İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

KHK Mağdurları Forum

OHAL ve KHK Mağdurları 2

Önerilen Yorum

Şu ana kadar 672'den bekleyen dosyaların çoğunluğunun kurum görüşüne takıldığını düşünüyorum.

Kurum görüşü derken kendimden örnek vereyim; benimle beraber aynı okuldan altı öğretmen ihraç oldu. Bu kişilerin dördüne ret cevabı geldi. Benimle bir arkadaş hemen hemen aynı kriterlerden bekliyoruz. Ret cevaplarının arkadaşlara ulaşması neredeyse birinci yılını doldurdu. Karar gelmeyen arkadaşla kendi dosyamın neden bu kadar bekletildiği hususunda araştırma yapıyorduk ki dün akşam öğrendim: kurum görüşü için MEM'e çağırılan bizim okulun müdürü, "ret alan dört arkadaş için bunlar zaman gaz. dergisi falan alıyorlardı" demiş ve bize ise bunların bir şeyini görmedim, bilmiyorum demiş. 

Bilmiyorum, tanımıyorum mevzusuna takılı kalınca mit çevre soruşturması gibi araştırma yürütüyormuş askıda kalan dosyalarımızın bu çevre soruşturmasını tamamlanmadığı için kararı bekletiliyormuş. 


2014 ocak - 2015 kasım sendika - SMS var mı bilmiyorum, hatırlamıyorum.  - Beklemede.. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

@aliyılmaz  hayırlı olsun. Kurumunuz ne zaman arandı?

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

KHK buluşması valilik tarafından yasaklanmış diyor gergerlioğlu twitterda

 


689 MSB Eş durumu ihracı...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Yasaklasalar nolur ki? Sokaklar bizim. Adil ve yasal bir şekilde hakkımızı isteyeceğiz. Başımıza daha kötüleri geldi arkadaşlar bundan mı kaçacağız

Madem yasaklayacaksın son zamana kadar niye bekliyorsun? Bir kez daha mağdur etmek için. Biletleri yansın, tırssınlar çekinsinler diye... 


su sıkan itfayenin hortumunu... Sadece adalet bekleyişinde.Komisyon RET,  ilk celsede beraat! İdari Mahkemede adalet haykırışında.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

 


675 112 ambulans

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Sibemol, 1 saat önce yazdı:

Bir arkadaşım GreenCard aldı. Süreç şöyle işledi. Bir üniversite de Doçenlik kadrosunda iken istifa etti (bu arada eşi ihraç ve tutukluydu.) Çocukları ile ABD ye gitti. Çocuklarından birisi ABD doğumlu.  (Başvurusunun kabulünde etkisi var mıdır bilmiyorum.) Eşinin kardeşi ABD de bir üniversitede doktora yapıyordu. Üniversiteye asistan olarak girmiş. Arkadaşım da ODTÜ mezunu, dil sorunu yok. Onun da başvurusu kabul olmuş şuan doçent olarak görev yapıyor ve GreenCard almış. Şimdi eşine GreenCard almak için başvurmuş. Eşi de doçent (asker) ve tahliye oldu ama yurt dışı çıkış yasağı var.

Bu arada iki senedir eşimle ben de GreenCard başvurusu yaptık olmadı. Sanırım en kolay yolu önce ABD de iş bulup sonra GreenCard başvurusu yapmak. Tabiki dil sorunu ve pasaport sorunu olmaması gerekir.

Green Card'la ilgili soru soranlar için biraz bilgi vereyim. Bu konuda epeyce tecrübeliyim. Şu an konuştuklarımızı 2017 Ekim'inde de düşünerek Green Card'a başvurmuştum. Bu arada bu seneye kadar başvuruda pasaport bilgisi istenmiyordu, ilk kez bu sene istemeye başladılar. Mayıs 2018'de sonuçlar açıklandı ve bana Green Card çıktı (Bu kötü günlerde %1'lik bir şans yüzüme güldü diye çok sevinmiştim) 30 Eylül 2019'a kadar mülakata gidip göçmen vizemi almam gerekiyordu. Mülakat ve vize için de tabii ki pasaport gerekli. Ben de nasıl olsa daha 1.5 sene var önümde, o zamana kadar pasaport sorunu çözülür diyordum. Maalesef pasaport sorunu çözülmedi. Büyülkelçilikle sürem çok azalınca defalarca kez görüştüm. Haksızlığa uğradığımı belgeleriyle anlattım. Hoş anlatmama da gerek yok, herkes zaten biliyor olanları. Hatta süre iyice daralınca Ankara'ya görüşmeye gittim. Pasaport istisnası istedim. Ama maalesef hep söyledikleri prosedürlerimize göre vizeyi basabilmemiz için min. 8 ay geçerli bir pasaport getirmeniz gerekiyor diye kabul etmediler. 4 gün önce de 2019 Green Card talihlileri için resmi süre dolduğundan maalesef bu hakkımı resmen kaybetmiş oldum. Nasip, yapacak birşey yok.

