İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

04-03-2022 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 15 puan
    Bu işler başıma geldiğinde ben sizin gibi değildim maalesef...bitkisel hayattaydım.Gece yarısı silahımı kimliğimi teslim etmeye gittiğimde halen inanamıyorum o an için nasıl intihar etmediğime ve sonraki bir kaç yıl içerisinde? İlk on beş gün koltukta sanki boynundan aşağısı tutmayan hastalar vardır ya öylece oturdum sigara üstüne sigara içerdim tam 15 günde oturduğum yerde 8 kilo vermiştim.İnanç kısmına hiç girmeyeyim...Sizin gibi benim de ailem sırtını döndü.Her günüm intihar etmeyi düşünmekle geçti.Buna rağmen yine de umut beslemişim içten içe taa ki 701 KHK ile defterim dürülene kadar.Oysaki ben dipten gelmiştim bulunduğum yere, hakederek...hiç torpilim olmadı hayatta.Ama ne yazık ki sırf namaz kılmak için kollarını kıvırarak giydiğim gömleklerimden bile fetöcü olabileceğim fikrini bile çıkaran meslektaşlarım oldu.Giydiğim gömlek beni ele vermiş sizin anlayacağınız...böyle çapsız adamlar mesleğini yapıyor şimdi hem de mesainin yarısını kahve de kağıt oynayarak? Çok şükür çiğ yemedim o yüzden karnım hiç ağrımıyor...Sadece şunu hazmedemiyorum birtakım insanların benim gibilerin üzerinden vatan millet duyarı kasmasını ?Buna karşılık Var mısın? diye sordukça biraz cinsiyetçilik olacak kusura bakmayın ama delikanlılığın zerresinin kalmadığı adamlar gördüm ben. Şimdi çok daha umutluyum...sn @Aklimanın tavsiyesiyle önce bir zavallı nickimi değiştirmeye sonra da kendimi toparlamaya başladım.Sağlığın en önemli şey olduğunu stres ve üzüntüden yürümekte zorlandığım zaman anladım,sakat kalacağımı zannettim,6 doktora gözüktüm.Sonuç stres ve üzüntüden uzak dur denildi. işte o zaman boşverdim her şeye kendime değer vermeye başladım.Meslekte yapamadıklarımı yapmaya başladım.Çok şükür mutluyum bugünüme çok şükür.Keşke diyorum şimdi daha önce aklım başıma gelseydi...hazır baraj kalkmışken 3.cü üniversiteye talip olayım dedim.Bu vb.şwylerle uğraşarak kalan ömrümü kaliteli yaşamaya çalışacağım inşallah.Müptelası olduğum sigaraya da veda edeli 2 sene olacak tabi.Sigrayı bıraktıysan her şeyi yaparsın kızım öz güvenini yaşıyorum... Uzun uzadıya yazılacak şeyler çok ama bakınca yine de uzun yazmışım kusura bakmayın. Siz dahil buradaki herkes için her şeyin gönlünce olmasını diliyorum...Sağlıcakla kalın
  2. 14 puan
    Hayırlı akşamlar. Esimin dün kabul kararını gördük. Red alanlara geçmiş olsun üzgünüm.Bizde henüz idrak edemedik bi durgunluk var şok var ne yazacagimi bile bilemedim.Hayirlisi hepimizin hakkında.
  3. 13 puan
    Hayırlı geceler arkadaşlar açikçasi çoğunluğun ret aldığı bu gunde yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama beklemede olanlara fikir olması açisindan 675 KHK adalet bakanlığı dun sabah kabul yazimı gordum . Sevindim mi bilemiyorum çunku yakın dönemde annemi kaybettim ve ençok istedigi sey evladinin temize çıktığını gormekti bence geç gelen bi adalet oldu
  4. 8 puan
    675 KHK AKADEMİSYEN, 2018 DE10 GÜN GÖZALTI, 2021 DE DAVA AÇILDI 12 EKİM 2021 DE 223/2e DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT, BU GÜN RET KARARI, BU İKTIDAR GİTMEDEN DÜZELMEZ, SEÇİMLERDE NE YAPIP NE EDİP MİLLET İTTİFAKININ OYUNU ARTTIRMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK.
  5. 5 puan
    Bu duygularınız tanıdık hocam, ben de ogretmendim ama 2 kez beraat almama karşın komisyondan 5 yıl sonra red aldım. Benim de gençlik yıllarım gitti . Bitmeyen davalar yüzünden bugün ceza alirmiyim yarın ceza verir mi mahkeme derken sevdiğim insan da terk etti. Herkes mağdur maalesef...
  6. 4 puan
    Ben44762230 adlı üyenin karar bilgileri aşağıdadır . Sayı takip edenler için yazdım . Kendisi yazmış ama forumda görünmemis o yüzden bana iletti yazabilir misiniz diye : Karar numarası 2375₺ 10 şubat ta karar verilmiş 25 subatta sistemde gordum bugunde elime geldi. Banka yaninda personel bilgi dosyasında irtibatli demişler. Banka beraat ama yargitay aşamasında diye vurgu yapmışlar. Allaha havale ettim. Forumda paylaşabilirsiniz
  7. 3 puan
    Herkese hayırlı akşamlar. Bu kadar bekledikten sonra eşimin dün kabul kararını gördük.Acikcasi hâlâ şoktayiz .
