İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

21-04-2020 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 24 puan
    Selamün aleyküm arkadaşlar Rabbim şu okunan ezanlar hürmetine, sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım diye buyurdugu gül kokulu efendimiz hürmetine, mübarek geceler hürmetine evliyalar enbiyalar hürmetine tez zamanda hayırlısı ile ilk önce en çok ihtiyacı olandan itibaren cümle haksızlığa uğramış kardeşkerim in iadesini ve hakkımda hayırlısı ise benimde iademi nasip etsin inşallah selam ve dua ile saygılar...
  2. 9 puan
    2-3 gün önce Çağlar Cilara, eski başbakan, Gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir röportaj yaptı. Sayın Davuytoğlu'nun özellikle KHK'lılar ile ilgili parti tüzüğünde paylaştığı ve masumların işine dönebilmesini savunduğunu okuduğum güzel cümleleri vardı. Ancak aşağıda koyduğum linkte bu konuda çok talihsiz ve umutsuz açıklamalarını dinledim. (Sanırım son 10-15 dakikalık kısımda konuşuluyordu) Özetle; 17-25 milattır, doğrudur. Hatta bence Şubat 2013 MİT krizi milat olabilmelidir. 17-25'e kadar bankada işlem yapan ve okullara çocuklarını gönderenlere iltisaklı denmez ama, bu tarihten sonra devletin ikazlarına rağmen gönderenler ..... (noktayı koyacakken ayıldı, politik bir manevra ile) ayrı ayrı durumlarına bakılabilmeli falan dedi. Sükut-u hayaldir siyasetçiler. Ben hiç bir umut bağlamamıştım kendisine, ama burada ola ki kendisi hakkında bilgisi olmayan ve pozitif bakan kötünün iyisi canımcılar var ise diye bırakıyorum, yorumumu... Saygılarımla, kaderdaşlarım.
  3. 7 puan
    Bu arada eşlerimiz spor yapmıyor diyelim. Biz yapıyor muyuz? (halı sahaları örnek göstermeyin lütfen ? ) Hangimiz evlendiğimiz zamandaki gibi bakımlıyız? Hangimizin saçları duruyor? Diş fırçalama? Asgari hijyen? Sigara? Göbek? Yine eşlerimiz bize göre daha iyi durumda. Hiç haklarını yemeyelim. Kendi yapmadığımızı, eşlerimizden beklemeyelim lütfen...
  4. 7 puan
    Bugün ve yarın inşallah çok iade olurda, hiç olmazsa içimizden bazıları ağız tadıyla oruç tutarlar.
  5. 6 puan
    Sayın Kurtuluş Baştimar'dan bana BM başvurusundaki meselelerden biri ile ilgili e-mail geldi. KHK Platform'undaki konular üzerine gönderildiğini düşünüyorum, ama yine de bilginize. BM grubunda da aynısını paylaşacağım. "Sayın KHK Platformu üyeleri, Tarafıma ulaşan ve bana bu konuda açıklama yapmam için ulaşan üyelerinize çok teşekkür ederim. Forumda konuşulmakta ve BM mekanizmalarının tazminat ödeme metodu ile alakalı yanlış bilgi verilmektedir. Söylentiye göre , "BM tazminata hükmettiği zaman, bu tazminatı kendisi alıyor" şeklindedir. Bu açıklama son derece yanlış bir bilgidir . BM kararlarının en sonun sayfasında tazminatın kişiye ödenmesini açıkça belirtmektedir. Ve dünyanın her yerinde de tazminatı devletten kişiye ödenmesini sağlar. Örneğin İSPANYA da BM cedaw komitesi 600 bin euro tazminatı ispanya devletinden başvurucu ya ödenmiştir ( röportajlarımda belirttim izleyebilirsiniz ). BM mekanizmalarının, tazminatı kendine alması mümkün değildir ve bir örneği bile yoktur. BM binlerce kararında, tazminatı başvurucu ya ödenmesine şeklinde açıkça belirtmiştir. Üniversite eğitimimi ve master derecemi ve bitirme tezimi de BM ve uluslararası hukuk, insan hakları hukuku alanında yapan biri olarak söylüyorum; BM nin tazminatı kendine aldığı bilgisi yanlıştır ve imkansızdır. Twitter dan- Kbastimar36- hesabınıtakipte kalın bu konuyu vereceğim bir röportajda geniş bir şekilde açıklayacağım. Asılsız bilgilere inanmayınız. "
  6. 5 puan
    Kadın çalışmak istiyorsa çalışmalıdır. İstemiyorsa, eşinin geliri de evi geçindirmeye yetiyorsa, ortak olarak karar almışlarsa çalışmayabilir. Benim annem bir sağlık çalışanı idi. Babam rahmetli olduğunda ortada kalmadıysak, annemin geliri sayesindedir. (Aynı şekilde, ben ihraç olduğumda hanımım çalışmasaydı biz de ele güne muhtaç kalırdık.) Annem bize verilmesi gereken eğitimi, aile terbiyesini fazlasıyla verdi. Komşularımızın annelerinden sadece benim annem çalışırdı. Biz onlara göre daha terbiyeli, eğitimli yetiştik. Annemin okumuş olması, çalışmış olması ufkumuzu açtı, bizi geldiğimiz noktaya getirdi. Ülkemizden daha doğuda olan toplumlarda kadınlar hiç dışarı bile çıkmaz. Evdedirler. Onların aldığı eğitimi mi kendimize örnek alacağız, yoksa kadınların toplum hayatından olduğu batıyı mı? Şahsi görüşüm, batıdaki toplum hayatı ve rolü bana daha mantıklı geliyor. Bir erkek olarak, kadına toplumumuzda biçilen rolü beğenmiyorum. Daha fazla görünür, etkin olmalarını diliyorum. Keşke Yozgatlı, Çorumlu, Rizeli, Trabzonlu vb. bıyıklı yöneticilerimiz yerine Yeni Zelanda başbakanı, Almanya Şansölyesi gibi dünyaya örnek olan kadın liderlerimiz olsaydı...
