İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

GamerTeacher63, 2 saat önce yazdı:

Ah dostlar...

Bilmem kaç yıl, kaç gün... Sadece sendika, başka da bir şey yok. 

Sonuç: Ret. 

 

Allah hesabını sorsun. 

Geçmiş olsun...Birde sona kalınca umitlenmek var...Rabbim   bizim aradığımız adalete misliyle muhtaç bıraksın  onları. Ne desek sözlerimiz  teselli etmeyecek  biliyorum.Bundan sonraki  işlemleriniz daha çabuk ve olumlu sonuclansin  inşallah 

  • Beğeni 2
  • Onaylama 1

672 KHK sendika SGK  kabul

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
GamerTeacher63, 2 saat önce yazdı:

Ah dostlar...

Bilmem kaç yıl, kaç gün... Sadece sendika, başka da bir şey yok. 

Sonuç: Ret. 

 

Allah hesabını sorsun. 

Geçmiş olsun. Allah haksızlığı yarına bırakır ama yanına bırakmaz. 

 

Herşeyeinanabiliri, 16 saat önce yazdı:

Nerden ogrendiniz. Paylastiginiz bilgilere gore ; Bayanlar icin aranan 20 yillik hizmet surenizi tamamlamissiniz. Yas kosulunun kalkmasi durumunda emekli ayligi ve ikramiye hakki sahibisiniz.  Iade durumunda tekrar ise başlayabilirsiniz. Tarafınıza yapılan aylık ödemeler ,ihraç donemine ait alacağınız odemeden kesilir. Ikramiye icin farkli bir yontem oldugunu da biryerde okumustum hatirlamiyorum. 1260 gun konusu; eger 20 yillik hizmet suresi ve karşılığı prim gununde eksiklik olsaydi ve siz bunu ssk kapsaminda tamamlasaydınız en son 7 yıllık hizmet suresi içerisinde ssk prim toplamı 3.5 yıldan fazla(1260gun) olsaydı emekli sandigi değil ssk kapsaminda emekli olurdunuz. Ikramiye yok. Ssk kapsamındaki prim gün sayısı 1260 dan az olacak sekildeyse gene son 7 yılda emekli sandigi fazla oldugundan emekli sandigi kapsaminda emekli olacak ancak emekli ikramiyesi alamayacaktınız. 

Nick adım bayan arkadaşımın adıydıydı o yüzden yanlış anlaşıldı. Erkeklerde 9000 gün, 25 yılı doldurulursa memur emeklisi olunuyor. Benim 4c'den 7200, 4a'dan 630 çalışma günüm var. SGK bana 630 gün çalışmam gerektiğini söyledi. Böylece işçi emeklisi olunabiliyor. 

Herşeyeinanabiliri arkadaşın dediği gibi 1260 günden az çalışıp 9000 günü dolduranlar memur emeklisi oluyor ama ikramiye alamıyor. 


672 khk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@GamerTeacher63 geçmiş olsun hocam 2. Kriter ne olduğunu bilmediginiz kurum kanatidir sadece sendikadan red alan biri olarak


672 meb- adli işlem yok- 21 ay sendika- başka kriter yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
mine4444, 2 saat önce yazdı:

. SGK bana 630 gün çalışmam gerektiğini söyledi. Böylece işçi emeklisi olunabiliyor. 

Buradan 25 yıllık sigortalılık süresini tamamladığınız veya size söyledikleri 630 gün sonunda tamamlayacaginiz anlasiliyor


689-KKK-2019 ekim KYOK-komisyon ret- kurum kanaati-  idare mahkemesi süreci başladı

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
altirana, Bir saat önce yazdı:

@GamerTeacher63 geçmiş olsun hocam 2. Kriter ne olduğunu bilmediginiz kurum kanatidir sadece sendikadan red alan biri olarak

hocam komisyon kararı kaç gün içinde ulaştı elinize?


2014 ocak - 2015 kasım sendika - SMS var mı bilmiyorum, hatırlamıyorum.  - Beklemede.. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@GamerTeacher63 hocam ben ertesi gün gidip merkezden aldım.


672 meb- adli işlem yok- 21 ay sendika- başka kriter yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

EYT bekleyenlere hayırlı olsun. İnşallah detayları can sıkıcı olmaz. 


679 KHK - Sağ.Bak - Adli= İstinafsız Beraat - Komisyon=Red

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Expert, 28.12.2022 - 16:26 yazdı:

Bugün uyapa baktığımda nüfus kayıt örneğinin yuklendigini gördüm.Ankara 24. İdarede dosyam.Bu dosyanın çıkacağına ilişkin bir gelisme midir ?Bir bilgisi olan var mı bu konuda.Haziranda başvuru yapmıştım 

Hayırlısı olur inşaallah. Benim de 24. İdarede idi. Nüfus kayıt örneği yüklendiyse yakın zamanda kararı da yüklerler. 2-3 ayı bulur yine de. Geçebilir de...