  8. 3 puan
    İlahi adaletin tek tecelli yeri bu taraf değil sayın @ozelharekat61. Son tecellinin yaşandığı zaman kazanan olmayı nasip etsin Rabbimiz cümlemize. Çünkü o tecelliden sonra sonsuzluk yaşantımızın çerçevesi çizilmiş olacak. Ve bu dünya hayatı, onun yanında ağaç altında gölgelenmek gibi, efendimiz s.a.v. min ifadesiyle. Bu süreçte bizim gibi iftiraya uğrayanlar var ( şu anda gerçekten çok büyük sıkıntı yaşayanlar var), birde iftirayı atanlar var ( görüntüde rahat gibiler). Ben kendi adıma onların yerinde olmak istemezdim. Kısa bir süre tutuklu kaldım. Koğuş arkadaşlarımdan birisi açık görüşte eşine ağlamış. Beni suçsuz yere içeride tutuyorlar diye. Eşinin cevabı; "suçlu olsan dahamı iyiydi. O zaman ben ve çocuklar yüzüne bakmazdık, sen bizim yüzümüze nasıl bakacaktın" olmuş. Elhamdülillah içim son derece rahat. İnşallah ilahi adalet en kısa zamanda bu tarafta tecelli eder. Öbür tarafa kalırsa da, Rabbimiz cümlemize sabır, dayanma gücü versin inşallah. Çekilen bu sıkıntıları Allah CC zayi etmez inşallah. Allah CC yar ve yardımcınız olsun.
  9. 2 puan
    Evet size yüzde yüz katılıyorum hocam vakit siyasi görüş vakti değil. Son kursunumuzu kim bize destek ise ona vermek gerek , zaten siyasetçinin iyisi yoktur.
  10. 2 puan
    Ben de sizin fikrinize saygı duyarım şüphesiz. Yazdığım şekilde düşünmek en azından beni psikolojik olarak biraz rahatlatıyor. Sizin yazdığınız şekilde düşünsem, ruh halim olumsuz etkilenirdi sanırım. Allah CC hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.
  11. 2 puan
    Herkese gunaydin. Bol iadeli birgun olması dileğiyle ...
  12. 2 puan
    Çok sağolun hocam. Artık idareden ordan burdan hiç Bi yerden döneceğine inancım kalmadı. Koca 6 yılımız gitti. Genç yıllarımız heba oluyo. Rabbim çocuklarımıza sağlık sıhhat versin inşallah.
  13. 2 puan
    Merhabalar Dün ben de red kararını gördüm. İhraç nedeni olarak Morbeyn (bylook) biliyordum. banka 2008 de hesap açılışı var 30 Aralık 2013 ten sonra hareketlilik yoktur. Sonradan öğrendiğime göre 2013 tanık beyanı varmış Fakat ben 2011 yılından itibaren tanığın belirttiği ilde çalışmıyorum belki 1000 km uzaktayım. Hukuki süreci sonuna kadar kullanmaya devam edeceğim.
  14. 2 puan
    Çok çok geçmiş olsun .Böyle kararları görünce içim yanıyor.Evde küçük çocuklarım var demişsiniz ya ne güzel ..rabbimin verdiklerine de şükür. Vermediğine de şükür zamanı gelince herkes tüm yitirdiklerine kavuşacak. Buna canı gönülden inanıyorum.O minik yürekler sizin gibi güçlü anne babaların güçlü evlatları olacak .Her şeyi en kalıcı öğrenme şekliyle yaparak yaşayarak öğreniyorlar. Varlığı yokluğu kimselere egilmemeyi her şartta ayakta kalabilmeyi diklenmeden dik durmayı. Şükür baslarindasiniz.Dunya yalan zaman çok çabuk akıyor.Ne olursunuz onların minik hafızalarıni mutlu anılarla doldurun.Onlar size yaşama sevinci zaten ..selam ve dua ile
  15. 2 puan
    Size de çok geçmiş olsun. Gerçekten dayanmak çok zor. En çok zoruma giden onca yıllık emeğin boşa gitmiş olması. Okul hayatımı başarılarla bitirdim. Sonuç bu.
  16. 2 puan
    Herkes benim gibi Red almış dün. Maalesef artık üzülecek bile halim kalmadı. Ewde küçük çocuklarım var. Yanlarında ağlayamıyorum. Çöp atma bahanesiyle dışarı çıkıp sitenin bahçesinde bir bankta oturup doyasıya ağladım. Biraz da üşüdüm. Sonra tıpış tıpış normal hayatıma geri dönmek zorunda kaldım. Neyse lütfen şu an ne yapacağımı şöyle iyi bilen biri detaylıca yazabilir mi. Bundan sonraki süreç nasıl işlicek. Ne yapılacak. Yani mahkemeye falan da hiç başvurasım yok. Hayal kırıklığına uğramaktan bıktım usandım. Ama yine de kağıt üzerinde gerekeni yapim. Ne olacaksa olsun.
