçun kanuni tanımındaki unsurların bilerek ve istenerek gerçekleştirilmesidir."

    şeklinde geçer. Yani yaptığınız iddia edilen eylem yada fiilde kastınızın olduğu ispat edilmelidir. Sizin anlattıklarınızda böyle bir şey yok. Savcı mütalaasında da birde fazla tanıktan, kod isimden, eleman kazandırmaya çalışmaktan bahsediliyor. Paylaşımınız da tanığın birisinin senaryo yazdığının ortaya çıktığını belirtmiştiniz. Kod isim ve eleman kazandırmaya çalışma olayının somut olarak ispatı gerekir. Tek tanığın beyanları başka delillerle desteklenmelidir. Paylaştığınız kadarıyla itiraz edilmesi gereken ve ispatı gereken ciddi ithamlar var. Umarım istinafa bu başvuruları yapmışsınızdır.

  6. Sayın Adnan104,

    Durumunuza binaen sonrasını soğukkanlılıkla düşündüğünüzü hissetiğim paylaşımınıza forum sayfasında vereceğim cevabın hoş karşılanmayacağını düşündüğüm için buradan yazmayı uygun gördüm. Çünkü sizin sorunuzun samimiyeti ve soğukkanlılığı seviyesinde düz, imasız cevap yazmaya çalışacağım.

    Öncelikle geçmiş olsun, hemen kötüye yormayın. bizzat tanıdığım ve görüştüğüm bahsettiğinizi düşündüğüm hastalığın farklı türleri ile mücadele eden ve kazananda var, sonradan yeniden nüksedip ikinci kez tedavi olanda var. Yerinizde olmadığım için ne yaşadığınızı anladığımı söylemek vb nafile gelecektir. Bu nedenle bu kısma müsadenizle girmeyeceğim. Allah' ım dualarınızı önce sizin için sonrasında sizden dolayı etkilenecek herkes için hayırlı olduğu şekliyle kabul etsin. Düşündüğünüz gibi olumsuz bir sonuç çıkmamasını dilerim.

    Sorunuz gelince;

    Oldukça uzun bir konu. İnce bir konu. Kanunlarımız, yaşarken şikayet edilmemesi durumunda sadece hakaret suçlarıyla ilgili olarak TCK 131/2. maddesinde istisna getirilmiştir. Buna göre “Mağdur, şikâyet etmeden önce ölürse veya suç ölmüş olan kişinin hatırasına karşı işlenmiş ise; ölenin ikinci dereceye kadar üstsoy ve altsoyu, eş veya kardeşleri tarafından şikâyette bulunulabilir.”

    Yargıtay, Anayasa, ve AİHM kararları da genel olarak bu yönde. Ancak ölüm öncesi açılmış bir dava varsa bu durumda mirsaçıların menfaatleri değerlendirilerek davaya devam edilebilmekte. Eğer mirasçıların bariz menfaati varsa maddi yada manevi mahkeme kendisi devam edebilmekte. Ancak menfaat görmezse de davayı  kapatabilmekte.

    Özellikle Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararları bu konuda önemli. https://www.anayasa.gov.tr/media/5605/usul_hukuku_internet.pdf adresindeki yayını okumanızı ısrarla tavsiye ederim. İlk başta sıkıcı gelirse "ölüm", "ölürse" şeklinde arama yaparak hızlıca bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Tetkiklerin olumsuz olması durumunda hali hazırda hak arama adına açtığınız ve devam eden davalar varsa bunların red edilmesi ihtimali yada istediğiniz sonucun tam çıkmaması durumuna karşın anayasa mahkemesi, AİHM nezdinde sağlık durumunuzu ve mevzuatımızın getirdiği kısıtlamayı dile getirerek mirasçılarınızın sizin haklarınızı takip edebilmesi ve bu haklardan bazılarından kendilerininde menfaatlerinin olduğunu da belirterek dava açmak zorunda kaldığınızı söz konusu iş bu davanın görüşülmesi için önceki .... davaların sonuçlanmasının bekletici mesele olarak kabul edilmesini ve kararın önceki .... davalarınızın sonucuna göre verilmesini istediğinizi belirten dilekçelerle (Allah göstermesin) akıl sağlığınız yerinde iken sonlara doğru başvuru yapabilirsiniz. Linkini verdiğim yayını lütfen okuyunuz.

