İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Konu dışı:

Bugün Türkiye semalarında kimliği belirsiz hava araçları tarafından gökyüzünden yoğun kafa yapıcı gaz serpilmiş. Eğer yazarken bir şekilde sorun yaşıyorsanız bundandır. A haberde yetkililer etkisinin 1,2 gün sürebileceğini daha sonra kendiliğinden kaybolacağını söylüyor. ??

Güncelleme • • perde1un

Herkes icin adalet

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Badi Ekrem, 1 saat önce yazdı:

Bunlar güzel gelişmeler. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ana muhalefet partisi özelinde iki konudan bahsetmek istiyorum:

1) 15 Temmuz sonrası hızla çıkan KHK'lar ve mağduriyetler ortaya çıkınca, bu onuda ana muhalefet partisi bir komisyon kurdu. Komisyonun başında da bir akademisyen milletvekili vardı. Zannediyorum şimdi yeni kurulan "Adam Kazandı Partisi" nde başkan yardımcısı. Neyse gelelim komisyona. Komisyon benim gibi 20 bine yakın mağdurdan bilgi/belge topladı ve görüşmeler yaptı. Sonrası mı? Tahmin edesiniz.

2) Şubat 2017 tarihinde Ankara üniversitelerinden birinde imzacı akademisyenlerin ihracı da KHK ile gerçekleşince, hatırlarsanız yürüyüşler ve direnişler olmuştu kampüste. Sonra emniyet güçleri hocaların yerdeki cübbelerinin üzerlerinden geçmişti. Bu epeyce akılda kalan bir olaydı bilenler bilir. Neyse ana muhalefet partisi lideri, ekranlara çıkarak: "Belediyelerimize talimat verdim, özellikle akademisyen KHK'lılar için bir istihdam/danışmanlık sağlanarak onlara destek olacağız (maddi)" demişti. Ben bu sözün ardından, bu konunun 3 yıl takipçisi oldum. Ama ne sosyal medyada ne de yazdığım dilekçe ya da girişimlerde (bizzat yaşadığım ildeki parti yetkili ve belediye başkanları) bir sonuç elde edemedim. Dedim ki, böyle bir talimat verildi belki ama, bir şey yapamadılar herhalde. Geçenlerde (1 ay önce olabilir) İstanbul mv. Aykut beyi sosyal medyada hedef alan ve kendisini zor duruma düşürmek için bir takım lişisel yazışmalarını malum çevreler paylaştı (Bunu çok çirkin ve ahlaksızca buluyorum).  Oradan ve Aykut beyin açıklamalarından öğrendim ki; meğer İstanbul'da (en azından kendisinin etki alanındaki  o ilde) bazı belediyelerde (Beşiktaş söz konusu idi sanırım) akademisyenlere danışmanlık ücretleri ödenmiş. Ama bu akademisyenlerimiz imzacı KHK'lılar imiş (kendisinin ifadelerinde var). Yani mağdurun bile ana muhalefet tarafından ötekileştirildiği bir ortamda;

 

Öncelikle hapishanede olan Sn Gergerlioğlu'na bir an evvel çıkması için dua ediyor ve kendisine ayrım yapmaksızın verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Sn. İslam beyefendi'ye başarılar diliyorum. Umarım, amaçladığı gibi herkesi bu mağduriyetler konusunda bir şemsiye etrafında toplayabilir. Ama iş önce kendi partisindeki ötekileştiren muhalefette.

Sayın hocam, muhalefetin de KHK'lılar arasında ayrım gözettiği yönündeki eleştirilerinizde yerden göğe haklısınız. Kılıçdaroğlu'nun ettiği laf da hatırımda. Ancak sonrasında kimi imzacılar ya da solcu ihraçlar birkaç belediyede çalışma imkanı buldularsa bunlar çok sınırlıydı. Mesela Aykut beyle ilgili olayda dört akademisyen çalışmış sadece, (bu konu bizim kendi gruplarımızda da tartışma konusu oldu bu arada). Bunun yaygın bir şey olmadığını, ihracımdan bu yana yegane gelirimin sendikamın sağladığı değişken ödenek ile yaptığım ufak tefek işler olduğunu söyleyeyim. Bir çoğumuz da bu durumdayız. 

