İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Bölge idare mahkemesi süreci nasıl işliyor arkadaşlar biraz bilgi verirmisiniz


..........

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Magdurumm hocam süreçte kolaylıklar dilerim. Yol biraz uzun gibi😞

1-Dava açtığınız andan itibaren yaklaşık 2 hafta içersinde dosyanızın hangi mahkemeye sevkedildiği belli oluyor ( UYAP vatandaştan görülebilmektedir )

2- Dava dilekçeniz,  cevaplaması için mahkeme tarafından kurumunuza tebliğ ediliyor.

3-  Kurum cevabı önce mahkemeye, mahkemeden de size gönderiliyor. (Sizin, idarenin cevabına cevap vermemiz için)

4- Sizin  cevabınızı mahkemeye gönderiyorsunuz, mahkeme kurumunuza gönderiyor

5- Kurumunuz sizin cevabınıza son cevabını veriyor, (size de mahkemece gönderilecek.)

6- Sonra da, kararı bekliyorsunuz.

Her bir cevap ve yazışma süreci tebligatlar ve yasal süreler hesap edildiğinde 2 ay civarı zaman almakta

Bu süreçte mahkeme ara kararlar verebilmekte ( diğer kurumlardan, mahkemelerden hakkınızda bilgi talebi, son durumunuz vb. )

Genel işleyişi anlatmaya çalıştım.

Süreci yazarken kısacık görünüyor 😎 fakat hiçte öyle değil maalesef

İnşallah kısa sürer ve göreve iadeniz ile sonuçlanır 👍🏻

 

Bölge idare sormuşsunuz@Magdurumm hocam.
Ben dikkat etmemişim yazarken,  İdare  mahkemesi kısmı için cevap yazmışım


701 KHK ile gerekçesiz ihraç

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
ankara, 17.11.2022 - 07:02 yazdı:

herkese merhaba. göreve iade edilince geriye dönük maaşlara yasal faizi idare resen uyguluyor mu? yasal faize ilişkin dava mı açılması gerekiyor. buna ilişkin bir uygulama birliği var mı?  teşekkürler

Merhaba, daha önce cevaplandı mı göremedim. Postdoc başvuruları sebebiyle foruma çok uğrayamıyorum bu aralar. Genel olarak yasal faize değil enflasyon oranında tazminat verilmesini talep etmenin daha hakkaniyetli olacağı düşünülüyor. Ama yasal faiz yeter diyorsanız, dilekçenizde mutlaka belirtiniz.


TÜBİTAK'tan ihraç. KHK bursuyla PHD. Kesinleşmiş beraat

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
wasdreel, 23.11.2022 - 20:06 yazdı:

başka bir konu başlığında yazmıştım ama 2. soru hariç cevap veren olmadı bir de buraya yazayım.  idare mahkemesine başvuracağım bazı temel konularda sorularım var cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

1) komisyon ret kararında, beraat aldığım dosya içeriğini sanki yapmışım gibi yazmış daha sonrada beraat aldığımı belirtmiş. ben dilekçemi yazarken nasıl beraat aldığımdan bahsetmek istiyorum hatta adli dava dosyamda bulunan bilirkişi raporundan falan bahsetmek istiyorum bu idare mahkemesi başvuru dilekçesi için uygun mudur?  eğer bahsedersem bilirkişi raporlarının bir örneğini eklemem gerekir mi zaten adli dava dosyamda var . isterlerse oradan bakamazlar mı? 

ya da en baştan ben bahse konu hakkında beraat aldım deyip içeriğine girmesem yeter mi

2) sitede ve internette bulunan örneklerden yararlanıyorum. talep kısmında maddi haklardan bahsetmeyin dilekçeniz ret edilir sadece kararın iptalini isteyin şeklinde söyleyenler var . doğru mu ( syn demirci ben yazdım sıkıntı olmadı demiş)

3)dilekçe örneklerinde başka kararlara atıflar   var ve hak ihlallerinden bahsediliyor  bunların  hepsi  gereklimi sadece iptal istemek yetmez mi  

sonuçta ben avukat değilim ve dosyama benzer kararlar olup olmadığını nerden bilip te atıfta bulunayım.

Merhaba

1) Hem dilekçenizde bahsedin, hem kopyasını ekleyin, hem de aslı adli dava dosyamda mevcuttur diye belirtin. Gözlerine sokmaktan çekinmeyin. İsterlerse oradan bakarlar, ama istemeyebilirler.

2) Tazminattan bahsetmenin karara bir etkisi olduğunu hiç duymadım. En fazla tazminat talebini reddederler. Talepleri ayrı ayrı ele almaları gerekiyor.

3) Sizin ne istediğinize bağlı. İptal yeterli diyorsanız bahsetmenize gerek yok. Ama iptal yeterli değil, haklarım ihlal edildi diyorsanız tazminat istemenizin bir sakıncası olmaz.