  17. 2 puan
    Sevgili dostlar merhaba. Ret alıp üzülenlerin ağırlıkta olduğu bir günde yazsam mi yazmasam mı bilemedim. Hatta birkaç kere yazdım yazdım sildim. Ret alanlar için gerçekten çok üzgünüm. Geçmiş olsun demekten, dua etmeye devam etmekten başka elimden bir şey gelmiyor. Bu gün kabul kararımı gördüm. Mutlu muyum? Kendi adıma kesinlikle hayır. Sanırım duygularım büyük yara almış süreçte. Ama geniş bir ailem var onların mutlu olmasına sevindim o kadar. Merak edenler için: 2010 KPSS soruşturması. 2005 yılına ait SGK kaydı. 17-25 Aralık sonrasına sarkacak herhangi bir şey yok. Savcının beraat istemiyle alınmış beraat var. Kurum görüşü geçen ay olumlu olarak gitmişti.
  18. 2 puan
    Evet bizim evde de bekleme son buldu. Eşimin ve benim komisyon kararımız belli oldu. İkimiz de koca bir RET aldık. İkimizin de hiçbir kriteri yok. Kurumumuz TSK. Eşim 689 KHK ben 692 KHK. Eşim 2 sene önce emekli oldu. Ben emekliliğimi hak edemeden ihraç edildim. Sağlığımız yerinde olduğu sürece hiçbir şeyi dert etmiyoruz. Hayat kısa hiçbir şey için üzülmeye değmez.
  19. 2 puan
    @Karaca672 Geçmiş olsun. 2 sene önce ben de kızımın doğum gününde öğrenmiştim. Fotoğraflara baktım sonradan yüzüme yansımış. Geçti gitti. Mücadeleye devam. Hukuk er geç varacağı yere varacak. Gerçek masumlar hakkını alacak. O zaman hukuksuzluğu yapan ve savunanlar birer enkaz olarak izleyecek.
  20. 2 puan
    Şuan kızımın doğum gününü kutluyoruz. 7 yaşına girdi. Kızımın şansına komisyon sayfasına gireyim dedim ve red kararımı gördüm. Daha kimseye söylemedim. Herkes eğlenmeye devam ediyor. Umut buraya kadarmış. İki dönem de sonuna kadar sendika var. Hayırlısı Allah'tan
  21. 2 puan
    Dostlar, nasılsınız? Ben doktora bitirmeceye devam. Ret alan dostlara geçmiş olsun, kabul alanlara hayırlı uğurlu olsun. Yukarıdaki tartışmalara binaen komisyonun kurulması da af iade söylentileri de aynı amaçla oldu: KHKlıları afyonlamak. Sesimiz çıkmasın, sosyal hayata karışmayalım, başımıza gelenleri anlatmayalım. Amaç hep bu oldu başından beri. Şu ana kadar bunda başarılı olmadıklarını söyleyemem. O pijamayla bütünleşenler bile oldu aramızda artık. Toplu bir iade filan olursa işe de pijamayla gidenler olur diye endişeleniyorum. Memuriyette yeni bir soluk. Yeni bir şeyler denememizin vakti gelmiyor mu sizce de? Dün dünde kalsın artık cancağızım. Biri bu İyi Parti'nin KHKlılarla tam olarak ne alıp veremediği olduğunu anlatabilir mi bana? Naptık la biz size?
  22. 2 puan
    Merhaba arkadaslar bugun itibari ile red kararimi gordum. 701 KHK adalet bakanligi. Gecen sene kurum gorusu alinip, olumlu gitmisti. İdare mahkemesinde olumlu karar gelir insallah.
  23. 2 puan
    Forumdaşlarım iyi günler; Siyasetle alakalı yorum yapmamaya dikkat etmeye çalışıyorum. KHK lılar hakkında bir geri adım atılırmı, KYOK yada beraat alanlar hakkında çalışma vs. gibi paylaşımlar var. Kastettiğim forumdaki paylaşımlar değil. Diğer mecralardaki paylaşımlar. Hemen ardından da iktidar yada yandaşlarından üstü kapalı farklı yerlerede çekilebilecek olumsuz açıklamalar. Sayın forumdaşlarım; devletimiz darbeye bizzat katılmamış ve eski adı cemaat olan yapının asıl amacını bilmeden bunlarla herhangi bir manada ilişkisi olmuş olanların haklarını eninde sonunda verecek. Basit bir örneği TSK iç hizmet kanununa bakınız. Yapılan bir değişiklikle yıllarca irtica gerekçesiyle hakkında işlem yapılanlarıdan müracaat eden hepsine bir şekilde haklarını verdi. Özellikle iktidar mensuplarının bu konulardaki söylemlerine olumlu yada olumsuz bakmayınız, kaale almayınız. Birbirlerine ağza alınmayacak küfürler, hakaretler edip şimdi birbirlerine toz kondurmayan sebep olarakda vatan, millet, sakarya, din, kitap, Allah nidaları okuyan kişiler olduklarını unutmayınız. Dış siyasette de farklı değiller biliyorsunuz. En yakın örnekleri mısır, BAE, İsrail. Yeterki bir araya gelmelerine neden olan çıkarlarla alakalı bir çıkarları olsun. Emin olun en önde kendileri gider bir kaç bürokratı göstermelik olarak harcar her değişikliği yaparlar. Allah bir dediklerine dahi inanmıyorum. Çünkü "Allah" kelimesiyle kastettikleri benim inandığım "Allah" değil. Başka bir şeyden bahsediyorlar. Kelimenin aynı olması bizi yanıltıyor. Lütfen unutmayınız. Siyasetçinin işi umut dağıtmaktır. Bizlere düşen hukuktan ayrılmadan mücadeleye devam etmek, pes etmemektir.
