İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

OHAL Ve KHK Mağdurları 4

Önerilen Yorum

alıntıdır.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararlarında da belirtildiği gibi tanıklık yapan kişinin benzer dosyada sanık olması ve tanıklığı nedeniyle kendi dosyasında bazı özel durumlardan(etkin pişmanlık) faydalanması tanıklığının itibar edilebilirliğini ortadan kaldırmaktadır.

Yargıtay CGK.’nun 12.11.2013 tarih ve 2013/1-251 E. 2015/454 K. Sayılı ilamında ve 16. Ceza Dairesinin Ergenekon Davasına ilişkin verdiği kararda açıklandığı üzere “Tanık kendisine karşı yürütülmeyen bir ceza soruşturmasında olay hakkında beş duyu organı ile edindiği algılamaları ifadesiyle açığa çıkaran kişidir. Tanığın açıklamalarının değerlendirilebilmesi için onun kim olduğu önemlidir. Bu itibarla tanıkların, sanığın ceza almasında veya beraat etmesinde herhangi bir yararı ve aralarında herhangi bir dayanışma-husumet hissi bulunup bulunmadığının tespit edilmesi, ayrıca tarafsızlığının da tanıklığının değerlendirilmesinde dikkate alınması gerekir. Kural olarak ceza muhakemesinde taraf sıfatı bulunanların tanık olarak dinlenmemesi gerekir. Tanıkların tarafların huzurunda dinlenmesi ve yüzyüzelik ilkesi esastır. Tarafların tanıklara soru sorabilme imkanı sağlanması esastır. Tanıkların beyanlarının hangi şartlarda alındığının, yasak ifade-sorgu yöntemleri ile alınıp alınmadığının, tanığa menfaat veya tahliye, mesleğe iade vaadinde bulunup bulunulmadığının da mahkemece değerlendirilmesi gerekmektedir. Tanık tarafından duyulan her türlü kişisel korku ve endişe, duruşmada hazır bulunmaktan muaf tutulmak için yeterli değildir.” denilmiştir.

kaynak: https://www.facebook.com/groups/KHKMAGDURUMEMURLAR/permalink/717489468657996/

  • Beğeni 3

EGM  701 KHK

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Hansel, 2 saat önce yazdı:

Günde 2 kere bakıyorum komisyon sayfasına. Az mı baktım diyorum sonra 1 kez daha bakiyorum 

Şu 10 günde haftadan haftaya nasıl bakıyorlar onu anlayamadım. 

Ben haftada bir bakarım o da yoğun iade haberi duyarsam. Yoksa hiç bakmam. Iade haberleri beni bakmaya zorluyor. 

Zaten o sayfa ön bilgilendirme amaçlı tebligat veya kurum araması muhakkak olacak. O sayfaya bir günde defalarca bakmak insanı strese sokabilir. Gerçi hep aynı yazı duruyor. Bende "beni unuttular herhalde" diye düşünenlerdenim.

Bu arada komisyonda gelen güvenlik kodu smslerini hiç silmem. En son ne zaman baktığımı smslerden takip ediyorum. 

  • Beğeni 4

677-YÖK İDARİ PERSONEL

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
wildPuppy, 14 saat önce yazdı:

Bu ne yaman çelişki ANne!...Asker olmak suçmuş meğer

Bugün savcı iddianameyi hazırlamış;

"Kendisine yöneltilen suçlamaları örgütsel bir tavırla reddetmiştir. Ayrıca şahıs 701 KHK ile ihraç edilmiştir. Gerekli cezayı almasına..."

bu ne ya. örgütsel tavırla reddetmek de nedir. Olmayan şeyi niye kabul edelim. Ne tanık beyanı var ne ardışık aranma. Birşey olmayınca dosyada saçmaladılar. Komisyon hakkımda soruşturma var diye ret verdim diyor, kurum soruşturması vardı ihraç ettim diyor, savcı da sen ihraçsın ondan ceza almalısın diyor. Attılar bir kuyuya çık diyorlar. 

