İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

15-10-2022 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 5 puan
    Aldığım olumlu bir haberi paylaşmak istedim sizlerle... Dün 28.İdare Mahkemesinin kararıyla iade edildiğimi öğrendim.Yıllardır beklediğim bu kararla bireysel anlamda,nihayet adaletin yüzünü gördü bu gözler.Değisik duygular içerisindeyim.Ki biliyorum benim gibi bekleyen,adalet arayan bir sürü insan var. 21.06.2022 tarihinde verilen kararım dün uyapa düştü.Ağustos 2020 tarihinde mahkemeye başvuru yapmıştım. Diyecek çok söz var...Kayıp yıllar var...Geriye dönülmüyor.Umarım herkes hakkettiği güzel günleri görecek...
  2. 1 puan
    Dilekçe sonuna yazmadan yanında kimlik fotokopisini vermeniz daha doğru olur.
  3. 1 puan
    Bölge İdare Mahkemesi, İdare mahkelerinden farklı bir binada ancak uzak bir yerde değil, arada sadece 1,6 km mesafe var. Bölge İdare Mahkemelerinin yerini ve İdare mahkemeleryle aradaki mesafeyi aşağıdaki harita gösterdim. Kolay gelsin.
  4. 1 puan
    "Dava kesin olarak sonuçlanınca dava masraflarının ve avukatlık masraflarının tahsiline kararı da çıktı. " kısmında yanlışlık var. Hemen karar düzeltme dilekçesi yazıp, kabul edilmiş adli yardım başvurunuz olduğunu ve 2577 sayılı kanun gereğince istinaf süreci olduğunu belirtiniz. İstinaf başvurusunda adli yardım yazmanıza mevzuat gereği gerek yok. Ancak, kandi kararınızdan yola çıkarak, ilk derece mahkemesi olarak kesin karar verdim denilebiliyorsa istinafta sizin adli yardım başvurunuzu görmeyebilir. Bu nedenle sağ üste adli yardım taleplidir yerine kabul edilmiş adli yardım talebi vardır. yazınız. 223 konusuna gelince. Muhtemelen dava dilekçenizde beraat aldığınız için masum olduğunuzu yazmışsınız. Bu durumda idare mahkemesi beraat kararınızla irtibat iltisak yönünden araştırma yapma arasındaki bağı size anlatmaya çalışmış. 223/b olsa idare mahkemesinin her hangi bir konuda söz hakkı kalmıyor. Söz konusu karardan alıntı yapamaz, aleyhinizde bu karar içinden bir kısmı kullanmaz. Ancak 223/e olunca durum değişiyor. e maddesi basit anlatımla delil yetersizliğinden beraat demek. Yani hakkınızda bir şeyler var ancak kanunun suç olarak kabul ettiği durumlar değil demek. Bu durumda idare mahkemesi bu kararın içinden irtibat ve iltisak kapsamında alıntı yapabilir. Sonuç olarak sizi suçlamıyor, yada beraatinizi yok saymıyor. Bu durumun önüne geçmek için 223/e den beraat aldığınızda b maddesinden verilmesi için itiraz edebilirdiniz. Haklı olarak bilmiyordum diyeceksiniz, avukatınız olduğuna göre zaten sizin bilmeniz gerekmiyor. Avukatınıza bu alıntıyı gösterip benim beraatim sonrası neden itiraz etmedik diye sorunuz. Ancak şu aşamada yapabilecek bir şey yok. (Dipnot Adalete ve yargıya olan inancım kesinlikle kalmadı ve sırf haklarım kaybolmasın diye başvuruda bulunuyorum.) kısmına üzüldüm. İnsan olarak üzüldüm. Bu forumda verilen çaba adına üzüldüm. Sizin adınıza üzüldüm. Yukarda sizin kendi durumunuzdan verdiğim örnekle, adalet her zaman kendisi gelmiyor. Mücadele etmek gerekebiliyor. Adalet ve hukuk hiç bir zaman kendiliğinden olmamıştır. Hep mağdur olanların yada kendisi mağdur olmasa da mağdurlar adına öne çıkanların çabaları hatta bedel ödemeleriyle olmuştur.


×
×
  • Yeni Oluştur...