İçeriği gör
Konuk

Gündem Dışı Sohbet

Önerilen Yorum

  Allah’ım!

Senin ikap ve azabından affına sığınıyoruz.   Senin öfken ve gazabına vesile olan cürümlerimizden senin rızana ve hoşnutluğuna sığınıyoruz!..
   Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni, ailemi, dostlarımı ve tüm müslümanları affeyle.
Kalplerimizden yorgunluğu, Ruhlarımızdan kırgınlığı kaldır Yarabbi.


Affına sığındık, kapına geldik, senden başka sığınılacak kapı yok Yarabbi, günahtan azad eyle bizi!
Sen ki suskun gönüllerde saklı kalanları bilensin,Ne arzu ediyorsak hayırlısı ile ver bize.
Çaresizliğimize çare olacak dualar düşür dilimize!
Rızana uygun yaşamayı nasib eyle. Amin.


Allahım bizi mübarek kandilin bereketinden yeterince istifade edenlerden ve beraati verilenlerden eylesin bizleri... Amin

  • Beğeni 7
  • Teşekkür 1

İyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
RosedewittbukateR, 5 saat önce yazdı:

Hocam habere göre sıkıntı yaşayan bir khklı var görünüyor. Sn @tömbüldek (Eskicty) Hocam işkura bizzat gidip sordu bugün. Olumsuz bişey söylememişler. Zamanla anlarız ama bilemiyorum tabi...

Biliyodum zaten kesin unuttuğum biri var dedim...

Hayırlı kandiller Sn @bitirim... ?

Ve hayırlı kandiller Sn @werwer Hocam, Sn @vergici672 Emmim, Sn @Umutlu Hocam veee tüm mahalle...

Teşekkürler sn @RosedewittbukateR isimlerin hepsini bilmediğim için tüm mahallenin kandilini kutluyorum?Beraatını alanlardan olmak dilek ve ümidiyle cümlemize hayırlı kandiller?

  • Beğeni 4

672 KHK MEB -Sendika-Takipsizlik- komisyon incelemesi devam ediyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Tüm mahalle sakinleri; Beraat kandiliniz mübarek olsun. 

Sayın @RosedewittbukateR hocam, yorulmamın sebebi hergün ve hafta tatili yapmadan  çalışmak. Bu nedenle de spor yapar gibi olduğum için vucut direnci corana ya ve hastalıklara karşı artıyor. 

Birde şimdi şehirde insanlar evine çekildi. Cadde de çok gürültü olmuyor. Rahatız. 

Sayın @Teacher hocam horozları 35 - 40 tan aşağı satmayın. Yakın olsaydınız yumurtaları ben alır satardım. 1 lira ya biz satıyoruz. Mavi Yumurta lar ise 2 Tl.ye satılıyor. 

 

 

 

  • Beğeni 3

Yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Teacher, 3 saat önce yazdı:

Dua ederim,dua beklerim @elaf .... 

Ben hepinize ediyorum ve bu gece daha çok edeceğim. 

Beni de dualarınıza alın güzel insanlar.♥️??

Eşli ihraciz @varex ... 

Eşimin de sonucu gelmedi... 

Ben sadece sendikadan bekledigimi dusunuyorum,son ana kadardı... 

Hayirlisi.... 

Çevremde iadeler duyuyorum,temkinli bir iyimserlik içerisindeyim... 

Vicdanım(ız) rahat.... 

Sadece her şey vaktini bekliyor belli... 

Geciktikçe de güzelleşiyor @vergici672 ...

Şimdiden tavuklarımı özledimmmmm... 

Eğer bol yemim olsaydı hiçbirini vermezdim,veremezdim.???

Üzülmeyin kader bizleri bile nerelerden nerelere sürükledi okulumuzdan öğrencilerimizden ayırdı sn @Teacherbu dünya böyle onlarda yeni evlerinde mutlu olsunlar inşaallah???arada görmeye giderdiniz artık?Bu mübarek gecede dualarda birleşmek dileğiyle inşaallah hayırlı kandiller ? dualarım sadece bu gece için değil sizleri tanımadan öncede herzaman dualarımdaydınız zaten duamı yaparken hep benim gibi tüm masum insanlarda benide selamete çıkar diye ettim dualarımı Allah biliyor hayırlı zamanda hayırla olsun inşaallah??

  • Beğeni 5

672 KHK MEB -Sendika-Takipsizlik- komisyon incelemesi devam ediyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Umutlu, 19 dakika önce yazdı:

Üzülmeyin kader bizleri bile nerelerden nerelere sürükledi okulumuzdan öğrencilerimizden ayırdı sn @Teacherbu dünya böyle onlarda yeni evlerinde mutlu olsunlar inşaallah???arada görmeye gidersiniz artık?Bu mübarek gecede dualarda birleşmek dileğiyle inşaallah hayırlı kandiller ? dualarım sadece bu gece için değil sizleri tanımadan öncede herzaman dualarımdaydınız zaten duamı yaparken hep benim gibi tüm masum insanları da beni de selamete çıkar diye ettim dualarımı Allah biliyor hayırlı zamanda hayırla olsun inşaallah??

 

  • Beğeni 1

672 KHK MEB -Sendika-Takipsizlik- komisyon incelemesi devam ediyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Kalbinizdengecirdiginiz tüm dualarınızin kabul olması dileğiyle, 

Kandiliniz mübarek olsun..