  24. 2 puan
  25. 1 puan
    İyi geceler arkadaşlar 3 4 gün foruma giremedim hata verdi kapandı galiba dedim red alanlara geçmiş olsun iade olanlar gozunuzaydin 672 MEB inceleme devam
  26. 1 puan
    Çok teşekkürler. Hayır kurum TSK .
  27. 1 puan
    Hayırlı olsun. Az da olsa kabul kararı görmek güzel Bu arada kurum MEB mi acaba?
  28. 1 puan
  29. 1 puan
    Hayırlı uğurlu olsun. Sizin adınıza çok sevindim.
  30. 1 puan
  31. 1 puan
    Merhabalar, 'Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.' Nahl 90. Saygılarımla,
  32. 1 puan
    "İyi şeyler birdenbire olur; bu kadar bekletmez insanı. Sürüncemede kalan heyecanlardan ancak kötü şeyler çıkar. Ya da hiçbir şey çıkmaz" (Oğuz Atay)
  33. 1 puan
    Herkesin inancına saygılıyım ama kendi adıma söyleyeyim bu sürecin benim adıma bir "aydınlanması" olduysa o da şu oldu ilahi adalet bu dünyada KESİNLİKLE yok çok net öteyi de bilen gören yok sadece insanlar kimisi samimi inancından kimisi de çaresizliğinden ötürü öyle inanıyor yada umuyor şahsen ben bu dünyada da Allah'ın iyi insanlara en azından kısmen yardım etmesi onların işini kolaylaştıracak şeyler yaşamasını arzu ederdim herşeyi " imtihan" deyip sineye çekemiyorum bazen aklıma 2.dunya Savaşı'ndan sonra Auschwitz-Birkenau kampınin duvarında yazan şu yazı aklıma geliyor "Eğer bir tanrı varsa, onu affetmem için bana yalvarmak zorunda kalacak.“ bunu onayladığımdan değil ama ama o psikojideki hayal kırıklığıni anlayabiliyorum
  34. 1 puan
    Bir çok toplumun bal arılarından öğreneceği çok şey var sanırım!!
  35. 1 puan
    Sayın @ozelharekat61 din ve inanç konusunda yalnız değilsiniz, ben de dahil birçok KHK'lı sizin gibi düşünüyor. Eş konusunda haklısın, polise ve askere ayrı bir düşmanlıkları var. Ben açığa alındım diye eşimi de açığa aldılar, müfettişler gele gide bazı karaktersizlerden olumsuz aleyhte ifade aldılar. Mahkemede 15 Temmuzda gaza geldim diye yan çizdiler ama 701 ile ihraç etmek için ifadeleri yetti. 61'den hareketle sizin de Karadenizli olduğunuzu düşünerek söylüyorum, Biz Karadenizlilerin umudunun bittiği yerde inadı başlar. Bende bir de Yörük inadı var. Maziliguney'in dediği gibi 15 Temmuzda eline silah alanlar hariç herkes işine dönecek. Hâlâ kızkardeşlerime haber vermedim. Onlar değil ben küstüm. Arayınca konuşmuyorum. Yörük inadının etkisi. @altug bey, birkaç yıl eğitim Birsen üyeliğim vardı, istifa ettigim için şikâyet etmişler iyi aile çocukları, Gerisi Türk Eğitim-Sen üyeliği, ihraç edildiğimde de Türk Eğitim-Sen'deydim.
