İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

OHAL Ve KHK Mağdurları 4

Önerilen Yorum

Asetil58, 49 dakika önce yazdı:

?


667 EGM

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Bi "Kimyacı" Hocam vardı oğlu tedavi gören. Eski forumdan gelenler bilir ya da hatırlar...

Nerede şu an foruma üye mi...

Bi ses versin bize, güzel haberler yazmıştı sanki bi ara...

?

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

@altirana merhaba yeni kaydoldum forma.672 MEB sadece sendika 29 ay başka kriter yok.5 temmuz okuldan soruşturuldu.yanlız değilsiniz eminim sendika süresi uzun olan çok arkadaşımız bekliyordur.bu kadar bekletiliyoruz inşallah sonu güzel olur.

altirana, 7 saat önce yazdı:

Günaydın arkadaşlar forumda sadece sendikası olup 672 MEB yanında başka kreter yok kurum görüşü hala alinmayip bekleyen kaç kişiyiz lütfen sendika surelerinizle birlikte yorum yaparsanız sevinirim bir ben kalmışım gibi hissediyorum 

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Pasific26 Hocam Hala beklemede miyiz ? 
Sizi bu ara forumda göremedim merak ettim?


672 KHK. SENDİKA 2015 İSTİFA. TAKİPSİZLİK ALİNDİ İNCELENİYOR.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Es4023, 10 dakika önce yazdı:

Pasific26 Hocam Hala beklemede miyiz ? 
Sizi bu ara forumda göremedim merak ettim?

Oyy oy burdayım hocam burdayım artık bende herkes gibi forum gibi sessizlestim.  Klavyem sokağa çıkma yasağıyla sarsıldı ?

  • Beğeni 1
  • Kahkaha 3

672 sayılı KHK -Komisyon inceleme devam-subat 2019 kurum görüşü alındı olumlu

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

BM başvuru linkini daha detaylıca inceleme imkanım oldu, linkte esasen insan hakları ihlaline konu olayın kısa kronolojik özetinin sunulması gerekiyor ve ilgili kısım sadece 2000 karakter olacak şekilde sınırlandırılmış. Bu itibarla kendi durumumdan hareketle anonim olarak hazırladığım bir TASLAK metni aşağıda sunuyorum, lafı fazla uzatmamaya çalıştığım halde bile 2266 karakter oldu. Daha fazla detaya BM forumundan ulaşabilirsiniz.


Please provide a short chronological summary of the incident: what happened; when (date/time); who was involved?
I was suspended from public office on ../../2016 as per measures taken during the period of state of emergency declared in Turkey after the failed coup attempt of 7/15/2016. First, I had an interview with three members of the inspection committee of my office on ../../2017. Just towards the end of this interview, members of inspection committee implied that I was suspended from my office upon the complaint of some of my previous supervisors without informing me about the specific reason for my suspension and without telling me the names of complainants. Second, I was eternally dismissed from the public office as per the state of emergency decree-law issued by the Council of Ministers of the Republic of Turkey on ../../2017. Third, on ../../2017, I went to both administrative court and constitutional court even if, as per the above decree-law, provisions of the state of emergency decree-law were not supposed to be brought before any court. Later, the Inquiry Commission on the State of Emergency Measures was established as an administrative organ (not a court of law) responsible for reaching decisions on applications to be submitted against state of emergency measures, and, as response, both administrative court and constitutional court urged me to apply to this commission as the first step. Fourth, on ../../2017, I applied to the aforementioned commission. Fifth, state of emergency came to an end in Turkey on 7/19/2018. However, despite the end of state of emergency, the commission took no decision on my application yet, and, only if the commission rejects my application, I will be eligible to go to an administrative court established solely for dealing with cases to be brought for the purpose of the annulment of commission decisions. In this context, it is obvious that all domestic remedies have not been exhausted for my dismissal yet in Turkey. However, it is also clear that proceedings at the national level have been unreasonably prolonged. Departing from this fact, I would like to ask you to urge Turkish authorities to accept my request for returning to my previous position at the Turkish government as per especially Articles 14, 15, 17, 25 and 26 of International Covenant on Civil and Political Rights to which Turkey is party.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
magdur, 6 saat önce yazdı:

merhaba bu duyum sadece saglik bakanligi icin mi gecerli tesekkurler

Genelde 3. Kişilerden bilgi alındığı için sağlık diye söylediler bizde fazla irdelemedik hem salgın dolayısıyla bize de daha akla yatkın geldi. Bir toplumsal tabuyu kırma adına kırılma noktası olarak görülür sağlıkçıların dönüşü malûm toplumda ciddi bir bilgi kirliliği mevcut umarım en kısa zamanda herhangi bir kul hakkına girmemiş herkes emeğinin karşılığını fazlasıyla alır

  • Beğeni 5

Sağlık Bakanlığı - KESK (SES)  - Komisyon KABUL

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

haftalar geçtikten sonra kararların pertesi salı çıkması da kötü oluyor. bu sefer hafta başı olacak diye bekliyorsun olmuyor, cuma bekliyorsun olmuyor....sonra durum daha da sinir bozucu bir hal alıyor.

