İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

22-06-2021 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 16 puan
    Üç ay sonra RET tepligadı geldi. 31 ay sendika, 640 lira cihan medya
  2. 10 puan
    Herkese günaydın .Iade haberlerini bolca duyablcegimiz birgun olması dileğiyle.
  3. 6 puan
    Hocam, hukuken yapılması gereken belli. Mevcut durum evrensel hukuka da, insan haklarına da, anayasaya da aykırı. Sizin de örneklendirdiğiniz şekilde farklı sebepleri var. Ayrıca AYMnin de iptal yetkisi gayet var. AYMnin ihraç KHKlarını iptali açısından olumsuz yönler özetle: Daha önce terör örgütleri ile iltisak ve irtibat kavramlarını yasal olarak tanıdıkları bir karar verdiler. O yüzden, zaten bunlar üzerinden işten çıkarmayı meşrulaştırdılar. Yani "bunlar soyut kavramlar, kimseyi bunlarla yakamazsınız" gibi bir karar beklemek gerçekçi değil. AYMnin ihraç KHKlarını iptali açısından olumlu yönler özetle: Hala daha irtibat ve iltisak kavramlarının yasaya girdikleri OHAL sürecinden öncesi için uygulanıp uygulanamayacağına dair kararları yok. Evrensel hukukta yasaların geriye yürümezliği ilkesi var. KHK ile yasada isim yazılarak yapılan işlem, hem özel hayatın gizliliğine, hem masumiyet karinesine, hem de lekelenmeme hakkına aykırıdır. O kadar kara mizah bir durum ki iade olan kişilerin bile isimleri yasalarda hala terörle bağlantılı olarak geçmektedir. KHKlar ile alınan pasaport iptali gibi ek tedbirler seyahat hürriyeti gibi diğer temel hak ve hürriyetlerin de ihlaline yol açmıştır. İtiraz amaçlı kurulan OHAL Komisyonu ile başlayan yol, etkin bir hukuk yolu değildir. Her geçen gün bu kanaati daha da kuvvetlendiren yeni vakalar müşahade edilmektedir. Hukuki olarak durum özetle bu şekilde hocam. Ama bu işin bu güne kadar sarkması, mevcut ve değişen konjonktür, AYM ile MHP arasındaki limoni durum ve yukarıda saydığım hususlar AYMden gelecek olası bir iptale karşı hazırlıklı olmamızı gösteriyor.
  4. 5 puan
    O zaman adam daha çok müşteriye pardon KHK lıya ulaşayım diye açık açık reklamını yapmış zamanında demekki. Ortaya çıkaran oda tv imiş...
  5. 5 puan
    Ben sitedeki bütün arkadaşlardan özür dilerim. Sizleri hukuka yönlendirmeye çalıştım hep. Oysa bilseydim bu durumu, bunlara yönlendirirdim. Ufak bir zuhur karşılığı hemen iade olurdunuz.
  6. 4 puan
    Var tabii. "Koğuşturma lehlerine sonuçlanmış" ile beraat alanları kast ediyorlar. Ancak tahmin edileceği üzere meclisten geçme olasılığı yok. Yine de aradan geçen yıllara rağmen, ana muhalefetin hala en azından adli olarak aklananların iadesini talep ettiğini görmek güzel. Uzun zamandır bahsetmemelerini ve Cihat Yağcı güzellemelerini görünce şüpheye düşüyor insan haliyle.
  7. 4 puan
    Geçen yıl kocaeli de tanımadığım bir KHK lı polisin MHP li bir avukat aracılığı ile 80 bin tl ye komisyondan göreve döndürüldüğünü duyup foruma yazmıştım zerre şaşırmadım
  8. 3 puan
    22 Haziran - ADALET BAKANLIĞI - 701 KHK - SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI - BERAAT - RET
  9. 2 puan
    İade olan bazı dostların bence gereksiz bir alınganlığı var. Yav herkes ref ile döndü denmiyor ki. Bunu diyene hepimiz gereken tepkiyi gösteririz. Kendi dönene kim ne desin zaten. Ki ben kendi adıma ref ile dönenle de uğraşmıyorum. Böyle iğrenç bir sistem kurulmuş, elin mahkum olmuş olabilir. Kanunlar ne der tam bilmiyorum, ama zaten hak ettiğin birşeyi almak için sistem seni buna zorlarsa, ref kullanmak benim vicdanımda suç değil. Benim derdim bu sistemi kuranlarla. Artık ahiretlik olduk onlarla biz.
  10. 2 puan
    CHP nin çalışmasını desteklemek ve yaşadıklarımızı anlatabilmek için güzel bir anket hazırlanmış, katılalım, içimizi dökelim bence... https://mobile.twitter.com/mkorkmaz62/status/1407255293860499461
  11. 2 puan
    675 nolu KHK ile ihraç edilen Mardin EğitimSen üyesi A. Y. arkadaşımıza komisyon kararıyla görevi iade edilmistir.
  12. 2 puan
    Herifçioğlu 1.50 sonrasında da diyor ki: "Fetö operasyonları ak partiye döndü. Birileri fetöcü diye diye ak partiye, Allah davasına ve Erdoğan'a bağlı olan kendi evlatlarını yemeye başladı." Güya mağdurların yanında, vatanını bırakıp kaçan vatansever. Ama asıl derdi, bu operasyonlarda akepelilerin de yanmış olması ? Yoksa sadece muhalifleri doğrasalar sorun yok kendisi için. Bakın bu sözler de ayrıca suçtur normal bir ülkede. Özellikle, gözden kaçıp gitmemesi için dikkat çekmek istedim.