  7. 4 puan
    'Bu kadar da olmaz' diyorsunuz. Bir bakmışsınız oluyor.. 'Artık bu kadarı da olmaz' diyorsunuz. O kadarı da oluyor! Sonra alışıyorsunuz ! Komisyon üyeleri bal tutan parmaklarını yalasinlar bir kaç ay daha ballı maaş alsinlar diyedir bütün meselenin özeti aslında denetleme gibi bir durum söz konusu olmayınca dostlar alışverişte görsün hesabı ile çalışıyoruz izlenimi veriyorlar sadece. Bu yıl için karar verme durumu dışardan yönlendirme meselesi değil bunların keyfî uzatma ve bedevadan maaş alma düşüncesinden kaynaklı bir durum
  8. 3 puan
    Mahallemde " çalışkanlığımla " tanınıyorum Sevgili @stranger ... Genlerimden geliyor sanırım... ?? ??? Okulda da öyleydim.???
  9. 3 puan
    Hocam biliyormusunuz ayni tespiti ben de yapmistm. Cok benziyor bi karadeniz kadini kuzeyli bi kadina. Ama karsisindaki farkli tip bir.erkek.
  10. 3 puan
    Hocam.kuzeydeki.kadin.badana boya bile yapiyor:)) Erkekten birsey beklemezler. Ne maddi ne manevi..
  11. 3 puan
    Aman Allahim neler okudum ben...? Turk erkegini bu kadar tahmin etmiyordum! Kuzeyde gordugum erkek tipi perde yikar, kendini yikar, spor yapar! moda takip eder...dunya mutfaklarini dener, uzun masalar kurar..okur, okur, dinler, arastirir vs..valla ogrense manti yapar.
  12. 3 puan
    Bildiğim kadarıyla, edevlet üzerinden hane başı bin liralık 3. Faz yardıma başvurursanız (kaldıki 1. ve 2. Faz yardımlar tamamlandı diye biliyorum)fiziki olarak herhangi bir belge istenmiyor.Onaylanırsa sosyal yardımlaşma, edevlette kayıtlı olan numaranızdan sizi arayıp iban istiyor. Yeşil kartlı olanlar ya da daha önce yardım aldığı için kayıtlı olanlar herhangi bir başvuru yapmasalar dahi yardımları almaya devam edebiliyorlar diye biliyorum. Ayrıca, 60 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunanlara yardımları elden teslim ediliyor olabilir. Bahsettiklerim kesin bilgi değil araştırmalarım sonucu ulaştıklarımdır. Ben Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisine başvurdum geçen hafta.(Hanesine 5.000 tl altında gelir girenler 3 devlet bankasına başvurabilir)Khklı kaderdaşlar için tavsiye ederim.10 bin liraya kadar veriyorlar.(hane gelirine göre kendileri belirliyor)ilk 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli.Düşük faizli(0,49).Fiziki olarak herhangi bir belge istenmiyor.Ben ziraatin sayfasından başvurmuştum.Bugün 7.500 tl kredi onaylanmış.Elime geçti.Borçlara gitti ?
  13. 3 puan
    Zaten ben sn @varex i hedef alarak söylememistim ki onun yeri başka her zaman, gençliğin vermiş olduğu coşku da var tabii bazı noktalarda hak vermiyor da değilim zaten ben sadece sizin düşünce yapıniza ve bakış açınıza olan hayranlığımi dile getirmek istemiştim sadece e buda bir olgunluk yasanmışlik gerektiriyor tabii maaşallah diyelim size ve aile hayatıniza Allah nazarlardan korusun?
  14. 3 puan
    lütfen kimse üstüne alınmasın. hepimiz biliyoruz; kriter denen bütün bu her şey saçmalık. ama sadece bankadan bekleyen bizlerin durumu daha acayip. sendika yada dernek vs. cemaatle bağımız olduğunu gösteren hiçbirşey olmamasına rağmen sırf faizsiz diye paramızı yatırdığımız banka nedeniyle 4 yıldır bekletiliyoruz. buna sebep olanlara; baştan aşağı kimseye hakkımı helal etmiyorum.
  15. 2 puan
    Sanırım O benim. Hem kuzeyliyim,Karadenizliyim.@stranger Badana yapabiliyorum,sadece tavan konusunda iyi değilimdir.?
  16. 2 puan
    İşte onu diyorum ya ben de. Sanırım yetişme işi.