701 KHK - RET - ANKARA 24.İDARE - İSTİNAF

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
mine4444, 27.12.2022 - 22:54 yazdı:

Merhaba arkadaşlar emeklilik ile ilgili öğrendiğim bilgiyi paylaşayım. 1998 öncesi göreve başlamış, 5800 günü doldurmuş ve yaşta tutuyorsa dahi emekli olunamıyormuş. 4c'den 4a'ya geçince enaz 1260 gün çalışma şartı varmış. 

Selamlar... 

 

20 yıl çalışma süreniz tam süre mi acaba, küsuratı var mı? Sanırım memur olarak Kıdem ve Dereceniz yüksek olmalı ve 4C den emekli olabilmeniz durumunda emekli maaşınız 4A'lı olarak emekli olduğunuzdan daha fazla olacaktır diye düşünüyorum. Küsuratı neden sordum açıklayayım.

Son 7 yıl =  2.520 gün kuralına göre çalışanlar için emekli olunacak kurum belirleniyor. Bu son 2.520 günlük süre zarfında 4A, 4B ve 4C'li olarak çalışılan günlerden hangisi daha fazla ise o kurumdan emekli oluyorsunuz diye biliyorum. Yani genelde internette 2.520 / 2 =1.260 günden daha fazla gün çalışılan yerden emekli olunabilir diyor ancak bu iki farklı sigorta kolu için geçerli (4A ile 4B, 4A ile 4C vb.) Eğer son 7  yılda 4A, 4B ve 4C'li çalışılmışsa üçe bölünmesi gerekir ve bu durumda her biri için 840 gün yapar, yani bu üç sigorta kolunda da çalışılmışsa 2.520 / 3 = 840 günden büyük olan hangisi ise oradan emekli olunabilir.

20 yıl çalışma durumuza göre memur emeklisi olabilmeniz için eksik 5 yılınız var ve bu 5 x 360 = 1.800 gün yapıyor. Yani 1.800 gün daha çalışırsanız memur emekliliğine hak kazanıyorsunuz ancak tek bir sigorta alanında (sadece 4A veya sadece 4B) çalışırsanız son 7 yıl hesabında başka bir kategoriye (hangisinde çalışmışsanız, 4A veya 4B) geçmiş oluyorsunuz.

1.800 gün daha çalıştınız (4A veya 4B'li olarak) diyelim bu durumda son 7 yılınıza bakıldığında 2.520 - 1.800 = 720 günlük kısmı hala 4C'li olarak görülecektir.

1.800 günlük kısmı sadece 4A ve 4B ye eşit paylaştırdığımızda (sizin elinizde son 7 yıl için 4C'olarak 720 gününüz var dolayısıyla diğer sayıları küçültmeye çalışıyoruz) 900 er gün yapıyor. Son 7 yıldaki 4C'li çalışmanız 720 gün olduğu ve 4A ve 4B'lerin süresi 900 er gün olduğu için 4C'dan emekli olamayacaksınız maalesef. O yüzden 20 yıllık çalışma hayatınızın küsuratı var mı diye sordum. Eğer bahsettiğiniz sürenin küsuratı varsa veya askerlik borçlanmanız varsa yaptırarak bu süreyi çoğaltıp son 7 yıldaki 4C'li gün sayısını artırabilirsiniz.

Peki en az kaç gün olmalıydı;

Eğer önceki çalışma süreniz 7.320 gün olsaydı ki bu durumda 4C gün sayısı son 7 yıl içinde 840 gün olacaktı.

9.000 - 7.320 = 1.680 eksik gününüz kalırdı. 1.680 / 2 = 840  olurdu. 4A için 840, 4B için 840 gün kalır ve eşitlenme olurdu (4C zaten 840 gün demiştik)

Yani özetle önceki çalışma süreniz eğer 7.340 günden fazla ise veya askerlik borçlanması ile olabiliyorsa, memur emeklisi olabilmeniz için 9.000 güne kalan kısmı 4A ve 4B ye eşit paylaştırıp son  7 yıldaki çalışılacak 4A ve 4B'li sürelerin her birini 4C den küçük tutup memur emeklisi olma şansınız olabilir.

Tabi bu durumda 4A'dan emekli olmak için 630 gün çalışmak yerine 1.200 gün çalışmak durumundasınız (fazladan 570 gün) ama çalışabilir durumda iseniz ve emekli maaşları arasında (4A ile 4C) ciddi bir fark oluşuyorsa düşünülebilir. En azından böyle bir seçeneğiniz olduğunu bilerek karar vermiş olursunuz.

Karışık oldu, kusura bakmayın. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin. İnternet'ten öğrendiğim kadarıyla yazdım.


672 KHK

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Erkadaşlar herkese selam..

Hem KHK lı hem EYT li olarak, krize dönüşen tüm 3 harflilere karıştım valla

😂😂
 

1999 Ocak Ayı İlk SGK tescilim var. Kamudan çıkarıldıktan sonra hiç SSK yaptırmadım.
 

E devletten 4/A askerlik borçlanması başvurusu yapmaya çalışıyorum. Karşıma çıkan cevap ” Kapsamınızdan dolayı bu hizmetten yararlanamazsınız”. 🫢 

borçlanma yapamıyorum, 

hizmet birleştirmem mi gerekiyor acaba? Bilgisi fikri olan var mı bu konuda?


701 KHK ile gerekçesiz ihraç

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...