İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

@Sabır Bir arkadaşım var, kendisi ihraç, yargılaması sürüyor ve bir sonraki duruşmada ceza alacak gibi görünüyor. Kardeşi doktor olarak atandı, ama doktorların durumunda diğer kamu görevlilerinin durumunda olmayan kolaylıklar da sağlanıyor, belki ondan kolay olmuştur.

 


KHK 689 - Eğitim-Sen'li Akademisyen

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

672 MEB tek kriter sendika inceleme devam ???


672 meb- adli işlem yok- 21 ay sendika- başka kriter yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

 Değerli vakitlerini ayırarak, ayrıntısı ile cevap yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Saygılar 


672 KHK

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
absoluter, 15 saat önce yazdı:

sayın @Karagöz  gizlilik kararı benim tahminim, zira uyapta görmüyorum ayrıca tarih sayıyı yazmamda sakınca olurmu

Gecmis olsun,. OHAL komisyonu hata yapmis da olabilir, ornegin bana gerekceli karar gonderirken bol keseden aleyhime maddi hata yapmislar. Buyuk ihtimal sizin kararinizi da yazarken oyle oldu. 


689-Ret Banka, itirazsiz beraat

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
defterdarzade, 03.11.2021 - 01:55 yazdı:

AYM'nin KHK'lara ekli listelerle ilgili verdiği karardan kimse bahsetmiyor. Bu bana oldukça garip geliyor. Çünkü herşeyi bitirebilecek potansiyeli barındıran en önemli konu bu. 

Hatırlarsanız AYM'nin 24 Haziran 2021 tarihli gündeminde 686 sayılı KHK'nın ekli listesinin Anayasa'ya aykırılığı konusunda karar verildi. Ancak aradan geçen 4 aya rağmen gerekçeli karar bir türlü yayımlanmadı.

Her gece Resmi Gazete'yi görmeden yatamıyorum.  O derece merak ediyorum. Niyeyse sanki listelerin dayanak maddesini AYM iptal edecek gibime geliyor. 

Eğer iptal etmeyip Anayasa'ya uygun bulursa, nasıl gerekçelendirecek  onu da deli gibi merak ediyorum. İptal etmemeleri için hukuka 1000 takla attırmaları lazım. Böyle bir karar meşhur 367 kararından bile daha rezil bir karar olur. 367 bunun yanında hukuk abidesi kalır.

Bakın Kılıçdaroğlu KHK'lıları şaşırtacak derecede güvenle ve cesaretle savunuyor. Siyaseten koz ve oy vermemek için bile olsa, AKP iptali arzu etmiş olabilir. Bilemiyorum. 

BU konuda yok mu bir bilgi veya öngörüsü yüksek bir tahmin?

 

 

 

Anladigim kadari ile hukukta avukatlarin genel taktigi kazanacaklari seyi ilerletmeleri, kaybedecekleri seyi uzatarak sureyi sundurmeleri. Tahminen KHK lilarin lehine bir karar verildi.


689-Ret Banka, itirazsiz beraat

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

 

Çok uzun süredir mücadele veren Yasemin Hanım açtığı Davayı kazanarak iade olmuş. Kendisi de KHK'lıydı. 

Karagöz, 15 saat önce yazdı:

Sayın Hocam, geçmiş olsun.

Davada gizlilik kararı diye bir şey ilk defa duydum. Soruşturma sürecinde olur normalde, dava açılınca gizlilik kalkar. Bir yerlerde bir hata olmalı.

Müsterih olun. Bahsettiğiniz diğer 3 kriterden bugüne kadar ceza alan hiç olmadı. Başka bir şey uydurulmazsa beraat edeceksiniz.

Eğer dava var ise sonucunu beklemelilerdi, ayıp etmişler.

Benim başvuruda da, mahkeme kararını  ne beklediler ne de başvurumu okudular(bundan eminim?) şamdan kopyala yapıştır 'ret' verdiler geçtiler, kolaycılar ?


⚓??Atatürkçü Kuvvacı 701'li Deniz Astsubayı--OHAL Komisyonu /Fazla Bekletmeden "RET" Verdik - 4 Kasım 2019 --- 24.İdare biraz bekletip "RET" Verdi  /--Adli süreç '' Beraat''--/  ??⚓

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Nazzsn, Bir saat önce yazdı:

Mrb arkadaşlar bugun kararım elime geçti 27 eylülde karar verilmiş. Ben 6 ekimde gormüştüm. Tek kriter bankaydı. Maalesef tek banka kriteri çok umutla bekliyordum ama hüsranla sonuçlandı. 2006 da açıp 2009  yılına kadar rutin işlemlerim vardı sonrasında ev alıp kredi ödememiz olunca 4,5 yıl ödedik haliyle para girişim olmadı. Borcumuz bitince 2014 de 10 bin yatırmıştım Eylül ayında. Komisyon hiç eski hesaptan bahsetmemiş hesap açılıs tarihini dahi yazmamış. Dırek 31 Aralık 2013 sonrasın da 2014 Eylül ayında katkı payı hesabında para artışı olmuştur demiş. Ve talimatlı görülmüş. Anladığım şu hesap istediği kadar eski tarihte açılsın 2014 de para varsa direk talimatlı sayılıyor. Bu arada kurum görüşüm olumlu gitmişti. Müdürümlede hala görüşürüz ve ilçe mem dende arkadaşlar söylemişti.kurum görüşüyle ilgili dahi hiç bir şey yazılmamış.bakalım bir umut mahkeme insallah sonu güzel olsun. Sağlıcakla kalın. 

geçmiş olsun hocam inşallah idareden döner


672-meb-sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...