    Tekrar geçmiş olsun. Güzel haberleriniz paylaşmanızı bekliyorum. Sağlıcakla, sevdiklerinizle kalınız.

  7. Son halini gönderdim, Umarım yardımcı olabilmişimdir.

  8. İyi günler,

    Bazı değişiklikler yaptım. E-postanıza gönderdim.

    1. Turkıye

      Turkıye

      Teşekkür ederim

  9. İyi günler,

    Forumda dilekçenizle ilgili iki paylaşımınız olmuştu. Sizden geri dönüş olmadı merak ettim.

  10. Aklima

    İyi günler,

    msaaltiok@gmail.com adresine ardakayra.7667.gmail adresinden MSB kurum cevabı göndermiştim. Forumdaki kurum cevapları kısmında yayınlanabilir mi? düşüncesiyle. Ben paylaşmak istedim fakat sizin paylaşımlarınız gibi foruma dahil edemiyorum. Link vererek paylaşmam gerekli. Siz paylaşabilirmisiniz yoksa ben link vererek paylaşayım mı?

     

  11. ardakayra.7667@gmail.com adresi yada özel bölümden yazışabiliriz.

  12. Aklima

    Sayın MSA iyi akşamlar,

    msaaltiok@gmail.com adresine cuma günü, MSB kurum savunması göndermiştim. Bakma fırsatınız olursa sevinirim.

  13. İyi günler,

    kararınızı, ardakayra.7667@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

  14. TSK nın havasını içine çekmiş kişiler olarak müdahale etmekten üzüntü duyacağım paylaşımlar yapmayınız. Herkese açık bu ortamı lütfen şahsileştirmeyelim. Şahsi algılanan yada şahsileştireceğiniz paylaşımlar için özel mesaj kısmını kullanınız.

    1. wildPuppy

      wildPuppy

      @Aklimahocam @Koyunyemezi size havale ediyorum. zira foruma ne yazsak eksi verip çocuksu hareketler sergilemekte. TSK mensubu olduğundan şüpheliyim. Bu nedenle forumu takipten çıkanlar oldu. Foruma zarar verilmesine üzülürüz.

    2. Aklima

      Aklima

      Kendisiyle irtibata geçeceğim.

  15. Dilekçenizde bazı değişiklik ve eklemeler yaptım. E-postanıza yolladım. Umarım faydalı olur.

  16. Aklima

    İyi günler,

     

    Adresindeki paylaşım, ankesörlü telefonlarla değil, bylock programıyla ilgili. Paylaşımın kaynağı olan linkteki başlık nedeniyle sanırım bir yanlışlık oldu.

  17. Sayın nmelihkutlu iyi günler,

    Forum yönetiminden irtibatta olduğunuz var mı acaba?

    Özellikle serbest forum ve soru cevap kısmı durmaksızın şişiriliyor. Çince ve korece alakasız paylaşımlar var. Sayın MSA' ya ulaşmaya çalıştım fakat yanıt alamadım.

  18. Aklima

    Günaydınlar,

    Hackleniyormuyuz sayın MSA? Çince paylaşımlar var. Bir kaçını tercüme ettirmeye çalıştım. İçeriğinin forumla ilgisi yok. Özellikle serbest forum ve soru cevap forumu şişirilmiş.

