İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

09-06-2023 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 9 puan
    Merhabalar. 27.idareden iade olmuştum. Kurum yd durdurulması için itiraz etmişti.14.daire yd incelenmeksizin dosyaya genel olarak nihai karar vermiş lehime. Darısı tüm bekleyenlere
  2. 4 puan
    Böyle bir fırsatım olsa ve işe alınsam bavulumu toparlamam yarım saatimi alır. Neden diye sorarsanız en az 10 madde yazardım ama uzatmayayım. Kendisinin ve yandaşlarının dışında hiç kimseye nefes aldırmayan bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya olduktan sonra düşünmenin çok anlamı yok!
  3. 4 puan
    Merhaba Forum'da yazan, okuyan tüm kaderdaşlar, Biraz uzun yazabilirim, biraz da dikkatsizce yazabilirim. O yüzden şimdiden özür dilerim. Ben bir üniversiteden 672 sayılı KHK ile ihraç oldum. Komisyon yargılanmam devam ederken RED verdi. Yargılandığım davada savcı 2 kez beraat talep etti. Hakim beraatimi istinafa göndermeden verdi ve aynı gün kesinleşti. Komisyon, ceza davamı vs. beklemediği için beraat belgem, ilgili kanıt ve haklılığımı ortaya koyan tüm dökümanlar ile idare mahkemesine başvurdum. İdare mahkemesi epeyce oyaladıktan sonra, ortaya koyduğum hiç bir evrakı okumadan (gerekçede yazdıklarıma cevap yoktu) komisyon kararını kabul etti, yani RED etti. Bölge idare mahkemesine gittim, onlarda sağolsun 20 ay oyaladıktan sonra, yine aynı şekilde idare mahkemesine ve komisyona atıfta bulunarak RED verdiler. Ve tahmin edin, onlar da hiç bir şekilde gerekçelerimi okumadılar. Şimdi dosyam 8 aydır Danıştay'da. Kendilerinin 2021-2022 yıllarında verdikleri kararları gerekçe göstererek ve geçmişteki tüm dosyalar ile uygun bir itiraz onlara da sundum Ya kendileriyle çelişen bir karar verip, RED verecekler (1-1 aynı durumda olan kendilerinin verdiği 4 karar dosyası gönderdim). Ya da KABUL verip iade edecekler. Gelelim diğer kısma; İdare mahkemesinde başvurum devam ederken, özel tüzel bir kurumda işe başladım. Sonra bakanlığa doğrudan bağlı bir birimde üst düzey yönetici olarak çalışmaya başladım. Görevim gereği, bir çok bürokrat, b.yard. ve bakan ile çalışıyorum. Aslında üniversitede en üst akademik pozisyon (Kıd. Prof. Dr.) dan daha çok kazanıyorum. Ayrıldığım üniversite ile halen birlikte çalışıyor, hatta üniversitenin rektörüyle randevusuz olarak görüşebilmekteyim. Çok traji-komik olduğunu kabul ediyorum. Ama hayat işte... 2 ay kadar önce yurt dışında iyi bir üniversiteden teklif aldım. İmza attım, ve vize işlemleri için ilgili üniversite çalışıyor. Eşim, pek gitmek istemiyor yurt dışına. Ben ise belki geçmişten gelen kalp kırıklığı, ve ülkenin adalet sisteminden yorulduğum için gitmek yönünde düşüncelerim. Eşim dostum; "Savrulma, burada daha parlak bir geleceğin olabilir" deseler de, ben bir gün yine ihraç olur muyum stresini yaşamıyorum desem yalan söylemiş olurum. Bir de beni işe alan, ve güvenen yöneticilerimi yüz üstü bırakmış olur muyum vicdanı yapıyorum. 1 ay sonra malum olayların başlamasının üzerinden 7 yıl geçecek. Hayatımı sizce yurt dışında sürdürerek, artık adaleti uzaklarda mı beklemeliyim, yoksa burada kalıp çalışmaya devam mı etmeliyim? NOT: Komisyon tarafından öne sürülen KRİTER'ler daha komik olduğu için yazılmamıştır.
  4. 4 puan
    @Herşeyeinanabiliri 3hafta. Ben yd için karar beklerken. İstinaf dosyayı kapatmış. Çok güzel supriz oldu
  5. 3 puan
    Yazdım sildim, yazdım sildim. Sayın @The Oracle nın dediği gibi en az 10 sebep var.
  6. 2 puan
    böyle bir fırsat eline geçtiyse hiç durma kardeşş bence, vizcan da yapma derim
  7. 1 puan
    @Herşeyeinanabiliri kardeşim tweet atmıştı. Ceza yargilanmasi Beraat var. Kurum kanaati olumsuz.
  8. 1 puan
    Sayın @Lâl, Önceki paylaşımlarada baktım. Kamu görevinden çıkarılanlarla alakalı ister OHAL komisyonu kararı isterse OHAL komisyonu red kararı sonrası mahkemeyle veya bakanı onayıyla kamu görevinden çıkarılıp mahkeme kararıyla iade olan herkes için, son görev yaptığı yerde ve en az eski kadrodsunda göreve başlatılması; 7075 e tabi olanlar için kanun gereği, idare mahkemelerinin iptal kararları gereği, hukukta "eski hale getirme" müessesesi nedeniyle olmazsa olmazdır. Son görev yerinizde sizi en az bir gün çalıştırır sonra mevzuatın verdiği yetki kapsamında başka bir yer yada ile atama yapabilir. Ben seni eski yerine vermem demek OHAL komisyonuna tabi olanlar için 7075 in "İlgililerin kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin kanun hükmünde kararname hükümleri, bu fıkrada belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkmış sayılır." hükmünün yerine gelmemesi idare mahkemeleri açısındansa eski hale getirme özelliğinin yok sayılmasıdır. manevi tazminat konusu edilebilir. Dava açmadan önce ombudsman başvuru yoluda denenebilir. Ombudsman yasal başvuru yolu olarak kabul edilen bir mekanizmadır, ücretsizdir. Daha önce defaaten belirttiğim gibi, idareyle olan her işlem yazılı olmalıdır. İdare söz konusu olduğunda kişilerle iş halledilmeye çalışılmasını hiç bir zaman tasvip etmedim. Kişilerle idari işlemlerin çözüleceği hususlar mutlaka vardır ancak bizlerin durumları kişilerle halledilecek hususlar değildir.


×
×
  • Yeni Oluştur...