 

Geçmiş olsun,aynısını yaşadık...Islemedigimiz suçu red etmek meğer değilmiş.Kabul etsen zaten suçlusun...Kesin bir suç isldmissindi dd biz bulamamisizdir....Aynı sesindeki gibi hiçbişey olmasa da kesin bişeyler oldu...6 yıl 3 ay...Moral bozmak gibi olmadın.Allah herkesi istediği,beğendiği,uyguladığı adalete karşılaştırsın.Çok adil bir dua olduğunu düşünüyorum.Bize bunları yapanları sevip "ama" larla savunanlara da Allah birbirini sevenleri iki cihanda ayırmasın diyorum.Bön bön bakıyorlar bu güzel dua karşısında adam niye korkarak bakar ki.Sanki cehenneme git dedim...

  • Beğeni 2
  • Kahkaha 2
  • Onaylama 1

Eş durumundan ihraç,KYOK var.Isin kurali yok,sadece bekliyorum.Bu arada esim de iftiradan ihrac.Calistigim kurum sanssizligimdi maalesef.Atacak adam bulan bulamayan kurumlar 667 nun o serinletici sorumsuzluk semsiyesiyle ativerdiler iste...Allah buyuk.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Ben telefonu (cihazı) değiştirdim, artık kayıtlı komisyon sayfasına bastığımda doğrudan inceleme devam yazıyor. Önceden ya bilgileri girip sms mesaj kodu giriyordum ya da oturum açık buraya tıklayın yazıyodu öyle görüyordum. Sistemi mi değiştirdiler?

  • Beğeni 1
  • Şaşırma 1

672. EGM. Takipsizlik 2018. 2020 mart kabul gördüm. Darısı tüm masumlara...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

İkamet ettiğim ilden her hafta iadeler duyuyorum.Ama son görev yerim olan ilden benzer kriterler olmasina rağmen hic karar yok.Komisyon seni anlayana ask olsun

  • Beğeni 1
  • Üzülme 1

Yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Merhaba,

Bugun esim icin adliyeden tebligat geldi, tanık  olarak bir durusmaya cagirmislar ama dosya kimin neye tanık  olarak cagrilmis isim filan hicbir sey yazmiyor. Kimin bu dava ne tanığı  diye sordum yazmamislar e devletten görebilirsiniz dedi. E devletten  hicbir bilgiye ulasamadik. Var mi bilgisi olan mumkun mu boyle   bir sey. Neye taniklik yapacak  dava kimin davasi ne davasi hicbir sey yok.Sn. @Aklima ve nilgi  sahibi olan arkadaslar varsa yorumlarsaniz sevinirim.

  • Beğeni 1

KYOK- kurum kanaati ihrac- idare mahkemesinden sonuç  bekleniyor..

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Prometheus, 12 dakika önce yazdı:

Ben telefonu (cihazı) değiştirdim, artık kayıtlı komisyon sayfasına bastığımda doğrudan inceleme devam yazıyor. Önceden ya bilgileri girip sms mesaj kodu giriyordum ya da oturum açık buraya tıklayın yazıyodu öyle görüyordum. Sistemi mi değiştirdiler?

Bende de öyle. Daha öncesen iphone kullanırken sürekli şifre almam gerekiyordu. Şimdiyse oturum açık kalıyor. Bazen ben çıkış yapıp tekrar giriyorum ama o yazı bir türlü değişmiyor. 

  • Beğeni 2

2014 ocak - 2015 kasım sendika - SMS var mı bilmiyorum, hatırlamıyorum.  - Beklemede.. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberi-hayatina-bicilen-degeri-goremedi-41413811?utm_source=t.co&utm_medium=post&utm_campaign=son-dakika-haberi-hayatina-bicilen-degeri-goremedi-41413811&utm_term=post

Sebep olanların mekanı cehennem, ateşi bol olsun. Daha kaç mağdur bu şekilde vefat edecek, adaleti göremeden Hakkın yanına gidecek. Söylenecek söz kalmadı artık...

Belki ailesi de okuyordur buraları. Kendilerine Allah'tan baş salığı ve metanet dilerim. Nur içinde yatsın...

Güncelleme • • Karagöz
  • Beğeni 4
  • Üzülme 2
  • Kızma 1
  • Onaylama 3

TÜBİTAK'tan ihraç. KHK bursuyla PHD. Kesinleşmiş beraat

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.



  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...