  19. Aklima

    Günaydınlar,

    "Chat" Penceresinde mesajın gönderildiği zaman "3 saat sonra" şeklinde çıkıyor. sanırım son 4 mesajdan itibaren bir sıkıntı var.

    kartal 12 saat önce

    bekir 2 saat sonra

    bekir 2 saat sonra

    Georgeh099 3 saat sonra

    Aklima 3 saat sonra

  20. Dilekçenizi ne yaptınız?

  21. Mesajları en alttan başlayarak okursanız gönderme sırasına göre olur.

  22. Son olarak bugün Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Forumu' nda paylaştığım sayın nmelihkutlu' nun paylaşımı olan 6 adet dilekçe var. rar olanı indirdiğinizde birisi çok detaylı bir şekilde hazırlanmış. Faydalı olabilir.

    Geçmiş olsun. 

  23. Ayrıca;

    Hakkımdaki kamu görevinden çıkarılma işlemi  670 sayılı KHK ile 15.08.2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Söz konusu "garson" kod adlı gizli tanıksa;

    İstanbul 29 uncu ağır ceza mahkemesi 06.10.2017 tarihli 2017/292 esas numaralı duruşmada "Ben Ankara CBS’na 18/04/2017 tarihinde müracaat ederek emniyetin mahrem yapılanmasına ilişkin olarak elimde bulunan bilgi ve belgelerin bulunduğu iki adet micro SD kartı ile Samsung A5 marka telefonumdaki bilgileri verdim." 

    Ankara 25 inci ağır ceza mahkemesi 16.08.2018 tarihli  2017/250 esas numaralı duruşmada “2016-2017 Nisan ayında Nisan 18’de Ankara Cumhuriyet Savcılığına iki flaş bellek birde cep telefonumu teslim etmiştim.” yine aynı davanın 21.09.2018 tarihli duruşmasında

    Üye Mehmet YAYLA : “ … Siz polise ifade de bulundunuz demi kendiniz bize şeyi anlatır mısınız öncelikle kendiniz mi bu sd’yi götürüp herhangi bir soruşturma yapılmadan teslim ettiniz o süreci bir anlatır mısınız bize”

    Gizli Tanık Garson : “Sayın başkanım 18 Nisan 2017 yılında ben bu sd kartları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına götürdüm, teslim ettim. Dolayısıyla orda kayda girmiş oldu, başlamış oldu. Orda kısa bir ifade verdim arkasından da 25 Nisan 2017’de teferruatlı bir ifade verdim savcımıza”

    şeklinde olup sadece "garson" kod adlı gizli tanığın kendi ifadelerinden söz konusu dijital materyallerin teslim tarihiyle hakkımda işlem yapılan 670 numaralı KHK yayınlanma tarihi arasında 8 ay vardır. Kaldı ki teslim süreci sonrasında söz konusu dijitaller incelenmiş ve sonrasında savcılık tarafından soruşturma konusu yapılmıştır. Yani OHAL Komisyonu tarafından, hakkımda işlem yapılan 670 sayılı KHK ya en iyi ihtimalle 8 ay sonrasında ortaya çıkmış ve pek çok ceza mahkemesi tarafından, yargıtay savcılığı tarafından delil olarak kabul edilmeyen, "garson" kod adlı gizli tanığın ek ... dada sunduğum kendi ifadesinde de doğruluğundan emin olmadığını dile getirdiği dijital materyallerle gerekçe ve dayanak icad edilmeye çalışılmaktadır. Bu hususu yüce mahkemenin dikkatine arz etmek isterim.

  24. Ayrıca;

    EK ....

    "Garson" kod adlı gizli tanığın teslim ettiği dijital materyaller ve içeriği ile ilgili ifadeleri;

    İzmir 2. Ağır ceza mahkemesi 2016/697 esas numaralı, 01.06.2018 tarihli duruşma tutanağı sayfa 26 da;

    "BAŞKAN: Peki bu verilerin güvenliği, güvenilirliği konusunda ne dersiniz? Sağlam mı bu veriler?,