  17. 2 puan
    Bu konuşmaya takılmak istemiyordum ama arkadaşın bu yorumu bir karadenizli olarak yorum yapma gereği hissettirdi. Bakımlı olursun çok masraf derler..olmazsın saldın derler(5yıl sonra denmiş).Bir de evliliğin amaçlarından biri de bir evlat sahibi olmak..malum bu konuda sorumluluğun fazlasını Rabbim kadınlara vermiş ki bununda belli sıkıntıları oluyor hem madden hem manen. Ki fiziksel olarak bayanı%50 değiştiriyor..eski haline görüntü olarak dönen insan sayısı çok az bence çünkü görünmeyen durumların tamamen eski haline dönmesi mümkün olamıyor.. Bir de erkek kadın sorumluluğu meselesine gelince her insan yemek yiyorsa yediğini yapabilecek kabiliyet vermiştir Rabbim bu insanın kendi sorumluluğudur.Eger bunu eşi onun için yapıyorsa bu iyiliktir..Yani diyeceğim o ki kimse kimsenin işlerinden sorumlu değildir.. yapılıyorsa bu sevgi ve saygıdan değer vermektendir..... yanlış anlaşılma olmasın bir diyanet mensubu idim peygamber hiçbir zaman işlerini bir başkasına yaptirmamistır ki eşlerine yaptıkları işlerde yardımcı olmustur. Siyer kitaplarında mevcuttur.. Nasıl eş olunur .. bildiğimiz halde işimize gelmeyen konularda çok güzel konuşuruz.. Türk kültüründe de bu böyledir.orta asya da kadının yerini bulabilirsiniz. Bilmeyince insan kendi değerini başkalarınının verdiği değer kadar sanıyor.. vesselam..
  18. 2 puan
    Yok hocam ? Sadece fikir belirtiyoruz hepimiz. Yoksa ne haddime @varex hocama patlamak ? Adam hem editör, hem devletin memuru, hem de emniyetçi. Düğmesine dokunsam 6 aydan başlar ? Hocam eşim de çalışır. Çocuklarla akşam zaman geçirirdik küçükken. İnanın yarım saat, bir saat oyun oynamak, gün boyu yanlarında boş durmaktan çok daha iyi gelirdi. Hanımım oyunlar tasarlardı çocuklar için. Onları oynarlardı beraber. Şimdi bile akşamları beraber oyun oynuyorlar (okey-kızma birader vb..). Ben büyük bir yakınlık kaybı olduğunu düşünmüyorum.
  19. 2 puan
    Cankurtaran gibisiniz sn @vergici672 demokratik düşünceleriniz çok güzel her alanda olduğu gibi aile hayatında da demokratik düşünce olmazsa olmazdır her calışan kadın bir olmadığı gibi ev hanımlarıda bir değildir önemli olan belli bir bilinç düzeyine varmış olmak evde oturan çok bayan biliyorum gezmeden eli olmayip çocuklarini ihmal eden ama çalışan annelerin çocuklarına da üzülmuyor değilim anneyle doyasiya vakit geçiremediği için iki bilinmeyenli denklem gibi oldu
  20. 2 puan
    18 yil ogretmenlik yaptim Sn.@Ömer Avcu ... Aile butcesine katkida bulundum,birlikte ev ve araba sahibi olduk .Ortak birikimimiz ile... Ihraç oldum ve tavuk besledim,tavuk ve tavuk yumurtasi sattim. Çocuklarimin okul masraflarini karşiladim,gunluk ekmek paramı çikardim. Bence genelleme yapmak doğru bir yaklasim olmayabilir. Yine de goruslerinize saygi duyuyorum .... Bu arada ayakkabı ve çanta kolleksiyonum da mevcuttur.??? Bir de terlik kolleksiyonum var....??? @Umutlu internette okumuştum,size katiliyorum.Bu corona günleri depresyonu tetikliyormuş ve aile içi sorunlarda artış yaşanabiliyormuş. En güzeli anlayışlı olmak... Hayat sevince gūzel.???
  21. 2 puan
    Hayat şartları insanı başkalaştirabiliyor fiziksel manada.Hepimiz degistik @vergici672 ...Fotoğraflar yalan söylemez...?Bazi insanlar çok şansli olabiliyor,genlerle ilgili sanirim.Mesela ben ōzel bir çaba harcamıyorum,ama hala evlendiğim kiloydayim.Iki çocuk ve uzerinden 20 sene geçmiş.Spora mi gidiyorum,hayir.Evde,koyde,bahçede herşey spor benim için. ? Onemlisi iç guzelliktir...?? Bir insani kalbini sevmeliyiz ōnce...Onu ne mali,ne guzelligi için seçmeliyiz,ahlak 24 saat farz...??? Bu arada teşekkürler,paylaşımınız bence nokta atış olmuş...
  22. 2 puan
    İnşallah hocam.Bir gelişme olursa hemen yazarım Sizden de güzel haberler bekliyoruz hocam.
  23. 2 puan
    Eşler arasındaki ev işlerinin eşitlik ve dayanışma temelinde iş bölümü yapılarak görülmesi gerekir. Geneksel temelli( erkek disardaki işi kadın ev işini) iş bölümü cağımıza uygun değildir. Artık kadının her alanda var olduğu bu dönemde erkek çocuk doğurmak dışında her şeyi yapmalıdır.
