İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Theeagle893, 04.01.2023 - 14:27 yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

Komisyondan RED kararı almıştım idari mahkeme sürecindeyim davayı Şubat 2022'de açmıştım 22.İdare Mahkemesine düştü. Kurum savunması sonrası uzun süredir herhangi bir hareketlilik yokken bugün itibariyle UYAP'a baktığımda detaylı bir nüfus kayır örneğinin yüklendiğini gördüm bu kararın yakın zamanda yazılacağı anlamına mı geliyor acaba? 

Genellikle sorulan bir soru. Nüfus kayıt örneğinin UYAP' a yüklenmesinin süreç açısından hiçbir anlamı yok. Ben davayı Eylül 2020' de açmıştım. Nüfus kayıt örneği ise yanlış hatırlamıyorsam 2021 Nisan veya Mayıs ayında sisteme yüklendi. Aralık 2022 sonunda ise duruşma oldu. Herkesin dosyasının kapsamı farklı ama yine de normal şartlar altında 2 yıldan fazla sürüyor. 


679 KHK - RET - KRİTER YOK (KURUM KANAATİ) - ANKARA 26. İDARİ (RET) - MART 2023' TE İSTİNAFA BAŞVURDUM.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
HEMŞO, 04.01.2023 - 19:39 yazdı:

Benim davam da aynı mahkemede. Temmuz 2019 da dava açıldı ve henüz bir karar yok. Aynı yıl içinde bütün savunma ve yazışmalar bittiği halde henüz bir karar çıkmadı. Nüfus kaydı eklendiyse büyük ihtimalle dosyanın inceleme sırası gelmiştir. Hakkında hayırlısı inşallah.

22. idarede 3. yılımı doldurdum ben de, ocak 2020'de duruşma istemsiz açılan dosyada 2. ara karar nisan 2022'de çıktı, henüz bir karar yok. Mahkeme kalemiyle geçen ekim ayında görüştüğümde 2019'dan kalan dosyaları bitirmeye çalışıyorlar denmişti. Hala Temmuz 2019'dan dosya varsa bu yıl da karar beklememek lazım kendi adıma. 


28.06.2019 RET kararı görüldü

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
adım yok, 29.12.2022 - 21:10 yazdı:

Peki en az kaç gün olmalıydı;

Eğer önceki çalışma süreniz 7.320 gün olsaydı ki bu durumda 4C gün sayısı son 7 yıl içinde 840 gün olacaktı.

9.000 - 7.320 = 1.680 eksik gününüz kalırdı. 1.680 / 2 = 840  olurdu. 4A için 840, 4B için 840 gün kalır ve eşitlenme olurdu (4C zaten 840 gün demiştik)

Yani özetle önceki çalışma süreniz eğer 7.340 günden fazla ise veya askerlik borçlanması ile olabiliyorsa, memur emeklisi olabilmeniz için 9.000 güne kalan kısmı 4A ve 4B ye eşit paylaştırıp son  7 yıldaki çalışılacak 4A ve 4B'li sürelerin her birini 4C den küçük tutup memur emeklisi olma şansınız olabilir.

Merhabalar, bilginiz olsun ALO 170'i aradım. Çalışma süresini uzatıp daha fazla 4C den çalışmış olup memur emeklisi olmak için askerlik borçlanmasını sorduğumda bu sürenin şu an çalıştığım için 4C ye değil 4A ya ekleneceğini belirttiler. 

Ayrıca normal 4A dan emekli olmak için 1260 gün zorunlu çalışma süresine de eklenmeyeceğini belirttiler. 


672 khk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Mgdrdnzci1907, 20 saat önce yazdı:

Arkadaşlar biriniz cevap verin lütfen.idari davam danıştayda ve dosya son aşaması harç posta gideri tamamlanacak yazıyor uzun zamandır.Bu harcı benim mi yatırmam gerekiyor.

Sayın @Mgdrdnzci1907, sorunuzun cevabı evet.

Dosyanıza uyap tan bakınız. ara kararla belirlenen yatırılması istenen bir rakam vardır. En hızlı çözüm ise danıştaya telefon ederseniz net bşlgiyi dosyanız üzerinden verirler.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Demirci, 05.01.2023 - 13:46 yazdı:

İstinaf dilekçemde kurum kanaatini iftira ve suç uydurma suçu olarak nitelendirsem ve ilk derece mahkemesinin kararinda bu kanaati esas alarak bu suçlara ortak olduğunu belirtsem, uygun olur mu yoksa fazla sert mi olur? Ayrıca, suç uydurma suçunun kapsamı nedir, daha onemlisi bana hadi ispatla derler mi (YANİ İSPAT YÜKÜ BANA GECER Mİ?)

Sn. @Aklima özellikle sizin bu konudaki görüşünüzü merak ediyorum.

Davanızın konusu dışına çıkmayınız. Bahsettiğiniz hususları naif bir şekilde dile getirip devamına bu hususta gerçek ve tüzel kişiler hakkındaki fazlaya dair haklarım saklıdır yazıp dava sonunda kazandığınızda bu yazımınızı alıntılayıp bu davanızı gerekçe gösterip suç duyurusunda bulanabilir, manevi tazminat davası açabilirsiniz. Öncelik sizin haklı kurumun haksız olduğunun hukuken tescil edilmesi ve kararın kesinleşmesi.

  • Teşekkür 1
  • Onaylama 1

689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

 

Demirci, 5.01.2023 - 21:31 yazdı:

Dosyanızın içeriğini ve kriterlerinizi bilemiyorum ama size uyarsa bu iddialar iftiradır deyip "İftiranın belgesi mi olur?" gibi bir soru yöneltebilirsiniz ama üslup olarak fazla sert mi olur bilemiyorum.

Sn.@Demirci  ,

Gönlüm neler neler demek istiyor ama, olmuyor işte 😉

Tüm dilekçelerimde naif bir çerçeve ve üslup ile diklenmeden dik durarak hak arama çabası şuan için en tutarlı yol gibi görünüyor. 

Bazen insanın kafası atıyor gerçekten. Karşımızdaki afyonlanmış güruhla anlaşmak gerçekten çok zor. Tüm dilekçelerimde  gerizekalıya anlatır gibi tane tane anlattım ama, anlamıyorlar maalesef…

Teşekkür ederim…


701 KHK ile gerekçesiz ihraç

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...