    GİZLİ TANIK GARSON: Sayın Başkanım verileri siviller olarak yani 2016 Nisan ayında güncellenmiş en son sivillerle alakalı ama 17-25 Aralık’ dan sonra özellikle amir memur kesiminde çok gelmeyen insanlar olduğundan dolayı veya sivilden de insanların ayrılmalarından dolayı özellikle amir memur kısmındaki verilerde 2005’ den sonra problem olabilir, problem derken yani bir insan ismi varsa bu listede vardır ama ne diyebilir ilgili şahıs, ben 17-25’ den 2015’ den sonra gitmiyordum, bırakmıştım, zaten darbeden sonra hiç gitmiyordum diyebilir, bu söylemler insanların söylemi karşısında mahkemenizin vicdanına kalmış şeyler ama 2015’ den sonra bazı şeylerde yani güncellenmesinde kişinin yerinde değişiklik olmuştur güncellenmemiştir, rumuzlar güncellenmemiş olabilir ama bir kişi bu listede varsa onda bir problem yoktur Sayın Başkanım, sivil olarak da amir memur olarak da ama özetlemem gerekiyorsa 2005’ den sonra derse ki bir polis memuru veya bir amir arkadaşımız, kardeşimiz yani ben 2015’ den sonra zaten gitmiyordum, irtibatı kopartmıştım derse benim onu iddia ederek yok gidiyor diyecek bir belge yok, çünkü elimdeki belgenin özelliği 2005’ de güncellenmiş bir listeyi teslim ettiğim için onun üzerinden ben yorum yaparak bilgi veriyorum."

    Ankara 25. ağır ceza mahkemesi 2017/250 esas sayılı 16.02.2018 tarihli garsonun tanık beyanları;

    Başkan Abdullah TANRIKULU: “bazı bilgiler hatalı, eksik olabiliyor mu bu konuda”

    Gizli Tanık Garson: ” efendim olabilir… bazen excelin acizliğine gelebilecek yani çakıştırma, hızlı yazma yani böyle aşağıya doğru çekme yani çok yani ben teknik olarak bilmiyorum ama aşağı doğru çekildiği zaman bazen yanlış olduğu olabiliyor…”

    İzmir 2. Ağır ceza mahkemesi 2016/697 esas numaralı, 01.06.2018 tarihli duruşma tutanağı;

    SANIK : “Bunu sorma sebebim şimdi şöyle düşünüyorum ben, bu şahıs gitti emniyete, emniyette açtılar burayı, içine bazı verileri yüklediler, kapattılar. Sonra şahıs bir ay sonra tekrar geldi. Bir ay sonra geldi, teslim etti diyelim bunları. Şimdi ben böyle bir iddiada bulundum, şimdi bu benim iddiam değil mi, bir kişiyim ben. Bunu ben maddi olarak birşeyle delillendiremedikten sonra bunun bir anlamı olmayacaktır değil mi ? Şimdi bu adam gelmiş birşeyi iddia ediyor ve kendisinin de bilmediği bir sürü isimleri veriyor bir şekilde. Yani kendisini şöyle söyleyeyim yani kanunlarda ve hukuk içerisinde burada mesela insanlar pandoradan yargılandılar, pandorada ismi var diye yargılandılar. Orada mağduriyetlerini dile getiriyorlar burada, onları yazanlar da var vs vs bunun için savunmalar yapıldı. Bu adamın vermiş olduğu şeyin doğru olduğunu biz nasıl anlayacağız ?”

    BAŞKAN: “Evet ne diyorsun ? Beyanın var mı bu konuda?”

    SANIK : “Ben verdim bu kesin doğrudur dediği zaman doğru oluyorsa ben dediğim zaman niye doğru olmuyacak?”

    GİZLİ TANIK GARSON : “Sayın Başkanım buna akıl yürüttüğümüz zaman benim doğru diyeceğime siz doğru değil diyeceksiniz o zaman şöyle , bir veri toplayan bilgisinin daha devletin ele geçirilmesi lazım, ondan veriyi alması lazım, onu eşleştirmesi lazım, öyle bir pratikteki kimseyi nereden bulucaksınız şimdi, bulamadığınız müddetçe doğru diyeceksiniz. “

    BAŞKAN: “Bunlar kesin delil değil zaten takdiri delil”

    SANIK : Şundan söylüyorum, tüm bu veriler emniyet genel müdürlüğünün”

    BAŞKAN: “Senin hakkında bir veri yokmuş zaten herhalde.”