  24. 2 puan
    Bence banka kriterinde talimatla para yatırdığı kesin net şekilde belli olanlara ret verildi. Şimdi bankadan bekleyenlerin çoğunluğu adlı olarak talimatli hareketi olmadığı beraat ve takipsizlik kararıyla kesinleşmiş olan kesim. Inşallah iadeler olur.
  25. 2 puan
    Hocam hizliresim.com'a girin. Orada bilgisayarımdan yükleme menüsünü seçin. Telefonun galerisine girip, ilgili fotoyu ekleyin. Orada çıkan linklerden birini buraya yükleyin. Hatalı olursa da biz burada düzeltiriz.
  26. 2 puan
    Teşekkür ederim hocam. Siz nasılsınız. Sizin kuzucuklar iyilermi. Benim bebeler bugün daha iyiler. Bugün devlet baba bize para getirdi. Biz Şok Ben almasamıydım diye huzursuzken Bitirim bi gazladı aldım paradan bi miktar çıktım pazara . Çocukların isteyipde alamadığım ne varsa aldım. Evde bi çığlıklar sormayın. Bitirim benim bebeler sana çok duacı bilesin. Para versen bukadar dua etmezlerdi.
  27. 2 puan
    Biliyor musunuz,yumurta kırmaya korkardım.?@vergici672 El bebek,gül bebek büyütülmüştüm.... @RosedewittbukateR Eşimin bana ilk hediyesi neydi biliyor musunuz? @Umutlu Yemek kitabı.??? Şimdiki gibi internet ortamında yemek tarifleri de yok.... Sabırla anlattı,öğretti,bekledi.... Sağolsun,siz de sağolun @vergici672 .... Şimdi aşçılığım bayağı iyidir,tabiiki eskiye nazaran. Annelik kutsal ve bir ömür boyu süren bir meslek @Bay edebiyat ... Siz bence bugün basit bir tarifle yemek yapmayı deneyin,eşinize sürpriz,harika olur...? Bu arada yemek yapmak vana terapi gibi geliyor... Hele yiyenler de " ellerine sağlık," dedi mi tüm yorgunluk siliniyor.Yüzde tatlı bir tebessüm kalıyor.??
  28. 2 puan
    Önceleri takipsizlik aldım diyene özenirdim bir takipsizliğim bile yok diye. Şimdilerde kurum görüşü alınanlara özeniyorum. Bir kurumgörüşüm bile yokkkkk??????
  29. 2 puan
    Kutluyorum sizi sn @vergici672 bakış açınız çok güzel ??ve kesinlikle katıliyorum eşlerin ikisi de çalışıyorsa evdeki işler bölüşülmeli ki mutluluk olsun mutlu kadın demek mutlu çocuk +mutlu erkek=mutlu aile demektir?
  30. 2 puan
    Sağlık da bu süreçte hızlanma olmadiysa bence hiçbir kurumda hiçbir zaman duruma özel bir uygulama olmaz, kendi plan programları neyse o işlemeye devam ediyor.
  31. 2 puan
    Geçen haftayı sessiz sedasız kapattık. Bu hafta umarım bol karar görürüz. Özellikle EGM iadeleri, atamalarda da mağdur olmaya devam ediyor. Ekim ayından beri egm iadelerinde atama duymadık. Bekleyenlere bol iadeli bir hafta dilerim. Moralinizi bozmayın... Sağlıcakla kalın.
  32. 2 puan
    Ben de bir köy öğretmeniydim.... Okulun camlarını silerdim... Sobasını yakardım... Okula gelen kömür ve odunu sezeryanlı halimle el arabasıyla taşırdım... Okula erken gıder,geç çıkardım... Müdür yetkiliydim,ama devletın yakacağı bitmesın dıye soğukta oturur,resmi yazışmaları kat kat giyinir ve mesai dışınd yapardım. Evde süt bekleyen bir evladım varken... Ben ve bizler,sizler doğrusunu yaptık... Hiçbir iyiliği zayi etmeyen herşeyi görüyor ve biliyor.. Kendinize ıyı bakın guzel ınsanlar.????
  33. 2 puan
    Komisyonun elinde zaten hali hazırda kararı alınmış 1000 e (şahsi fikrim) yakın dosya var. Bunlar heyet tarafından karar verilmiş üst yazısı yazılmış dosyalar, sadece sisteme yüklemeyi bekliyor. Aldığım bilgiyi tekrar yazıyorum. Haziran’a kadar sadece ön inceleme yapıp, karar yüklemesi yapıp yapmayacaklarını bilmiyorum. Ellerindeki dosyaları bu sürece de yayabilirler.