  36. 1 puan
    Hocam hepimize geçmiş olsun.Dun ben de RET kararımı gördüm. Sizin gibi evde aglayamadim ,yürüyüş bahanesiyle dışarıda ağladım.Butun gücümüz kuvvetimiz gitti.Toparlayabilirsem bir şey çıkmaz ama, idare mahkemesine başvuru yapacağım
  37. 1 puan
    Merhaba arkadaşlar, retlerin çok olduğu günlerde kabul paylaşımı yapmak zor. Ben banlı direnm@li, adminler dün geceki paylaşımı onaylamamış. Tekrar paylaşıyorum. Dün o yıllardır değişmeyen yazı değişti. Kabul kararını gördük. Bir gün önce inceleme devam ediyordu. Kurum MEB. Kriterler imzada yazıyordu. Özel öğretim desteği ile gönderdiğim çocuğun okulu, kalan okul ücretini ödediğim bankasya kredi kartı. Direk kredi kartı hesabına yatırıyordum. Hesap hareketsizdi. Hesabı Temmuz 2016'da kapatmıştım. Temmuz 2019'da 2-b den beraat almıştım. Savcı da beraat istediği için hemen kesinleşmişti. (Altuğ Bey için yaş 50 civarı.) Eşim de 701 ile ihraç, bankasya altın hesabı vardı, dosyaları istinafta. Şimdiye kadar zaman zaman turizmde asgari ücretle çalışarak vakit geçirmiştim. Yolu Kapadokya'ya düşenler için aşağıya mail adresi bırakıyorum. Misafir de ederiz, bölge için her konuda yardımcı da olurum. Son olarak sendikam Türk Eğitim-Sen. Geçen hafta beraat kararını ve komisyon dilekçesini sendikaya verdim. İl Teftiş kuruluna nazınız geçer, komisyona bir yazı gönderiversinler, kurum görüşü yerine geçer, dedim. Bugün başkanı aradım. Teftiş kurulu başkanı bu ara beraat alanlarla ilgili çalışma yapılıyor, biraz daha bekleyelim sonra gönderelim demişler. Yani kurum görüşü alınmadı. İlin haberi yok. Ama dosyamda polislerin yaptığı 2 adet saha araştırması vardı. Allah herkese bu sevinci yaşatsın, diyemeyeceğim, pek bir sevinmedim çünkü. Bekleyenlere o yazının kabul yönünde değiştiğini görmeyi nasip etsin diyelim. Ret alan arkadaşlara da sabır diliyorum. Sadece siz biraz geç döneceksiniz, hepimiz hakkımızı söke söke alacağız. Başka sorunuz olursa ya da iletişim için : malisunger@gmail.com
  38. 1 puan
    Hukuk fakültesinde bir öğretim görevlisi derse girer ve bir öğrenciye adını sorar. Öğrenci, “Ali” diye yanıt verir. Öğretmen bir anda, -“Defol bu sınıftan, bir daha asla dersime gelme” der. Bütün öğrenciler şaşkınlık içindedir, neye uğradığı şaşıran Ali de sınıfı terk eder. Herkes ne olduğunu anlamak için beklemektedir. Hiç birinden tek bir ses bile çıkmaz… Hoca sınıftaki sessizlikle beraber ileri geri yavaş yavaş dolaşmaya başlamış, bütün öğrencileri şöyle biraz süzdükten sonra, tabi bu arada herkes göz temasından kaçınıyor, başlamış derse. Hoca: -“Kanunlar ne için vardır?” diye sorar ve ders başlar… Bir çok yanıt gelmiş, bir öğrenci düzeni korumak, diğeri toplumda yaşayan bireylerin hak ve hürriyetini sağlamak için, öbürü yaşam haklarını idame ettirmek, bir başkası devlete güveni, o devletin saygın bir vatandaşı olduğunu göstermek için, bir diğeri her yerde hakkını yasalar çerçevesinde arayacağını bilmek ve devletin vatandaşına haklarını nasıl arayacağını göstermek için… Hoca başka diye tekrar sorunca, bir öğrenci de, -“Adalet” için diye yanıt vermiş. Bu yanıtı verene hoca parmağı ile işaret ederek, işte aradığım yanıt bu dercesine, -“Peki az önce arkadaşınıza adaletsiz davrandım mı?”, herkeste aynı yanıt, -“Evet hocam”. Öğretim görevlisi sınıf kapısını açarak dışarıdaki öğrencisini içeri alır ve teşekkür edip yerine geçebileceğini söyler, herkes bunun bir senaryo, oyun olduğunu anlar. Fakat hoca son sözlerini söylememiştir henüz; -“Peki, buna hepiniz şahit oldunuz, neden tepki göstermediniz, bir açıklama istemediniz, arkadaşınızın hakkını savunmadınız!? Herkes susar çıt yok. Hoca, -“Bakın sevgili arkadaşlar, bu olaydan hepinizin çıkarması gereken bir öğüt var, bunu size 100 saat sınıfta ders versem anlatamazdım” der ve son sözlerini söyleyip dersi bitirir. -“Asla bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti de olmayın, o yılan bir gün mutlaka sizi de sokacaktır.” -“Adaletsizliğe şahit olup göz yuman insanlar haysiyet ve onurlarını kaybetmeye mahkumdur.” -“Bir şahsa