  • Beğeni 1
  • Teşekkür 2

TÜBİTAK'tan ihraç. KHK bursuyla PHD. Kesinleşmiş beraat

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
observer, 7.11.2022 - 22:55 yazdı:

Değerli forumdaşlar ve Adaletin kutlu yolcuları,

Öncelikle hepinize iyi akşamlar. Yıllardır devam eden bu kutlu yolculukta sizlerle beraber yürümekten gurur duyduğumu vurgulamak isterim. Zalimler güruhunun ipe sapa gelmez ve akla ziyan iftiraları ile emekleri çalınan bizler enva-i çeşit badirelerle bugüne kadar geldik. Haklı ile haksızı ayırt edeceğiz !!!! dedikleri ve ismine de OHAL Komisyonu denilen zulmün katmerlenmiş uygulayıcılarına karşı her türlü olumsuzluğu göze alarak açmış olduğum ve 1402 sayılı sıkıyönetim kararına karşı Danıştay tarafından verilen emsal karara istinaden gerek komisyonu gerekse idareye karşı  Danıştay aşamasına kadar getirdiğim davada maalesef karar çıkmadı. Bununla beraber bugün  Bakanlık tarafından telefonla aranarak adres teyidi yapmak istediklerini ve kabul kararımın tebliğ edileceğini bildirdiler. Hiçbir refleks hissetmeden kendileri ile adresi paylaştım ve kapattım. Aklımdan geçen tek şey emsal kararımın çıkmadan komisyon kararımın çıkması idi. Karar geldiğinde onu da paylaşacağım bununla birlikte takipsizlik kararında sosyal çevre ifadesi ile ihraç edildiğim yazıyordu. Tarım Bakanlığı 675 KHK. Bu yolun sonu masumlar için aydınlık bunu hepimiz biliyoruz. Aklima , Karagöz, tüm yöneticilere ve sizlere   bu cümlem tüm forum ahalisine ithaf olsun;

 

Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin. Mustafa Kemal ATATÜRK.

Hayırlı uğurlu olsun dostum. 6 yıl... Denecek söz yok...

  • Beğeni 3
  • Onaylama 1

TÜBİTAK'tan ihraç. KHK bursuyla PHD. Kesinleşmiş beraat

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Değerli arkadaşlar, tam olarak hatırlamıyorum ama galiba bu forum başlığı altında paylaşılan idare mahkemesi / Danıştay kararına ulaşmaya çalışıyorum. Kararın; ihraçtan sonra dosyaya eklenen bilgilerin / belgelerin delil olarak mahkemeye sunulamayacağına ilişkin vb. içerikli olduğunu hatırlıyorum. Yeniden paylaşabilir misiniz?


679 KHK - RET - KRİTER YOK (KURUM KANAATİ) - ANKARA 26. İDARİ (RET) - MART 2023' TE İSTİNAFA BAŞVURDUM.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Dr. Kara Göz  cevabınız için sağ olun. 1 ve 2 tamam  burada aldığım cevaplarla kafamda netleşti.   3 soruda demek istediğim tazminattan ziyade dilekçelerde yazan madde madde hak ihlallerine gerek var mıydı. onu da hallettim onlardan da bir kısmını   ekleyeceğim artık.


686 - MEB - ret

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
The Oracle, 3 saat önce yazdı:

Değerli arkadaşlar, tam olarak hatırlamıyorum ama galiba bu forum başlığı altında paylaşılan idare mahkemesi / Danıştay kararına ulaşmaya çalışıyorum. Kararın; ihraçtan sonra dosyaya eklenen bilgilerin / belgelerin delil olarak mahkemeye sunulamayacağına ilişkin vb. içerikli olduğunu hatırlıyorum. Yeniden paylaşabilir misiniz?

https://forum.khkhaber.com/topic/19073-KHK-mağdurları-gündem-ve-gelişmeler/?do=findComment&comment=111946


Dear Commission, your decision broke my heart, I think we should break up...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Editör

Herkese iyi akşamlar,

 

Geçen hafta itibariyle göreve başladım. OHAL komisyon kararı gelmeden telefonla bakanlıktan aramışlardı.  Karar 18 .10.2022  Karar no 293xx. Bununla birlikte her ne kadar iada ve kabul alanlar sayfasında da paylaşacak olsam da özellikle burada flood şeklinde akan haber başlıklarından GİB nın vergi kesintisi ve AGİ ile ilgili haberi paylaşan forum yöneticilerimize ayrı bir teşekkür etmek istedim. Özellikle toplu maaş ödemesi hesapları yaparken  toplu kesilir vs tarzı cümlelerine karşı bu GİB nin her ay için ayrı yapılır yazısını görünce susuverdiler. Bu yüzden bu paylaşımlar çok değerli. olduğunu belirtmek istedim. Tekrar masumların en kısa sürede görevine iade olmasını yüce haktan diliyorum. 


675 KHK Tarim ve Orman Bk.        OHAL komisyonu inceleme devam ediyor. Takipsizlik kasım 2018.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...