  34. 1 puan
    ………………… NÖBETÇİ İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA DAVACININ Adı Soyadı : ……………. T. C. Kimlik Numarası : ……………….. Adresi : …………………………………………….. …………………….. DAVALI : EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Adresi : AYRANCI MAH.DİKMEN CAD.NO:11 ÇANKAYA/ANKARA İDARİ İŞLEME KONU : Yazının Tarihi : 12.04.2019 Yazının Sayısı : 66319745-841.02.17-E.12256 Tebliğ Tarihi : 15.04.2019 DAVANIN KONUSU : Görevden uzakta geçirdiğim dönemlere ilişkin zamanında alamadığım ve eksik almış bulunduğum maaş ve maaş farkları, ödenmeyen maaş taltifleri ve Emniyet Hizmetleri Tazminatı vs. ödemeler için yasal faizlerinin ve enflasyon değer kaybının ödenmesi için kurumuma vermiş olduğum 03.04.2019 tarihli dilekçe ile talep ettim. 12.04.2019 tarih ve 66319745-841.02.17-E.12256 sayılı yazı ile talebimin reddedilmesi üzerine bu idari işlemin iptal edilmesi talebimden ibarettir. AÇIKLAMALAR : ………… İl Emniyet Müdürlüğü ………. Şube Müdürlüğü ………. Büro Amirliğinde …………. Olarak görev yapmakta iken Emniyet Genel Müdürlüğünün 03/10/2016 tarih ve 37373650.802.(32393)-Müf:2016/820 sayılı yazısı tarafıma 04.10.2016 tarihinde tebliğ edilerek görevden uzaklaştırıldım. 06.01.2017 tarih ve mükerrer 29940 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan 679 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname ile de 06.01.2017 tarihi itibariyle kamu görevinden çıkarıldım. 23.01.2017 tarih ve 29957 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan 685 sayılı OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereği kurulan bu komisyona 28.07.2017 tarihinde yaptığım 17019572 sayılı müracaat sonucunda terör örgütleri ile Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliğim, mensubiyetim veya iltisakım yahut bunlarla irtibatım olduğu gerekçesiyle tesis edilen kamu görevinden çıkarılma işlemine karşı yaptığım kamu görevine iade talebim yerinde görülerek başvurumun oy birliğiyle kabul edilmesine karar verilmiştir. Söz konusu 22.11.2018 tarih ve 2018/46023 sayılı kararda “UYAP’ tan temin edilen bilgilerde; başvurucu hakkında, silahlı terör örgütüne üye olma suçu kapsamında Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda 2020/………. sayılı karar ile kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiği, Komisyon tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yapılan yazışmalardan; başvurucu hakkında terör örgütleri ile Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatını ortaya koyan herhangi bir bilgi ve belge edinilmediği” tespiti yapılmıştır. Ben açıkta geçirdiğim süre içerisinde maaşlarımın 1/3 lük kısımları ile kamu görevinden çıkarılmamdan dolayı dışarıda geçirdiğim süre ile ilgili olarak maaşlarımın tamamını haksız yere zamanında alamamış bulunmaktayım. Göreve iade edildikten sonra haksız yere zamanında alamadığım maaşlar tahakkuk ettirilmiş, ancak tarafıma ödenen tutarların geç ödemesinden kaynaklanan kayıplarımı gidermek için yasal faiz ve enflasyon değer kaybı ödemesinde bulunulmamıştır. Bunun üzerine Kütahya İl Emniyet Müdürlüğüne 03.04.2019 tarihinde vermiş olduğum dilekçe ile haksız yere ödenmemiş olan miktarlar için göreve başladığım 25.02.2019 tarihine kadar ki yasal faiz ve enflasyon değer kaybının yıllara göre hesaplanıp tarafıma ödenmesini talep ettim. Tarafıma 15.04.2019 tarihinde 12.04.2019 tarih ve 50569643-841.02.17-E.12283 sayılı yazı ekinde tebliğ edilen 12.04.2019 tarih ve 66319745-841.02.17-E.12256 yazı ile bu talebimin uygulanmasının mümkün olmadığı bildirilerek yasal talebim reddedilmiştir. Açıkta geçirdiğim süre zarfında maaşımdan yapılan kesintiler ile kamu görevi dışında geçirdiğim sürelerde alamadığım birikmiş maaşlarımdan; fazla çalışma, v.s kısımlar kesildikten sonra kalan farklar 25.02.2019 tarihinde tarafıma ödenmekle bu yöndeki mağduriyetim kısmen giderilmiş, ancak aldığım maaş, kesinti ve farklarına ilişkin bir yasal faiz ve enflasyon değer kaybının ödemesi yapılmamıştır. Açıktayken maaşımdan kesintilerin yapıldığı tarihlerden ve kamu görevi dışındayken zamanında ödenmemiş bulunan maaşlarımın ilgili dönemlerinden ödemenin yapıldığı tarihe kadar geçen sürelerdeki enflasyon oranları dikkate alındığında mülkiyet hakkı kapsamında gördüğüm alacaklarımın enflasyon oranları karşısında önemli ölçüde değer kaybına uğratılarak ödenmiş olduğu aşikardır. Anayasamızın mülkiyet hakkı başlıklı 35. maddesinde; herkesin mülkiyet ve miras haklarına sahip olduğu, bu hakların ancak kamu yararı amacıyla kanunla sınırlanabileceği, mülkiyet hakkının kullanılmasının toplum yararına aykırı olamayacağı, hak arama hürriyeti başlıklı 