Bu yıl için soru soranlar için:

Evet bu yıl geçerli bir pasaport olmadan başvuruyu da kabul etmiyorlar. Eğer elinizde daha önce aldığınız ve süresi dolmamış pasaportunuz varsa tabii ki başvuru yapabilirsiniz. Çıkarsa da 30 Eylül 2021'e kadar mülakata gidip gçömen vize alma hakkınız var. O zamana kadar da pasaportunuzun gerçerliliği dolar ve yenisini alamazsanız benim gibi hakkınızı kaybedersiniz. Bu arada başvuru için birsürü para isteyenlere sakın kanmayın. Bavurabilme şartlarını sağlıyorsanız başvurunuzu kendiniz 15dk içinde online olarak yapabilirsiniz. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Not: Daha detaylı soruları olanları da cevaplayabilirim.


672 YÖK

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.



  • İletiler

    • Bize eşit şartlarda mücadele imkanı vermediler ki gerçekten ne kadar nitelikli olduğumuzu gösterelim. Hileli zarların olduğu bir oyunun içinde bulduk kendimizi. Şartların eşit olmadığı, zarların hileli olduğu bir oyunda hayatta kalmak bile çok büyük bir başarı. Tüm olumsuzluklara rağmen mücadeleden vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz, mücadele edeceğiz. Eninde sonunda kazanacağız, buna şüphe yok. Bize düşen görev, o gün gelene kadar ilk önce akıl sağlığımızı, sonra beden sağlığımızı korumak ve azimle ve inadına yaşamak.  Her birimiz farklı ailelerde, farklı kültürlerde, çok farklı şartlar altında yaşadık, büyüdük ve bu günlere geldik. Hepimizin başına aynı olay gelmiş olsa da, herkesin tepkisi, reaksiyonu, hissettiği şeyler, dayanma eşiği vs farklı. Ama işin özü bence haklı olduğumuzu bildiğimiz böyle bir durumda dirayetli olup yaşamaya devam etmek. Tüm olumsuzluklara rağmen yaşayacağız ve ileride tüm haklarımızı aldığımız günlere akıl ve beden sağlığımız tam olarak ulaşacağız. 
    • Hocam, kendinize haksızlık etmeyin. Devlet söz vermiş 657ye uyduğun sürece sorun yok demiş. Birçok kişi de buna güvenip kendini o memuriyet için hazırlamıştı ve o işe kendini adamıştı. Özellikle belli bir yaştan sonra gerçekten zordu bu işler. Birçok kişiye de yedikleri damga çok ağır geldi, yeni bir hayat kurmak için o psikolojik gücü kendilerinde bulamadılar. Bunun üstüne uğraştığımız davaları parçalanan aileleri ekleyin. Hayatta kalabilmeniz bile başarı aslında.
    • 8 sene geçti ve hiç bir şey değişmedi. Parkomatta  çalışdım, inşaatlarda çalıştım, tarla işlerinde çalıştım, bir buçuk sene kadar dershanede çalıştım (depremden sonra kapandı) fabrikada 3-5 ay çalıştım ödeme sorunu olunca  ayrıldım yine inşaattayım. 8 yılda bir kazmaya sap olamadım, ortalamaya baksan 8 yıl asgari ücret altında kazandım. Hep günü kurtarma uğraşıyla  geçti 8 sene. Bu 8  sene bana ne kadar beceriksiz işe yaramaz olduğumu gösterdi. Bazen düşünüyorum nasıl bir günahım varmışta bu duruma düştüm ve kurtulamıyorum ... Ülkenin hukuk olsun adalet olsun ekonomi olsun vesaire memnun değilizya, ben bunun bin katı kendimden memnun değilim ...
    • Yeminle şaka gibiyiz ya. Herkese açık bir forumda birbirine dilekçe dava danışan, fikir alış verişi yapan, sabır tavsiye eden, gündem hakkında analizler yapan "terörist" mi olur arkadaş? İçinde olmasak tam bir komedi değil mi şu durum aslında? 8 sene be.
    • Bir düşüncem de KHK mağdurlarıyla ilgili... Mağdurlar bu işin çözümünün peyder pey olacağını bir türlü anlayamadı... pazarlamada "foot at the door" diye bir tabir vardır, yani ayağınızı kapıya koyabilirseniz, satışı büyük ihtimalle halledersiniz... burada da o ayak, ufak da olsa, KHK'lı bir grubun toplu iade olmasıydı... mesela takipsizlik-beraat alanlar iade olabilseydi, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iade olma yolu açılacaktı, çünkü o kapı açılmış olacaktı bir kere... ama bunun yerine ne zaman takipsizlik alanların iadesi gündeme gelse, diğer tüm KHK'lılar "bizde, bizde, bizde..." demeye başladı ve o kapıya ayak bu yüzden hiç konulamadı, çünkü kapı hiç açılamadı... Bu talepler nedeniyle, iade işi toplum nazarında en ağır kişinin iade olacağı şeklinde ve çok ağır mali külfete neden olacak şeklinde yorumlandı veya imajı o şekilde verildi (Abdurrahman Dilipak'ın idareyi KHK'lılarla ilgili mali külfetle korkutma twitini hatırlayın)... halbuki hep beraber en azından takipsizlik-beraat alanlar gibi toplum vicdanını da kanatan bir kesimin iade olmasını savunsaydık, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iadesi toplum nazarında daha kabul edilebilir hale gelecekti...
×
×
  • Yeni Oluştur...