  • Beğeni 1
  • Onaylama 2

679, inceleniyor, banka

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sn Snickersnee, 

Guzel yazmışsınız. Geniş metinde komisyondan 9/10 ret çıktığı ve tabi hakim ilkesine aykırı 6 dairede 120.000 dosyaya bakılıyor olacağından ve şimdiye kadarki kabul oranlarının da çok düşük olduğundan bahsedip, prolonged/geciken ve domestic remedy olmayışına vurgu yapmalı. Metniniz şık olmuş.Kişisel gerekçelendirmeler paragraflandırılıp bu metinle kolektif gönderilebileceği gibi bireysel mi diye de soruluyor online seçeneklerde. Attached file en fazla 3 tane isteniyor zaten. Birisi en fazla 8 sayfalık matbu form dilekçesi de olabiliyormuş. Kimi de bu yüzden mail gönderiyormuş bahse konu birime çoklu ekleri de gönderebilmek için. 

Umarım tüm masum ve mağdurlar düze çıkarlar. 

  • Teşekkür 1

Hasan 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
altirana, 10 saat önce yazdı:

Günaydın arkadaşlar forumda sadece sendikası olup 672 MEB yanında başka kreter yok kurum görüşü hala alinmayip bekleyen kaç kişiyiz lütfen sendika surelerinizle birlikte yorum yaparsanız sevinirim bir ben kalmışım gibi hissediyorum 

Eşimin de alınmadı hocam . 2. Kuruluşunda 30 ay 1. Kuruluşunda da 6 yada 7 ay üyeliği var .


672 takipsizlik MEB inceleniyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.



  • İletiler

    • Hocam, kendinize haksızlık etmeyin. Devlet söz vermiş 657ye uyduğun sürece sorun yok demiş. Birçok kişi de buna güvenip kendini o memuriyet için hazırlamıştı ve o işe kendini adamıştı. Özellikle belli bir yaştan sonra gerçekten zordu bu işler. Birçok kişiye de yedikleri damga çok ağır geldi, yeni bir hayat kurmak için o psikolojik gücü kendilerinde bulamadılar. Bunun üstüne uğraştığımız davaları parçalanan aileleri ekleyin. Hayatta kalabilmeniz bile başarı aslında.
    • 8 sene geçti ve hiç bir şey değişmedi. Parkomatta  çalışdım, inşaatlarda çalıştım, tarla işlerinde çalıştım, bir buçuk sene kadar dershanede çalıştım (depremden sonra kapandı) fabrikada 3-5 ay çalıştım ödeme sorunu olunca  ayrıldım yine inşaattayım. 8 yılda bir kazmaya sap olamadım, ortalamaya baksan 8 yıl asgari ücret altında kazandım. Hep günü kurtarma uğraşıyla  geçti 8 sene. Bu 8  sene bana ne kadar beceriksiz işe yaramaz olduğumu gösterdi. Bazen düşünüyorum nasıl bir günahım varmışta bu duruma düştüm ve kurtulamıyorum ... Ülkenin hukuk olsun adalet olsun ekonomi olsun vesaire memnun değilizya, ben bunun bin katı kendimden memnun değilim ...
    • Yeminle şaka gibiyiz ya. Herkese açık bir forumda birbirine dilekçe dava danışan, fikir alış verişi yapan, sabır tavsiye eden, gündem hakkında analizler yapan "terörist" mi olur arkadaş? İçinde olmasak tam bir komedi değil mi şu durum aslında? 8 sene be.
    • Bir düşüncem de KHK mağdurlarıyla ilgili... Mağdurlar bu işin çözümünün peyder pey olacağını bir türlü anlayamadı... pazarlamada "foot at the door" diye bir tabir vardır, yani ayağınızı kapıya koyabilirseniz, satışı büyük ihtimalle halledersiniz... burada da o ayak, ufak da olsa, KHK'lı bir grubun toplu iade olmasıydı... mesela takipsizlik-beraat alanlar iade olabilseydi, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iade olma yolu açılacaktı, çünkü o kapı açılmış olacaktı bir kere... ama bunun yerine ne zaman takipsizlik alanların iadesi gündeme gelse, diğer tüm KHK'lılar "bizde, bizde, bizde..." demeye başladı ve o kapıya ayak bu yüzden hiç konulamadı, çünkü kapı hiç açılamadı... Bu talepler nedeniyle, iade işi toplum nazarında en ağır kişinin iade olacağı şeklinde ve çok ağır mali külfete neden olacak şeklinde yorumlandı veya imajı o şekilde verildi (Abdurrahman Dilipak'ın idareyi KHK'lılarla ilgili mali külfetle korkutma twitini hatırlayın)... halbuki hep beraber en azından takipsizlik-beraat alanlar gibi toplum vicdanını da kanatan bir kesimin iade olmasını savunsaydık, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iadesi toplum nazarında daha kabul edilebilir hale gelecekti...
    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
  • Şimdi Popüler

×
×
  • Yeni Oluştur...