36. maddesinde; herkesin meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunma ile adil yargılanma hakkına sahip olduğu, yargı yolu başlıklı 125. maddesinin ilk cümlesinde; idarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolunun açık olduğu, son cümlesinde de; idarenin kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlü olduğu hükümleri düzenlenmiş bulunmaktadır. İdare dava konusu ettiğim idari işlemde; kamu görevine iademe cevaz veren düzenlemede mali ve sosyal hakların ödenmesini hükmettiğini, idarece tesis edilen işlemler nedeniyle faiz yada başka bir tazminat ödenmesini öngören bir hükmün bulunmadığını belirtmiştir. Fakat söz konusu düzenlemede faiz ödenmesini engelleyici bir hüküm de bulunmamaktadır. Yukarıda da belirttiğim gibi anayasamızdaki hüküm gayet açık ve nettir. İdare kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlüdür. Ayrıca, Devlet Personel Başkanlığının konu ile ilgili yapmış olduğu 20.07.2016 tarihli basın açıklamasında; "Suçsuz bulunan kamu görevlileri mahrum bırakıldıkları hakları ile birlikte görevine iade edilmektedir." açıklamasına yer verilerek göreve döndürülenlerin tüm haklarının ödeneceği açıkça ifade edilmiştir. Ayrıca 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 141. Maddesinde ‘’Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir. Bu gibiler bu Kanunun öngördüğü sosyal hak ve yardımlardan faydalanmaya devam ederler. 143 üncü maddede sayılan durumların gerçekleşmesi halinde, bunların aylıklarının kesilmiş olan üçte biri kendilerine ödenir ve görevden uzakta geçirdikleri süre, derecelerindeki kademe ilerlemesinde ve bu sürenin derece yükselmesi için gerekli en az bekleme süresini aşan kısmı, üst dereceye yükselmeleri halinde, bu derecede kademe ilerlemesi yapılmak suretiyle değerlendirilir.’’ Hükmü yer almaktadır. 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununun Ek 21.Maddesinde – (Ek Madde: 13/7/1993 - KHK - 486/17 md.) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen en yüksek Devlet Memuru aylığının (ek gösterge dahil); a) Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda bulunanlardan; 1. Özel harekât ve istihbarat birimlerinde görev yapanlara; % 35, 2. Siyasi hizmet, çevik kuvvet birimleri ile köprü ve hassas bölgeleri koruma görevlerinde fiilen çalışanlarla, panzer sürücüsü ve operatörü olarak görev yapanlara % 31, 3. Diğer birimlerinde görevli olanlara % 27, b) ( Değişik ibare: 08/05/2007 – 5757 s.k/md1. Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda bulunan çarşı ve mahalle bekçilerine % 13, (1) tutarını geçmemek üzere İçişleri Bakanlığınca belirlenecek usul ve esaslara göre fazla çalışma ücreti ödenir. ( Ek ibare: 06/04/2001 – 4638/3 md.) Ayrıca, İçişleri Bakanı, büyük ölçekli yolsuzluk, terör ve benzeri faaliyetlere karşı ülke çapında gerçekleştirilen operasyonlara katılanlar ile bunlara idari, teknik, lojistik ve sair destek hizmetleri sağlayan personele hizalarında gösterilen oranların en çok yarısına kadar ilave ödeme yapmaya, bu ödemeyi, görev yeri ve süresi, görevin zorluk ve risk derecesi, görevlinin kıdemi ve sorumluluğu ile benzeri durumları dikkate alarak farklı miktar veya oranlarda belirlemeye, buna ilişkin diğer usul ve esasları tespit etmeye yetkilidir.’’ hükmü bulunmaktadır. Nitekim, Danıştay 11. Dairesi'nin 23/06/2009 tarih ve E:2006/6559, K:2009/6677 sayılı kararı da dava konusu işlemin iptaline, davacının fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin isteminin kabulüne, ihraçta geçen sürelere ait fazla çalışma ücretinin idareye başvuru tarihinden itibaren işletilecek yasal faizi ile birlikte hesaplanarak davacıya ödenmesine aynı yöndedir. Ekli Kayseri 1.İdare Mah. Esas No: 2019/884, Karar No: 2019/1032 nolu mahkeme kararında (…. Dava konusu işlemin davacının göreve başladığı …./…./2019- …./…./2019 tarihleri arası ödenmesi gereken aylık çalışma ücretinin ödenmesi istemine ilişkin kısım yönünden; (……… iptal edilen kısımlar yönüyle davacının parasal hak talebinin kabulü ile görevden uzak kaldığı ve ihraç edildiği döneme ait ödenmeyen fazla çalışma ücretinin ve bahse konu dönem için davacıya ödenen ücretlerin ödenmesi gereken faizinin dava tarihinden itibaren (10/09/2019) hesaplanacak yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesine,……..) oy birliği ile karar verilmiştir. şeklinde karar verildiği, ayrıca; Ekli Rize İdare Mahkemesinin Esas No:2019/164, Karar No: 2019/657 nolu mahkeme kararının da (………Nitekim Anayasa Mahkemesinin 12.03.2019 tarih ve 30712 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 07/02/2019 tarih ve 2015/4812 bireysel başvuru nolu kararı ile görevden uzaklaştırma kararı uygulanarak maaşından kesinti yapılan kamu görevlisinin göreve iade edildikten sonra yapılan kesintilerin değer kaybına uğratılarak ödenmesi nedeniyle Mülkiyet Hakkının İhlal edildiğine ilişkin kararında bu yönde olduğu; Öte yandan benzer uyuşmazlıklarda İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 2.