karşı yapılan haksızlık, herkese karşı yapılmış bir tehdit demektir.” Sn @Rifat Gökkaya özellikler Sevgili @Opheliasöylediklerinize katılmakla birlikte umudunuzu tüm bu söylenenlere rağmen kaybetmemenizi temenni ediyor olacağım.Kaybolan yıllarımız için yapacak bir şey olmayacak belki ama ben inanıyorum her şey düzelecek lütfen sizler de inancınızı kaybetmeyin.Adalet hiçbir zaman yoktu aslında olmayacak da bir ara düzelir sonra bizim yaşadıklarımıza benzer şeyler yine olur ve olacak da... Yukarıda ismi geçenlerden biri şimdi yanında olduğu kişi için daha önceden neler neler dediğine dair videolar halen mevcut...o yüzden Süleyman Demirel in dediği gibi siyasette dün dündür.Yüksek perdeden söylenen sözleri geri almak için uygun ortamı herkes bekler.Kendi adıma bu süreç bana bildiğim ama unuttuğum yukarıdaki alıntıdaki SUSKUNLUK meselesini hatırlattı artık susmuyor sinmiyor bol bol anlatıyorum ve herkes her şeyin farkında.Müsterih olun,düzelecek,güzel olacak...bugün böyle olsun,onların olsun...Gün doğmadan neler doğar o yüzden sağlıkla kalın...mücadeleye devam. Çok eski yıllarda İngiltere’de bir gelenek varmış. Sıradan bir vatandaş öldüğünde kilisenin çanı bir kez çalınıp herkese duyurulurmuş. Bir asil öldüğünde iki kez, kralın bir yakını öldüğünde üç kez, kral öldüğü takdirde ise dört kez çalınırmış. Günün birinde, herkesin hak aramak için sığındığı mahkeme, bir vatandaşı haksız yere mahkûm etmiş… Ve kilisenin çanı tam beş kez çalmış. Ahali merak içinde kalıp papaza koşmuş: “Ey papaz efendi, kraldan daha önemli biri var mı ki o ölünce çan beş kez çalınsın…” Papaz yanıt vermiş: “Kraldan daha önemli bir şey var!.. Adalet öldü.” ŞİMDİLİK... Nobel Barış Ödülü sahibi Elie Wiesel in Sol kolundaki dövmede, A-7713 yazıyordu. Bu onun 1944’te Naziler Auschwitz-Birkenau toplama kampındaki sıra numarasıydı. Tüm ailesini Adolf Hitler gibi bir faşist diktatörün adaletsizliği ve zulmünde kaybetti. Elie Wiesel, tanıklık ettiği tüm zulümlerin sonucunda dünyaya unutulmaması ve her daim akılda kalması gereken bir öğüt bıraktı; “Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı.”
  39. 1 puan
    Merhaba arkadaşlar, retlerin çok olduğu bugünde kabul paylaşımı yapmak zor. Ben banlı direnm@li, adminler onaylarsa bu paylaşımı görürsünüz. Bugün o yıllardır değişmeyen yazı değişti. Kabul kararını gördük. Dün inceleme devam ediyordu. Kurum MEB. Kriterler imzada yazıyordu. Özel öğretim desteği ile gönderdiğim çocuğun okulu, kalan okul ücretini ödediğim bankasya kredi kartı. Direk kredi kartı hesabına yatırıyordum. Hesap hareketsizdi. Hesabı Temmuz 2016'da kapatmıştım. Temmuz 2019'da 2-b den beraat almıştım. Savcı da beraat istediği için hemen kesinleşmişti. (Altuğ Bey için yaş 50 civarı.) Eşim de 701 ile ihraç, bankasya altın hesabı vardı, dosyaları istinafta. Şimdiye kadar zaman zaman turizmde asgari ücretle çalışarak vakit geçirmiştim. Yolu Kapadokya'ya düşenler için aşağıya mail adresi bırakıyorum. Misafir de ederiz, bölge için her konuda yardımcı da olurum. Son olarak sendikam Türk Eğitim-Sen. Geçen hafta beraat kararını ve komisyon dilekçesini sendikaya verdim. İl Teftiş kuruluna nazınız geçer, komisyona bir yazı gönderiversinler, kurum görüşü yerine geçer, dedim. Bugün başkanı aradım. Teftiş kurulu başkanı bu ara beraat alanlarla ilgili çalışma yapılıyor, biraz daha bekleyelim sonra gönderelim demişler. Yani kurum görüşü alınmadı. İlin haberi yok. Ama dosyamda polislerin yaptığı 2 adet saha araştırması vardı. Allah herkese bu sevinci yaşatsın, diyemeyeceğim, pek bir sevinmedim çünkü. Bekleyenlere o yazının kabul yönünde değiştiğini görmeyi nasip etsin diyelim. Ret alan arkadaşlara da sabır diliyorum. Sadece siz biraz geç döneceksiniz, hepimiz hakkımızı söke söke alacağız. Başka sorunuz olursa ya da iletişim için : malisunger@gmail.com
  40. 1 puan
    Ben de bugün red kararımı gördüm.
  41. 1 puan
    Herkese iyi geceler. Bende bugun red kararimi gordum. 695 KHK deniz kuvvetleri astsubay kriter yok nobet degisimi istinaf beraat dosya yargitayda.