  13. 2 puan
    @Karagöz Şahıs ohal komisyonu üyesi herhalde süleyman soyluyla beraber masum olduğuna inandıkları(rüşvet aldıkları) binlerce dosyayı iade etmişler.?
  14. 1 puan
    Kararın hangi yönde olduğunu hemen öğrenemeyeceğiz. Soyut norm denetimi kararları gerekçesi yazılmadan açıklanamıyor. AYM ortalama 2-3 ayda gerekçe yazıyor. Bu durumda Eylül ayının sonu gibi kararı görürüz anlamına geliyor. Görüşülecek KHK 686 sayılı KHK. Neden bu KHK seçildi tam anlayamadım. Bu KHK'da muvazaalı işlemlere ilişkin bir hüküm dışında diğer maddelerin tamamı ihraçlara ilişkin. Bu nedenle seçilmiş olabilir mi emin değilim. Bir de, iptali için başvuru yapılan KHK'lar içinde jandarma ihraçlarının en fazla olduğu KHK. Çok sayıda MEBB ihracı da var bu KHK'da. Bunlar olumsuz düşünmek için bazı nedenler. Ancak AYM isteseydi KHK'ları 1-2 yıl daha erteleyip gündeme almayabilir, ateşten topu tutmayı biraz erteleyebilirdi. Ancak bunu tercih etmemiş. Aradan 5 yıl geçtiği için artık iç hukuk yolları tükenmemiş olsa bile AİHM başvuruları da yapıldı, yapılıyor. Buradan bütün dosyalarla ilgili hak ihlali verileceği kesin. Öte yandan Danıştay'da bekleyen çok sayıda dava var. Kararların eli kulağında. AYM bunların hepsini 1 yıla kalmaz kucağında bulacak ve her geçen gün başvuru sayısı artacak. Kapasitesi buna müsait değil. Bunlar da olumlu düşünmek için nedenler. Bence ümitsiz olmamak lazım. KHK'ların ihraç maddelerinin Anayasaya aykırı olduğu konusunda kuşku yok. Her şeye rağmen iptal çıkma ihtimali hiç de az değil.
  15. 1 puan
    Merhaba, ceza davası beraat aldım ama şu anda savcı istinafa gittiği için kesinleşmedi. Bu durumda beraat kesinleşmeden pasaport tahdidi kaldırılabilir mi? Beraat alıp kesinleşmeden tahditi kaldırmayı başarabilen oldu mu acaba?
  16. 1 puan
    Bu konuda hukukça bir yorum yapabilecek var mı arkadaşlar, "AYM'nin elinden bir şey gelmez, iptal edemez" dışında bir açıklaması olan var mı? Zira ben daha önce bunların çokça konuşulduğunu ve AYM'nin bu KHK'ları iptal etmek zorunda olduğunun söylendiğini (Örneğin Kerem Altıparmak vd. tarafından) hatırlıyorum. Yani şöyle örneğin: benim adım bu ülkenin kanunlarında yazıyor ve bu anayasaya aykırı...
  17. 1 puan
    Twitter da "Süleyman Özışık" ilk 5 arasına girmiş dostlar tepkilernizi twitterden gösterin lütfen...
  18. 1 puan
    Bu açıklama açık ve net olarak suç itirafı ve duyurusu niteliği taşımaktadır. Benim üç hakimin oy birliğiyle karar aldığı beraatime tek başına itiraz eden Savcı Bey'in eli armut mu toplamaktadır? Bu düzen bu şekilde daha ne kadar gidecektir?
  19. 1 puan
    'Masumiyet kriteri' sözde gazeteci dediğin adamın sana inanması!
  20. 1 puan
    24 haziran tarihinde AYM 686 sayılı KHK nın kamudan çıkarma ve rütbenin geri alınmasıyla alakalı 1 ve 3 üncü maddelerini görüşecek. https://www.anayasa.gov.tr/tr/mahkeme-gundemi/genel-kurul/24-haziran-2021-genel-kurul-gundemi/ 10 ununcu madde.
  21. 1 puan
    Çok tarife uyan yok ama sizi mi kıracağım CE. Tabii o bir şahıs. Daha başka örnekleri de var, olmaya devam edecek. Şurası çok önemli dostlar. Biz en zor günümüzde bile kimseden af dilenmedik. Bizden dilenilecek affa da cevap vermeme hakkımızı saklı tutuyoruz. Ve kullanacağız.
  22. 1 puan
    De haydi bizi de görsünler artık ??
  23. 1 puan
    Selamlar. Akşama doğru iade kararımı gördüm komisyon sayfasından. 672 KHK, C kod, Komiser Yrd., 2 Adet takipsizlik.
  24. 1 puan
    Böyle rezil günlerden geçerken, yukarıda ki şakayı lütfen kimse yanlış anlamasın. Ağlanacak halimize gülecek duruma geldik
  25. 1 puan
    Hocam buraya yazıp sıra no alırsanız, sıra noya göre iade işlemi yapılacakmış... Acele edin. (42) . MEB DEVAM


×
×
  • Yeni Oluştur...