İdare Dava Dairesi’nin 05.04.2019 tarih ve E:2018/3157 ve K:2019/678 sayılı kararı ile İzmir Bölge İdare Mahkemesi 2.İdari Dava Dairesi’nin 02/07/2019 tarih E:2019/819 ve E:2019/1576 sayılı kararı da aynı mahiyettedir. Bu nedenler ile dava konusu işlemlerin iptal edilerek açıkta kalınan ve ihraçta geçen dönemlere ilişkin yasal faiz ödemelerine karar verilmiştir.) şeklinde karar verildiği görülmektedir. Dolayısıyla, yukarıda izah edildiği üzere açığa alınmış iken görevine geri döndürülen / ihraç edilmiş iken görevine geri iade edilen kamu görevlisine, kendilerinden kaynaklanmayan sebepler nedeniyle görevde olamadıkları açıkta kaldığı ya da ihraç edildiği süre içerisinde eğer görevde olsalardı alabilecekleri tüm özlük, mali ve sosyal hakların verilmesi gerekmektedir. Yukarıda arz ve izahına çalıştığım hususlar göz önünde bulundurulduğunda idari işlemin iptal edilmesinin, kesinti ve farklarla ilgili olarak hesaplanacak yasal faiz ve enflasyon değer kaybının yıllara göre hesaplanarak (faizlerinin) tarafıma ödenmesinin hukuka uygun olacağı kanaatini taşımaktayım. Takdir şüphesiz yüce mahkemenizindir. SONUÇ VE TALEP : Yukarıda arz ve izahına çalıştığım ve mahkemenizin de resen gözeteceği hususlar nedeniyle; 1- İdari işlemin iptali, 04.10.2016 - 06.01.2017 tarihleri arasında açıkta geçirdiğim süre içinde kesinti yapılan tutarlara ait yasal faiz ve enflasyon değer kaybı ile 06.01.2017 - 00.00.2020 tarihleri arasında kamu hizmeti dışında geçirdiğim dönemlere ait tarafıma toptan ödenen maaş ve farkların ilgili dönemlerinden göreve başladığım tarihine kadar olan kısmı ile tarafıma ödemesi yapılmayan Emniyet Hizmetleri tazminatları ile 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain FETÖ Terör Örgütü mensuplarınca kalkışılan darbe girişimi sonrasında yapılan görev karşılığında yapılan ( 8 ) maaşlık taltif ödemesini de kapsayacak şekilde düzenlenerek 04.10.2016 tarihi ile …/…./2020 tarihleri arasında hesaplanacak farkların yasal faizlerinin ve enflasyon değer kaybının ödenmesi, 2- Tüm yargılama harç ve giderleri ile vekalet ücretlerinin davalı kurum üzerinde bırakılması, Yönünde karar verilmesi hususunda gereğini saygıyla arz ederim. .../.../2020 ………………… EKLER : 1- 12.04.2019 tarih ve 50569643-841.02.17-e.12283 sayılı yazı. 2- 12.04.2019 tarih ve 66317945-841.02.17-E.12256 sayılı yazı. 3- 03.04.2019 tarihli dilekçem. 4- Anayasa Mahkemesi Kararı. 5- Kayseri 1.İdare Mahkemesi Kararı 6- Rize İdare Mahkemesi Kararı Fazla Çalışma ve Faiz İdari Dava Dilekçesi 1.docx
  35. 1 puan
    Sayın Kurtuluş Baştimar'dan bana BM başvurusundaki meselelerden biri ile ilgili e-mail geldi. KHK Platform'undaki konular üzerine gönderildiğini düşünüyorum, ama yine de bilginize. "Sayın KHK Platformu üyeleri, Tarafıma ulaşan ve bana bu konuda açıklama yapmam için ulaşan üyelerinize çok teşekkür ederim. Forumda konuşulmakta ve BM mekanizmalarının tazminat ödeme metodu ile alakalı yanlış bilgi verilmektedir. Söylentiye göre , "BM tazminata hükmettiği zaman, bu tazminatı kendisi alıyor" şeklindedir. Bu açıklama son derece yanlış bir bilgidir . BM kararlarının en sonun sayfasında tazminatın kişiye ödenmesini açıkça belirtmektedir. Ve dünyanın her yerinde de tazminatı devletten kişiye ödenmesini sağlar. Örneğin İSPANYA da BM cedaw komitesi 600 bin euro tazminatı ispanya devletinden başvurucu ya ödenmiştir ( röportajlarımda belirttim izleyebilirsiniz ). BM mekanizmalarının, tazminatı kendine alması mümkün değildir ve bir örneği bile yoktur. BM binlerce kararında, tazminatı başvurucu ya ödenmesine şeklinde açıkça belirtmiştir. Üniversite eğitimimi ve master derecemi ve bitirme tezimi de BM ve uluslararası hukuk, insan hakları hukuku alanında yapan biri olarak söylüyorum; BM nin tazminatı kendine aldığı bilgisi yanlıştır ve imkansızdır. Twitter dan- Kbastimar36- hesabınıtakipte kalın bu konuyu vereceğim bir röportajda geniş bir şekilde açıklayacağım. Asılsız bilgilere inanmayınız. "
  36. 1 puan
    Esim adinada getirdiler fakat esim cok uzaklarda yesil karta basvurdu iseniz o ndan dolayı gelmistir
  37. 1 puan
    Hic mi iade olan yok eyyy komisyon tatile girdim de bari boşuna beklemeyelim
  38. 1 puan
    Ben başvuruyorum red ediliyor . Ben tekrar başvuruyorum.?