    SANIK : “Sonuçta başkanım bunlar emniyet genel müdürlüğünün polnetten aldığı veriler deniyor, sadece buraya üç, beş tane veri eklenerek birşeyler yapıldığı görülüyor. Şimdi ...abinin dediği gibi biz excel tablosunu girdiniz, control F dediğiniz zaman arama yaptığı gibi, control H derseniz de değiştir butonu var. Çok basit, oraya birşey eklediniz, herkese bir şey yazabilirsiniz, ya bu adam yaptıysa böyle birşeyi bunu da şöyle söyleyelim, bugüne kadar ifade veren insanların ifadelerinde okuyoruz, şu şöyledir, bu böyledir ama yüz yüze geldiği zaman konunun öyle olmadığı şeyler de var. Yani şahsın getirileceği devlet olarak ne kadar itimat edeceğiz, benim sorularımın sebebi buydu, bundan dolayı sordum, teşekkür ederim. “

    EK...

    Söz konusu dijital meteryallare yapılan işlemlerle ilgili olarak adli bilişim uzmanı olan T. Koray Peksavar tarafından 26.11.2018 tarihinde hazırlanan raporun son kısmı 

    "Sayılı nedenlerle bu materyalin içerdiği verinin; 1. Eksik görülen bu tutarlılık denetimleri olmaksızın, 2. Dış veriyle desteklenmeksizin, 3. Fiziksel delillerle uyumluluğu, yani olmuş olayların bıraktığı izlerin doğrulaması yapılmaksızın delil olarak kabul edilmeleri sakıncalıdır." şeklindedir.

    http://www.avazturk.com/d/file/garson-sd-kart-bilgi-notu.pdf adresinden alabilirsiniz.

  25. Garsonla ilgili daha önce yazmıştım, işinize yarayabilir.

    https://hukukibilgiplatformu.com/wp-content/uploads/2019/03/GARSON-GİZLİ-TANIK-İFADELERİ.pdf

    adresinde bulunan dökümanda dikkatimi çeken bir ifade var.

    Sayfa 7 de;

    "BAŞKAN: Peki bu verilerin güvenliği, güvenilirliği konusunda ne dersiniz? Sağlam mı bu veriler?,

    GİZLİ TANIK GARSON: Sayın Başkanım verileri siviller olarak yani 2016 Nisan ayında güncellenmiş en son sivillerle alakalı ama 17-25 Aralık’ dan sonra özellikle amir memur kesiminde çok gelmeyen insanlar olduğundan dolayı veya sivilden de insanların ayrılmalarından dolayı özellikle amir memur kısmındaki verilerde 2005’ den sonra problem olabilir, problem derken yani bir insan ismi varsa bu listede vardır ama ne diyebilir ilgili şahıs, ben 17-25’ den 2015’ den sonra gitmiyordum, bırakmıştım, zaten darbeden sonra hiç gitmiyordum diyebilir, bu söylemler insanların söylemi karşısında mahkemenizin vicdanına kalmış şeyler ama 2015’ den sonra bazı şeylerde yani güncellenmesinde kişinin yerinde değişiklik olmuştur güncellenmemiştir, rumuzlar güncellenmemiş olabilir ama bir kişi bu listede varsa onda bir problem yoktur Sayın Başkanım, sivil olarak da amir memur olarak da ama özetlemem gerekiyorsa 2005’ den sonra derse ki bir polis memuru veya bir amir arkadaşımız, kardeşimiz yani ben 2015’ den sonra zaten gitmiyordum, irtibatı kopartmıştım derse benim onu iddia ederek yok gidiyor diyecek bir belge yok, çünkü elimdeki belgenin özelliği 2005’ de güncellenmiş bir listeyi teslim ettiğim için onun üzerinden ben yorum yaparak bilgi veriyorum.(Sayfa 26)"

×
×
  • Yeni Oluştur...