 

  • Beğeni 3
  • Teşekkür 2

679 KHK- Komisyon Red (10.03.2022)

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

İhraç olunca Kuran-ı Kerim'e yöneldim. Bu "Kitap" ne anlatıyor, neden bahsediyor diye aynı ayetin çeşit çeşit çevirilerini okudum... Bazı günler tek bir ayet üzerine etraflıca durdum, tefsirler okudum... Farklı alimlerin pencerelerinden Kuran'ı seyrettim... Dinde reformist, sadece Kuran yeter'ci, hadisler gereksiz, mezheplere karşıcı DEĞLİM... ama benim Kuran'dan anladığım şeylerden biri de kulluğun belirli günlere/gecelere has kılınamayacağı gerçeğidir.... Kandillerden bahsediyorum...Allah böyle bir kul profili çizmiyor Kuranda... Okuyun göreceksiniz meallerinden... 1 gece ibadet et, Allah affedip cennete gireceksin mesajı/algısı bence çok tehlikeli...Şunu şu kadar oku (dikkat edin sadece okuyacaksınız, yaşamak, hayata tatbik etmek yok) şu kadar senelik günahınız affolacak şeklindeki ifadelerle  Şüphesiz Rablerinin azabından emin olunamaz. (Kimse kendisini kurtulmuş sayamaz. Allah’tan hakkıyla korkmak ve hesaba hazırlanmak lazımdır.) Me’âric Suresi 28. Ayeti siz kendiniz karşılaştırın, karar verin...Hangisi doğru? Ayetler mi , Kurandan bir şekilde çıkar sağlayan hacı, hoca, hocaefendi takımı mı? Neyin BERAAT'i?  Ayet çok açık değil mi? 

ÖZET: Her günü her geceyi  Kuran'a göre ayarlamazsak bu geceler bizi kurtaramaz... Kuru kuru dua da kurtaramaz... Ettiğimiz duanın gereğini yaşamazsak, topu Allah'a atarsak Allah'ın kanunları/kuralları belli...inş. doğru anlaşılırım...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Herkesin kandili muabarek olsun ins? bugun dogumgunumde iade olayim diye dua ediyorum aldigim en guzel hediye olurdu galiba?

  • Beğeni 6

Komisyon hala incelemekte....

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
werwer, 2 saat önce yazdı:

40 kılın başı haberleri izleyeyim dedim.Üzüldüm.

Kendisini yarbay olarak tanıtan bir kişi ve görevli bir polis memuru arasındaki tatsızlık canımı sıktı.

kendisine ben yarbayım diyen kişi açıkça Görevli polis memuruna hakaret ediyor ve maaş konusuyla ezmeye çalışıyor.

Arkadaşlar bu kişi yarbay olabilir ama insan olamaz.Görevli polis memuruda orada Devleti temsil ediyor ve görevini icra ediyor.

Ki bu adamın eşi ve çocukları var muhtemelen. şahsiyeti var. Bu davranışları yapmasının izahı yok.

Her meslekte olduğu gibi TSK içinde de o üniformayı haketmeyenler var. Gerçek bir asker , rütbesi ne olursa olsun hele ki karşısında devletin bir görevlisi varsa daha kibar,anlayışlı ve nazik davranır.

Mahalle de tek eski TSK mensubu olduğum için bu rahatsızlığı dile getirmek istedim.Çünkü o kişinin adına utandım.

İnanın arkadaşlar her asker böyle değil. Hele ki yarbay rütbesinde olacak ve böyle davranacak. İmkansız.

Mahalledeki EGM ci arkadaşlar ( @Ophelia , @LA TAHZEN ve @varex  bildiğim kadarıyla sizlersiniz) dan bu adam adına özür diliyorum.

Unutmayın çürk elmalar hep olacaktır. Bizler doğru kişileri seçmeliyiz.

Canınızı sıktım kusura bakayın. Herkese hayırlı akşamlar, kandiller...

bunlar üzerinde bile konuşmaya değmeyecek münferit olaylar...

bu ülkenin her kurumunda canını dişine takıp canla başla ve dürüstçe çalışan insanlar olduğu gibi tersi insanlarda var maalesef...

önemli olan kurumların ve ülkenin yıpranmaması...

asıl önemli konu,  liyakat sahibi insanların iş başında olup ülke için insanlık için çalışması...

makamlar mevkiler hatta hayat bile geçici geriye bakınca güzel eserler bırakmak iyi anılmak gerek...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
hepsiyah, 32 dakika önce yazdı:

Herkesin kandili muabarek olsun ins? bugun dogumgunumde iade olayim diye dua ediyorum aldigim en guzel hediye olurdu galiba?

doğum gününüz yakın mi @hepsiyah ??

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



  • İletiler

    • Bir düşüncem de KHK mağdurlarıyla ilgili... Mağdurlar bu işin çözümünün peyder pey olacağını bir türlü anlayamadı... pazarlamada "foot at the door" diye bir tabir vardır, yani ayağınızı kapıya koyabilirseniz, satışı büyük ihtimalle halledersiniz... burada da o ayak, ufak da olsa, KHK'lı bir grubun toplu iade olmasıydı... mesela takipsizlik-beraat alanlar iade olabilseydi, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iade olma yolu açılacaktı, çünkü o kapı açılmış olacaktı bir kere... ama bunun yerine ne zaman takipsizlik alanların iadesi gündeme gelse, diğer tüm KHK'lılar "bizde, bizde, bizde..." demeye başladı ve o kapıya ayak bu yüzden hiç konulamadı, çünkü kapı hiç açılamadı... Bu talepler nedeniyle, iade işi toplum nazarında en ağır kişinin iade olacağı şeklinde ve çok ağır mali külfete neden olacak şeklinde yorumlandı veya imajı o şekilde verildi (Abdurrahman Dilipak'ın idareyi KHK'lılarla ilgili mali külfetle korkutma twitini hatırlayın)... halbuki hep beraber en azından takipsizlik-beraat alanlar gibi toplum vicdanını da kanatan bir kesimin iade olmasını savunsaydık, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iadesi toplum nazarında daha kabul edilebilir hale gelecekti...
    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...