İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Konuk

Delinin biri 1 kuyuya taş attı 40 akıllı çıkaramadı...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Luis Figo, 40 dakika önce yazdı:

675 nolu KHK ihracı Mardin derik eğitim sen üyesi bir arkadaşın iade haberi var 

Herkes kendi durumunu kontrol etsin

675 hala inceleme devam. Bu OHAL komisyonunada bunu basımınız getirene de lanet olsun. Allah belalarını versin en yakin zamanda...


YOK, 675 KHK, Superonline ADSL Magduru, KYOK. KABUL karari 07.05.2021 tarihinde alindi.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sayın editörler " yurt dışı oturma, çalışma imkanları ve gereklilikler" başlığı açarsanız herkes bildiği kadarıyla aktarır benim gibi bilmiyenlere yardımı olur kanaatindeyim.

  • Beğeni 1
  • Teşekkür 1
  • Onaylama 2

679  adalet bak. ; yıktılar bütün ütopyamı.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

,

Güncelleme • • Konuk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Hayati, 1 saat önce yazdı:

Sayın editörler " yurt dışı oturma, çalışma imkanları ve gereklilikler" başlığı açarsanız herkes bildiği kadarıyla aktarır benim gibi bilmiyenlere yardımı olur kanaatindeyim.

Twitter’dan VizePedia takip etmenizi öneririm.. çok faydali bu konuda..

  • Beğeni 2
  • Teşekkür 1

679-YÖK Komisyon İncelemede

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Mrb sessiz takipçilerdenim, eskiler bilir. bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Üni'de mühendis olarak çalışırken üni. Yön.kurulu kararı ile ihraç oldum. 2 ay sonra 677 sayılı KHK ile 2. kez ihraç oldum. üni'yi mahkemeye verdim ve mahkeme göreve iade kararı verdi. üni kararı istinafa verdi ama 2 aylık maaşımı faizi ile iade etti. mahkeme kararımı komisyona gönderdim.

Komisyon kararım hala inceleniyor.  kararımın olumlu olmasını umid ediyorum ama olumsuz olursa sizce benim durumum ne olur?

Idare mahkemesinin kararını gözönüne alırlar mı?

Eğer olumsuz karar çıkarsa sonuçta yine idare mahkemesine vereceğim bu defa kendileri ile çelişmiş olmazlar mi?

Aramızda benim durumumda olanınız varmı?

Bu konuda bilgisi olan yada hukukcularimiz varsa fikirlerinizi payladirsaniz çok mutlu olurum 


677, üni, adli işlem yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Editör

Ek tedbirler için SGK ya cimer üzerindenn başvuru sonucu

Talebiniz üzerine konu incelenmiştir.

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun görevlerini belirleyen 7075 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “ilave tedbirler ile” ifadesi Anayasa Mahkemesinin 24/12/2019 tarih ve E.2018/74 K.2019/92 sayılı kararı ile iptal edilerek madde metninden çıkarılmıştır.

Bilahare, anılan iptal kararını müteakip 11/11/2020 tarih ve 7256 sayılı Kanunun 41 inci maddesi ile 7075 sayılı Kanuna “İlave tedbirler için başvuru yolu” başlıklı geçici 4 üncü madde eklenmiştir. Mezkur maddenin birinci fıkrasında ilave tedbirlere karşı başvuru merciinin “ilgili kamu kurumları” olduğu hükme bağlanmıştır.

Anılan hüküm uyarınca bu hususta incelemeyi yapacak olan “ilgili kamu kurumu” usulde paralellik ilkesi gereği “ilave tedbir” işlemini tesis etmiş olan kamu kurum veya kuruluşudur.

Mezkur madde kapsamında başvuru yapabilmek için üç aylık bir hak düşürücü süre öngörülmüştür. Söz konusu sürenin başlangıç tarihi olarak da maddenin yürürlük tarihi olan 17/11/2020 tarihi esas alınmış ve bu hak düşürücü süre tüm sigortalılar için 17/2/2021 tarihinde sona ermiştir. Dolayısıyla bu tarihten sonra yapılacak başvuruların değerlendirilmeye alınmayacağı sonucuna ulaşılmaktadır.

Diğer taraftan, bu hususta süresinde yapılmış bir başvurunun, 7075 sayılı Kanunun geçici 4 üncü maddesi kapsamındaki ilave bir tedbire ilişkin olabilmesi için öncellikle bu tedbirin KHK ile göreve son verme işleminden bağımsız, ondan ayrılabilir nitelikte bir idari işlem olması gerekmektedir.

SGK 4/c Tescil ve HİTAP kayıtlarında sigortalılık ilişkisinin sona erme nedenleri işlem kodları ile belirlenmektedir. Bu kodlar, mevcut sigortalılığın sona erme nedeninin tespitine ilişkin olarak sigortalıların görev yaptıkları kurumlarınca girilen bir bildirimdir. Yüksek Mahkemenin gerekçeli kararı çerçevesinde; ilgililerin görev yaptığı Kurumca programa girilen kayıtların tutulması KHK ihraç kararının zorunlu bir sonucu olduğundan ayrılabilir nitelikte ilave bir tedbir olmadığı düşünülmektedir.

Buna göre, elektronik başvurunuzla Kurumumuz Tescil ve HİTAP programları üzerinden kamu işverenince yapılmış olan göreve son verilme tescil kayıtlarının 7075 sayılı Kanunun geçici 4 üncü maddesi kapsamında incelenmesi Kurumumuzdan talep edilmekte ise de, yukarıdaki açıklamalar ve usulde paralellik ilkesinin zorunlu bir gereği olarak başvurunuzun son kez görev yaptığınız kamu kurum ve kuruluşunca incelenmesi gerekmektedir.

Ayrıca, konuya ilişkin 8/3/2021 tarihli duyurumuz HİTAP duyurular bölümünde yayımlanmıştır.

Bilginiz sunulur.


KHK Forum Editörü | 686 khk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Ali Haydar, 1 saat önce yazdı:

ilgililerin görev yaptığı Kurumca programa girilen kayıtların tutulması KHK ihraç kararının zorunlu bir sonucu olduğundan ayrılabilir nitelikte ilave bir tedbir olmadığı düşünülmektedir.

Cevabın bu kısmı önemli, SGK tabiki böyle bir görüş belirtecek. Siz de mahkemede aksini iddia edebilirsiniz; ohalin çoktan sona erdiginin altını da çizerek, başka bir işten çıkış kodu kullanılmasını (mesela, 'diger') talep edebilirsiniz.

Güncelleme • • Konuk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Luis Figo, 5 saat önce yazdı:

675 nolu KHK ihracı Mardin derik eğitim sen üyesi bir arkadaşın iade haberi var 

Herkes kendi durumunu kontrol etsin

Durumumuz hala vahim ve hatta vehim....


672 incelemeye devam kriter sendika ankara 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...