  39. 1 puan
    Siyer peygamber biyografisi..
  40. 1 puan
    Alkışlıyorum @RosedewittbukateR .... Bir özür bekliyoruz...
  41. 1 puan
    Merhaba, Öncelikle geçmiş olsun. Dilekçe örneklerini buradan bulabilirsiniz. https://forum.khkhaber.com/forum/63-dava-açılış-dilekçeleri/
  42. 1 puan
    -Hocam duran süreleri hesaba kattınız değil mi? Biliyorsunuz bu ayın sonuna kadar mahkeme süreleri işlemiyor. -Çok uzun dilekçeleri mahkeme heyeti okumaz. Kısa bir yasal açıklamanın ardından komisyon kararında yazılan mevzulara ilişkin olarak savunmanızı kendi ağzınızdan yapın.
  43. 1 puan
    Bence kendinize haksızlık etmeyin,sizi tebrik ediyorum @Bay edebiyat ... Yemeği de eşiniz yapar,sorun çözüldü.? Bu kadar işi bana yapan olsa ben mutfaktan çıkmam dermişim. Bu arada mutfağım ısındı,hatta cam açıkken tavuklarımın sesleriyle yemek yapıyorum....??? Hoşgeldiniz @LA TAHZEN ...Çocuklar iyiler mi?
  44. 1 puan
    Hocam tabii ki şaka yapıyorum. Hanımımdan Allah razı olsun. Hiç bir isteğimi kırmaz. Hanımıma da ben öğrettim. O anasının evinden geldi gelin oldu, ben üniversite'de dışarıda okudum. Ama şimdi epey öğrendi.
  45. 1 puan
    Size kesinlikle katılıyorum @RosedewittbukateR ... Benim universitelim bu tatilde bize iki defa harika yemekler yaptı mesela.Hatta ondan yeni iki yemek öğrenmiş oldum... Yetenekli mi,evet yetenekli... Ama bir o kadar da meraklı,istekli ve titiz... Hatta beni eleştiriyor" Sürekli aynı şeyleri pişirmemelisin."??? Bu arada bana yemek yapmayı öğreten kişiyi açıklıyorum.... @Bay edebiyat eşimden öğrendim.?
  46. 1 puan
    İş bölümüne katılırım. Ülkenin eski sosyal yapısındaki gibi erkek ekmek kazanıyorsa, iş bölümünde kadına ev işleri düşmüşse, buna katılırım. Ama yeteneksizlik, genetik kod vb. bunlar iş yapmamamız için bahane değil. Evdeki işlerin sorumluluğu müteselsildir. Evde kazan kaynayacaksa o kazanın kaynaması ortak sorumluluk ile olur. Birisi yapıp diğeri yapmıyorsa, hatırlatılması da tabiidir. Erkek olarak, ütü de yaparım, çamaşır da yaparım, çocuk altı da değişirim. Zira eşim de eve ekmeği getirmede ortak oluyor bana. Ben de bu kazanın kaynamasında ona ortağım. @Bay edebiyathocam maalesef burada size katılamıyorum.
  47. 1 puan
    Bence en büyük zenginlik,güzel bir kalbe sahip olmaktır..? Bir başkasının acısını ve sevincini yüreğinde hissedebilmektir... İçindeki çocuğu kaybetmemektir... @Umutlu @varex .... Bu duruma göre çok varsılım.?
  48. 1 puan
    Dünyanın hiçbir yerinde yoktur böyle memurlarını KHK ile ihraç eden bir ülke..
  49. 1 puan
    Sevgili @stranger ,ben de üzülüyorum.?Bir insanın kendinden çok başkalarına üzülmesi ...Ben bunu yaşıyorum. Elimde sihirli bir değnek olsaydı..... Sevgili Rose,benim yazım çok güzeldir.Bu da hep yazman olmamı sağlardı.... Toplantı öncesi yazman seçimi yapılmadan direk A4 leri önümde bulurdum.?Ellerimde rengarenk yüzükler,bileklikler şangır şungur ederdi.Ve tek bayan öğretmenim.Heöen takılarımı çantaya atardım ses çıkarmasınlar diye.??? Çoğunu hediye ettim,köyde lazım olmuyorlar dermişim.? Hem daha güzellerini alırım dermişim....
  50. 1 puan
    Arkadaşlar nasilsiniz? Ne yiyor ne iciyorsunuz? Yaradan acta açıkta olanlara yardım etsin herkesi bu çukurdan kurtarsın özellikle çocuklarımıza yaradan merhamet etsin zor bir coğrafyanın zor bir ulkesindeyiz durumumuz zor... Yaradan yönetenlerin kalbine adalet duygusu versin nediim duadan başka birşey elimizden gelmiyor herkes yasanilanlari sadece seyrediyor


×
×
  • Yeni Oluştur...