  42. 1 puan
    Bugün Yargıtay'ın bozduğu askerî öğrencilere müebbet hapis cezalari yeniden verildi, hapishanelerde yaşlı ve kanser hastaları bile son ana kadar tahliye edilmeyip ölmeleri bekleniyor, Yargıtay onamalari hız kazandı bebekli çocuklu kadınlar içeri atılıyor, dışarıda mağdur insanların ailelerine selam verenlere bile operasyon yapılarak yeniden yapılanma denilip insanlar hapislere dolduruluyor, cezası kesinleşen hükümlülerin cezaevleri değiştirilerek mahkumlar aileleri görüşe bile gidemesin diye uzak şehirlere gönderiliyor, zulüm tam daha press devam ederken tabiki komisyonun da geri kalması elbette düşünülemezdi ki onlarda önüne gelene ret vererek zulüm orkestrasındaki işlevini bi hakkın yerine getiriyor ne denir bilemiyorum artık beddua etmek işi Allah'a havale etmek vs de anlamsız geliyor boşlukta karanlıkta sürükleniyoruz nasıl bir döneme denk geldik arkadaş anlamak mümkün değil Ebu cehilin Ebu Süfyanin bile zulümde bir yere kadar öngörülebilirligi vardı kadınlara çocuklara dokunmazlardi haram aylarda zulme ara verirlerdi vs bunlarda kötülüğün sınırı yok şeytan bunların yanında ihtisas yapar o derece kötü ve nefret dolular maalesef Allah bu düzene dur demedigi müddetçe duracak gibide gözükmüyorlar
  43. 1 puan
    Bugüne kadar bu forumda çok msj okudum kimisi mutlu etti sevinenler adına kimisi hüzünlenirdi,üzdü....Fakat bu paylaşımınız beni inanın fazlasıyla etkiledi....Ne diyeceğimi bilemiyorum yazmasam vefasızlık olurdu...Rabbim bu aldığınız haberin sabrı karşılığında size bundan sonra öyle güzel haberler almayı nasip etsin ki mutluluktan gözyaşlarına boğulun.Kızinizin doğum gününü de en kalbi duygularımla kutlarim yolu ömrü bahtı açık olsun inşallah.Hersey gönlünüzce olsun bundan sonra ve bu aldığınız son üzücü haber olsun.
  44. 1 puan
    Eğitim Sen BATMAN. 1 Red Diyarbakır 1 Red İstanbul 1 Red Adana 1 Red Bu hafta red haftası
  45. 1 puan
    MEB 672 sonuna kadar sendika red... dün görmüş arkadaş, Kurum görüşü de 4 ay önce alınmıştı...
  46. 1 puan
    Bu hesapta bunların hepsi farklı kişilermiş gibi yansıtılmış ki iade olanları da eklersek zaten ihraç olan sayısı çıkıyor ortaya. Gergerlioglunun babası nedeniyle ihraç olanlarla ilgili meclis açıklamasıyla aynı döneme denk gelmesi de tamamen tesadüf... Yanlış anlaşılmasın lütfen binlerce mağdurdan biriyim aynı durumda binlercesi daha olduğunun bilincindeyim ama ben bu resmi açıklamadaki rakamlarin hicbir yerinde yokum varsa yoksa kamuoyuna algi....tiksiniyorum artik
  47. 1 puan
    Daha önce KHK lilari da kapsayacak ve onların ölümü görüp sıtmaya razı olabilecekleri seçim ayarlı bir af yasası çıkacağına inanıyorum demiştim son günlerde ki gelişmeler gösteriyor ki bu da bir yanılsama belli ki insanları gevşemeye yönelik algısal bir taktik af mutlaka seçime 3 ay kala gibi bir zamanda çıkacaktır ama yine hırsıza, arsiza, katile,tecavüzcüye, çocuk istismarcısına, uyuşturucu kaçakçılarına,vergi kaçakçılarına çıkacaktır dolayısıyla sendikaya üye olana,bankaya para yatırana, çocuğunu cemaat okuluna gönderene,kermese pasta börek yapana af çıkmayacak ne kadar farkındasınız bilmiyorum ama biraz sosyal medyayı takip ediyorsanız yada etrafıniza bakıyorsanız görürsünüz ki zulüm katlanarak şiddetlenerek artıyor savaş çıkmış etrafımız yanıyor ülkede milyon tane problem var ama AKP nin en öncelikli gündemi KHK lilara operasyon üstüne operasyon yaparak onlara kan kusturmaya devam etmek samimi söylüyorum bana öyle geliyor ki Allah korusun bizde Ukrayna gibi bir savaşın içine girsek AKP nin KHK lilara olan kin ve nefreti yine değişmeyecek hal böyleyken KHK lilara yönelik af yada benzeri bir düzenleme beklentisi çaresizlikten başka bir şey değildir
  48. 1 puan
    https://forum.khkhaber.com/topic/1184-iade-olanlar-ve-tazminatlar-forumu/page/9/#comments kısmında yaptığım paylaşımdan faydalanabilirsiniz. Kurum maaşı keser doğrudur. Ancak SGK olayı farklı. Siz KHK lı iken 4A kapsamında sigortalandınız. Ama memur olmanız itibariyle 4C kapsamında sigorta piriminiz yatacak. SGK 4A dan alıp 4C ye aktarma yapmaz. Zaten kesintileride farklı. Bu işlem bir anda düzelecek bir durum değil. Zamanla ve takiple tamamlanacak. Kurumunuz sizin iadeniz üzerine 4c sigorta primini 685 nolu KHK nın yukarıda da paylaştığım maddesi gereğince mecbur yatıracak. Maaşınızı ise (belki) sen çalışmışsın diye kesecek. Bazıları yapıyor. Kessin önemli değil, şahıslarla mücadele etmeyin. O