  • Beğeni 7
  • Onaylama 1

KHK 689 - Eğitim-Sen'li Akademisyen

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Harun13, 19 dakika önce yazdı:

Dün malum örgütün dershane ve okulunda okumuş birinin işe döndüğünü öğrendim. Tabiki bu şahsın Ankara da dayisi olduğunu da biliyordum.

Bu kişi Askeriyeden mi ihracti? Ayrıca, geçmiş olsun.

Güncelleme • • Konuk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Harun13 kusura bakmayın çok geçmiş olsun ankesörden takipsizlik nasıl aldınız biraz detay verirmisiniz


701 KHK incelemeye devam

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

İzinden dönmüştüm şehir merkezinde bekliyordum. Üst bölgesinde devrem kendisine tlf hatti almamı istedi. Bende aldım ve karakola gidince kendisine verdim. O da izne giderken Kendine bir hat almış ve iki hattı birlikte kullanmaya başlamış.  Onun bu iki numarayı da kullandığıni bilen biri Ankesölü den her iki numarayı da aramış.  Hattın biri benim üzerime kayıtlı olduğu için bende  o da  ihraç edildik. Biz şimdi devletin gözünde iki Asker Ankesölü den aranmis gözüküyor. Halbuki iki numarayı kullanan tek biri kişi.  

@ilter Asker değildi. Doktor du kendisi. 

  • Beğeni 1
  • Şaşırma 2
  • Üzülme 2

Ankesör ihraç

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Harun13, 2 saat önce yazdı:

Dün gece ohal komisyonu sayfasında RED kararımı gördüm. 

Kurum: TSK   K.K.Komutanlığı 

KHK :701

Kriter: Ankesölü telefon. 

CBS'lığı tarafından : Takipsizlik 

Dün malum örgütün dershane ve okulunda okumuş birinin işe döndüğünü öğrendim. Tabiki bu şahsın Ankara da dayisi olduğunu da biliyordum. Hemen ohal komisyonu sayfasıda baktım. RED kararımı gördüm. 

Çok geçmiş olsun ? Artık yeni bir sayfa açıp yaşamaya devam ?

08072018, 22 saat önce yazdı:

Twitter'da @ohalkarar adlı hesapta geçen komisyon adına aranılıp devlete karşı duruşun ne gibi sorular soruluyor ulaşmak, var mı bizzat karşılaşan duyan eden bu konuda bilgi sahibi olan birileri?

Arasalar da içimi döksem ?


672 MEB 28 ay sendika adlı idarii işlem yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Bir düşüncem de KHK mağdurlarıyla ilgili... Mağdurlar bu işin çözümünün peyder pey olacağını bir türlü anlayamadı... pazarlamada "foot at the door" diye bir tabir vardır, yani ayağınızı kapıya koyabilirseniz, satışı büyük ihtimalle halledersiniz... burada da o ayak, ufak da olsa, KHK'lı bir grubun toplu iade olmasıydı... mesela takipsizlik-beraat alanlar iade olabilseydi, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iade olma yolu açılacaktı, çünkü o kapı açılmış olacaktı bir kere... ama bunun yerine ne zaman takipsizlik alanların iadesi gündeme gelse, diğer tüm KHK'lılar "bizde, bizde, bizde..." demeye başladı ve o kapıya ayak bu yüzden hiç konulamadı, çünkü kapı hiç açılamadı... Bu talepler nedeniyle, iade işi toplum nazarında en ağır kişinin iade olacağı şeklinde ve çok ağır mali külfete neden olacak şeklinde yorumlandı veya imajı o şekilde verildi (Abdurrahman Dilipak'ın idareyi KHK'lılarla ilgili mali külfetle korkutma twitini hatırlayın)... halbuki hep beraber en azından takipsizlik-beraat alanlar gibi toplum vicdanını da kanatan bir kesimin iade olmasını savunsaydık, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iadesi toplum nazarında daha kabul edilebilir hale gelecekti...
    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...