durumda kuruma dilekçe yazarak "685 sayılı KHK nın "Kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin başvurunun kabulü halinde ilgili kanun hükmünde kararname hükümleri, söz konusu kurum ve kuruluş bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte söz konusu kanun hükmünde kararnamenin yayımı tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılır." kapsamında maaşınızın kesilen kısımlarının ödenmesini istediğinizi, Kamu görevinden çıkarıldıktan yaşamınızı devam ettirebilmek için çalışmak zorunda olduğunuzu T.C. kanunları gereği sigortasız olarak çalışmanızın mümkün olmadığını, Kamu görevinden haksız yere çıkarıldıktan sonraki çalışmanız karşılığında aldığınız paranın alın teriniz ve emeğinizin karşılığı olduğunu ve bu meblağın görevinize iade edilmeniz nedeniyle 685 sayılı KHK nın "Kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin başvurunun kabulü halinde ilgili kanun hükmünde kararname hükümleri, söz konusu kurum ve kuruluş bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte söz konusu kanun hükmünde kararnamenin yayımı tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılır." kapsamında hakkınız olan alacaktan kesilemeyeceğini burada hata varsa bu hatanın hakkınızda .... KHK ile işlem yapılmasına neden olan idarede ve çalışanlarında olduğunu eğer rücu edilecek bir meblağ varsa bu meblağın Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte kapsamında adınızı ... nolu KHK ya ekletenlerin tespit edilerek kendilerinden tahsil edilmesi yoluna gidilmesini, tereddütte olunan bir durum olması durumunda ilerde idarenin tazminat ödemesine neden olmamak için gerekirse görüş alınması ve sonucun 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun ilgili maddesi gereğince 30 gün içerisinde tarafıma yazılı olarak bildirilmesini, her halde 2577 sayılı İdari yargılama usulü kanunu 10 uncu maddesi, 2 nci fıkrası gereği 60 gün içinde cevap verilmemesi durumunda müracaatımla ilgili durum "İdari makamların sükutu" olarak değerlendirilecektir. Gereğini arz ederim." deyiniz. Önemli olan yasal süreler ve her şeyin yazılı olması. Dilekçelerinizi verdiğinizde teslim alındı kağıdını alınız. Yada sizde kalan suretin müsait bir yerine "aynı dilekçe ..... tarihinde teslim alınmıştır" gibi bir ifade, tarih ve kimlik bilgisi yazdırınız.
  49. -1 puan
    Sn direnmoli sizin adınıza cok sevindim.cok mutlu oldum kendim iade olmus gibi. Keşke bizde polis değil öğretmen veya normal memur olsaydık. Zira öğretmen olup eşi ihraç olan hapiste olan vs kimseyi ihraç etmediler ettiklerini de iade ettiler biz askeriye ve EGM ise silahlı memur olduğumuz icin malesef ki hic acımadılar bize sadece boşandığım eşimden dolayı ihraç edildim ve bunları yaşıyorum. Gelen komisyon kararında bile sadece kurum amir kanaati ve sosyal çevre yazıyor üstüne de takipsizlik aldığımı yazmışlar. Neyse velhasıl kelam umarım dediğiniz gibi bi calısma vardır her ne kadar benim umudum olmasa da bir gece de karanlık olan dünyamız bir gecede aydınlık olur mu diye bazen düşünmüyor da değilim. Bazıları da ilahi adalet falan diyor benim o taraf icinse hicbir olumlu düşüncem kalmadı ilahi adalet olsa mazlum insanların senelerdir feryadı duyulmaz mıydı? Biliyoruz en basiti su forumda yüzlerce masum insanız tanıyoruz az cok birbimizi ilahi adalet olsa bizim feryatlarımız bu dünyayı yakmaz mıydı? İlahi adalet olsa bize bunları yapanlar hala çıkıp TV lerde hicbirsey olmamış gibi İslam'ı kullanıp onunla övünmeye devam edebilirler miydi? Ben zaten inanç noktasında bu dönemde tamamen bitme noktasına geldim ucundayım. Tekrar söylüyorum atıldığımda 26 yaşındaydım simdi 31 yaşındayım bana 400-500 milyarı değil ömrümden çaldığınız beni hüzne boğduğunuz 6 yılımı geri verin 1-2...veya birkaç yıl sonra gelecek adaletin ben ............... Eee nolacak 8 yıl sonra(6 yıl zaten bitti)diyelim herşey düzeldi eee ne dicez ilahi adalet yerini buldu mu dicez bu mu ilahi adalet bu mu din bu mu İslam bu mu bize bunları yapanlar da İslam a inanıyor değil mi? Bunlar müslüman ım diye tvlerde şov yapıyor değil mi? Yıllar sonra gelen adalet ilahi adalet mi oluyor bu mudur senelerdir insanlar kanser oldu intihar etti ne çileler çekti yok yere simdi 8 yıl sonra gelen adalet ilahi adalet olacak öyle mi? Yok arkadaşlar yok kimse kusura bakmasın ben gerçekten inanç noktasında çok farklı yerlere geldim eğer yanlış noktalarım varsa düzeltin


×
×
  • Yeni Oluştur...